Gyopárosi wellness nyaralás: Találja meg nálunk a pihenéséhez illő nyári csomagajánlatot!
Gyopárosi wellness nyaralás: Találja meg nálunk a pihenéséhez illő nyári csomagajánlatot!
Augusztus 20 - egész hétvégére szóló élmény Gyopárosfürdőn!
Augusztus 20 - egész hétvégére szóló élmény Gyopárosfürdőn!

Erdővel körülhatárolt tisztáson 2 apartman, 5 szoba, 20 fő részére. Halastavak árnyékos társalgóval. Gyönyörű természeti környezet.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Két apartman, öt szoba, 20 fő részére. Parkolás zárt udvaron. Szauna 6 fő részére. Igény esetén kompletten felszerelt konyha, vagy teljes étkezési ellátás.

Programok, látnivalók a Kerekerdő Vendégház 10 km-es körzetében

 

Helytörténeti Gyűjtemény Ásotthalom. A gyűjtemény új elhelyezése folymatban, előzetes egyeztetés alapján tekinthető meg.

Klebelsberg jubileumi emléktúra. Az emléktúra létrehozásának az a kettős évforduló kínálta a lehetőséget, hogy idén 80. esztendeje annak, hogy Gr. Klebelsberg Kuno felvállalta a vallás- és közoktatási miniszterséget, és egyben halálának 70. évfordulójáról is megemlékezhetünk.


Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő. A teljesen újjáépített főépületben különböző gyógyászati szolgáltatások elvégzésére alkalmas kezelőhelyiségek, további gyógymedencék várják az idelátogatókat. A négy csillagos Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő egyre szélesebbre tárja kapuit. A fürdő széleskörű gyógy- és wellness szolgáltatásaival, fedet medencéivel várja a pihenni vágyókat.

Nagyszéksósi Iskola és Ökoház. Mórahalom központjától 6 km-re található Nagyszéksós, ahol a nemrégen felújított egykori Nagyszéksósi Iskola és a mellette újonnan felépített Nagyszéksósi Ökoház kiváló turistaszállásként funkcionál. A 2 iskola teljes összkomfortal rendelkezik, ahol 40 fő elszállásolására van lehetőség.

Csipak - semlyék. A Csipak-semlyék rendeltetése a Duna-Tisza köze kiszáradó, szikesedő, mély fekvésű rétjei egyik maradványfajának megőrzése. A Duna-Tisza köze déli részén a semlyékek /szikesedő, vizenyős területek/, még a század elején is összefüggő láncolatot alkottak.

Madarász-tó. A Madarász-tó, mint természetes öblözet, közel 75 hektáron terül el Mórahalom központjától 4 km távolságra. Jelenleg halastóként hasznosított természetvédelmi terület. A Duna-Tisza közti homokvidék hajdani szikes tóláncolata egy értékes, természetes elemét őrzi meg növény- és állatvilágával.

Nagy-Széksós-tó. Helyi védettségű. Nádasos rét madárvilággal, mellette található a nagyszéksósi iskola. A területen magasles is található....

Tanaszi-semlyék. A Tanaszi semlyék mai állapotában legjobban hasonlít a Duna-Tisza köze természetes növénytakarójához. Jellemzője a mozaikosság, változatosság. A védett növényfajok közül kiemelkedő a fokozottan védett pókbangó 5-10 ezres állománya, de jelentős a tarka sáfrány és a mocsári kosbor előfordulása is.

Termálfürdő Ásotthalom. Ásotthalom fürdője már évtizedek óta működik. A meglévő 33x16 m-es medence mellett a kicsiknek kialakításra került egy 8x8 m-es pancsoló is. A nagymedence töltővize a meglévő termálkútból szivattyús kiemeléssel történik.

Somodi Borgazdaság Kft. A Somodi Borgazdaság Kft. 1991-ben alakult. Jelenleg hét hektár szőlőterületen gazdálkodunk, ahol két világfajtát, Chardonnay-t és Rajnai Rizlinget termesztünk. A családi üzemméret lehetővé teszi számunkra, hogy a termelés minden fázisát jól áttekinthessük, a szőlőtermesztéstől a borkezelésen.

Triovin 2000 Kft. A Triovin 2000 Kft. 1994-ben kezdte gazdasági működését három alapító taggal. A tagok összesen 52 ha szőlőterülettel rendelkeznek. A Kft. Keretén belül végzik a termés feldolgozását, a borászati eljárásokat, a bor értékesítését. A fehérbor feldolgozás két vonalon történik.

Vitifarm Kft. A Vitifarm Kft. Ásotthalom a Szegedi Állami Gazdaságtól megvásárolt szőlőfeldolgozó és pinceépületek hasznosítására alakult. A feldolgozó gépsor napi 100 t szőlő feldolgozását teszi lehetővé. A pince 4000 hl bor tárolására alkalmas.

Csodarét, ( Ásotthalmi Láprét), Bogárzó rét. 1988-ban Fűzné Kószó Mária biológia szakos tanárnő fedezte fel. 1992-ben országos jelentőségű természetvédelmi területté nyilvánították a 95 hektárnyi Csodarétet. 251 magasabb rendű növényfaj található itt, melyek közül 15 faj fokozottan védett ill. védett kategóriába tartozik.

Kiss Ferenc emlékerdő, Süvegmagyari erdő. Az Emlékerdőt 1944-ben Csongrád megyében másodikként nyilvánították védett területté. A terület Kiss Ferencnek - "A szegedi erdők atyjának" - is emléket kíván állítani. Területe ma 17 hektár. Kiss Ferenc javaslatára 1886-tól természeti emlékként kívánták fenntartani az utókor számára.

Erdészeti és Iskola Múzeum ésTanulmányi erdő. Az iskola múzeumában iskola- és szaktörténeti kiállításokat láthatunk, melyhez szorosan kapcsolódik a tanulmányi erdő. Az erdőtömb az Erdészeti Szakiskola mellett, a településtől nyugatra található. Az erdő mindig is híres volt különleges fanemeiről, eddig 72 fás szárú növényfaj jelenlétéről van tudomásuk..


 

Borospince. Tábortűz, szalonna sütés, flekken, és grill sütőhely használata, bográcsozási lehetőség. Kerékpár 4 személynek. Pingpong. Tollaslabda. Léghoki. Biliárd. Lengőteke. Gyermek játszótér. Kis futball pálya

2018.01.01 - 2018.12.31

Találatok száma: 3
Termelői piac Ásotthalom

Termelői piac Ásotthalom

Friss zöldség, gyümölcs, tejtermék helyi termelőktől minden szombaton délelőtt a vásárcsarnokban.

2018. augusztus 18.

Csodarét tanösvény Ásotthalmi Láprét, ökotúra a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Csodarét tanösvény Ásotthalmi Láprét, ökotúra a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Az Ásotthalmi Láprét a Duna-Tisza köze déli részének botanikai szempontból a legértékesebb védett természeti területe. Figyelemre méltó értéke a világviszonylatban egyedülálló mocsári kardvirág ...

2018.03.01. - 10.31.

Batátafesztivál és Böllérnap 2018

Batátafesztivál és Böllérnap 2018

Sokunk kedvence a hurka, légyen az májas, rizses, véres... Mindegy is csak finom legyen! És ígérhetjük az lesz és mindet megkóstolhatjuk a VIII. Batátafesztiválon és Böllérnapon 2018. november 3-án ...

2018. november 3.Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Kerekerdő Vendégház

TOP szállás

Programajánlat

Termelői piac Ásotthalom
Termelői piac Ásotthalom
  • Ásotthalom
2018. augusztus 18.
© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket