Cadillac Veteránautó Múzeum Keszthely - egyedülálló tematikus kiállítás
Cadillac Veteránautó Múzeum Keszthely - egyedülálló tematikus kiállítás

Egyesületünk a Keszthelyi József Attila Vitorlás SE. 1978-ban alakult a honvédség Libás térségi bázisán. Kezdetben a túravitorlázás majd 1983-tól, verseny és ifjúsági versenyvitorlázás lett a jellemző profilja.


Célunk a profi sport mellett megszerettetni az emberekkel, a fiatalokkal a vitorlázást a vizet és a természet védelmét. Sportágunk egy csodálatos a természet energiáit kihasználó az elemekkel megküzdő többszörösen összetett sport. Kell hozzá bátorság, ravaszság, kitartás, önfegyelem, jó döntéshozó képesség és természetesen kitűnő fizikum. Egy versenyen a vitorlázónak egyszerre egy időben több feladatra is kell koncentrálnia a szélre, hullámokra, saját hajójára, önmagára, a verseny pályára és az ellenfeleire. 1984-től folyamatosan rendezzük a Helikon kupa nemzetközi versenyt. 1985-től főállású edző irányítja a sikeres szakmai munkát.

Egyesületünk rendelkezik az utánpótlás neveléséhez szükséges minden technikai (hajók) és biztonsági (mentő, edzőmotorosok) feltétellel. Rendszeresen tartunk nyári vitorlás táborokat gyermekeknek ahol az arra rátermetteket kiválasztjuk és tovább képezzük, reményeink szerint az élsportoló szintig.

Vitorlázás. Vitorlásoktatás. Vitorlásversenyek. Vitorlástáborok. Balaton.

2017.01.01 - 2017.12.31