Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok várják!
Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok várják!
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Egy nap, két főváros kirándulással, zenés bajor vacsorával - Őszi szünet Sopronban!
Egy nap, két főváros kirándulással, zenés bajor vacsorával - Őszi szünet Sopronban!

A Kovi Sporthajós Iskola Balatonakarattyán, illetve Aligán 1992 óta tapasztalt oktatókkal szervez sport- és kedvtelési célú hajóvezetői tanfolyamokat kezdőknek és újrakezdőknek.
A vitorlás oktatáson kívül balatoni vitorlás bérléssel is foglalkozik, a legkisebb 24 lábas hajótól, a legnagyobb 34 lábasig.


Vitorlástanfolyam

A sporthajós, vagy más néven kishajós vizsgák a közúti járművezetői vizsgákhoz hasonlóan tanfolyamkötelesek. Csak akkreditált képzőszerveken keresztül, vagy azok által kiadott tanfolyami igazolással lehet elméleti és/vagy gyakorlati vizsgát tenni.

A tanfolyamokat vizsga követi. Az elméleti és a gyakorlati képzésről is - kérésre - tanfolyami igazolást adnak ki, melynek birtokában akár más képző szervnél, illetve vizsgabizottságnál is folytatható a képesítés megszerzése. Ezt a jelentkezési lap kitöltésekor már jelezni kell!

Fogadnak csak gyakorlati képzésre és vizsgára olyanokat, akik más képzőszervnél kezdtek.
Lehetőség van távoktatás keretében online elméleti tanfolyamra is. Erről az egyéni elképzelések ismeretében tudnak konkrét tájékoztatást adni.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság régóta tervezi a számítógépes, tesztes rendszerű vizsgáztatás bevezetését. Ennek előzeteseként 2012-től minden vizsgatárgy tesztes, papír alapon. A nem nyilvános tesztkérdéseknek vajmi kevés közük van a sporthajózáshoz, alkalmatlanok a gyakorlati hajózás elméleti megalapozásához. Ez a vizsgarendszer nem célozza az alapos gyakorlati felkészülést. A hangsúly az elméleten van, sok - a sporthajózásban fölösleges - ismeretet követel nyakatekert, gonosz tesztvizsgával.

A tanfolyamok igazodnak a követelményekhez: el fogják mondani mi kell a mindennapi hajózáshoz és mi az ami csak a vizsgára szükséges.

Ezen belül: alapvető vizijártassági ismeretek, elméleti felkészítés hajózási szabályzatból, vitorlázáselmélet, hajószerkezet, felszerelések, hajógépek, hajóvezetési ismeretek, vízrajz, meteorológia, segítségnyújtás. Összesen tehát 6 elméleti vizsgatárgy.
Csoportfoglalkozás keretében kb. 30 órát foglalkoznak ezzel, de szükséges még legalább 10 - 15 óra egyéni tanulás is az eredményes vizsgához.

A gyakorlatot a vizijártassági ismeretekkel kezdik, majd sorra veszik mindazon ismereteket, amelyek szükségesek a sikeres vizsgához és a biztonságos hajóvezetéshez. Erre szintén 30 vízen töltött órát terveznek. Lehetőség van a vitorlás jogosítvány mellé motoros vizsgát is tenni.

A hajókon az oktatón kívül 4, legföljebb 5 tanuló tartózkodik. Mindenkire kb 6 - 6 óra jut, hogy kormányozzon, 10 óra hogy mancsaftoljon.

A vitorlástanfolyamok résztvevői megtanulják a vitorlás hajó (motoros) vezetéséhez szükséges elméleti és gyakorlati tudnivalókat. Közelebbi ismeretségbe kerülnek a Balatonnal, a széllel. Mindazt elsajátítják, ami szükséges a biztonságos hajóvezetéshez és a sikeres vizsgához. Belekóstolnak egy érdekes életmódba, megalapozzák, hogy később a Balatont értő, szerető vitorlázóvá váljanak.

Hajóbérlés

Próbálja ki, tartsa karban vitorlázótudását! Hívja meg barátait egy vitorlás hétvégére, vagy ismerje meg családjával a Balaton kikötőit egy hosszabb túra alkalmával.

Forrás: Kovi Sporthajós Iskola weboldala

 

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Kovi Sporthajós Iskola

Programajánlat

Balatonman Kenese 2018
Balatonman Kenese 2018
  • Balatonkenese
2018. május 25 - 26.
Balatonkenese programok 2017
Balatonkenese programok 2017
  • Balatonkenese
2017. szeptember 29.
Szent Mihály-napi Sokadalom Balatonkenese 2017
Szent Mihály-napi Sokadalom Balatonkenese 2017
  • Balatonkenese
2017. szeptember 29.