Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Madárkert Díszmadár és Kisállatpark
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Madárkert Díszmadár és Kisállatpark

Madárkertünkben, a Szeged melletti Zákányszéken, több tucat papagájfaj, díszbaromfik és galambok, tarka pávák, színes fácánok, számos tyúkalkatú madárfaj, egzotikus víziszárnyasok, futómadarak, őshonos állatok, minikecskék, mókusok élnek.

További információk


Még több a településen (Zákányszék):

A Dél-alföld országhatár közeli szegletében található község, Zákányszék rendezett portái közt található a „Madárkert”- díszmadár és kisállat park. A hazai állatbemutató helyek közt még újdonságnak számít a kert fő profilja, az egzotikus, Európában leginkább csak díszmadárként tartott madarak megismertetése a látogató közönséggel.

Ilyen jellegű gyűjtemények általában gazdáik gyönyörködtetésére, vagy tenyésztési célokat szolgálnak. A park megnyitásakor a tulajdonosok eredeti szándéka egyfajta küldetés volt, minél szélesebb körben színre vinni egy szép hobbi, tartalmas szabadidős elfoglaltság lehetőségét.

Az első papagájvolierek felépítésétől közel két évtized telt el, a falusi kert állománya időközben a hazai állatkertek többségének madárfaj és fajta választékát jelentősen meghaladó parkká alakult. Mára már nemcsak gyakorló és leendő madarászok látogatják, hanem a térségi turizmus egyik kedvelt kirándulóhelye, ahol pihenni vágyó családok mellett óvodák, iskolák tanárai szemléltetik „testközelből” a természet sokszínűségét. Az állatkertek általános gyakorlatától eltérően itt alapszolgáltatás a szakvezetés. A fajokról, egyedekről szóló családias hangulatban elhangzott információk gazdagítják az élmények sorát, miközben a felmerülő kérdések is megválaszolásra kerülnek. Évről évre több ezer vendég gazdagodik maradandó emlékekkel, sokuk lesz újdonsült híve a madártenyésztők táborának.

A parkban több tucat papagájfaj, díszbaromfik és galambok, tarka pávák, színes fácánok mellett még számos tyúkalkatú madárfaj, egzotikus víziszárnyasok, futómadarak is képviselik a madárvilágot. A fajfelhozatal zömét alkotó papagájok közt található olyan ritkaság, mint az eredeti élőhelyén már csak pár száz példányban élő malukku kakadu, találkozhatnak a hullámos papagájtól a lóriféléken át jákókkal, kakadukkal számos különféle fajta „beszélő” papagájjal.

A természetben már kihalt, majd tenyésztett példányokkal visszatelepített fehér fülesfácánok, a pávafácánok, mind olyan látnivaló, amely a hazai állatkertek közül, még csak a Madárkertben található meg. A gyűjteményből nem hiányozhatnak kicsi pintyfélék, aprócska egzotikus galambok sem, míg a másik véglet, a nagytestű futómadarak képviselője a szelíd emu pár.

Nemcsak madarak találhatók a parkocskában. Főként gyerekeknek felkínált lehetőség, hogy simogathatnak többek közt törpenyuszit, degut és tengerimalacot, de mocsárihódok, minimalacok, vagy éppen az állandóan nyüzsgő, bukfencező mókusok etetésére is mód van.

Ha már a látogató végignézte az állatok sokaságát, megismerheti a település környékét, az alföldi táj élővilágát is. A természethez közelebb kerülhet, ha kihasználja a park szolgáltatásainak körét és a kirándulást lovashintón, akár túravezető instrukcióit hallgatva teszi meg. A kulturáltan kiépített zákányszéki erdei pihenőhely rétje kedvelt színtere gyermekek játékának, épületei családi, társasági ebédek főzésére, elfogyasztására alkalmasak, az erdő koronája fölé emelkedő madárvárta érdekes megfigyelésekre ad lehetőséget.

Látogassanak el hozzánk és tekintsék meg a Madárkertet!

Lovasfogattal járhatják be a térség alföldi tájainak nevezetességeit, megcsodálva a "Madarász-tó" vízi világát, a szikes semlyékek virágait, ismerkedve vidékünkön egyedi munkákkal foglalkozó kézművesekkel, fedezzék fel Önök is a Mórahalmi Erzsébet gyógyfürdő országosan kiemelkedő jelentőségű gyógyvizének kedvező hatásait, szórakozzanak élményfürdőiben.

Vendégasztal szolgáltatásunk lehetőséget kínál a helyi ízek megismerésére, magánszállásadó partnereink gondoskodnak zavartalan pihenésükről.

Nyitva keddi napok kivételével mindennap, így ünnepnapokon is 9.00-16.00 óra közt.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a zákányszéki Madárkert- díszmadár és kisállatpark a 2017. évben előreláthatóan május 31, de legkésőbb június 30 időponttal bezárásra kerül.

Sajnos nem sikerült megoldanunk a környékben tervezett telephely fejlesztési terveinket, így a bezárást követően okafogyottá válik a térség programajánlatai közt szerepelni, illetve  vendégkörünknek sem tudjuk közeli programlehetőségként kiajánlani a térségi szolgáltatásokat.

A bezárásig mindent megteszünk, hogy az agglomerációból érkező érdeklődők számára a lehető legmagasabb színvonalú élményt nyújtsuk, az állatállományt a bezárás napjáig fenntartjuk.

A madárparkot nem felszámolni akarjuk, csak áttelepíteni, olyan környékre és akkora színhelyre, ahol egy ilyen, külső anyagi támogatások nélkül működő állatpark hosszútávú fennmaradása biztosított. Bízunk benne, hogy az új park kialakítása mihamarabb sikerül és egyedi látnivalónk, szolgáltatásaink ismét vendégek kikapcsolódását, szórakozását, ismeretbővítését szolgálhatják.

2017.01.01 - 2017.05.31


Megjegyzés a nyitva tartáshoz:

Nyitva a hét minden napján, ünnepnapokon is, kivéve a keddi napokat, hacsak ünnepnapra nem esnek.

Még több a településen (Zákányszék):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer