Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Játékbirodalom nem csak gyerekeknek!
Játékbirodalom nem csak gyerekeknek!
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.

Alapszabályunk szerint a Szövetség fő célja: „az ember és természeti környezete harmonikus kapcsolatának minden területen történő fejlesztése, és az ezzel foglalkozó társadalmi szervezetek tevékenységének összehangolása”

Cím: 1132 Budapest XIII. kerület , Visegrádi utca 53. 1. em. (28. kapucsengő)

A Magyar Biokultúra Szövetség a hazai ökológiai gazdálkodás szervezeteit összefogó társadalmi szervezet.

A Magyar Biokultúra Szövetség az 1983-ban Klubként indult, majd 1987-ben egyesületté alakult Biokultúra Egyesület teljes jogutódjaként létrejött szervezet. Jelenlegi 13 jogi személyiségű tagunk összefogja az egész ország ökológiai gazdálkodását, mely magába foglalja nemcsak a termelő gazdákat, de a szimpatizánsokat és az érdeklődőket is.

A Szövetség céljai között szerepel a biotermékek fogyasztásának minél szélesebb körben történő terjesztése, az egészséges életmód propagálása. Ennek jegyében működtetünk Budapest területén 2 Ökopiacot, ahol egész évben az ország minden tájáról 100-120 árusnak biztosítunk értékesítési lehetőséget. Bőséges a felhozatal friss zöldségből, gyümölcsből, tejtermékből, mézből, húsféléből, de itt kínálják termékeiket a hazai feldolgozók is.

Ökopiacaink ellenőrzését a Szövetség tulajdonában álló ellenőrző és tanúsító szervezet, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. látja el.

Az ökológiai gazdálkodás, az egészségesebb életmód-életszemlélet propagálására szolgálnak ingyenes rendezvényeink is. Többek között minden évben megrendezésre kerül a tavaszi Biokultúra Találkozó és az őszi Biokultúra Tudományos Nap néven ismertté vált országos rendezvényünk, ahol a termelő, a kereskedő, a feldolgozó és a fogyasztó találkozhat.

2007 óta minden évben megrendezésre kerül az Országos Bionap, ahol a fogyasztók az ország 7 nagy biogazdaságának életébe nyerhetnek betekintést, találkozhatnak a régió biogazdáival, akik bemutatják termékeiket, és színes, kulturális- és gyermek programokon vehetnek részt.

Már kétszer megrendezésre került a Biobúcsú is, ahol az érdeklődőket biotermék-kiállítással és -vásárral, valamint kulturális- és gyermekprogramokkal vártuk az ország egész területéről érkező biogazdákkal.

Hosszú évek óta a Szövetség tulajdonában lévő Biokultúra újság 2007-től megújulva, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. kiadásában szakmai segítséget nyújt az ökogazdáknak, érdekes és hasznos információkkal szolgál az ökotermékek iránt érdeklődőknek.

Szeretnénk minél több információval szolgálni az ökotermékek előállításáról, értékeiről, valamint beszerzési lehetőségeiről, ezért folyamatosan frissített honlapunkon adunk tájékoztatást az érdeklődők számára, illetve felhívjuk a figyelmet saját és társszervezeteink programjaira.

Évek óta működik a Budapesti Központi Klub, ahol érdekes és színes előadásokkal várjuk az érdeklődőket az ökogazdálkodás, az egészséges életmód és táplálkozás témakörökben. Biogazda tanfolyamainkon az elmúlt években több százan sajátíthatták el ennek a gazdálkodási formának a feltételeit, sajátosságait és a benne rejlő lehetőségeket.

Forrás: A szövetség Facebook oldala

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Magyar Biokultúra Szövetség

Szolgáltató

RaM Colosseum Budapest
RaM Colosseum Budapest
  • Budapest
  • XIII. kerület
ExperiDance Tánctársulat
ExperiDance Tánctársulat
  • Budapest
  • XIII. kerület
Adina Apartment Hotel Budapest
Adina Apartment Hotel Budapest
  • Budapest
  • XIII. kerület
AL Galéria
AL Galéria
  • Budapest
  • XIII. kerület
Autoclub Travel Angyalföld
Autoclub Travel Angyalföld
  • Budapest
  • XIII. kerület