Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Nádorvárosi Sporthorgász Egyesület
Hotel Szieszta Sopron - Várjuk a Lövérekben
KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Nádorvárosi Sporthorgász Egyesület

A Nádorvárosi Sporthorgász Egyesület 1935-ben alakult. Az egyesület 48 hektáros vízterülete Győrött és határában a csodálatos szépségűnek számító Holt-Marcalon található. Az egyesület saját tanyaházzal, vendéglátó egységgel, illetve, táborozási lehetőségekkel rendelkezik. Fontosnak tartják a horgászmozgalom hagyományainak megőrzését, a tagok horgászérdekeinek képviseletét, illetve a pihenés és a kulturált szórakozás lehetőségeinek megteremtését. Kiemelt figyelmet fordítanak a gyermek– és ifjúsági horgászok nevelésére is.

További információk


Még több a településen (Győr):

A Holt-Marcal Győr dél-nyugati részén a Rába jobb parti mentett árterén a nádorvárosi és a gyirmóti városrészek határában található. A Holt Marcalhoz kiterjedt belvízelvezető árokrendszer, illetve a Pándzsa patak csatlakozik. A holtág 20-50 méter széles, vízmélysége pedig 0,5 és 2 méter között váltakozik.

Az egyesület tagjai főként Győrből, illetve a városkörnyéki településekről verbuválódik. A felnőtt horgászlétszám már évek óta 7-800 fő között van, melyhez 150 ifjúsági és gyermekhorgász is társul.

A vízterület két részre oszlik:

1. Felsővíz amely a Gyirmóti-zsiliptől a Helbényi (rabkerti) zsilipig tart. Ennek területe több mint 46 hektár.

2. Alsóvíz (Nádorváros határában) amely magában foglalja a Pándzsa patak 1,7 hektáros 3 kilométeres szakaszát a veszprémi vasúti hídtól a Holt-Marcal torkolatáig. Illetve idetartozik még a Holt Marcal mintegy 10 hektáros tószerűen kiszélesedő területe a Helbényi-zsiliptől a Rába folyó töltésénél lévő Kóvalter-zsilipig.

A Felsővízen tanyarendszer van érvényben, míg az Alsóvízen nincs foglalt horgászhely az érkezési sorrend az irányadó. A tagjaink kétharmad része rendelkezik állandó tanyahellyel. A halállomány összetétele a Felső- és az Alsóvízen azonos. Mindkettőben megtalálhatók a holtágakra jellemző halfajok a különféle keszegfélék, kárászok, ponty, amur, harcsa, csuka, süllő, balin, sügérfélék, compó, kisebb mennyiségben busa, angolna, és  az utóbbi években gradációszerűen a fekete törpeharcsa is jelen van. A horgászok halfogásában a leggyakoribb „jegyzett” hal a ponty, illetve az amur.

A jövő szempontjából fontosnak tartják az ifjúsági horgászokkal való foglalkozást. Győr-Moson-Sopron megyében az ifjúsági- és gyermekhorgászatot tekintve évek óta első helyen állnak. A fiatalok egy része egyesületi ifjúsági horgásztáborozáson is részt vesz. Különféle versenyeken és  vetélkedőkön is szerepelnek, melyet több alkalommal az egyesület vízterületén rendeznek meg.

Tanyaházuknál sátrakkal érkező ifjúsági csoportokat  fogadnak.

Forrás: a Nádorvárosi Sporthorgász Egyesület honlapja

 

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Győr):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer