Várjuk a Szigetközben!
Várjuk a Szigetközben!

A Nemesvámosi Sportistálló 10 éve foglalkozik lótartással, kettes fogathajtással, vadászlovaglások szervezésével, valamint gyermekek és felnőttek lovasoktatásával. Négyfős, apartman lakásaink várják a pihenni, lovagolni vágyó vendégeinket.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

A mi házunk táján ott lakik a szépség, a természet, élnek itt az emberekkel lovak, háziállatok, de egészen különleges lakói is vannak e vidéknek. Itt lelt otthonra a békesség, az igaz mosoly és a vendégszeretet. Nálunk minden pohár bor és minden lakoma ünnep, mert hisszük, hogy ha tiszta szívvel osztjuk meg a hozzánk látogatóval a kincseinket, azok bennük élnek majd tovább.

Nemesvámost a Bakony hegység, Veszprém és a Balaton közelsége határozza meg. Az ősidőktől lakott település a "via Magna", a Rómába vezető hadiút mellett található. A falu határában fekszik Balácapuszta, a római kori villagazdaság. Messze földön híres e vidék falusi hagyományairól, ami Savanyú Jóska bakonyi betyár idejében élte fénykorát.A környék kiválóan alkalmas túrázásra gyalogszerrel, kerékpárral vagy akár lóháton, lovasfogattal..A közelben a Balaton, a pápai termálfürdő, a sümegi lovagi tornák, a herendi manufaktúra és a megyeszékhely, Veszprém közelsége szórakozási lehetőségek kimeríthetetlen tárházát kínálja. Tanyánkon rég elfeledett ízekkel, hangulatokkal találkozhat, itt igazi házi pálinka és bor koronázza meg a disznótoros hétvége hangulatát, de nálunk készül a sajt, vaj, a tejföl... Kemencénkben vidáman pattog a tűz és sül a finomságok sokasága és a hozzánk érkezőket üdvözlő itallal vendégeljük meg! A kulináris élvezetek mellett esténként zenés-táncos mulatságra, hagyományőrző programokra invitáljuk.

Lovardánkban magas színvonalú lovasoktatás és fogatsport tevékenység zajlik, képzett oktatóink és barátságos lovaink készségesen állnak a lovaglást kedvelők rendelkezésére. Sportistállónk a Veszprémi Lovassportok Egyesületének sportistállója.

Lovas táborok, állatvédelmi táborok. Vadászlovaglás. Rókavadászat. Bértartás. Szállás. Lovastúra. Rendezvényhelyszín. Versenysport. Fogathajtás. Díjugratás. Veszprémi Lovassportok Egyesülete. Akadálymentes lovarda. Disznótoros hétvégék. Gasztronómiai programok. Lovasoktatás. Fogatsport.

2018.01.01 - 2018.12.31

Találatok száma: 1
Villa Romana Baláca programok 2018

Villa Romana Baláca programok 2018

A Magyar Nemzeti Múzeum Villa Romana Baláca Magyarország legnagyobb látogatható római kori villagazdasága. A mintegy másfél hektáros gondozott parkban a 3-4. századi tulajdonosok grandiózus méretű ...

2018.05.26. - 08.26.Találatok száma: 1

Római Kori Villagazdaság és Romkert - Villa Romana Baláca

Római Kori Villagazdaság és Romkert - Villa Romana Baláca

VILLA ROMANA BALÁCA „EGY CSEPP ITÁLIA” A BALATON MELLETT! A Magyar Nemzeti Múzeum Villa Romana Baláca Magyarország legnagyobb látogatható római kori villagazdasága, ez a Közép-Európában ...
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Nemesvámos Sportistálló és Vendégház