Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Ökoturisztikai Látogatóközpont
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Ökoturisztikai Látogatóközpont

A badacsonylábdihegyi strandon épült fel az Ökoturisztikai Látogatóközpont, Badacsonytördemic üdülőterületén. Az éves nyitva tartású létesítményben a vendégek megismerkedhetnek a környék természeti értékeivel. A bemutató terekben audiovizuális eszközök, filmek, szöveges és képi dokumentumok, valamint kiállítási tárgyak teszik teljessé az élményt. A helyszínre látogatók túrázhatnak szárazon és vízen is. Kellemesen tölthetik továbbá idejüket a strandon. A fürdés újra lehetővé vált a megújult, megszépült, partszakaszon, melyet az élővilág megbolygatása nélkül értek el. A központ épületében két terem került kialakításra, Badacsony- és Balaton Centrum néven.

További információk


Még több a településen (Badacsonytördemic):

A megépült Ökoturisztikai Látogatóközpont célja a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal szakmai alapokon együttműködve a környék természeti sajátosságainak bemutatása. Az épületegyüttesben megismerhető a Badacsony-hegy, a hegy lábánál épült települések és a Balaton természeti környezete, rövid története, növény- és állatvilága, néprajza, borászata, a halászat, a horgászat, a hajózás története. A két új épület (Badacsony centrum és Balaton centrum) megépítése mellett parkolókat alakítottak ki, parkosítottak, kajak- és kenuházat építettek. 

A  BALATON Központban
szemelvények láthatók a Balaton földtörténeti kialakulásáról, geológiájáról, vízinövény - és állatvilágáról, a halászatról, a hajózásról, a fürdőkultúra - és a fürdőruha divat múltjáról, a négy évszakos Balaton emlékeiről - és jelenéről.

A  BADACSONY teremben
betekinthetünk a Badacsony és a környező többi vulkanikus „tanúhegy” földtörténetébe, üveges tárolókban láthatjuk a Balaton-Felvidék főbb kőzeteit, állat - és növényvilágát, megismerhetjük a régió szőlőkultúráját, borászatát, megtekinthetjük a bazaltbányászat dokumentumait , megismerkedhetünk a településhez kötődő jeles személyiségek életével és munkásságával.

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Badacsonytördemic):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer