Haraszthy Pincészet Etyek - Több, mint egy borászat!
Haraszthy Pincészet Etyek - Több, mint egy borászat!

Ostoros Novaj Bor - Kutyahegyi Pincészet

Magyarország északi részén a Bükk hegység lábánál alakult ki az Egri történelmi borvidék, melynek az Ostoros-Novaj Bor az egyik legismertebb borászati cége.


Egertől 4 km-re találhatóak a legkiválóbb adottságú vulkanikus eredetű szőlőtermő területek, ahol 40 hektár saját ültetvénnyel rendelkezünk, illetve 400 hektár, kistulajdonosok birtokában álló szőlőterület termesztését integráljuk. Az 50 ezer mázsa szőlőtermést felvásárolva évi 30-35 ezer hektoliter bort állítunk elő.

Ennek egy részét a tradícionális magyar fehér szőlőfajták adják: Leányka, Olaszrizling, Ottonel Muskotály, Rizlingszilváni, melyeket korszerű berendezéseken feldolgozva kóracél tartályokban tárolunk.

A mai divatirányzatnak megfelelően egyre több üde, friss, gyümölcsös rozé bort készítünk a borvidékre jellemző Kékfrankos fajtából.

A riolit-tufába vájt, ideális klímájú pincékben ászokhordókban érnek a hagyományos héjon erjesztéssel készült vörösboraink: a Kékfrankos, Zweigelt, Merlot, Cabernet Sauvignon, Blauer portugieser.

Gondos fahordós érlelés és házasítás után kerül palackba a borvidék legismertebb védett eredetű bora, az Egri Bikavér, melyet az Egri Borvidék Borminősítő Bizottságának tagjai minősítenek és engednek forgalomba.

Palackozó üzemünkben évi 4 millió palack bort töltünk, melyek szinte valamennyi üzletláncban megtalálhatóak.

Forrás: A borászat Facebook oldala

2017.01.01 - 2017.12.31