Pangea Egyesület  Erdei Iskola Pénzesgyőr
Tisza-tavi wellness pihenés - gazdag programkínálattal!
Tisza-tavi wellness pihenés - gazdag programkínálattal!
Adventi programajánló
Adventi programajánló

Pangea Egyesület Erdei Iskola Pénzesgyőr


Magas-Bakony szívében, Pénzesgyőrben várja az erdei iskolai csoportokat, osztályokat, baráti társaságokat ás kirándulni vágyókat.

Breuer László Oktatóközpont és Akkreditált Erdei Iskola

Oktatóközpontunk Pénzesgyőrben, egy pár száz lelket számláló kis falucskában található, az Öreg-Bakony szívében. Ide várjuk az erdei iskolai csoportokat, túrázókat, pihenésre vágyókat.

A 6-16 év közötti gyerekekhez, fiatalokhoz értünk a legjobban, velük járjuk a környező erdőket és mezőket, ahol játékos keretek közt szakmai munka folyik. Kőzetekkel, a vízzel és a benne élő állatokkal, füvekkel és fákkal, időjárási jelenségekkel, csillagászattal és népdalokkal ismerkedünk.

Együtt műveljük vegyszermentesen termelő kertünket és szakítunk friss gyümölcseiből, dagasztjuk és sütjük kenyerünket, langallónkat. Az élet körforgását, az élők egymásba kapaszkodó hálóját, a Természet sok százmillió éves történetét, élettelennek tűnő szépségeit kutatjuk a gyerekekkel együtt.

Szállás

Két kiválóan felszerelt épületünkben összesen 50 fő számára tudunk kényelmes szállást biztosítani, de sátorozni is lehet a kertben.

Az épületek akadály-mentesítettek, önálló fűtéssel, konyhával és vizesblokkal ellátottak, és külön-külön is igénybe vehetőek.

A 2 épülethez tartozik egy nagy kert is, ahol fedett és szabadon álló asztalok, padok vannak, valamint kenyérsütő kemence és kondérban való főzésre alkalmas tűzhely, tűzrakó hely is található.

Panoráma ház
Oktatóközpontunk kisebbik épülete, teljesen felszerelt konyhával, önálló fűtés és vízrendszerrel rendelkezik. Az emeleti közös szálláshelyen 12 ágybetét és +2 pótágy fér el.

A szállás jellege matracszállás (ez azt jelenti, hogy az ágyaknak nincs lába), amennyiben tehetik, hozzanak saját hálózsákot, az ágyak el vannak látva kispárnával és takaróval.

A földszinten a közösségi helységben található a konyha, önálló ét- evőeszköz- és edénykészlettel, valamint gáztűzhellyel. A fűtést egy beltéri fás kazán, míg a használati meleg vizet külön bojler biztosítja, a tisztálkodást pedig egy vizesblokk szolgálja.

A Panoráma házhoz tartozik egy műhely is, melyet a gazdaságban szükséges szerszámok, gépek tárolására használunk, illetve egy nagy terasz (innen a Panoráma elnevezés), ahol kézműves és csillagász programokat tartunk, de már maga a kilátás is megéri hogy felsétáljunk.

Tornácos ház
Oktatóközpontunk fő épülete, építészetileg egy hagyományos bakonyi tehetős paraszti házat formál, a mai kor igényeinek megfelelő átalakításokkal, a díszítések és a formakincs a falu legöregebb házáról, a ma Sörényes udvar-házként funkcionáló egykori csárdaépületről és a Kőris utcában álló ma is lakott épületről származik.

A masszív oszlopokon nyugvó gádor véd a becsapó esőtől, a tetőtér ökörszem ablakai pedig kellő fényt bocsátanak a szállástérbe.

A földszinten kapott helyet a régi használati tárgyakkal és szerszámokkal díszített ebédlő, mely előadások és foglalkozások tartására is alkalmas.

Itt kapott helyet a hazánk ásványait, kőzeteit és ősmaradványait bemutató több mint 3000 darabos geológiai gyűjteményünk is. A tálalón 40-50 ember számára szükséges étkészlet és evőeszköz található.

A melegítőkonyha felszerelése edényekből és konyhai kisgépekből, egy ipari tűzhelyből, két három fázisú mosogatóból, két hűtőszekrényből, egy mélyhűtőből , egy központi előkészítő asztalból és egy kamrából áll.

A földszinti vizesblokkok (fiú-lány) két-két zuhanyfülkével és egy-egy WC-vel rendelkeznek. Mivel természetvédelmi oktatóközpont vagyunk, kérjük a felesleges vízhasználat és szennyvíztermelés elkerülése érdekében, ha tehetik, használják a kerti komposzt toaletteket.

Az emeleten találhatók a közösségi szálláshelyek, jelenleg ebben az épületben összesen 37 főt tudunk elszállásolni, egy 23+4 fős, egy 8 fős és egy 2 fős szoba található itt.

A szállás jellege matracszállás, az ágybetétek között  tárolásra szolgáló szekrényekkel. Amennyiben tehetik, hozzanak saját hálózsákot, az ágyak el vannak látva kispárnával és takaróval.

Forrás: a Pangea Egyesület honlapja

2019.01.01 - 2019.12.31

Kapcsolódó témák:

Legnépszerűbb úticélok

Közeli ajánlatok


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Pénzesgyőri programturizmus

Jégkaland a jégpályákon! Regisztrálj és érezd a mozgás pozitív energiáját!
Várjuk gyerek- és családi programjainkra!  Aki tud támogassa jótékonysági akciónkat felajánlásaival!
Milyen autót vegyek? Ismerje meg a A Volkswagen SUV modelljeit!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás