Kihagyhatatlan élmények várják Szegeden!
Kihagyhatatlan élmények várják Szegeden!

A világhírű szegedi szalámi és paprika múzeuma. Látogatóink szalámikóstolót, szegedi paprika termékmintát, téliszalámi-vásárlási kedvezményt kapnak. Tárlatvezetést nem tartunk, de tizenegy nyelven (magyar, angol, német, spanyol, orosz, francia, olasz, lengyel, román, szerb, szlovák) írásos tárlatvezető áll a látogatók rendelkezésére.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

A Pick szalámi -  vagy népszerű nevén szegedi téliszalámi -, évszázados hagyományon alapuló, sertéshús és sertésszalonna felhasználásával, titkos fűszerezéssel, bélbe töltve, hideg füstöléssel, szárításos érleléssel készült, nemespenész-bevonatú termék.

A Pick szalámi kiemelkedő tulajdonságait, a harmonikus illatot és az egyedi ízt a helyi sajátosságok adják. Az alapanyag jellegzetessége, a szalámigyártás hagyományőrző gyártástechnológiája, a Tisza közelségéhez kapcsolódó klimatikus viszonyok, a penészflóra jelenléte, a megőrzött – szalámimestertől szalámimesternek átadott – mesterségbeli tudás, mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a ma már hagyományos terméknek számító szegedi téliszalámi meghódítsa a világot.

A Szegedi paprika - ami fűszerpaprika-őrlemény -, a kedvező adottságokkal rendelkező szegedi tájkörzetben hagyományos módon megtermelt fűszerpaprika-növény tövön beérett, utóérlelt, majd megszárított termésének megőrlésével készül.

A szegedi paprika egyedülálló minőségének genetikai alapját a Szeged környékén nemesített, államilag elismert fűszerpaprika-fajták jelentik. Ezek alkalmazkodtak a tájkörzet adottságaihoz legjobban, ugyanis nemesítésük folyamatában felhasználták az e vidéken egy évszázad alatt kialakult eredeti ízt, aromát, színt adó fűszerpaprika-populációt.

A szegedi paprika különleges volta nemcsak a több száz éves törődésnek, a felhalmozódott szaktudásnak és a hagyományok erényeit követő feldolgozásnak köszönhető, hanem annak is, hogy Magyarországon nagyon kedvezőek a feltételek a melegkedvelő fűszerpaprika számára. A szegedi tájkörzetben olyan hőmérsékleti, napfény- és csapadékviszonyok uralkodnak, amelyek valamennyi fűszerpaprika-termő terület közül itt a legkedvezőbbek.

Mi látható a múzeum állandó kiállításain?

Az alsó szinten a Pick szalámi és a szalámigyár, az emeleten a szegedi paprika gyártásának története látható.

A Pick-gyűjteményben a vendégek végigkísérhetik a gyár és a szalámigyártás történetét az alapítás évétől (1869) egészen napjainkig.

Az emeleten a paprikatermelés kezdeti módszereinek fejlődését ismerheti meg a látogató a Szegedi Paprika Zrt. jelenleg alkalmazott technológiájáig.

A múzeum a tárgyak mellett fotókkal és dokumentumokkal illusztrált tablókon mutatja be és korhű öltözetű, életnagyságú fabábukkal teszi színesebbé, érdekesebbé a témát az érdeklődők számára.

A feliratok magyar, angol és német nyelven olvashatók.
Milyen szolgáltatásokat biztosítanak a látogatóknak?

Látogatóink szalámikóstolót, szegedi paprika termékmintát, téliszalámi-vásárlási kedvezményt és ajándék képeslapot kapnak.

A szalámikóstoló egy szelet gluténmentes extrudált kenyéren három szelet Pick téliszalámit tartalmaz.

A szegedi paprika termékminta 10 gramm szegedi fűszerpaprika-őrleményt tartalmazó csomag.

A téliszalámi-vásárlási kedvezmény egy rúd Pick téliszalámi vásárlásakor 10%‑os kedvezményre jogosít. Felhasználható a Pick Szeged Zrt. alábbi üzleteiben:

Pick Húsáruház (Szeged, Maros utca 21.)
Pick Márkaáruház (Budapest, V. Kossuth Lajos tér 9.)

(Az üzletek szombat délutánokon zárva tartanak. Kérjük, hogy szombati napokon jelezzék, ha a téliszalámi-vásárlási kedvezményre jogosító kuponra igényt tartanak!)

A budapesti márkaáruház a felújítási munkálatok végéig zárva tart.

(A 2017. december 31-ig érvényes 10%-os téliszalámi-vásárlási kedvezményre jogosító kupont 2019 végéig tudják felhasználni.)

Képeslapok a múzeumban feladhatók.

(Néhány helyen azzal az információval találkozhatnak, hogy az ajándék képeslapok postaköltségét átvállaljuk. Ezt ma már sajnos nem tudjuk megtenni, de saját költségükön nálunk is feladhatják a képeslapokat.)

Ajándékboltunkban szegedi paprika kapható.

Milyen egyéni kedvezmények vehetők igénybe?

A belépő 980 Ft.

A gyermekek, a diákok, a nyugdíjasok, a pedagógusok, a sajtóigazolvánnyal és az egyénileg érkező idegenvezetői igazolvánnyal rendelkezők, a testileg vagy értelmileg akadályozottak a teljes árú belépőből 25% kedvezményt kapnak. A kedvezményes belépő 740 Ft. (A több kedvezményre jogosultak csak egyszeri kedvezményt vehetnek igénybe.)

18 éven aluli látogatóval érkező családok számára 10% engedményt biztosítunk (akár egy szülővel vagy nagyszülővel érkező egyetlen gyermek, unoka esetén is). Az engedményes belépő felnőtteknek 880 Ft, a kedvezményre jogosultak számára 660 Ft.

A családdal érkező 6 éven aluli gyermekek számára a belépés ingyenes.

A kedvezményeket állampolgárságra tekintet nélkül, mindenki számára biztosítjuk.

Kérjük, hogy a kedvezményre való jogosultságukat a fizetés előtt jelezzék!

Egyéb kártyákat, igazolványokat, sétálójegyet nem tudunk elfogadni.

A múzeumi szolgáltatásokat csak a fizető látogatóink számára biztosítjuk.

A húszfős és afölötti létszámú csoportok számára egy összegben történő fizetés esetén a belépődíjból 10% engedményt biztosítunk. Az engedményes belépő felnőtteknek 880 Ft, a kedvezményre jogosultak számára 660 Ft. (Az engedmény nem érvényes, ha a csoport tagjai egyénileg fizetik a belépődíjat!)

Diákcsoport esetén a kísérőknek is a kedvezményes belépőt számlázzuk, amennyiben a kísérők száma nem haladja meg a diákok létszámának felét.

Az engedmény állampolgárságra tekintet nélkül, bármilyen nemzetiségű csoport számára érvényes.

Hány fős csoportot tudnak fogadni egyszerre?

50 fős csoport még kényelmesen megtekintheti a múzeumot. Rendkívüli esetben akár 100 főt is tudunk egyszerre fogadni. Ekkor a látogatók két csoportban felváltva, párhuzamosan tekintik meg a kiállításokat.
Mennyi időt vesz igénybe a múzeumlátogatás?

A két kiállítás megtekintése és a szalámikóstoló elfogyasztása tapasztalataink szerint kb. egy órát vesz igénybe.

Ennek megfelelően a bejelentkező csoportokat óránként fogadjuk.

Milyen módon lehet fizetni a múzeumlátogatásért?

Készpénzes és bankkártyás fizetési lehetőség.

Eurót elfogadunk (legfeljebb 50 eurós bankjegyet, eurócentes érmét nem). A visszajáró forintban.

Művelődési csekket, kultúrautalványt, pihenőkártyát nem tudunk elfogadni.

Kérésre készpénzes számlát adunk.

Belföldi adóalanyok számára – amennyiben a múzeumlátogatást előzetesen hivatalosan megrendelik – lehetőség van a számlát banki átutalással rendezni. A hivatalos megrendelésen a szokásos adatok mellett kérjük, hogy tüntessék fel az adószámukat is!

Mozgáskorlátozottak hogyan látogathatják a múzeumot?

Technikai okok miatt kerekesszékes látogatóinkat a látogatást megelőző héten történő bejelentkezéssel munkanapokon 10 és 12 óra között tudjuk fogadni.

Lehet-e fénykép- és videofelvételeket készíteni?

Igen, fénykép- és videofelvétel minden korlátozás nélkül készíthető.

Külön figyelmükbe ajánljuk a bejáratnál elhelyezett fotótáblánkat, amelyet szabadon használhatnak.

Be lehet-e kutyát vinni a múzeumba?

Kiállításainkat szobatiszta kutyájukkal is látogathatják.

Kérjük a felelős kutyatartás szabályainak betartását, valamint a póráz és indokolt esetben a szájkosár használatát!

Hogyan lehet parkolni a múzeum előtt?

Munkanapokon csak a múzeum bejáratához közel található parkolóautomatánál váltott jeggyel vagy virtuális szelvénnyel lehet parkolni.

Nyitva keddtől szombatig 15-től 18 óráig.

(Az egyéni látogatóknak nem szükséges bejelentkezniük.)

A múzeum vasárnap, hétfőn és ünnepnapokon, valamint a karácsonyt megelőző vasárnaptól az új év első hétfőjéig zárva tart.

Csoportokat a látogatást megelőző héten történő bejelentkezéssel a nyitvatartási napokon a nyitvatartási idő előtt is, délelőtt 10 órától fogadunk.

Ezeket a csoportokat az egyeztetett időpont előtt nem tudjuk fogadni, és maximum 30 percet tudunk várni rájuk.

Szolgáltatások

Látogatóink szalámikóstolót, szegedi paprika termékmintát, téliszalámi-vásárlási kedvezményt és ajándék képeslapot kapnak.

A téliszalámi-vásárlási kedvezmény a Pick Szeged Zrt. üzleteiben használható fel. Az üzletek szombat délutánokon zárva tartanak. Kérjük, hogy szombati napokon jelezzék, ha a téliszalámi-vásárlási kedvezményre jogosító kuponra igényt tartanak!

Képeslapok a múzeumban feladhatók.

(Néhány helyen azzal az információval találkozhatnak, hogy az ajándék képeslapok postaköltségét átvállaljuk. Ezt ma már sajnos nem tudjuk megtenni, de saját költségükön nálunk is feladhatják a képeslapokat.)

Tárlatvezetést nem tartunk, de tizenegy nyelven (magyar, angol, német, spanyol, orosz, francia, olasz, lengyel, román, szerb, szlovák) írásos tárlatvezető áll a látogatók rendelkezésére, és letölthető a honlapunkról is.

Ajándékboltunkban szegedi paprika kapható.

Színező, hajtogató ajándék a gyerekeknek.

Forrás: a Múzeum honlapja

2018.01.01 - 2018.12.31
Hétfő: -
Kedd: 15:00 - 18:00
Szerda: 15:00 - 18:00
Csütörtök: 15:00 - 18:00
Péntek: 15:00 - 18:00
Szombat: 15:00 - 18:00
Vasárnap: -

Találatok száma: 3
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Tisza Hotel*** Szeged

Tisza Hotel*** Szeged

A Tisza Hotel egy elegáns belvárosi szálloda, mely a régi romantikus filmek díszletét idéző különleges miliőben kínál kényelmes szállást a belváros szívében. Az elegáns szegedi szálloda, a város és a ...


Science Hotel**** Szeged

Science Hotel**** Szeged

A Science**** Hotel Szeged a város központjában, 43 design szobával, extravagáns belső terekkel és négycsillagos szolgáltatásokkal várja a város pezsgő kulturális és üzleti élete után érdeklődő ...


Szivárvány Panzió

Szivárvány Panzió

Szeged központjától 1 km-re csendes, nyugodt környezetben található a Szivárvány Panzió. Hét darab szobával rendelkezik, melyekben összesen 19 főt tud elszállásolni. A szobák mindegyike fürdőszobával, ...
Találatok száma: 100
REPUBLIC koncertek 2018

REPUBLIC koncertek 2018

Menettánc Fesztivál és Búcsú

A Republic 1990-ben alakult EMeRTon-díjas magyar rockegyüttes. „100 százalékban MAGYAR TERMÉK - magyaroktól, magyaroknak`

2018. szeptember 29.

Rákász Gergely koncertek és online jegyvásárlás 2018

Rákász Gergely koncertek és online jegyvásárlás 2018

LORDS OF THE ORGAN

Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, mindezidáig több mint 1000 fellépése volt ...

2018. szeptember 28. 19:30

Szent Gellért Fesztivál Szeged 2018. Nemzetközi Zenei Fesztivál

Szent Gellért Fesztivál Szeged 2018. Nemzetközi Zenei Fesztivál

A Szeged-Csanádi Egyházmegye idén immár 11. alkalommal rendezi a Szent Gellért Fesztivált, az egyházmegye első püspöke, a vértanú Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódóan. A 2018. szeptember 21-től ...

2018.09.21. - 10.01.

Kína előadások, Kínai Kaleidoszkóp programok a Szegedi Konfuciusz Intézet szervezésében

Kína előadások, Kínai Kaleidoszkóp programok a Szegedi Konfuciusz Intézet szervezésében

Érdekes és izgalmas előadásokkal mutatjuk be a kínai kultúrát! Ismert és kevésbé ismert témákat boncolgatunk hozzáértő vendég előadóinkkal és az Intézet munkatársaival. Előadás-sorozatunkat a Szegedi ...

2018. szeptember 25.

Kínai Intézet Szeged programok, előadások 2018

Kínai Intézet Szeged programok, előadások 2018

Őszközép ünnep

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetben hónapról hónapra neves Kína-szakértők, egy-egy szakterület elismert, Kínát megjárt képviselői, illetve sikeres vállalkozók tolmácsolásában Kína ...

2018. szeptember 25.

Kövér Béla Bábszínház műsora 2018 Szeged

Kövér Béla Bábszínház műsora 2018 Szeged

A kíváncsi pillangó - Kamaraterem, bérletszünet

A Kövér Béla Bábszínház 1946 óta szolgálja közönségét Szegeden, kicsiket és nagyokat egyaránt. A bábszínházi előadások alkalmával immár a negyedik generáció kapja az első színházi élményt ettől a kis ...

2018. szeptember 23. 9:30

Szegedi Füvészkert programok 2018

Szegedi Füvészkert programok 2018

A rovarfogó növények titokzatos világa - családi nap az SZTE Füvészkertben

Állandó programlehetőség a Füvészkert történetének, szabadtéri és üvegházi gyűjteményeinek bemutatása egy séta keretében. Az iskolák és óvodák számára játékos természetismereti foglalkozás ...

2018. szeptember 23.

Halloween Szegeden, tök jó nap a Füvészkertben

Halloween Szegeden, tök jó nap a Füvészkertben

Ízelítő a tökök sokféleségéből, tökfaragással és tökös ínyencségek kóstolójával. Családokat, baráti társaságokat várunk!

2018. október 14.

Könyvtári programok Szegeden, a Somogyi Könyvtárban és a fiókkönyvtárakban

Könyvtári programok Szegeden, a Somogyi Könyvtárban és a fiókkönyvtárakban

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár és fiókkönyvtárai egész évben várják a felnőtteket és gyerekeket programjaikon. A Somogyi Könyvtár a több mint 160 000 lakosú város különböző pontjain a jobb ...

2018. szeptember 24 - 29.

Országos Könyvtári Napok Szeged 2018

Országos Könyvtári Napok Szeged 2018

A családok éve, a kulturális örökség európai éve és a Nemzeti Kulturális Alap létrehozásának 25. évfordulója jegyében zajlanak október 1-7-ig az idei Országos Könyvtári Napok eseményei. A ...

2018. október 1 - 7.

1 2 3 4 ... 10   


Találatok száma: 16

Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

Az SZTE Füvészkert 17 hektáros területen több mint 5000 növényfajnak és fajtának nyújt otthont. A trópusi és mediterrán üvegház az esőerdők, mediterrán vidékek és a sivatagok egzotikus növényvilágából ...


Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont

Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont

Látogatás az évszázados kolostorunk falai között kialakított Látogatóközpontunkban, ahol bepillantást nyerhetnek a szerzetesi élet hagyományaiba és mindennapjaiba. Látogatóközpontunk a szegedi ...


Dorozsmai Szélmalom

Dorozsmai Szélmalom

Kiskundorozsmán az első szélmalom 1801-ben épült. A robosztus épületek mindig is nevezetességnek számítottak, magukra vonták a figyelmet. 1905-ben már 23 szélmalom állt a községben. A legtovább ...


Informatikai Történeti Kiállítás

Informatikai Történeti Kiállítás

Interaktív kiállítás a számítástechnika, az informatika történetéről, a fejlődés irányairól.


Móra Ferenc Múzeum

Móra Ferenc Múzeum

A Közművelődési Palotán kívül a múzeumhoz tartozik a Fekete-ház, a Kass-Galéria, Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóház és a Vármúzeum és kőtár.


Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum

Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum

A világhírű szegedi szalámi és paprika múzeuma. Látogatóink szalámikóstolót, szegedi paprika termékmintát, téliszalámi-vásárlási kedvezményt kapnak. Tárlatvezetést nem tartunk, de tizenegy nyelven ...


Szegedi Csillagvizsgáló

Szegedi Csillagvizsgáló

Az újszegedi csillagvizsgálóban rendszeres nyitva tartásokon távcsöves bemutatókkal és csillagászati témájú előadásokkal várjuk az érdeklődőket.


Szegedi Dóm Látogatóközpont

Szegedi Dóm Látogatóközpont

Az átfogó koncepció alapján megújult Szegedi Dóm, mint turisztikai attrakció, szeretettel várja látogatóit. Határozott célunk, hogy erősítsük azokat a közösségépítő funkciókat, amellyel a templom és ...


Szegedi Vadaspark

Szegedi Vadaspark

Csodálatos erdei környezetben, hatalmas területen terül el a Szegedi Vadaspark. Állatgyűjteménye tobzódik a ritkaságokban, de a `kedvencek` se maradnak el. Magyarország legfiatalabb hagyományos, ...


Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóház

Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóház

A háromszintes kiállítóház közel 300 m2-es területén Varga Mátyás hét évtizedes munkásságát bemutató látványrajzok, fali kerámiák, grafikák ölelik körbe a 85 éves Szabadtéri Játékok történetét ...


1 2   


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL
-IG
Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum

Legjobb élmények

Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Hívjuk és várjuk Velembe az őszi gesztenye napokra.
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Behajtási ünnep a Hortobágyon
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Darufesztivál a Hortobágyon
Ki korán kel, halat lel! Horgászat a Tisza-tónál
11012
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket