Élmények egész évben, szeretettel várjuk!
Élmények egész évben, szeretettel várjuk!
Élményutak Zamárdi

Egyedülálló élmény a Balatonnál. Cégünk flottája 8 darab önegyensúlyozó eszközből áll, melyből egyszerre 7 áll a túrázók rendelkezésére, míg egy darabot a túra vezetője vesz igénybe. Túráink különféle időtartamúak, hosszúságúak és nehézségűek. Ha csak egy szabad órája van, akkor is remek kikapcsolódást tudunk nyújtani a természetben! Amennyiben egy egész délelőttöt vagy délutánt szeretne tartalmasan eltölteni, arra szolgálnak a 3-4 órás túráink! Rugalmasak vagyunk, ezért egyedi igényeket is kiszolgálunk! Nemcsak Zamárdiban vagyunk elérhetőek, hiszen kitelepüléssel házhoz visszük a szórakozást! Keressen minket elérhetőségeinken, nem bánja meg! Várunk mindenkit szeretettel!


Ökotúra a Balaton partján

Innovatív természetjárás környezetbarát eszközökkel!

Az emberek többsége szereti a természetet. Fiatalabb korunkban gyakran kirándultunk a családdal, az iskolás társakkal, barátokkal. Aztán felnőttünk, szinte minden nap dolgozunk, és a kikapcsolódásra egyre kevesebb időnk jut. Amikor végre akad némi szabadidőnk, akkor szeretnénk a lehető legrövidebb idő alatt minél több élményhez jutni. Nyitottak vagyunk az új dolgok iránt, és az időnket szeretnénk aktívan, a szabadban eltölteni.

Mi úgy gondoljuk, hogy élménytúráinkkal mindezt megadhatjuk Önöknek!

Zamárdiban létrehoztunk egy túrabázist, ahonnan kiindulva a környék nevezetességeit, turista látványosságait, hagyományait mutatjuk be a hazai és külföldi vendégkörnek. Vezetett túráinkon Magyarországon  kuriózumnak  számító  járművet használunk,  egy  önegyensúlyozó  közlekedési eszközt,  amely elektromos meghajtásának köszönhetően abszolút környezetbarát. A vele való közlekedés izgalmas, eddig nem tapasztalt élményt jelent, ezáltal felejthetetlenné téve az itt töltött időt számos családnak, baráti  társaságnak,  céges  csapatépítő  tréningek  résztvevőinek.

Túravezetőink különféle  hosszúságú,  nehézségű, tematikájú  szervezett  túrákra  kísérik  a vendégeket,  koruknak,  érdeklődési  körüknek megfelelően. Ily módon gurulva megtekinthetők Zamárdi nevezetességei, Balatonendréd környékének természeti kincsei,  a  somogyi  táj  szépsége, Szántódpuszta  majorságának  hatalmas  területe,  a Tihanyi-félsziget  és  a  bencés  apátság természeti-  és  történelmi  értékei, Balatonföldvár kikötője  és a Balaton part  látnivalói. A szakszerű betanítást és az eszköz biztonságos használatának elsajátítását követően az egy órástól a fél napos túráig minden megtalálható cégünk palettáján. Sok balatoni szolgáltatással ellentétben a kora tavaszi és késő őszi időszakban is elérhető kínálatunk. Igény esetén akár több napot is felölelő programok szervezését, csomagajánlatok készítését is vállaljuk partnereink kölcsönös együttműködésével.

Eszközeinkkel a közlekedés izgalmas, eddig nem tapasztalt élményt, exkluzivitást jelent, ezáltal felejthetetlenné téve az itt töltött időt.

Célunk, hogy környezetbarát eszközeink használatával minőségi szolgáltatást nyújtsunk.

Túráink során megismerhetik a Balaton és a somogyi táj gazdag flóráját és faunáját, látnivalóit, nevezetességeit, kulturális és történelmi értékeit, hagyományait.

Miért minket válasszon?

Mert:

  • Ügyelünk arra, hogy a betanulás és a túra is zökkenőmentes legyen.
  • Házhoz visszük a szórakozást!
  • Eszközeinket, túraútvonalainkat rendszeresen ellenőrizzük, teszteljük.
  • Munkatársainkat gondosan választjuk ki.

8 db önegyensúlyozó eszköz

Számítógépek, szenzorok, és elektromos motorok tartják egyensúlyban a bekapcsolt járművet. Az utas a testhelyzetének változtatásával irányítja a járművet. Ha a testsúlyát előre helyezi (előre dől) az eszköz megindul előre, ha hátra dől, akkor lassít, majd tolatni kezd. A vezérlő rudat (kormányt) jobbra, vagy balra  mozdítva a megfelelő irányba fordul, akár egy helyben is képes megfordulni. Giroszkópikus elven működő érzékelőket, gyorsulásmérőt használ, melyek segítségével érzékeli az utasa pozícióját, a terepet amin halad, folyamatosan egyensúlyban tartva magát és az utasát.

Ez a mozgásforma pár perc gyakorlás után intuitívvá válik, leesni róla az alapvető iránymutatások betartása mellett nem nagyon lehet, hiszen mind átvitt, mind szó szerinti értelemben az utasa alá dolgozik. A kezdeti lépések után igen pihentető, és legfőképpen szórakoztató mozgásforma fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

Cégünk flottája 8 darab önegyensúlyozó eszközből áll, melyből egyszerre 7 áll a túrázók rendelkezésére, míg egy darabot a túra vezetője vesz igénybe.

Az eszközeinket 2 db szénkefekefe mentes elektromos motor hajtja. Az ehhez szükséges áramot akkumulátorok tárolják, mely a megfelelő súlyelosztás érdekében a váz aljában helyezkedik el. A  stabilitásról 2 nagy teljesítményű processzor és 3 giroszkóp gondoskodik, másodpercenként mintegy 10.000 alkalommal mérve a váz dőlésszögét.

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy mi az eszközök teherbírása. Nos, maximum 125 kg. Ekkora teherrel még gond nélkül megbirkózik akár egy tihanyi emelkedőn is.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy van egy minimális tömeg is, ami kell az eszköz megfelelő működtetéséhez. Ezt a gyártó 40 kilogrammban határozta meg. Ez alatt is lehet működtetni, de fokozott figyelmet kell fordítani az irányítására. Ha a kort nézzük, akkor a 12 éves életkor javasolt.

A legnagyobb sebesség amit elérnek 17,5km/óra. E fölött a számítógép automatikusan lelassítja a járművet, oly módon, hogy az utasát kicsit hátra dönti, így eszközölve ki a lassítást. Lehetőség van un. teknős mód beállítására is, ekkor a limit 8 km/óra.

A magyar KRESZ szabályai alapján gyalogosnak számít a jármű használó. Ettől függetlenül, mivel más országokban is használják, a gyártó felkészítette, hogy akár kismotorként, akár bicikliként besorolva is megállja a helyét. Van rajta első-hátsó világítás, tolató fény és automatikusan indexel irányváltásnál (persze azért érdemes a karunkat is használni, ha befordulunk valahova). Akár éjszaka is használható.

Különféle céges, magán, egyéb rendezvényekre vállalunk kitelepülést nem csak Zamárdiban és környékén, hanem az ország egész területén.

2017.01.01 - 2017.12.31