Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Veszprémi Úszó Klub
Thermál Hotel*** Superior Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Veszprémi Úszó Klub

A Veszprémi Úszó Klub jogelődje az 1982-ben alakult Pedagógus Egyesület. Ezen egyesületnek 8-9 év alatt sikerült eljutni arra a szintre, hogy megalapozta az úszó versenysportot Veszprém városában.

További információk


Még több a településen (Veszprém):

A klub versenyzői a tudatos szakmai vezetésnek köszönhetően 1988-ra közelítettek a nemzetközi szinthez. A klub szerkezeti felépítésére szinte ugyan az volt jellemző, mint napjainkban. Ez az úgynevezett piramis rendszer eredményezte azt a jól működő struktúrát, mely folyamatosan biztosította a klub eredményességét napjainkig.
Az első tempókat az óvodában teszik meg a gyermekek, majd ezt követően kerülnek a városi uszodába, ahol tudásuknak megfelelően különböző csoportokba kerülnek besorolásba. A kisversenyzőknek most is 8 csoport áll rendelkezésére, hogy tudásukat finomítsák.

A VUK felépítésében elévülhetetlen érdemei voltak Gyenge Zsigmondnak a legendás hírű vezetőedzőnek. Egyesületünk a vezetése alatt vált meghatározóvá a hazai úszósportban. Az elmúlt huszonöt évben versenyzőink kiemelkedő eredményeket értek el a korosztályos és a felnőtt hazai és nemzetközi versenyeken. Számos érem, sok közülük a legszebben csillogó lóg az egykori és mostani úszók szobáinak falán. Ez alatt a huszonöt év alatt megbecsülni sem könnyű mennyi gyermek és felnőtt tanult meg úszni a Klub szervezésében.

A Veszprémi Úszó Klub tevékenysége a mai napig több mindenből tevődik össze. A kisvizes oktatás mellett különböző időpontokban van kondicionáló illetve szabadidős vízi foglalkozás. Bizonyítottuk, hogy a versenysport és a tömegsport jól megfér egymás mellett, kiegészítik egymást.

A 1990-es évek közepére hazánk társadalmi viszonyai megváltoztak, ami kihatott a sportéletre is. Míg korábban a sport kitörési lehetőség volt addigra manapság a legtöbben szabadidős tevékenységként gondolnak a sportra ezen belül az úszásra is. Ez a változás minket is változtatásra kényszerített.

Jelenleg a Veszprémi  Úszó Klubban 100-150 gyermek sportol napi rendszerességgel. Nekik csak töredékük az, aki versenyzőként éli meg az edzéseket és a mindennapjaikat. A társadalommal a sportegyesületünk is változott. Ennek köszönhető, hogy a gyermeklétszámunk folyamatosan növekedik minden évben.

A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány versenyző neve, akik meghatározó szerepet töltöttek be a klub életében: Kiss Judit, Schönek András, Kádár Lajos, Kovács Norbert, Felföldi Viktória, Farkas Marianna, Hudi Zsanett, Pleszinger Petra, Schmiedhoffer Diána.

Bízunk abban, hogy a jövőben is tudunk bajnokokat, helyezetteket vagy "csak" egészséges fiatalokat adni a társadalomnak, akik magukban hordozzák a sport és az egészséges életmód szeretetét.

Ebben bízva ajánljuk figyelmükbe, figyelmedbe ezt a honlapot kedves Sportbarát, melyen keresztül megismerkedhetsz velünk, akik ezért a Klubért dolgozunk, valamint versenyzőinkkel, akik nap, mint nap azért szállnak vízbe, hogy bebizonyítsák náluk nincsen jobb.

Forrás: A klub honlapja

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Veszprém):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer