Élmény mindenkinek! Kaposvári Roxínház előadások.
Élmény mindenkinek! Kaposvári Roxínház előadások.

Zselicvad Étterem. A Kaposvári Egyetem fejlesztéseinek eredményeként egy új étterem kezdte meg működését a Vadgazdálkodási Tájközpont bőszénfai telephelyén.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Régi álom vált ezzel valóra, mert egy olyan modern konyha és étterem alakult ki, amely kiválóan alkalmas a vadhúsételek és a helyi alapanyagok bemutatására, népszerűsítésére. Ennek megfelelően arra törekszünk, hogy elsősorban olyan ételek kerüljenek az asztalra, amelyek saját gazdaságunkból és annak közvetlen környezetéből származik.

Kínálatunk gerincét vadhúsokból készült ételek alkotják, így mód van arra, hogy hazánk öt nagyvadfajából készült különlegességeket kóstoljanak vendégeink. Különleges ízvilága van például a muflonhúsnak, de sokan a dámvadból készült ételeket részesítik előnyben. A vaddisznó zsírosabb, szaftosabb húsának íze, jelentősen eltér az őz, vagy a szarvashús ízétől. Gazdálkodásunk jellegéből adódik az az egyedülálló lehetőség, hogy birka-, kecske-, vizibivaly-, vagy szürkemarha húst tegyünk az asztalra. Ezek az állatfajok szintén a bőszénfai legelőterületeken élnek és táplálkoznak, természetszerű tartási körülmények között.

Az állattartással kapcsolatos törekvésünk az, hogy biztosítsuk a különböző állatfajok számára a biológiai igényeinek megfelelő takarmányokat és tartási körülményeket. Természeti adottságainkból kifolyólag ez elsősorban legeltetéses állatartást jelent. Aki Bőszénfán jár annak szembe fog tünni, hogy állataink jó kondícióban vannak és jól is érzik magukat élőhelyükön. Ez fontos a számunkra, mert kiegyensúlyozott termelésre, kiváló minőségű termék előállítására csak azok az egyedek képesek, amelyek harmonikus egyensúlyban élnek környezetükkel.

Az ilyen gazdaságból származó termékek – legyen az hús, tej, vagy tojás - biológiailag értékesek, egészségesek és ízletesek. Ezekhez az alapanyagokhoz szeretnénk társítani a Zselicből származó fűszer- és gyógynövényeket, gombákat, vadgyümölcsöket, amelyek így együtt végtelen tárházát kínálják a gasztronómiai lehetőségeknek.

Az étteremben 40 személyt tudunk leültetni, a teraszon – jó idő esetén további 20-at. Az épületben két előadóterem is található, befogadóképességük 20, illetve 60 személy. komplexum kiválóan alkalmas vállalati továbbképzések, évzáró vagy évközi értekezletek, különböző ünnepségek, családi események megrendezésére.


BŐSZÉNFAI VADASPARK

ZSELICVAD ÉTTEREM NYÁRI NYITVA TARTÁSA

2013. június15.-től szeptember 1.-ig

MINDENNAP: 10-18 ÓRÁIG

Éttermi kínálataink

1. Napi Ajánlatunk

10 fajta vadételből választhat a hét minden napján

 

2. Különleges Ajánlatunk

Előzetes egyeztetés alapján vendégeink vadspecialitásaink széles köréből válogathatnak.


Forrás: az étterem honlapja

Vadételek étterem.

2018.01.01 - 2018.12.31

Találatok száma: 1
Zselici Tüzes Lecsófőző Kavalkád 2018

Zselici Tüzes Lecsófőző Kavalkád 2018

Eltelt egy év és újra lehetőség nyílik megmutatni mindenki számára, hogy kié a legtökösebb lecsó széles-e határon.

2018. szeptember 15.Találatok száma: 1

Szarvasfarm - Bőszénfa

Szarvasfarm - Bőszénfa

Szarvasfarm - Bőszénfa. Látogatótúráink és szervezett programjaink mind a szakmabeliek, mind a természet és az élővilág iránt érdeklődők számára kellemes, érdekes kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.
KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Zselicvad Étterem