Kézműves foglalkozás gyerekeknek otthonról, a móri Lamberg-kastély ajánlásával

Kézműves foglalkozás gyerekeknek otthonról, a móri Lamberg-kastély ajánlásával

Kiemelt ajánlat
2021. április

A kialakult vírushelyzet miatt előreláthatólag jó ideig nem találkozhatunk itt a Lamberg-kastélyban kézműves foglalkozáson a gyerekekkel. Azonban most lehetőség nyílik arra, hogy otthon, testvéreikkel, szüleikkel barkácsoljanak, kézműveskedjenek. Ezt az otthoni együtt alkotást szeretnénk keddenként egy-egy inspiráló ötlettel elősegíteni. Kerekítsd-gombolyítsd otthon! A móri Lamberg-kastély izgalmas, kreatív kézműves ötletekkel várja a gyerekeket. Készítsétek el otthon bátran! Jó szórakozást kívánunk!

Anyák napi ajándék lámák

Míg ezeket az aranyos, vidám lámákat készítitek, el tudtok gondolkodni azon, mennyire szeretitek anyukátokat, mamátokat, nevelőanyukátokat! A szeretet szép szavait papírszívre írva most a kis lámátok nyakát díszítő pomponok közé tehetitek.

Alapanyagok:
papírtányér - fehér
színespapírok
színes filcek: fekete, zöld, rózsaszín
színes pamutfonalak
színes pomponok;

Eszközök:
olló
ceruza
ragasztó
cellux;

Elkészítés:

A fehér papírtányér két szemközti szélét vágjátok le - kb.: 3 cm szélesen -, majd kerekítsétek le ollóval a levágott részek tetejét! A közepüket színezzétek ki filccel, ezek lesznek a fülecskék! A tányér két hosszabb és egy rövidebb oldalára rajzoljatok egyenletes hullámokat, amikor ezek mentén körbe vágjátok a kartont, a láma bundája is elkészül ! A füleket ragasszátok fel a tányér rövid, hullámos oldalára, úgy hogy színükkel a tányér szép oldala felé nézzenek! Rajzoljátok elő ceruzával a láma szemeit, szív alakú orrocskáját, pofiját, majd húzzátok át a vonalakat fekete filccel! Színes pamutfonalakkal díszítsétek a tányér nem hullámos oldalát! A fonalakat külön-külön celluxszal rögzítsétek a tányér hátoldalán, és tetszés szerint díszítsétek színes pomponokkal! Rajzoljatok három kisebb és egy nagyobb szívet a színes papírokra, és vágjátok ki azokat! A három kisebbel a láma fejét, fülecskéit díszítsétek, a nagyra pedig írjatok anyukátoknak egy-egy kedves, szép üzenetet! Ha mindezzel elkészültetek már csak a szívet kell becsúsztatni a színes fonalak és pomponok közé.

Húsvéti ajándékkosárka

Húsvét vasárnapján régen csak a keresztszülők ajándékozták meg keresztgyerekeiket tojással.
A húsvéti ajándékozás szokása újkeletű, Németországból terjedt el világszerte. Az első csokifigurákat a múlt század elején kezdték el gyártani.
Készüljetek velünk húsvét vasárnapra egy nyuszi kosárkával, amit a húsvéti nyuszi megtölthet finom csokifigurákkal és apró ajándékokkal.

Színespapírra, famentes rajzlapra vagy fehér kartonra, ollóra, ragasztóra, vonalzóra, ceruzára és filcre lesz hozzá szükségetek, a mellékelt letölthető sablonon túl.
A nyuszi pofiját tetszőlegesen is megrajzolhatjátok!
Jó húsvéti tojás és csokifigura gyűjtést kívánunk nektek!

Húsvéti dekorációk: barkadísz & papírgirland

A húsvét előtti nagytakarításnak és a ház feldíszítésének hagyománya régre nyúlik vissza. A korsókba állított barkaágakat sokfelé díszítették kifújt hímestojásokkal. A takarítás és a barkaágak is a tavaszi megtisztulást, megújulást, újjászületést szimbolizálják.
Csalogassuk elő mi is a tavaszt, díszítsünk mi is barkaágakat, de most filcanyagból készített, színes nyuszikkal! A szép tisztára mosott ablakokat pedig nyuszi- és tojásgirlandokkal tegyük vidámabbá! Két egyszerűen elkészíthető ötletet mutatunk nektek, mivel az üzletek most zárva vannak, így nem tudtok alapanyagokat beszerezni. Mindkét díszt elkészíthetitek színes papírból is, a nyuszik pompon farkincája elhagyható, vagy akár magatok is elkészíthetitek az apró pomponokat fonálból. A sablonokat a csatolmányból tölthetitek le.

A két kisebb nyúlsablon a barkadíszekhez, a nagyobb nyúl- és tojássablon a papírgirlandokhoz való.

Vidám készülődést kívánunk nektek!!!

Húsvéti dekoráció

Vidám húsvéti asztaldíszt készíthettek vágott virágok és néhány tojás segítségével. 

Alapanyagok:

- tojások
- korallvirág, mini szegfű, fátyolvirág
- fekete alkoholos filc;

Eszközök:

- olló;

Elkészítés:

Alaposan mossátok meg, majd törjétek fel a tojásokat, ügyelve arra, hogy a tetejét távolítsátok csak el! A tojásokat egy tálkába vagy bögrébe üssétek, és tegyétek hűtőbe, így azokat később főzéshez, sütéshez fel tudja használni a család! A tojáshéjakat óvatosan, de alaposan mossátok ki, ne maradjon benne nyers tojás! Az alkoholos filccel rajzoljatok szemeket, orrocskát, szájat, szeplőket a héjakra, majd helyezzétek őket kerámia tojástartóba! Töltsetek mindegyikbe vizet, és díszítsétek őket mini szegfűvel, korall- vagy fátyolvirággal! Sok csokitojást és szép húsvétot kívánunk nektek!

Húsvéti ajándék

Ennek a bájos, színes nyuszinak minden ajándékozott örülni fog! Rejtsétek fűcsomóba, virágok tövébe, akkor még keresgélni is lehet! Dekorációnak is tökéletes, már most díszítheti a lakást.

Alapanyagok:
- színes dekorfilclapok
- befőttesüveg
- színes alkoholos filc;

Eszközök:
- olló
- ragasztó
- ragasztópisztoly;

Elkészítés:
Mossátok ki a befőttesüveget, áztassátok le róla a címkét! Ha megszáradt, fekete alkoholos filccel rajzoljátok meg a húsvéti nyuszi szemeit, szív alakú orrát és bajuszkáit! Színes alkoholos filccel rajzoljatok a kupakra mintákat: szíveket, pöttyöket, apró virágokat, csíkokat és színezzétek ki teljesen! Vágjatok ki két nagyobb, azonos méretű fület az egyik színű, és két azonos méretű, kisebb fület egy másik színű dekorfilclapból! A kisebb anyagot ragasszátok a nagyobbra, majd rögzítsétek a nyuszifüleket ragasztópisztollyal a kiszínezett kupakra! Végül töltsétek meg az üveget színes tojáscukorral! Ki tudna ellenállni egy ilyen kis nyuszinak?

Tavaszváró vakondtúrások 

A napsütés, a madarak éneke a tavasz közeledtét jelenti. Az éledező gyepen és a frissen ültetett ágyásokban ilyenkor jelenik meg váratlanul egy vagy akár több földkupac, aminek a kertészkedők nem örülnek. De ne feledjétek, az aranyos, kis, fekete bundás állat védett, és dicséretére válik, hogy járatai készítése közben elpusztítja a talajban élő kártevőket!
Annak a vakondtúrásnak, amit a lenti recept segítségével tudtok elkészíteni mindenki - beleértve a leglelkesebb hobbikertészeket is - örülni fog. 
Hozzávalók – 12 darabhoz:
A tésztához:

 • 2 tojás
 • 12 dkg cukor
 • 1 cs vaníliás cukor
 • 1 dl napraforgó-étolaj
 • 0,8 dl tej
 • 10 dkg liszt
 • 2 dkg kakaó
 • 10 dkg őrölt mandula
 • 3 tk sütőpor
 • csipet só

A töltelékhez:

 • 20 dkg tejszín
 • 2 tk porcukor
 • 1 cs habfixáló
 • 1 banán vagy 15 dkg eper

Elkészítés:
Keverjétek habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjétek hozzá a tejet és az olajat! Egy másik edényben adjátok a liszthez a kakaót, sütőport, őrölt mandulát és a sót, keverjétek össze, és adjátok a folyékony masszához! A tésztát egyenletesen osszátok el az olajjal kikent muffin sütőformában! Az előmelegített sütőben - elektromos sütő: 180 0C, hőlégkeveréses: 160 0C, gázhőfok: 2-3 - süssétek kb. 25 percig, majd hagyjátok kihűlni!
A krémhez verjétek kemény habbá a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval, majd tegyétek a hűtőbe! Karikázzátok fel keskeny szeletekre a banánt vagy a 15 dkg megmosott és leszárított epret! A kihűlt muffinok belsejét kaparjátok ki egy teáskanállal, és rakjátok ki az aljukat a gyümölcskarikákkal! A sütemény kikapart belsejét morzsoljátok szét, és keverjétek kétharmadát a tejszínhabhoz! Töltsétek meg a krémmel a muffinokat, majd a megmaradt morzsával bőven szórjátok meg a tetejüket! Finomabb, ha pár órát hagyjátok a hűtőben puhulni!
Mielőtt pillanatok alatt elfogynának a mini vakondtúrások, fotózzátok le, és küldjétek el nekünk hozzászólásként a képeket!
cs = csomag
tk = teáskanál

Farsangi díszek 

Az otthoni farsangi bulit ezek a színes rozetták is feldobhatják, míg kisül a konyhában a szalagos vagy csörögefánk, ti is feldíszíthetitek a nappalit! 
Alapanyagok:
- A3 és A4-es méretű színes lapok
- vastag fehér kartonpapír
- éles olló
- ragasztó
Elkészítés:
A színes papírlap rövid oldalát hajtogassátok 2 cm-es csíkokra, majd hajtsátok félbe az így kapott harmonikát! A harmonika végeit kerekítsétek le az ollóval, és vágjatok háromszög mintákat a hajtogatott oldalába! Minden rozettához négy-öt színes papírlapot kell így csíkokra hajtogatnotok, és az ollóval kicsipkéznetek! Ha elkészültetek mind az öt harmonikával, ragasszátok össze a széleiket! Vágjatok ki a fehér kartonból két olyan hosszú csíkot, hogy a kiválasztott vázához mérve kiemeljék majd onnan a rozettát, és ragasszátok az öt lapból álló harmonika egy-egy végére! Végül ragasszátok össze a két kartoncsíkot, és állítsátok színes vázába a vidám farsangi díszeket! Függesztve is jól mutat, akkor nem kell kartoncsíkot ragasztani a rozettába, a kivágott csipkéin keresztül is fel tudjátok fűzni.

Farsangi alakoskodások - állatmaszkok

Farsang időszaka vízkereszttel kezdődik, és a húsvétot megelőző 40 napos böjt előtti hamvazószerdával végződik.
A farsangi gonoszűző, termékenységvarázsló álarcos, alakoskodó szokások többnyire februárban – farsang végére, „farsang farkára” összpontosultak: farsangvasárnapra, farsanghétfőre és húshagyókeddre.

A farsangi jókedv, mulatság eredetileg a tavasz eljövetelén érzett örömet fejezte ki. Általános volt a tánc, bálozás minden faluban. A magyarországi farsangolási szokások közös vonása és eredete az ősi természetimádás és állatkultusz. Ezért a farsangi maszkok legelterjedtebb fajtái a különféle állatmaszkok voltak. Gyakran öltöztek be faluhelyen gólyának, amelynek csőre mozgatható volt és kelepeltek vele, de nagyon elterjedt volt a ló vagy kecske maskara is.

Most madárálarcokat hoztunk nektek, amelyeket otthon is hordhattok nem csak a farsangi bulin. A páva és a bagoly elkészítéséhez különféle színű, vastag és vékony filcanyagra, cérnára, hímzőfonálra, tűkre, ragasztópisztolyra, kalapgumira, gyöngyökre és strasszkövekre lesz szükségetek.
Ha a varrás nem áll olyan közel hozzátok, akkor bármelyik maszkot akár kartonpapírból vagy dekorgumiból is elkészíthetitek univerzális ragasztóval, de a filcanyagból készült maszkot is lehet varrás helyett ragasztópisztollyal rögzíteni.

Élményteli maszkkészítést és vidám alakoskodást kívánunk nektek!

Farsangi szörnyek papírtányérból

Alapanyagok:
2 db fehér papírtányér
1-1 cs. különböző méretű öntapadós műanyagszem
fehér, kék és zöld kartonlap
kék és narancssárga vízfesték

Eszközök:
olló
ragasztó
ceruza
ecset
festőpohár
papírszalvéta
csésze

Az egyik februári hétvégét tölthetitek az otthoni farsangi buli jegyében. A jó hangulathoz nem hiányozhat a vidám dekoráció sem. Most papírtányér szörnyeket mutatunk nektek, ha belejöttök készítésükbe, a 20 szeműtől a 13 szarvúig, a zöldtől a 40 fogúig rengeteg változatot készíthettek. A papírtányér közepére helyezzetek egy nagyobb csészét, majd rajzoljátok körbe! Az így rajzolt kört vágjátok ki a tányérból! Készítsétek az asztalra a papírszalvétát, festőpoharat, festéket, ecsetet és a lyukas papírtányért! Szép egyenletesen fessétek le a tányért a kívánt színűre, majd hagyjátok száradni! Vágjátok ki a szarvakat színes, a fogakat fehér kartonlapokból! Ha a festék megszáradt, akkor a szarvakat és fogakat ragasszátok a tányér hátoldalára! Ha ezzel is megvagytok, akkor már csak a különböző méretű öntapadós műanyagszemeket kell felragasztanotok a tányérokra.

A mókás szörnyek díszíthetik a szobátok falát, de a csillárról, lámpáról lelógatva is jókedvet árasztanak!

Egérkirályos falatkák

Bármelyik reggeli asztalt feldobják ezek a vicces, egérkirályos falatkák. Elkészítésük pofonegyszerű.

Hozzávalók:
- 1 cs. sós / sajtos keksz
- 1 cs. kockasajt
- 5 dkg cheddar sajt
- 1 cs. újhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 cs. mandulaszelet
- 1 cs.egész feketebors

Elkészítés:
A sós vagy sajtos kekszekre helyezzétek rá a kockasajtokat! Az újhagymát vágjátok hosszú csíkokra, egy hosszabbat egérfarkincának, négy kisebbet bajuszkának tűzzetek a kockasajtba! Két mandulaszeletet szúrjatok a sajtba, ezek lesznek a fülecskék! Helyezzétek eléjük a cheddar sajtból kivágott kis koronát! Már csak a két feketebors szemet és a kaliforniai paprikából kivágott, háromszög orrocskát kell a kockasajtra illesztenetek, és el is készültek az egérkirályos falatkák! Tálalásig tároljátok azokat hűtőben!

Olvadó hóemberes kekszek

A hóemberes keksz nagyon gyorsan elkészül, és még csak a sütőt sem kell bekapcsolnotok, mert kész omlós kekszet használunk.

Hozzávalók:
1 cs. kerek édes teasütemény
1 tojás
15 dkg porcukor
1 citrom
1 cs. fehér pillecukor
1 cs. Skittles vagy M & M’s színes cukorka
1 cs. kandírozott narancshéj
1 tubus fekete ételfesték

Elkészítés:
Először a tojáshabot készítsétek el! Verjétek fel a tojásfehérjét, majd adjátok hozzá a 15 dkg átszitált porcukrot és fél citrom levét! A habverővel vagy mixerrel addig verjétek, amíg csomómentes nem lesz! Az elkészült hab ¾ részét tegyétek egy habzsákba vagy egy átlátszó zacskóba, aminek vágjátok le az egyik csücskét. Vigyázat, csak kis darabkát vágjatok le, különben nagyon sok tojáshab folyik a kekszekre! Mindegyik kekszet úgy díszítsétek a habbal, mintha olvadó hó borítaná! Erre a díszítőhabra helyezzétek a félbe vágott pillecukrot, azaz a hóember fejét és a színes cukorkákat, a gombokat! A tojáshabbal rögzítsétek a pillecukorra a vékonyra szelt kandírozott narancshéj orrokat! 15 percet hagyjátok állni a kekszet, hogy megszikkadjon rajta a díszítőhab! A tojáshab félretett ¼ részét színezzétek feketére az ételfestékkel, és töltsétek ezt is habzsákba vagy átlátszó zacskóba! Ennek még apróbb csücskét vágjátok le, hogy ki tudjátok vele pöttyözni a pillecukron a hóember szemeit és száját! Már csak a karokat kell megrajzolnotok a fekete habbal a megszikkadt fehér habon, és el is készültetek egy egész csapatnyi olvadó hóemberrel. Ki tudja, lehet, hogy pont ők álltak sorfalat Mikulás háza előtt?

Madárpogácsa készítése

Ha madárpogácsát készítetek, hetekig élvezhetitek ablakotokból a hálás vendégsereg látványát. De ez jó alkalom arra is, hogy szüleitek segítségével megismerkedjetek a felhasznált terményekkel és termésekkel.

Készítsétek ki a hozzávalókat: faggyú vagy vaj, sózatlan és pörköletlen olajos magvak és gabonaszemek, mint a len, napraforgó, köles, mogyoró, tört dió, muhar. De tehettek a madárpogácsába különféle bogyókat is, csipkebogyót, kökényt, bodzát vagy mazsolát. A zsiradékot alacsony hőfokon olvasszátok meg egy edényben, amint folyékony állagú, vegyétek le a tűzről, és keverjétek bele a magokat, gabonaszemeket és bogyókat! A keveréket tegyétek rövid időre hűtőbe, hogy megszilárduljon! Ezalatt béleljetek ki egy sütőlemezt sütőpapírral, és helyezzétek rá a kiszúróformákat. Amikor a hűtőben már alvadt viasz állagúra keményedett a massza, vegyétek ki, és gyorsan nyomkodjátok egy kanál segítségével a formákba. Mindegyik formába helyezzetek egy-egy szívószáldarabkát, hogy később - az így kialakított lyuk segítségével - felfűzhessétek a pogácsákat! Ha már morzsolódik az anyag, akkor lábasban melegítsétek fel újból az egészet, és úgy töltsétek tovább a formákba. Ez lehet akár muffin vagy szilikonos sütőforma és kisebb kuglófforma is.

Fontos, hogy csak olyan helyre tegyetek pogácsát, ahol a madarak biztonságban vannak, sem macska, sem kutya nem fenyegetheti őket! Ha egyszer elkezdtétek az etetést, folytassátok egész télen, lehetőleg március végéig! A madarak hamar odaszoknak, és számítanak a kihelyezett eleségre! Az etetés mellett az itatásról se feledkezzetek meg!

Spekulatius golyó

A spekulatius - német nyelvterületen hívják így - Hollandiából, Belgiumból származó omlós keksz. Míg Németországban inkább tipikus karácsonyi keksz, szülőhazájában egész éven át fogyasztják. A leggyakoribb a fűszeres spekulatius, aminek a kardamom, szegfűszeg és a fahéj adja jellegzetes ízét. A mandulás spekulatius gyengébben van fűszerezve, a liszt egy része mandulaliszt és a kekszek alja sütés előtt mandulaforgácsba lesz beforgatva. Nagyon kedvelt a vajas spekulatius is, aminek a tésztája nagyobb részben tartalmaz vajat, mint a többi változaté. 

Hozzávalók:
- 30 dkg fehér csokoládé / trüffel vagy tejcsokoládé
- 7,5 dkg főzőtejszín
- 30 dkg fűszeres spekulatius - az adventi időszakban nagyobb élelmiszer-áruházakban kapható
- 6 dkg őrölt mandula
- 2 teáskanál fahéj

Elkészítés:
Először a fűszeres spekulatiust aprítsátok finomra egy késsel vagy egy aprítógép segítségével! 5 dkg aprított kekszet tegyetek félre a beforgatáshoz! 25 dkg aprított fűszeres spekulatiust keverjetek össze a darált mandulával és a fahéjjal! A csokoládét is aprítsátok fel, és a tejszínnel együtt gőz fölött olvasszátok meg! Vigyázzatok, nehogy a gőz megégesse a kezeteket, inkább kérjetek segítséget nagyobb testvéretektől vagy szüleitektől! Az olvasztott csokoládét öntsétek a kekszmasszához, és dolgozzátok egynemű - ne legyenek benne csomók, nagyobb darabok - masszává. A tálat fedjétek le és hagyjátok állni hideg helyen 2-3 órára! Végül teáskanállal szaggassátok ki a masszát, formáljatok belőle nedves kézzel golyókat, majd forgassátok bele a félretett aprított spekulatiusba! Hűtőben tárolva akár két hétig is eláll.

Madárkás dekoráció 

Egy madárkás, magyal leveles dekoráció a nappali dísze lehet, nagyobb testvéreitek, szüleitek, nagyszüleitek is biztosan megörülnek neki. Igazán értékessé a ti kezetek munkája és a készítésére fordított időtök teszi, a hozzávalók pár száz forintból kigazdálkodhatók.

Alapanyagok: vastagabb kartonpapír, fekete-fehér újságpapír vagy régi könyv lapjai, ezüst és aranyszínű dekorációs drót, fehér és világosbarna kartonpapír, piros üveggyöngy, ezüstszínű szalag, tobozos fenyőgally, gyümölcsfaág, gémkapocs, ragasztó.
Eszközök: grafit, világosbarna és piros ceruza,  fekete tűhegyű filc, olló, ragasztópisztoly.

Elkészítés:
Először egy magyal levél és madárka sablont készítsetek! Nem baj, ha eltérnek a képünkön szereplőktől, sőt így lesz egyedi az ajándékotok. Amikor egy vastagabb kartonra megrajzoltátok a sablonokat, vágjátok ki őket! A fehér kartonon a madárkát háromszor, a magyal levelet ötször-hatszor rajzoljátok körbe, majd vágjátok ki az ábrákat! A kismadár  sablonján rajzoljatok egy ívet a csőr vonalától a farktollakig, majd ennek mentén vágjátok szét a sablont! A kisebb részt rajzoljátok fel háromszor világosbarna  kartonpapírra,  majd ezeket is vágjátok ki! Ezeket az íveket ragasszátok fel a kismadarak hátára, csőrüktől a farktollukig! A csőröket és szemeket rajzoljátok meg fekete tűhegyű filccel, grafittal rajzoljatok ívet a szárnyaknak, barnával a farktollakat és a szárnyak alatti részt, piros ceruzával a kis begyeket satírozzátok be! A vastagabb kartonból vágjatok egy 12x12 cm-es négyzetet, majd vonjátok be újságpapírral vagy egy leselejtezett könyv lapjával! Ezüst vagy aranyszínű dekorációs drótból hajlítsatok egy akasztót, amit  ragasztópisztoly segítségével rögzítsetek a kép hátuljára! Egy apró gyümölcsfaágra rögzítsétek dróttal a magyal leveleket és a piros üveggyöngyöket! Az ágacskát, majd a madárkát is ragasszátok a képre, úgy mintha a gallyon álldogálna a vörösbegy. A másik két madárka  gémkapocs lábait is ragasztópisztollyal rögzítsétek, és a fenyőgallyakkal együtt helyezzétek a kép előterébe őket!  Ha egy kicsit ferdén ragasztjátok fel a lábakra a vörösbegyeket, úgy mutatnak, mintha épp fenyőmagokat csipegetnének!

Sült alma

Hozzávalók:
4 db közepes méretű, savanykás alma
2 marék durvára vágott dió / mogyoró / mandula
1 marék rumba áztatott mazsola / 5 dkg darabolt csokoládé
5 - 6 ek. gyümölcslekvár / 4 ek. méz
1 - 2 tk. mézeskalácsfűszer / fahéj / ánizs / szegfűszeg / vanília

Elkészítés:
Alaposan mossátok meg az almákat, és távolítsátok el a magházukat úgy, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak! Az almák alját vágjátok egyenesre, hogy sütés közben állva maradjanak! Keverjétek össze a hozzávalók közül tetszőlegesen összeállított tölteléket, majd kanalazzátok az üregekbe! Ültessétek a töltött almákat tűzálló tálba vagy sütőpapírral leterített tepsibe, és süssétek őket a 180 fokra előmelegített sütő középső sínjén 40-45 percig. A sült almát fagylalttal vagy házi vaníliaszósszal is ehetitek.
Házi vaníliaszósz
Hozzávalók:
6 db tojássárgája
10 dkg cukor
3 dl tejszín
5 dl tej

1 db vaníliarúd

Elkészítés:
A tojássárgákat a cukor felével tegyétek egy hőálló tálba, és keverjétek össze! A cukor másik felét, egy csipet sót, a vanília kikapart magjait és a rudat, a tejet, valamint a tejszínt tegyétek lábasba, és kevergetve forraljátok fel! Ha felforrt, öntsétek a cukros tojáshoz, és tegyétek vízgőz fölé, ahol folyamatosan kevergessétek, amíg be nem sűrűsödik! Amikor elég sűrű, ahhoz, hogy megmaradjon benne az ujjatok nyoma, akkor elkészült, és kivehetitek belőle a vaníliarudat. Ha hidegen akarjátok tálalni, akkor kevergetve hűtsétek ki!

Virágos ajtódísz

Készítsünk el együtt egy virágos, tavaszváró dekorációt! Nem kell hozzá más, mint némi filc anyag, tű, cérna, fonal és egy kis kartonkarika.


2021.04.01. - 2021.04.30.
Találatok száma: 2

Fogadó az Öreg Préshez

Fogadó az Öreg Préshez

Mór város központjában, egy csendes, nyugalmas közel 300 éves kis utcában található tájjellegű fogadónk. Öreg Prés Éttermünkben kiváló hazai és nemzetközi ételekből választhatnak. A 25 szoba és 5 apartman berendezése részben az 1700-as éveket idéző festett, illetve faragott osztrák bútorok, amelyek ... Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner

Hétkúti Wellness Hotel és Lovaspark

Hétkúti Wellness Hotel és Lovaspark

Mór egyik történelmi borvidékünk fővárosa a Közép-Dunántúlon, a Vértes és Bakony hegység találkozásánál. Hangulatos, élhető kisváros. Wellness szállodája saját lovasparkjával, fedeles lovardájával a város szélén található gyönyörű panorámával a hegyekre. Szállodánkban 31 szoba, 4 lakosztály, ... Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Hírlevél feliratkozás
Kiemelt partnerTalálatok száma: 6

Paulus Borbolt

Paulus Borbolt

Díjnyertes borok, remek pezsgők és habzóborok a Paulus Borboltban. Válaszd ki nálunk kedvencedet, és vidd haza az élményt palackba zárva. A Paulus Molnár Borház teljes kínálatát megtaláljátok borboltunkban, ahol kedvező áron válogathattok díjnyertes boraink és pezsgőink, valamint népszerű habzóboraink közül. ... Bővebben

Kiemelt partner

Paulus Molnár Borház

Paulus Molnár Borház

Amennyiben személyes élményként szeretné átélni a boraink adta csodákat, jöjjön el hozzánk és gazdagodjon egy felejthetetlen „Paulus bortúrával”! Csendes boraink mellett előkelő helyet foglalnak el gyöngyözőbor, habzóbor és pezsgő családunk tagjai pedig olyan kiemelkedő tételeket tartalmaznak, mint a világ ... Bővebben

Kiemelt partner

Lovas Vendéglő

Lovas Vendéglő

Tradicionális sváb specialitások, házias, ízletes ételek, helyi termelői borok széles választékából választhat kedves vendégünk. A Lovasparkhoz tartozó Lovas Vendéglőnk különleges hangulatot áraszt. A Vendéglő a régi osztrák berendezési stílust képviseli Fachwerksbauter stílussal ötvözve. A berendezéshez régi ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partner

Öreg Prés Étterem

Öreg Prés Étterem

Öreg Prés Éttermünkben finom, házias ételekkel, móri specialitásokkal várjuk Vendégeinket. Magyarországon először, éttermünkben találkozhatnak hazánkban eddig ismeretlen szarvasmarha-fajta húsából készült ételekkel. Ezt az ősi fajtát félvad tartással tenyésztik, a belőle készült ételek egyedi ízekkel ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partner

Lovas Büfé Mór

Lovas Büfé Mór

Egy kis újdonsággal készülünk Nektek! Megnyitottuk a `Lovas Büfét` a Lovas Vendéglő Mór parkolójában, melyben sok finomsággal készülünk az erre járó Vendégeinknek minden hétvégén! Látogassatok el a Ribizlis tóhoz vagy akár a Hétkúti játszótérre és útközben álljatok meg nálunk egy italra vagy akár egy ... Bővebben

Kiemelt partner

Paulus Bormúzeum Étterem

Paulus Bormúzeum Étterem

Éttermünk Mór egyik gyöngyszeme, ahol a tradíció és a modern kor találkozik. Gasztronómiai élmények 300 éves pincénkben, a Móri Borvidék szívében. A bejárat melletti lounge rész, a boltíves, igényes étterem és a kóstoló helyiség 150 fő kényelmes kiszolgálására alkalmas. A napfény és a természet szerelmeseit ... Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:
Pontos cím, geokód, térkép
8060 Mór , Szent István tér 5.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG