Haraszthy Pincészet
A Haraszthy Pincészet tökéletes hely a bor és gasztronómia kedvelőinek. Kapcsolódjon ki egy pohár borral a gyönyörű táj látványa mellett. A Haraszthy Pincészet nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről; a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről. Matador néven forradalmian megújult éttermünk. Az idei szezonban rengeteg új dologgal és különlegességgel várjuk kedves vendégeinket Etyeken mind ételek, mind borok tekintetében.
A jelenleg érvénybe lépő kormányrendeletnek megfelelően sajnos a pincészet is bezár. Az elkövetkezendő időszak nem lesz könnyű, de nem hagyunk magatokra Titeket! Nem alszunk téli álmot, kicsit átalakulunk és keressük a lehetőségeinket! A borászati munkák sem állnak le, hamarosan érkeznek az újborok, melyek etyeki borboltunkban és a webshopon is elérhetőek lesznek.
Addig is:
• Etyeki borboltunk továbbra is minden hétköznap 10:00-16:00 között vár Titeket.
• Webshopunkban is akciókkal készülünk, érdemes lesz figyelni
Köszönjük, ha a voucherek és a borok megvásárlásával támogattok minket!
Vigyázzatok magatokra és egymásra!
A pincészetről
Pincészetünket 1996-ban alapították, de a teljes borászat csak 2003-ban lett kész. A kezdetektől fogva szerettük volna, ha a bor élmény mellett, a gasztronómia remekeit is közvetíthetnénk, ezért nyitottuk meg Cinnamon Éttermünket.
A célunk természetesen a kiváló borok készítése évről évre, illetve a magyar fajták mellett a burgundiai fajták helyi tökéletesítése. Főbb szőlőfajtáink az Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Chardonnay és a Pinot Noir. Emellett van még Szürkebarát, Királyleányka és Zenit, amik cuvée-kben köszönnek vissza.
Hisszük, hogy úgy lehet egyedi, karakteres jó borokat létrehozni, ha a modern technológiát vegyítjük a hagyományos eljárásokkal.
Borászunk, Pázmányi Dániel óriási figyelmet szentel annak, hogy csak tökéletesen érett, egészséges szőlőszemek kerüljenek a borba.
1996-ban alapítottuk a pincészetet. A borászati feldolgozó üzem 2003-ban készült el. A borkészítés mellet komoly hangsúlyt kap a gasztronómia. Éttermünk 2006 óta üzemel. Célunk évről évre magas minőségű borok készítése, a burgundi fajták minél magasabb szintű kibontása, illetve a bor és gasztronómia kapcsolatának bemutatása.
Modern és kíméletes feldolgozási technológiával dolgozunk. Borászunk, Pázmányi Dániel különös gondot fordít arra, hogy csak tökéletesen beérett, egészséges szőlőből készüljön bor. A bogyózást válogatási fázis előzi meg, így csak tökéletesen érett, egészséges szőlővel dolgozunk. A kíméletes préselést követően irányított technológiával erjednek boraink. Csak kazein mentes kezelőanyagokat alkalmazunk a borkészítés során.
Jelenleg 120 000 palackot készítünk évente, melyek 3 különböző borcsaládban kerülnek piacra.
Az alap – Haraszthy – borcsalád 4 tagja minden esetben reduktív technológiával készül. Könnyed, de jól strukturált borok. Közös jellemzőjük a primer aroma gazdagság és lendületesség.
A Virtuoso borcsalád tagjai tölgyfa hordós érlelést kapnak. Testesebb, komplexebb borok. Jellemzően 1,5-2 éves korukban kerülnek a fogyasztók elé.
Fantástico borcsaládunk borai csak a kiemelkedő évjáratban készülnek válogatott alapanyagból. Általában 3 éves korukra válnak fogyasztásra éretté.
Matador Étterem
Az egykori Cinnamon Étterem kívül-belül teljesen megújult, mostantól egész éves nyitva tartással Matador néven nyitja meg újra kapuit. Új névvel, fine diningos bisztróvonallal, de a megszokott steakhouse-ként hétvégi nyitva tartással várjuk vendégeinket. A korábbi, félig nyitott teraszos megoldás helyett vadonatúj étterem…
Egyedülálló, exkluzív környezettel és modern ételkölteményekkel készülünk.
Az Etyek szívében található éttermünk tökéletesen visszaadja a környék vibráló energiáit mediterrán hangulatával, az elegáns pincészettel és a mindig nyüzsgő terasszal és medencével. Az étterem széles borválasztéka remekül kiegészíti a nemzetközi konyha remekeit felsorakoztató étlapot. Az újonnan kialakított bár a medence partján kiváló választás egy kis felfrissülésre a forró nyári napokon.
2021.01.01 - 2021.12.31 |
2021.03.01. - 2021.04.30. |
Haraszthy Pincészet program Etyek 2021. Húsvétkor is Matador Gourmet Piknik a szabadban!
A Matador bemutatja: Tavaszi Gourmet Piknik kosár |
|
2021.04.01. - 2021.04.30. | Matador Étterem ajánlat Etyek: Tavaszi Gourmet Piknik kosár | |
2021.04.01. - 2021.04.30. |
Etyeki programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Etyeken
Tavaszi Gourmet Piknik Kosár rendelhető a Matador Étteremből |
|
2021.01.01. - 2021.12.31. | Etyeki bortúra, borkóstoló előzetes bejelentkezéssel a Haraszthy Pincészetnél | |
2021.01.01. - 2021.12.31. | Bor házhozszállítás a Haraszthy Pincészet webshopból |

Matador Étterem ajánlat Etyek: Tavaszi Gourmet Piknik kosár 2021. április 1 - 30.
A Matador bemutatja: Tavaszi Gourmet Piknik - romantikus randevú a szabadban - Nagyon szerettétek a Valentin-napi otthoni csomagunkat, ezért elhoztuk a folytatást: itt a Matador gourmet piknik kosara! A hagyományos piknikezést újragondolva egy különleges, gourmet csomagot állítottunk össze Nektek. Bővebben

Haraszthy Pincészet program Etyek 2021. Húsvétkor is Matador Gourmet Piknik a szabadban! 2021.03.01. - 04.30.
A Matador bemutatja: Tavaszi Gourmet Piknik kosár
Húsvétkor is Matador Gourmet Piknik a szabadban! Ahogy virágba borul a természet és a hőmérő higanyszála is emelkedik, úgy egyre több időt töltünk mi is a szabadban. A Húsvét remek alkalom lehet kimozdulni, kirándulni, a szabadban eltölteni egy délutánt a családdal vagy barátokkal. Rendeld meg előre a 2 fős ... Bővebben

Bor házhozszállítás a Haraszthy Pincészet webshopból 2021.01.01. - 12.31.
Rendeljen bort a Haraszthy Pincészet webshopjából házhozszállítással. Az alap – Haraszthy – borcsalád 2 tagja a Sir Irsai és a Rosé minden esetben reduktív technológiával készül. Könnyed, de jól strukturált borok. Közös jellemzőjük a primer aroma gazdagság és lendületesség. A Chardonnay, Öreghegy és Pinot ... Bővebben

Etyeki bortúra, borkóstoló előzetes bejelentkezéssel a Haraszthy Pincészetnél 2021.01.01. - 12.31.
Fedezze fel velünk a borok varázslatos világát! Izgalmas és interaktív bortúráink keretében megismerheti a borkészítés állomásait és megtanulhatja a borkóstolás művészetét: hogyan lehet megkülönböztetni a különféle ízeket és illatokat, melyek finom elegye adja a bor egyedi ízét és karakterét. Célunk, hogy ... Bővebben