Hajdúszoboszlói Gazdaház program 2020. Mindennapi kenyerünk
A kenyér világnapja alkalmából házi kenyérsütés program várja az érdeklődőket a hajdúszoboszlói Gazdaházban 2020. október 16-án pénteken. A programhoz előzetes bejelentkezés szükséges!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
A kenyérnek a magyar ember életében mindig nagy szerep jutott. Életnek nevezték a búzát, s a belőle sütött kenyér is szent volt. Ünnep volt az a fáradságos munka is, amikor a gazdasszony kenyeret sütött. Messze kerültünk már ettől, hisz hazafelé menet, bármelyik élelmiszerboltba beszaladva vehetünk kenyeret, de hol van ez a termék attól a kenyértől, amiben benne van alkotójának az ereje, ideje, szeretete, gondossága!
Mint a gyermek születése, olyan a kenyér sütése: mielőtt betakarjuk a kenyérruhába még meg is fürösztjük. A kenyér sütésekor nagyon fontos, hogy az alapanyagok, és a helyiség is kellőképpen meleg legyen.
Kezdjünk akkor neki az egész napos munkánknak, amiből 15-20 percet mi végzünk, a többi a kovász dolga.
Program
A program időtartama: kb: 120-140 perc
Résztvevők száma: maximum 15 fő
A résztvevőkkel közösen készítjük el a kenyeret, melyhez a hozzávalókat mi biztosítjuk, a szükséges eszközök közül a saját dagasztótálat és a kenyérruhát, kötényt, kendőt a résztvevők hozzák.
Bemutatjuk a frissen sült kenyerünket.
Bemutatjuk a sütésre váró másik, kellően megkelt kenyerünket, amelyet a program elején a sütőbe rakunk, és sütni kezdünk.
Közösen készíteni kezdjük a résztvevők saját kenyerét:
– Kézmosás, kötény- és kendőkötés.
– A hozzávalókat kimérjük a dagasztótálakba.
– Dagasztás.
– Kelesztés (30-40 percre meleg helyre rakjuk a letakart dagasztótálakat) eközben:
– Vajat köpülünk.
– Zöldséges, fűszeres kenőkéket készítünk.
– A frissen kisült kenyeret kivesszük a sütőtálból, megfürdetjük, hűlni tesszük, de nem ezt szegjük meg, hanem a hűltebbet, ezzel meg lehet kóstolni a vajat és a kenőkéket.
– A kenyeret újradagasztjuk, a kovászt kiszakasztjuk.
– A kenyérruhával letakart dagasztótálakat, dobozban a kiszakasztott kovászt, és a készített kenyér receptjét a résztvevők magukkal viszik, a saját kenyerüket otthon sütik meg.
A programon csak az előzetesen bejelentkezett résztvevőket tudjuk fogadni.
Jelentkezni lehet a helyszínen a Gazdaházban (Hajdúszoboszló, Vasvári Pál u. 40), telefonon, a 06/52/359-119 számon, vagy e-mailben gazdahaz.hajduszoboszlo@gmail.com.
A program díja a résztvevőknek 2.200 Ft.
További ajánlataink

Hotel Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda Hajdúszoboszló
Hajdúszoboszló zöldövezetében, a szállodasétány szívében található a Hotel Barátság*** superior, mely a város legmagasabb épülete révén csodás panorámát nyújt. 117 db kétágyas szobával, 6 db junior apartmannal, 9 db superior apartmannal, 2 db manager apartmannal és 3 db akadálymentes szobával rendelkezünk. ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!