Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok 2020 Szeged
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok 2020 Szeged


91. Ünnepi Könyvhét és 19. Gyermekkönyvnapok 2020. szeptember 17-20. között Szegeden. Az Ünnepi Könyvhét egyedülálló kulturális rendezvénysorozat, évről évre töretlen sikerrel és népszerűséggel. A Somogyi-könyvtár, mint a szegedi könyvheti események koordinálója több helyszínen, számtalan rendezvénnyel várja az érdeklődőket.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

91. ÜNNEPI KÖNYVHÉT ÉS 19. GYERMEKKÖNYVNAPOK, SZEGED

A Dugonics téren: szeptember 17–20.

Az intézményekben: szeptember 11–30.

Megnyitó: szeptember 17. (csütörtök) 16.30 – Dugonics tér

Simon Márton, Dinnyés József, Szilasi László, Bíró-Balogh Tamás a könyvhét színpadán
Az idei könyvhetet Simon Márton költő, műfordító, a slam poetry műfajának kiemelkedő képviselője nyitja meg. A meghívott vendégek listáján találjuk többek között Dinnyés József szegedi születésű zeneszerző, előadóművész, „daltulajdonos”, énekes, gitáros, Szilasi László irodalomtörténész, József Attila-díjas író, egyetemi docens, Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész, író nevét.

Szögedi arcok
A Dóm téri bibliotékában ismerhetik meg az érdeklődők Apró Ferenc: Szögedi arcok, Pusztai Virág: A képekből összerakott ember, Bene Zoltán: Isten, ítélet, Miklya Luzsányi Mónika: Az ecsedi boszorkány című könyvét.
Hiánypótló, a CML (krónikus mieloid leukémia) és GIST (gasztrointesztinális sztróma tumor) betegek gyógyulását segítő kézikönyv bemutatóját tartják a Somogyi-könyvtárban.

Hanna – Deák Olimpia, irodalmi verseny, első hely
Vajda Villő: Hanna című novellájával első helyezést ért el a Szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban rendezett Deák Olimpia irodalmi kategóriájában. A szerzővel a Stefánia Fiókkönyvtár-klubban ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Elhaladt az idő – Életek, történetek a Tisza-Maros szögéből
Kerekes Ibolya: Elhaladt az idő – Életek, történetek a Tisza-Maros szögéből című könyvét a Tápai Fiókkönyvtárban (Szeged, Budai Nagy Antal u. 20-22.) mutatják be.
„Kerekes Ibolya (1969) néprajzkutatót családi gyökerei kötik Tápéhoz, a Tápai réthez és Marosleléhez. E kötetben közreadott írásai egy földrajzilag valóságosan is bejárható út egyes pontjaihoz kapcsolódnak. A múltat idézik meg, de a mához is szólnak. Tápéról indulunk, majd a Tápai réten keresztül Maroslelére jutunk el” – olvasható a kötet hátoldalán.

***

Tekintettel a járványügyi helyzetre, az Ünnepi Könyvhét rendezvényein a maszk használata kötelező!
Kérjük látogatóinkat, vendégeinket, hogy a távolságtartás szabályait és a kézfertőtlenítés fontosságát tartsák szem előtt!

A Somogyi-könyvtár központi épületében a programon résztvevők maximális létszáma 60 fő, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

***

Könyvhét az SZTE szervezésében

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság (SZTE NKI) koordinálásában számtalan könyvbemutató, tudománynépszerűsítő program gazdagítja a szegedi könyvhét rendezvénysorozatát. A teljesség igénye nélkül ízelítő az egyetem könyvheti terveiből:

Mire való a kreatív írás és a szépírás?
Mire való a kreatív írás és a szépírás? címmel Szilasi László, az SZTE BTK irodalomtörténész oktatója, József Attila- és Mészöly Miklós-díjas író vezetésével tartott programon bemutatkozik a Homo Ludens Project, valamint a ZUG Színház és Művészeti Tetthely kreatív írás foglalkozása.

A közjó apostolai
A közjó apostolai. Történelemformáló személyiségek a XX-XXI. században címmel a Kairosz Kiadó gondozásában jelent meg Botos Katalin legújabb kötete. Az SZTE GTK Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézetének professor emeritájával Málovics György egyetemi docens (SZTE GTK Kutatóközpont) beszélget.

Iszlám és politika
Iszlám és politika címmel 2019-ben, az SZTE NKI JATEPress Kiadó gondozásában jelent meg J. Nagy László, az SZTE BTK Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszék professzor emeritusának kötete. A könyvbemutató házigazdája: Kormányos András nyugalmazott könyvtáros.

Genetikai mozaikok
Az SZTE ÁOK professzora, dr. Szabad János bemutatja Genetikai mozaikok című, az SZTE NKI JATEPress gondozásában megjelent kötetét. Moderátor: prof. dr. Erdélyi Miklós, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont Genetikai Intézetének igazgatója.

Informálódás az SZTE könyvheti programjairól
Az SZTE NKI a korábbi évek hagyományait követve összefoglalót tesz közre el az SZTE Hírportál Ajánló rovatában, minden rendezvény elérhető lesz az SZTE Hírportál Eseménynaptárában, valamint Facebook-esemény is készül a 2020. szeptember 14-24. közötti egyetemi könyves rendezvényről.
Mindazok számára, akik személyesen nem tudnak részt venni az egyetemi könyvheti programokon, az SZTE NKI sajtós csapata az SZTE Hírportálján – az egyetemista újságíró gyakornokokkal együtt – beszámol több olyan könyves programról is, amely a 2020. szeptember 14-24. közötti időszakban kötődik az SZTE-hez.”

Részletes program:

2020. szeptember 11. (péntek) 18.00
Somogyi-könyvtár, Tápai Fiókkönyvtár (Budai Nagy Antal u. 20–22.)
Elhaladt az idő – Életek, történetek a Tisza–Maros szögéből – Kerekes Ibolya könyvének bemutatója

Beszélgetőtárs: Polyákné Márta Krisztina
Háziasszony: Molnár Mária

2020. szeptember 14. (hétfő) 16.00
Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), 1. emeleti folyóiratolvasó
Baka István és Martin Heidegger találkozása a Molnár és a Tápai utca sarkán

Bevezetés a Baka-univerzumba – könyvbemutató

2020. szeptember 14. (hétfő) 16.00
MTA SZAB székház (Somogyi u. 7.), 217-es terem
Pászka Imre: Együtthatás – reprezentációk I.

A rendezvényen bemutatásra kerül még: Jancsák Csaba Fejezetek a magyarországi hallgatói mozgalmak történetéből című kötete

Prof. dr. Pászka Imre (nyugalmazott egyetemi tanár, SZTE BTK, Szociológia Tanszék): Együtthatás – reprezentációk I. A Kárpát-medence a természet és a történelem műhelyében című tanulmánykötetét bemutatja prof. dr. Rácz Lajos intézetvezető egyetemi tanár (SZTE JGYPK).
A program házigazdája Balogh Péter, az MTA SZAB Szociológiai munkabizottság titkára, az SZTE BTK Szociológia Tanszék egyetemi adjunktusa.

2020. szeptember 14. (hétfő) 16.00
Somogyi-könyvtár, Csillag Téri Fiókkönyvtár (Kereszttöltés u. 29.)
Pap Éva: És újra felkel a nap

A könyvbemutatón Pap Éva beszélgetőtársa Kisimre Ferenc publicista.

2020. szeptember 14. (hétfő) 16.00
Somogyi-könyvtár, Stefánia Fiókkönyvtár-klub (Stefánia 2.)
Piszkos Fred a Stefiben!

Kíváncsi vagy? Most megmutatjuk, hogyan készül egy selfie-szobor…
Dobó Ferenc Levente szobrászművész előadása

2020. szeptember 14. (hétfő) 16.45
MTA SZAB székház (Somogyi u. 7.), 217-es terem
Jancsák Csaba: Fejezetek a magyarországi hallgatói mozgalmak történetéből

A rendezvényen bemutatásra kerül még: Pászka Imre Együtthatás – reprezentációk I. című kötete

Dr. Jancsák Csaba (egyetemi docens, SZTE JGYPK) Fejezetek a magyarországi hallgatói mozgalmak történetéből című kötetéről Újszászi Ilona újságíró (SZTE NKI) beszélget a szerzővel.
A program házigazdája Balogh Péter, az MTA SZAB Szociológiai munkabizottság titkára, az SZTE BTK Szociológia Tanszék egyetemi adjunktusa.

2020. szeptember 14. (hétfő) 19.00
ZUG művészeti tetthely (Gyertyámos utca 4.)
Bemutatkozik a Homo Ludens Project és a ZUG művészeti tetthely kreatív írás kurzusa

Rendhagyó foglalkozás: Mire való a kreatív írás és a szépírás kurzus? A Szilasi László, az SZTE BTK irodalomtörténész oktatója, József Attila- és Mészöly Miklós-díjas író vezetésével tartott programon bemutatkozik a Homo Ludens Project és a ZUG művészeti tetthely kreatív írás kurzusa.
Házigazda: Benkő Imola Orsolya, az SZTE alumnusa, a Homo Ludens Project művészeti vezetője; a további alkotók: Czabala Zsófia, Császár Annamária, Kovács Gyula András, Szilágyi Szabolcs

2020. szeptember 14. (hétfő) 19.00
Grand Café (Deák F. u. 18.)
Nemes Z. Márió: Barokk Femina (Jelenkor Kiadó) – kötetbemutató a Grand Café Ráolvasás című zenés irodalmi sorozatának keretében

Moderátor: Klajkó Dániel
Zene: Open Circus kísérleti formáció

2020. szeptember 15. (kedd) 8.55
SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola (Boldogasszony sgt. 8.), könyvtár
Találkozás Bodor Attilával

Rendhagyó tanóra – „A ló, aki édességet tüsszentett” címmel 2015-ben, „A tél menyasszonya” címmel 2018-ban látott napvilágot az SZTE TTIK Biológia doktori Iskola hallgatója, Bodor Attila mesekönyve.
A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában megjelent kötetekről, valamint „Az elképesztő kelkáposzta-főzelék” című harmadik, készülő mesekönyvéről az egyetemi hallgató szerzőt Újszászi Ilona újságíró (SZTE NKI) és az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola diákjai kérdezik.
Könyvbemutatóját Bodor Attila játékos konyhai kísérlettel színesíti, és apró ajándékkal lepi meg hallgatóságát.

2020. szeptember 15. (kedd) 10.00
Jerney István Általános Iskola (Jerney u. 21.)
Újra az iskolában – könyvek, történetek, szerepek

Rendhagyó irodalomóra Büky Beátával, a Szegedi Pinceszínház színművészével
A rendhagyó irodalomóra a Somogyi-könyvtár Dorozsmai Fiókkönyvtárának kihelyezett könyvheti rendezvénye.

2020. szeptember 15. (kedd) 14.00
SZTE Gazdaságtudományi Kar (Kálvária sgt. 1.), Aula
Botos Katalin: A közjó apostolai. Történelemformáló személyiségek a XX–XXI. században (Kairosz Kiadó) – kötetbemutató

A szerzővel, az SZTE GTK Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézetének professor emeritájával Málovics György egyetemi docens (SZTE GTK Kutatóközpont) beszélget.

2020. szeptember 15. (kedd) 14.00
Szeged Vasútállomás (Indóház tér 2.)
Kultúr-váró olvasóterem

A Kultúr-váró olvasóterem ünnepélyes átadása
A program a MÁV Zrt. – MÁV-Start Zrt. szervezésében valósul meg.

A vonat indulásáig olvasgatással tölthetik az időt az utasok a szegedi Nagyállomáson. A váróteremben, a vasúttörténeti kiállítással szemben olvasótermet rendeznek be. A „Kultúr-váró” mindennap hajnali 4 órától 23.30 óráig tart nyitva. S ha az utas szeretné kiolvasni a kiválasztott könyvet, magával viheti a vonatra is – a szervezők kérése csupán annyi, hogy lehetőség szerint hozza vissza, esetleg pótolja egy másik kötettel.

2020. szeptember 15. (kedd) 17.00
MTA SZAB székház (Somogyi u. 7.)
Antal Tamás: A Szegedi Királyi Ítélőtábla története 1938-1950 között

Dr. Antal Tamás egyetemi docens (SZTE ÁJTK Európai Jogtörténeti Tanszék) Fejezetek a Szegedi Ítélőtábla történetéből (IV. kötet) című könyvének bemutatóján a szerzővel dr. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla korábbi elnöke, az OBH elnökhelyettese és dr. Hámori Attila sorozatszerkesztő, jelenlegi ítélőtáblai elnök beszélget.

2020. szeptember 15. (kedd) 17.00
Dóm Látogatóközpont (Dóm tér 16.)
Pusztai Virág: Televíziós műsorkészítés

Pusztai Virág (adjunktus, SZTE JGYPK) Televíziós műsorkészítés című (SZTE Juhász Gyula Felsőoktatási Kiadó) kötetéről Forró Lajos (főiskolai docens, SZTE JGYPK), a kiadó vezetője beszélget a szerzővel.

A szerző, Pusztai Virág 15 éven át dolgozott szerkesztő-riporterként. A szakmát híradós tudósítóként kezdte, később kulturális magazinműsorok készítését koordinálta, majd riportfilmeket és dokumentumfilmeket rendezett. 2018-ban szerzett PhD fokozatot médiafilozófiai tárgyú disszertációjával, melynek bővített változata 2019-ben A képekből összerakott ember címmel jelent meg. A vizuális kultúra változásaival, a vizuális média hatástényezőivel kapcsolatos témákban rendszeresen jelennek meg publikációi különböző tudományos folyóiratokban. Jelenleg az SZTE JGYPK adjunktusa.

2020. szeptember 15. (kedd) 19.00
Grand Café (Deák F. u. 18.)
Kovács Vera Utak az erdőben (Noran Libro) című kötetének bemutatója

A hajléktalan emberekkel készített életinterjúkat tartalmazó szociográfia szerzőjével Kékesi Márk Zoltán és Szentistványi István beszélget.

2020. szeptember 16. (szerda) 16.30
Somogyi-könyvtár, Stefánia Fiókkönyvtár-klub (Stefánia 2.)
A Szeged folyóirat szerkesztőségi fogadóórája

2020. szeptember 17. (csütörtök) 15.00
MTA SZAB székház (Somogyi u. 7.)
J. Nagy László: Iszlám és politika

Az SZTE BTK Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszék professzor emeritusa, J. Nagy László Iszlám és politika című (SZTE NKI JATEPress Kiadó) kötetének bemutatója
A könyvbemutató házigazdája: Kormányos András nyugalmazott könyvtáros

2020. szeptember 17. (csütörtök) 16.00–19.00
Dugonics tér, vendégsátor
A Europe Direct Szeged a könyvhéten

A Europe Direct Szeged az európai uniós intézmények, illetve saját kiadványait mutatja be. Az iroda munkatársai emellett útmutatást adnak a különféle uniós információs forrásokkal és az EU Bookshop szolgáltatásaival kapcsolatban is.

2020. szeptember 17. (csütörtök) 16.00–19.00
Dugonics tér, vendégsátor
Sátorban a Szeged folyóirat

2020. szeptember 17. (csütörtök) 16.00
Somogyi-könyvtár, Stefánia Fiókkönyvtár-klub (Stefánia 2.)
9-es klub

Képregénykedvelők klubja a Stefánián – kötetlen beszélgetés képregényekkel kapcsolatban
Téma: Magyar képregény-adaptációk – Mit rejt Rejtő?

2020. szeptember 17. (csütörtök) 16.30
Dugonics tér, színpad
A 91. Ünnepi Könyvhét megnyitója

Köszöntőt mond: Tóth Károly, a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság alelnöke
A könyvhetet megnyitja: Simon Márton költő, szerkesztő, műfordító
Könyvkiadási támogatások és az Év Könyve díj átadása
Simon Márton versét előadja: Barnák László a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója
Megzenésített verseket ad elő a Naked SZESZ zenekar.

2020. szeptember 17 (csütörtök) 17.15
Dugonics tér, a Líra Könyv Zrt. Fókusz Könyváruház sátra
Simon Márton dedikál

2020. szeptember 17. (csütörtök) 17.15
Dugonics tér, színpad
Deák Mór és Dinnyés József élőzenés bemutatója

Deák Mór Hittelenítés (Hungarovox) című verseskötetének és Dinnyés József Visszatérés (Hungarovox) című CD-lemezének énekes, élőzenés bemutatója

2020. szeptember 17. (csütörtök) 17.45
Dugonics tér, a Lazi Könyvkiadó sátra
Bányai Ilona és Urbánszki László dedikál

2020. szeptember 17. (csütörtök) 18.00
Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), 1. emeleti folyóiratolvasó
Az Ünnepi Könyvhét vendége Simon Márton költő, slammer, műfordító

Beszélgetőtárs: Balog József újságíró

2020. szeptember 17. (csütörtök) 18.15
Dugonics tér, színpad
Könyvheti vendégeink Bányai Ilona és Urbánszki László

Az írókkal Lázár István (Lazi Kiadó) beszélget.

2020. szeptember 17. (csütörtök) 18.15
Dugonics tér, mobil stand
Deák Mór és Dinnyés József dedikál

2020. szeptember 17. (csütörtök) 19.00
Millenniumi Kávéház (Dugonics tér 12.)
Szepi és barátai - Világzenei koncert

2020. szeptember 17. (csütörtök) 19.00
Grand Café (Deák F. u. 18.)
2008–2018: Válság és hegemónia Magyarországon

A Fordulat társadalomelméleti folyóirat és a Helyzet Műhely „2008–2018: Válság és hegemónia Magyarországon” lapszámának bemutatója
Szerzők: Barna Emília, Csányi Gergely, Nagy Kristóf
Moderátor: Kékesi Márk Zoltán

2020. szeptember 18. (péntek) 10.00–19.00
Dugonics tér, vendégsátor
Bemutatkozik a Nemzetiségek Háza

A Nemzetiségek Háza nemzetiségi folyóiratokat és könyveket mutat be a hazai bolgár, görög, lengyel, német, örmény, szlovák és ukrán kultúra köréből. A kiadványok között megtalálhatók lesznek a Nemzetiségi Szövetség naptárai, a Szegedi görög füzetek sorozat 13 darabja, egy ukrán konferenciasorozat kötetei és további hazai szépirodalmi és történelmi művek – magyarul, illetve a nemzetiségek nyelvén.

2020. szeptember 18. (péntek) 10.00–19.00
Dugonics tér, vendégsátor
Szegedi szerb közösségek

A Szegedi Helyi Szerb Közösségnek és a Szegedi Szerb Nemzetiségi Önkormányzatnak köszönhetően szerb hetilapok, kalendáriumok, valamint magyarországi szerb írók (Dragomir Dujmov, Predrag Stepanovic, Dragan Jakovljecic, Milan Dujmov) művei lesznek megtekinthetők, továbbá a Magyarországi szerbek etnográfiája, a Baranyai szerb füzetek és a Deszki füzetek kötetei, illetve Magyarországon kiadott szerb népzenei és egyházzenei CD-k.

2020. szeptember 18. (péntek) 14.00
MTA SZAB székház (Somogyi u. 7.)
Várady Tibor: Mi történt Écskán?

„Mi történt Écskán?” – dokumentumregény egy bánsági ügyvédi dinasztia irattára alapján címmel jelentette meg kötetét Várady Tibor, a Közép-európai Egyetem professor emeritusa.
A szerzővel dr. Révész Béla (SZTE ÁJTK Politológiai Tanszék, docens) beszélget.

2020. szeptember 18. (péntek) 14.45
Napfény Műterem (Széchenyi tér 2/a)
A Gion Nándor-életműkiadás két legújabb kötetének bemutatója

A Keresünk egy jobb hajót (Napkút Kiadó) és a Krisztus katonái a Görbe utcából (Napkút Kiadó) kötetekről Kurcz Ádám és Gion Eszter beszélget. Szóba kerülnek a kiadónál megjelent további, Gion Nándor életét és munkásságát feldolgozó kiadványok is.

A bemutatót követően a kötetek kedvezményesen megvásárolhatók.

2020. szeptember 18. (péntek) 15.00
Dugonics tér, színpad
Ezüst Évek – eredményhirdetés

Az Ezüst Évek című novellapályázat ünnepélyes eredményhirdetése – a díjak kiosztása – a legjobb novellákból szerkesztett kötet bemutatója a Szegedi Idősügyi Tanács rendezésében
A pályázatot értékeli: Kocsis Illés Életmű-díjas nyugalmazott pedagógus, a novellapályázat zsűrielnöke
Díszvendég: Makkai Zoltán (Temesvár)
Közreműködik: az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar Rézfúvós Együttese
Művészeti vezető: dr. Kecskés György tanszékvezető főiskolai docens

2020. szeptember 18. (péntek) 16.00
MTA SZAB székház (Somogyi u. 7.)
Szabad János: Genetikai mozaikok

Az SZTE ÁOK professzora, dr. Szabad János Genetikai mozaikok (JATEPress) című kötetének bemutatója Moderátor: prof. dr. Erdélyi Miklós, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont Genetikai Intézetének igazgatója

2020. szeptember 18. (péntek) 16.00
Napfény Műterem (Széchenyi tér 2/a)
Haikufüzér utazóknak – beszélgetés M. Tóth Tivadarral

M. Tóth Tivadar A megismerés szintjei (Napkút Kiadó) című haikukötetének bemutatója
A szerzővel G. Szabó Sarolta beszélget.

A bemutatót követően a kötet kedvezményesen megvásárolható.

2020. szeptember 18. (péntek) 16.00
Somogyi-könyvtár, Stefánia Fiókkönyvtár-klub (Stefánia 2.)
A Deákolimpia irodalmi versenyének nyertese

Hanna – beszélgetés az idei Deákolimpia irodalmi versenyének győztes novellájáról – a szerzővel, Vajda Villővel

2020. szeptember 18. (péntek) 16.15
Dugonics tér, színpad
Az Eleftheria Tánccsoport műsora

A szegedi görög Eleftheria Tánccsoport észak-görögországi táncokat mutat be. A csoport vezetője Szeltner László. A koreográfiát a Dora Stratou Táncszínház tánctanára, Efstatios Kalogeropulosz készítette.

2020. szeptember 18. (péntek) 16.30
Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), 1. emeleti folyóiratolvasó
Apró Ferenc Szögedi arcok című könyvének bemutatója

A szerzővel Csizmadia Edit helyismereti könyvtáros beszélget.

2020. szeptember 18. (péntek) 17.00
Dugonics tér, színpad
Sirály (!) – az új évadról Barnák Lászlóval

Sirály (!) – az új évadról és saját rendezéséről beszélget Barnák Lászlóval, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójával Almádi Róbert, a Návay Lajos Szakgimnázium magyar és kommunikáció szakos tanára.

2020. szeptember 18. (péntek) 17.00
MTA SZAB székház (Somogyi u. 7.)
Államközi kapcsolatok

Az Államközi kapcsolatok című, a szegedi Iurisperitus Kiadó gondozásában megjelent kötetet az SZTE ÁJTK két egyetemi docense, dr. Fejes Zsuzsanna és dr. habil. Szalai Anikó szerkesztette.

2020. szeptember 18. (péntek) 17.00
Szentgyörgyi Albert Agóra, udvar (Kálvária sgt. 23.)
Ordasi Péter: Ablak felfelé

Ordasi Péter Ablak felfelé (Napkút Kiadó) című, kóruszenéről szóló kiadványának bemutatója
A szerzővel Mindszenty Zsuzsánna (Liszt-díjas karnagy, a KÓTA elnöke) beszélget, érintve a tavaly megjelent Csodafiú-szarvas (Napkút Kiadó) című kötetet is.

A bemutatót követően a kötet kedvezményesen megvásárolható.

2020. szeptember 18. (péntek) 17.00
Somogyi-könyvtár, Dorozsmai Fiókkönyvtár (Szeged-Kiskundorozsma, Negyvennyolcas u. 12.)
Margóczi Katalin: Dorozsma természeti értékei

A Dorozsmai füzetek 25. kötetének bemutatója
Beszélgetőtárs: Németh Anikó, az SZTE Füvészkert igazgatója

2020. szeptember 18. (péntek) 17.00
Somogyi-könyvtár, Odesszai Fiókkönyvtár (Székely sor 11.)
KÖNYV-FA-LÓ gyerekklub

Az odesszai KÖNYV-FA-LÓ gyerekklubban Wéber Anikó Visszhangország az elveszett tárgyak földje című regényére épülő játékos foglalkozásra, könyvajánlóra várják az iskolás gyerekeket.

2020. szeptember 18. (péntek) 17.30
Somogyi-könyvtár, Stefánia Fiókkönyvtár-klub (Stefánia 2.)
Szegedi Horizont 2020 – antológiabemutató

A Szegedi horizont 2020-as kötete közel húsz magyar nyelvű lap közlése alapján a Szegedhez kötődő írók, költők 2019. évi terméséből nyújt válogatást. Az antológiasorozat első kötete a 2017. évi Ünnepi Könyvhéten látott napvilágot, a szerkesztők azóta is minden esztendőben az akkori vállalásukat szeretnék teljesíteni: letenni az Olvasók asztalára egy olyan gyűjteményt, amely a kortárs magyar irodalom szegedi keresztmetszetét mutatja föl.
A könyvet bemutatja: Bene Zoltán és Diószegi Szabó Pál

2020. szeptember 18. (péntek) 18.00
Dugonics tér, színpad
Bíró-Balogh Tamás: Ha nem volnátok ti

Bíró-Balogh Tamás Ha nem volnátok ti – Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei (Jaffa Kiadó) című könyvének bemutatója
A szerzőt, az SZTE JGYPK irodalomtörténész oktatóját Újszászi Ilona újságíró (SZTE NKI) kérdezi.

2020. szeptember 18. (péntek) 18.00
Napfény Műterem (Széchenyi tér 2/a)
Hamszai G. András Lélekpiruett (Napkút Kiadó) című regényének bemutatója

A szerzővel G. Szabó Sarolta beszélget.

2020. szeptember 18. (péntek) 18.30
Dugonics tér, színpad
Urbancsok Zsolt A holokauszt gyermekei című könyvének bemutatója

Beszélgetőpartner: Tóth Marcell segédlevéltáros

2020. szeptember 18. (péntek) 18.30
a Líra Könyv Zrt. Fókusz Könyváruház sátra
Bíró-Balogh Tamás dedikál

2020. szeptember 18. (péntek) 19.30
Dugonics tér, színpad
A Molnár Dixieland Band koncertje

2020. szeptember 19. (szombat) 10.00–18.00
Dugonics tér, vendégsátor
Sátorban a Somogyi-könyvtár Íróklubja

A Somogyi-könyvtár Íróklubjának alkotói bemutatják korábbi és újonnan megjelent írásműveiket.

2020. szeptember 19. (szombat) 10.00–18.00
Dugonics tér, vendégsátor
Ismerd meg az állatvédők munkáját!

Ha meghalljuk azt a szót, hogy állatvédő, szinte majdnem mindenkinek az a kép ugrik be, amit külföldi televíziós csatornákon is láthatunk, hogy szirénázó autóval mentenek meg kisállatokat vagy haszonállatokat az állatmentők. Vajon Magyarországon is így működik ez? Erre a kérdésre és minden egyéb, akár kisállattartással, gondozással kapcsolatos kérdésekre válaszol a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány

2020. szeptember 19. (szombat) 10.00
Dugonics tér, színpad
Szegedi Írók Napja

Délelőtti beszélgetés szegedi írókkal és költőkkel
Vendégek: Borbás Edina, Marton Árpád, Szilasi László írók
A beszélgetést vezeti: Veszelka Attila író, a Szegedi Akadémiai Bizottság Szépírói Csoportja elnöke
Közreműködik: Antal Anikó és Fabulya Andrea versmondó

2020. szeptember 19. (szombat) 17.00
Dugonics tér, színpad
A deszki Bánát Szerb Néptáncegyüttes műsora

2020. szeptember 19. (szombat) 17.00
Dugonics tér, a Líra Könyv Zrt. Fókusz Könyváruház sátra
Gáspár Ferenc dedikál

2020. szeptember 19. (szombat) 17.30
Dugonics tér, színpad
Gáspár Ferenc: Trianon fiai című ifjúsági regényének bemutatója

Beszélgetőtárs: Bene Zoltán

2020. szeptember 19. (szombat) 18.30
Millenniumi Kávéház (Dugonics tér 12.)
Gáspár Ferenc: Trianon fiai című ifjúsági regényének bemutatója

Beszélgetőtárs: Bene Zoltán

2020. szeptember 19. (szombat) 18.30
Dugonics tér, színpad
A szegedi Deák Big Band műsora

2020. szeptember 20. (vasárnap) 10.00–19.00
Dugonics tér, vendégsátor
Vendégsátorban a Csongrád–Csanád Megyei Levéltár

Az MNL Csongrád–Csanád Megyei Levéltár standjánál az érdeklődőknek alkalmuk lesz megvásárolni a levéltár kiadványait, emellett a nyomozni vágyók egy izgalmas gyilkosság felderítésére vállalkozhatnak ingyenes levéltár-pedagógiai programunkon. A helyes megfejtők között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

2020. szeptember 20. (vasárnap) 10.00–19.00
Dugonics tér, vendégsátor
Bemutatkozik a Szegedi Korea Klub

Dél-Korea története dióhéjban, Tokaji Lili rajzai K-POP témában, játékok minden mennyiségben!
Vendég: Czipó Petra, a Kiáltok, miért nem hallod?! című könyv szerzője

2020. szeptember 20. (vasárnap) 16.00
Dugonics tér, színpad
MESE-ZENE-BONA

Interaktív, táncos gyermekműsor, ahol a gyerekek szerves részei a produkciónak.

2020. szeptember 20. (vasárnap) 17.00
Dugonics tér, színpad
Szilasi László: Kései házasság című legújabb regényének (Magvető) bemutatója

Beszélgetőtárs: Klajkó Dániel, az SZTE BTK hallgatója

2020. szeptember 20. (vasárnap) 17.00
Napfény Műterem (Széchenyi tér 2/a)
Mozaikok Csongrád-Csanád megye múltjából

Beszélgetés a levéltár munkatársainak legújabb kutatásairól
A beszélgetés résztvevői: Rotár Krisztina (Klárafalva történetéről), Tóth Marcell (Szeged Tarján lakótelepéről), Zeman Ferenc (Hódmezővásárhely két világháború közötti politikai életéről)

2020. szeptember 20. (vasárnap) 17.45
Dugonics tér, színpad
Mucsi Gergő – Billy Prim: Mindful echoes – lemezbemutató

2020. szeptember 20. (vasárnap) 17.45
Dugonics tér, a Líra Könyv Zrt. Fókusz Könyváruház sátra
Szilasi László dedikál

2020. szeptember 20. (vasárnap) 18.15
Dugonics tér, színpad
Az SZTE BBMK ütőhangszeres együttesének koncertje

2020. szeptember 20. (vasárnap) 19.00
Dugonics tér, színpad
Diószegi Sounds

Vers-énekmondás hangszeres kísérettel
Az összeállítás Diószegi Szabó Pál Carmina Hungaricana című, 2019-ben megjelent verseskötetében (Salgótarján, Palócföld Könyvek) szereplő műveken alapul, illetve új verseket is tartalmaz.

2020. szeptember 21. (hétfő) 16.00
MTA SZAB székház (Somogyi u. 7.), 217-es terem
Képíró Ágnes Pomogáts-kötetének bemutatója

Képíró Ágnes: Történelmi sorsfordulók egy alkotó értelmiségi életpálya tükrében – Pomogáts Béla életútinterjú című kötetét Miklós Péter történész (az SZTE JGYPK oktatója, az Emlékpont intézményvezetője) mutatja be.

Az esemény házigazdája dr. Jancsák Csaba, az MTA–SZTE Elbeszélt Történelem és Történelemtanítás kutatócsoport vezetője, az SZTE JGYPK főiskolai docense.

2020. szeptember 21. (hétfő) 17.00
Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), 1. emeleti folyóiratolvasó
Pusztai Virág: A képekből összerakott ember

A Gondolat Kiadónál megjelent kötetről Dömötör Mihály fotóművész beszélget a szerzővel, Pusztai Virággal (adjunktus, SZTE JGYPK).

A szerző, Pusztai Virág a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának adjunktusa, médiafilozófus. A média vizuális kultúrára gyakorolt hatásával és a képi fordulattal foglalkozó tanulmányait különféle tudományos folyóiratok és tanulmánykötetek adták közre.

2020. szeptember 21. (hétfő) 19.00
MTA SZAB székház (Somogyi u. 7.)
Tiszai Luca könyveinek bemutatója

Az SZTE JGYPK Gyógypedagógusképző Intézet adjunktusa, Tiszai Luca három kötetének bemutatója: Zene és transzferhatás; Community Music Therapy and Intellectual Disability; Preverbal and Nonverbal Musicality
Moderátor: dr. habil. Nóbik Attila, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógus-képző Intézet oktatója

2020. szeptember 22. (kedd) 16.00
MTA SZAB székház (Somogyi u. 7.), 217-es terem
Sipos József: A bethleni kétharmad

Az SZTE BTK nyugalmazott egyetemi docense, Sipos József A bethleni kétharmad. A Kisgazdapárt kormányzópárttá bővítése és az 1922-es választások című kötetét Romsics Ignác egyetemi tanár, akadémikus mutatja be.
Felkért hozzászólók: Falusi Norbert, Horváth Csaba és Pálinkó Attila. Az esemény házigazdája Kovács Attila történész, a kötet szerkesztője.

2020. szeptember 22. (kedd) 16.00
Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), 1. emeleti folyóiratolvasó
A CML-GIST kézikönyv bemutatója a CML világnapján

A krónikus mieloid leukémia (CML) és a gasztrointesztinális sztróma tumor (GIST) kézikönyvét 2020-ban a CML és GIST Betegek Egyesülete a szakorvosokkal együttműködésben szerkesztve jelentette meg. A hiánypótló kötetet dr. Modok Szabolcs hematológus, a Szegedi Tudományegyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ főorvosa, a könyv társszerzője, továbbá dr. Hegedűs Péter, a CML és GIST Betegek Egyesülete elnöke mutatja be.
A beszélgetést Farkas Andrea, az egyesület kommunikációs partnere, a C Koncept Reklámügynökség munkatársa vezeti.

2020. szeptember 22. (kedd) 18.00
Dóm Látogatóközpont (Dóm tér 16.)
Mérőfeladatok és kérdőívtételek szerkesztése

Az SZTE JGYPK API Óvódapedagógus-képző Tanszék adjunktusa, Hódi Ágnes és az MTA–SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport tudományos munkatársa, Tóth Edit Mérőfeladatok és kérdőívtételek szerkesztése (SZTE Juhász Gyula Felsőoktatási Kiadó) című kötetének bemutatóján a moderátor Bíró-Balogh Tamás, az SZTE JGYPK oktatója.

2020. szeptember 22. (kedd) 18.00
MTA SZAB székház (Somogyi u. 7.)
Szent Márton és Benedek nyomában – Tanulmányok Koszta László emlékére

A kötetet az egyik szerkesztő, Hunyadi Zsolt, az SZTE BTK Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék egyetemi docense moderálásával a PERSONALIA című fejezet szerzői mutatják be.
A több mint négy éve elhunyt Koszta Lászlóról, a magyar középkori egyháztörténeti kutatások nemzetközileg elismert professzoráról, valamint a rá emlékező tanulmánykötetről Papp Sándor, az SZTE BTK Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszéket vezető egyetemi tanár, valamint Galamb György, az SZTE BTK Középkori Egyetemes Történet Tanszék egyetemi docense és Petrovics István az SZTE BTK Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék egyetemi adjunktusa beszél.

2020. szeptember 23. (szerda) 10.00
Jerney István Általános Iskola (Jerney u. 21.)
Találkozás Bodor Attilával

Rendhagyó tanóra – „A ló, aki édességet tüsszentett” címmel 2015-ben, „A tél menyasszonya” címmel 2018-ban látott napvilágot az SZTE TTIK Biológia doktori Iskola hallgatója, Bodor Attila mesekönyve.
A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában megjelent kötetekről, valamint „Az elképesztő kelkáposzta-főzelék” című harmadik, készülő mesekönyvéről az egyetemi hallgató szerzőt Újszászi Ilona újságíró (SZTE NKI) és az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola diákjai kérdezik.
Könyvbemutatóját Bodor Attila játékos konyhai kísérlettel színesíti, és apró ajándékkal lepi meg hallgatóságát.

2020. szeptember 23. (szerda) 10.00–16.00
SZTE BTK (Egyetem u. 2.)
Könyves nap: vásár, bemutató, beszélgetések

Könyvvásár – kiadók: Magvető, Libri, L’Harmattan, Madách Kiadó, Fórum Kisebbségkutató Intézet, Műút, Symposion, Forum (Újvidék). Megnyitóbeszédet mond prof. dr. Gyenge Zoltán, az SZTE BTK dékánja.

Könyvbemutatók:
Gyenge Zoltán: Az idegen és más (L’Harmattan)
Mészáros András szerk.: Irodalom és filozófia (Magyar Tudományos Akadémia – Szlovákiai Akadémiai Tanács)

Műhelybeszélgetés: a határon túli folyóiratok, irodalmi műhelyek közül az újvidéki Híd folyóirat, a kolozsvári Korunk folyóirat Trianonról szóló lapszámairól

Kerekasztal-beszélgetés dr. Bolemant Lilla szerkesztővel, fordítóval és irodalomkutatóval (Fórum Kisebbségkutató Intézet) és dr. Csanda Gábor irodalomtörténésszel (Fórum Kisebbségkutató Intézet, Madách Kiadó) a szlovákiai magyar kisebbség helyzetéről, irodalmáról, könyvkiadásáról

2020. szeptember 23. (szerda) 11.00
Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum (Gutenberg utca 11.)
Nemzetünk Aranya – rendhagyó irodalomóra középiskolásoknak

Cselenyák Imre Áldott az a bölcső és a Tölgyek alatt (Könyvmolyképző) című, Arany János életét bemutató köteteinek bemutatója
A szerző a rendhagyó irodalomórán beszél a művek születéséről, a kutatómunkáról és különleges zenei csemegét is tartogat a résztvevők számára.

2020. szeptember 23. (szerda) 14.00
Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), alagsori klub
Makó első patikaleltára 1817-ből - Szabó István Antalné könyvének bemutatója

2020. szeptember 23. (szerda) 16.30
Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), 3. emeleti olvasóterem
Könyv és kutatója – Szokolszky Ágnes előadása

Könyv és kutatója – a Somogyi-könyvtár szabadegyeteme
Előadó: Szokolszky Ágnes habilitált egyetemi docens, tanszékvezető
Az előadás címe: Kis szegedi pszichológiatörténet

2020. szeptember 23. (szerda) 17.00
Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), 1. emeleti folyóiratolvasó
Zenei Album – Kovács Dénesre emlékezünk

„Ahogy beszél az ember…” – 90 éve született Kovács Dénes hegedűművész
Szecsődi Ferenc Liszt-díjas, Érdemes és Kiváló művész előadása

Közreműködik: Benkő Katalin, Demeter Dóra, Dudás Virág Ervin, Haluska Lara Jázmin, Kövecs Renáta Abigél, Liptai Enikő, S. Dobos Márta
Zongorán kísér: Sigmondné Erős Andrea, Klebniczki György

2020. szeptember 23. (szerda) 17.00
Grand Café (Deák F. u. 18.)
Irodalmi / képzőművészeti est a Grand Caféban

Könyvbemutató – Nemes Z. Márió: Ektoplazma. Képzőművészeti írások (Symposion Kiadó)

Képzőművészeti kiállítás – Benes József festményei
A kiállítást Tolnai Ottó Kossuth-díjas író (Szerbia) nyitja meg, utána kerekasztal-beszélgetés és könyvbemutató Benes József művészetéről a festő barátaival és méltatóival, dr. Virág Zoltán irodalomtörténésszel és dr. Füzi László irodalomtörténésszel, a Forrás folyóirat főszerkesztőjével.

Irodalmi est – Tompa Andrea Libri-díjas íróval és Tolnai Ottó Kossuth-díjas íróval

2020. szeptember 23. (szerda) 18.00
MTA SZAB székház (Somogyi u. 7.), díszterem
Csupor Dezső: Pirulakalauz

Dr. Csupor Dezső egyetemi docens (SZTE Farmakológiai Intézet) könyvének bemutatója
Moderátor: Újszászi Ilona (SZTE NKI)

2020. szeptember 24. (csütörtök) 10.00
Weöres Sándor Általános Iskola (Űrhajós u. 4.)
Löffler Zsuzsanna: Az elvarázsolt testvérek és az utolsó boszorkány

Könyvbemutató beszélgetés Löffler Zsuzsannával, Az elvarázsolt testvérek és az utolsó boszorkány (Manó Könyvek) című meseregény szerzőjével
Beszélgetőtárs: Kiss Kata könyvtáros

2020. szeptember 24. (csütörtök) 14.00
Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), Gyermekkönyvtár
Gévai Csilla: Nagyon kék könyv

Könyvbemutató Gévai Csillával, akit nemcsak nagyszerű íróként, hanem illusztrátorként is ismerhetünk.
(Csoportok számára előzetes jelentkezés szükséges!)

2020. szeptember 24. (csütörtök) 15.00
SZTE Sportközpont (Topolya sor 2.)
Írók–filozófusok focimeccs

V. Írók–filozófusok focimeccs, melynek résztvevői a Kárpát-medence különböző intézményeihez, kiadóihoz, folyóirataihoz, egyetemeihez tartozó vagy szabadúszó, határon inneni vagy túli írók, költők, szerkesztők, irodalomtörténészek, kritikusok, esztéták, filozófusok.

2020. szeptember 24. (csütörtök) 16.00
Somogyi-könyvtár, Stefánia Fiókkönyvtár-klub (Stefánia 2.)
Harry Potter olvasóklub

Havonta egyszer várunk minden 10–16 év közötti fiatalt, akik 10 hónapon keresztül együtt szeretnének utazni velünk Harry Potter varázslóvilágában. Végigolvassuk a sorozatot, jókat beszélgetünk, sokat játszunk. Ha olvastad a sorozatot és imádod, itt a helyed! Ha szereted a filmeket, de még nem olvastad a könyveket, téged is várunk!

2020. szeptember 24. (csütörtök) 17.00
Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), 1. emeleti folyóiratolvasó
Bene Zoltán: Isten, ítélet - című regényének bemutatója

A szerzővel és Horvát Bencével, a Kortárs Kiadó szerkesztőjével Diószegi Szabó Pál beszélget.

2020. szeptember 24. (csütörtök) 17.00
SZTE BTK (Egyetem u. 2.), AudMax
AudMax Esték: Irodalom és filozófia határán

Az AudMax Esték őszi évadának első vendége prof. dr. Mészáros András filozófus, irodalomtörténész, a Szlovákiai Magyar Akadémiai Tanács elnöke, az MTA külső tagja
Az előadás címe: Irodalom és filozófia határán

2020. szeptember 24. (csütörtök) 18.00
MTA SZAB székház (Ady tér 10.)
Egyetemtörténeti kiadványok

A Szegedi Tudományegyetem 2020/21. és 2021/22. tanévének jubileumai közül kiemelkedik az universitas alapításának 1581. május 12-i és első szegedi tanévnyitó ünnepélyének 1921. október 9-i évfordulója. A 440 esztendeje Kolozsvárott alapított universitas és a 100 éve egyetemi várossá lett Szeged históriájába enged bepillantást egy már megjelent szöveggyűjtemény és egy készülő monográfia.

A kolozsvári / szegedi Ferencz József Tudományegyetem 1872–1940 címmel napvilágot látott dokumentumgyűjteményt jegyző négy szerző közül két történész – Marjanucz László (SZTE BTK Történeti Intézet, nyugalmazott tanszékvezető egyetemi docens) és Vajda Tamás (SZTE Egyetemi Szaklevéltár, igazgató) mutatja be.

2020. szeptember 24. (csütörtök) 20.00
SZTE BTK (Egyetem u. 2.), AudMax
Írók–filozófusok felolvasás

V. Írók–filozófusok felolvasás, melyen a meghívott szépírók és filozófusok külön erre az alkalomra írt, a határ/határtalanság tematikához kapcsolódó szövegeiket (vers, próza, esszé) olvassák fel.
Az est védnöke prof. dr. Ilia Mihály irodalomtörténész és prof. dr. Vajda Mihály filozófus.

2020. szeptember 25. (péntek) 17.00
Somogyi-könyvtár, Odesszai Fiókkönyvtár (Székely sor 11.)
Mesetarisznya

A magyar népmese napjához kapcsolódóan a Mesetarisznyában: Benedek Elek Az aranytulipán című meséje és a hozzá kapcsolódó játékos foglalkozás.

2020. szeptember 29. (kedd) 14.00
Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), Gyermekkönyvtár
Miklya Luzsányi Mónika: Az ecsedi boszorkány

Együtt olvasni jó! Miklya Luzsányi Mónika íróval beszélget, játszik és olvas Vóna Mária gyermekkönyvtáros.
A kisiskolások számára hirdetett író-olvasó találkozó a Köszönjük Magyarország! program keretében valósul meg.
(Csoportok számára előzetes jelentkezés szükséges.)

2020. szeptember 29. (kedd) 17.00
Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), 1. emeleti folyóiratolvasó
Miklya Luzsányi Mónika: Az ecsedi boszorkány

Miklya Luzsányi Mónika Az ecsedi boszorkány című történelmi regényének bemutatója
A beszélgetést vezeti: dr. Luchmann Zsuzsanna
A könyvbemutató a Köszönjük Magyarország! program keretében valósul meg.

2020. szeptember 30. (szerda) 17.00
Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), 1. emeleti folyóiratolvasó
George Orwell: 1984 – közönségtalálkozó

Közönségtalálkozó a Szegedi Nemzeti Színház 2020. október 9-i premierjét megelőzően
Résztvevők: Horgas Ádám rendező, Ágoston Katalin, Rétfalvi Tamás színművészek
Moderátor: Almádi Róbert, a Návay Lajos Szakgimnázium magyar és kommunikáció szakos tanára

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás