Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.
Hotel Szieszta Sopron - Várjuk a Lövérekben
KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.

Gyulára érkező vendégként mindig újabb és újabb élményeket szerezhet! 2016 márciusától látogatható a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, mely rendhagyó módon nem csak a főúri életformát mutatja be, hanem a cselédség mindennapjait is. A kiállítás az országban egyedülálló interaktív eszközökkel várja a gyerekeket és felnőtteket, fiatalokat és időseket egyaránt. A település többi látnivalóját, a várat, a múzeumokat is érdemes újra és újra meglátogatnia, hiszen azok minden alkalommal más-más történetet mesélnek. Az új családi élményfürdővel, az AquaPalotával kibővített Gyulai Várfürdő a Dél-Alföld legújabb, legmodernebb, európai színvonalú strand-, gyógy- és élményfürdőjévé vált, amely minden évszakban, minden korosztály számára tökéletes szórakozást nyújt. Garantált programjainkat azért hoztuk létre, hogy a főbb nevezetességek mellett a város gasztronómiáját, hagyományait, természeti értékeit is megismerhesse. Emellett egész évben várják az évtizedes múlttal bíró gasztronómiai, kulturális, hagyományőrző fesztiválok és sportrendezvények is. Ha pedig Visit Gyula Cardot is kért szállásadójától, számos szolgáltatást kedvezményesen vagy ingyenesen vehet igénybe.

További információk


Gyula a Fekete- és a Fehér-Körös összefolyásától nem messze, utóbbi bal partján épült, csodálatos, mára részben nemzeti parkká nyilvánított és már az őskorban is lakott területen. A 33 ezer lakosú kisváros sok parkjával, műemlékével, valamint hangulatos utcáival fontos turisztikai célállomás. Gyula az ország egyik legkedveltebb üdülővárosa, Békés megye legjelentősebb turisztikai központja, neves fürdő- és fesztiválváros.

2016 márciusában megnyitott az év egyik legjobban várt attrakciója, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont. A kastély egyedülálló módon nem csak a főurak, hanem a cselédek mindennapjait és ünnepeit is bemutatja. Látogatóként megismerheti a grófok színes világa mellett azt is, hogy hány liter víz fogyott el egy nap alatt, ki mosta grófnő fehérneműit, miből állt a személyzet napirendje, és egyáltalán hogyan éltek a cselédek, akik a kastély zavartalan működését „láthatatlan motorként” segítették. A kiállításon számos különleges interaktív eszközt is kipróbálhat és megcsodálhat, többek között a „holoprojektort”, amilyen legközelebb csak Bécsben található. A látogatóközpontban továbbá lehetőség van megtekinteni az Időszaki kiállítást, valamint a Toronykilátóból az egész Várkertet is. A Visit Gyula Carddal 38% kedvezménnyel váltható meg a Gyulai kulturális bérlet, mely a kastélybelépőt is tartalmazza.

Gyula város legrégebbi épített öröksége a több mint 600 éves gyulai vár, Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus sík vidéki téglavára. A helyreállított várat és a 2005-ben megnyílt vármúzeumot semmiképpen sem szabad kihagyni egy gyulai kirándulás során. A vármúzeumban 24 kiállító terem mutatja be Gyula város sok száz éves múltját.

Városunk legnevesebb kulturális rendezvénye, a Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál és Shakespeare Fesztivál előadásai a vár udvarán felállított és a vár melletti csónakázótavon kiépített, pazar látványt nyújtó tószínpadon tekinthetők meg. A kultúra iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk nemzeti himnuszunk megzenésítőjének szülőházát, az Erkel Ferenc Emlékházat, a gyulai, Kossuth-díjas festő, Kohán György festményeit őrző Kohán Képtárat, a 19. századi polgári életmódot megismertető Ladics-házat. De Húsipari történeti kiállítást és Rádiótörténeti kiállítást sem láthat máshol az országban. A környéken számos kastély található, köztük a ma is látogatható Gyulavári kastély, és az impozáns, bár kihasználatlan szabadkígyósi Wenckheim-kastély.

A méltán híres ötcsillagos élmény-, gyógy- és strandfürdő, a Gyulai Várfürdő felpezsdít, ellazít, megmozgat és gyógyít. A Gyulai Várfürdő családi élményfürdője, az AquaPalota minden évszakban kellemes és tartalmas időtöltés az egész családnak. A Magyarországon egyedülálló, felfelé csúszó, ún. „fel(l)lejtő” csúszda, fényalagút testcsúszda, családi csúszda, baba- és gyermekmedence, vízi bár, játszótér, szaunák és számtalan élmény várja a pihenni vágyó családokat. A gyógyvíz jótékony hatását évente több, mint 500.000 vendég élvezi Magyarország legszebb gyógyhelyén, melynek egyediségét garantálja az egykori Almásy-kastély 6 hektáros meseszép parkja. A 21 medence között mindenki számára akad megfelelő. A Wellness Centrum kitűnő helyszín a pihenésre vágyóknak, ahol sokféle élményelem várja az ide látogatókat: A világszínvonalú Castello Szaunapark többféle szaunával, szaunafelöntésekkel várja vendégeit a belső és szabadtéri részeken egyaránt. A Beauty Masszázs Szalonban közel 30 féle masszázsból választhatnak a felfrissülésre vágyók, édes kényeztetést keresve.

A Gyulai kolbász hírnevét mindenki ismeri. „Tradíció és minőség”, a gyulai húsipar rászolgált e jelzőkre, hiszen az évek során számos díjnyertes termék készült a városban. Az ízes kolbász mellé jólesik egy korty pálinka. Az első gyulai pálinkafőzdét Harruckern János György alapította 1731-ben. A Gyulai Pálinka Manufaktúra ízes gyümölcsökből főzött, kitűnő, tiszta párlatainak minden egyes cseppjében érezhető a gyümölcs lelke, melyről mindenki maga is meggyőződhet a Viharsarok egyik legújabb és méltán a legszebbnek titulált kóstolóházában.

A Százéves Cukrászda süteményeivel, az Erkel-, a Százéves-, a Munkácsy- és az Arany János-tortával az édességek szerelmeseinek kedveskedik. Népszerűek a Cadeau Bonbon Manufaktúra kézműves bonbonjai, közülük is kiemelkedik az országos versenyen első helyezést elért, szilvapálinkával töltött trüffel.

Gyula város dobogó szíve a Kossuth tér, mely új arcával a helyiek és az ide- látogatók kedvence lett. A nagy forgalmat lebonyolító tér rendezvényeinek köszönhetően új központtá nőtte ki magát. A belváros különleges hangulatát a Világóra, a terek szépsége, a parkok zöldje s a vizek csobbanása teszi teljessé, egyedi hátteréül szolgálva a korzó nyáresti nyüzsgésének.

A város arculatát nagyban meghatározzák természetes vizei, a Gyulát és Gyulavárit elválasztó Fehér-Körös, a három települést érintő Élővíz-csatorna és a várost körülölelő tófüzér.

A városon belül gyönyörű természeti környezet, számos park segíti a kikapcsolódást, csak hogy néhányat említsünk: a Várkert a Csónakázótóval és a kastély rekonstruált kertjével, a Csigakert vagy a Göndöcs-kert. Kitűnő helyszínt biztosítanak a folyópartok azoknak, akiket a városon kívüli háborítatlan, békés természet vonz. A Körösök összefolyásánál találjuk az akár két keréken is könnyen elérhető Szanazugot, ahol nyáron meg is mártózhatunk a folyó vizében.

Gyula egész évben folyamatosan kínálja rendezvényeit az idelátogatóknak és a helyieknek egyaránt. A helyi gasztronómiát mutatja be a Gyulai Kolbász- és Sódarmustra és a Gyulai Pálinkafesztivál – utóbbival egy időben kerül megrendezésre a Nemzetközi Agility Kupa és Paragility Kupa –; május elején jó ügyért sportolhatunk a Várfürdő Futáson, melyet az Összefogás a sérült gyermekekért egyesület szervez; kivirágosodik a tavasz az idei évtől kétnapossá bővülő Gyulai Virágok Fesztiválján. A mediterrán köntösbe bújó Nyári Korzó az egész szezonban, szinte minden nap változatos szórakozást garantál. A Gyulai Várfürdő Kupa országos tereprallye bajnokság az autóversenyzés rajongóit célozza meg. A Körös-völgyi Sokadalmon a helyi és környékbeli gazdag és élő népművészetet lehet megismerni. A Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál és Shakespeare Fesztivál városunk közel öt évtizedes múltra visszatekintő, Európa-szerte ismert kulturális rendezvénye.  A Gyulai Végvári Napokon a török kor emlékeit idézik a bemutatók, kézműves programok, a Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválja a tószínpadon kápráztatja el a folklór kedvelőit, míg a hideg telet három napon keresztül édesíti meg a Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál.

A Visit Gyula Card turisztikai kedvezménykártya számos kedvezményes vagy ingyenes szolgáltatásra jogosítja fel birtokosát, többek között 38% engedményt biztosít a Gyulai Kulturális bérlet árából, mely tartalmazza a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont belépőjét is, használatával ingyenes a városnézés, a Rádiótörténeti kiállítás megtekintése és a tárlatvezetés, félárú a kerékpárkölcsönzés a Tourinform irodában.

Garantált programjaink a hét minden napján szervezetten indulhatnak, bemutatva a város gasztronómiáját, hagyományait, természeti és épített örökségeit.

Látogasson el Gyulára, hiszen számos olyan látnivalóval találkozhat nálunk, melyek önmagukban is érdemesek lennének egy utazásra, de így együtt, sokszínűségükben egészen különlegessé teszik a „történelmi fürdővárost”.

Még több információ: www.visitgyula.com

2016.01.01 - 2016.12.31


Megjegyzés a nyitva tartáshoz:

Nyitva tartás:
keddtől szombatig: 09:00 - 17:00
vasárnap és hétfő: szünnap


2016.12.03. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Pincetárlat és Játékos Szalondélután az Almásy-kastélyban
2016.12.03. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Kultur Cafe Club - Kiscsillag koncert
2016.12.03. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Pincetárlat és Játékos Szalondélután az Almásy-kastélyban
2016.12.03. Gyulai családi programok 2016
Pincetárlat és Játékos Szalondélután az Almásy-kastélyban
2016.12.04. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Mikulás napi szaunaszeánszok a Castello Szaunaparkban
2016.12.04. Gyulai családi programok 2016
Városi Mikulásnap
2016.12.04. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Városi Mikulásnap
2016.12.06. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Könyvbemutató és beszélgetés Jakupcsek Gabriellával
2016.12.06. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Gyulai Advent, Betlehemes Fesztivál
2016.12.06. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Kismama torna
2016.12.06. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Galambos Dorina és Héjja Kati Duó
2016.12.07. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Betyárjáték! - Köszönet Halmos Bélának!
2016.12.08. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Zorán koncert
2016.12.08. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Grecsókollár - Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje
2016.12.09. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Hevesi Imre zenés gyermekműsora
2016.12.09. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Adventi ügyeskedő: Fűszeres tea- és forrócsokikóstolás, bögrék díszítése márványozással, egyedi külsejű gyertyák készítése
2016.12.09. Gyulai családi programok 2016
Adventi ügyeskedő: Fűszeres tea- és forrócsokikóstolás, bögrék díszítése márványozással, egyedi külsejű gyertyák készítése
2016.12.09. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Kultur Cafe Club - Koncertek, könyvbemutató
2016.12.09. - 2016.12.11. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
IX. Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztivál
2016.12.09. - 2016.12.11. Gyulai családi programok 2016
IX. Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztivál
2016.12.09. 16:00 Adventi foglalkozás 2016 Gyula
2016.12.10. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Női szalon az Almásy-kastélyban - Aranyfonal - hímzett világ
2016.12.10. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Vár a Gyulai vár - Reneszánsz délelőtt
2016.12.10. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Női szalon az Almásy-kastélyban - Aranyfonal - hímzett világ
2016.12.10. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Mikulás Táncgála
2016.12.10. Gyulai családi programok 2016
Mikulás Táncgála
2016.12.10. Gyulai családi programok 2016
Vár a Gyulai vár - Reneszánsz délelőtt
2016.12.11. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Jótékonysági hangverseny
2016.12.13. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Shirley Valentine - Komédia két felvonásban
2016.12.13. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Gyulai Advent, Betlehemes Fesztivál
2016.12.13. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Kismama torna
2016.12.14. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Egészségügyi szűrések
2016.12.15. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Gyermekbérlet 2. előadás - A hattyúk tava
2016.12.15. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
SütiCsüti - gyerekeknek - Mézeskalács Mánia
2016.12.16. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Adventi ügyeskedő: Mézeskalács-díszítés, karácsonyfadíszek gyártása
2016.12.16. Gyulai családi programok 2016
Adventi ügyeskedő: Mézeskalács-díszítés, karácsonyfadíszek gyártása
2016.12.16. 16:00 Adventi foglalkozás 2016 Gyula
2016.12.17. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Kultur Cafe Club - Őszművészeti programsorozat VII. - ELVIS ÉL ÉS BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁN…
2016.12.17. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Karácsonyi Betlehemes előadás
2016.12.17. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Régi idők filmjei az Almásy-kastélyban: Mágnás Miska
2016.12.17. Gyulai családi programok 2016
Karácsonyi Betlehemes előadás
2016.12.19. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Kocsis Zoltán emlékest
2016.12.20. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Erkel Bérlet: Francia szobalány – vígjáték
2016.12.20. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Kismama torna
2016.12.21. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Erkel Bál
2016.12.21. Erkel Bál Gyulán a Vigadóban
2016.12.24. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Régi idők filmjei az Almásy-kastélyban
2016.12.24. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Barokk kori Alkotóház az Almásy-kastélyban
2016.12.24. Gyulai családi programok 2016
Barokk kori Alkotóház az Almásy-kastélyban
2016.12.24. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Barokk kori Alkotóház az Almásy-kastélyban
2016.12.27. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Kismama torna
2016.12.31. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Női szalon az Almásy-kastélyban - Illatos ékességek
2016.12.31. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Szilveszter a Bols Caféban
2016.12.31. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Erkel Szilveszter
2016.12.31. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Női szalon az Almásy-kastélyban - Illatos ékességek
2016.12.31. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Gellény Birtok Szilveszter
2016.12.31. Gyulai családi programok 2016
Vár a Gyulai vár - Reneszánsz délelőtt
2016.12.31. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Vár a Gyulai vár - Reneszánsz délelőtt
2017.01.07. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Pincetárlat és Játékos Szalondélután az Almásy-kastélyban
2017.01.07. Gyulai családi programok 2016
Pincetárlat és Játékos Szalondélután az Almásy-kastélyban
2017.01.07. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Pincetárlat és Játékos Szalondélután az Almásy-kastélyban
2017.01.07. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Pincetárlat és Játékos Szalondélután az Almásy-kastélyban
2017.01.12. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Oláh Ibolya előadói estje
2017.01.14. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Női szalon az Almásy-kastélyban - Aranyfonal - hímzett világ
2017.01.14. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Női szalon az Almásy-kastélyban - Aranyfonal - hímzett világ
2017.01.18. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Egyasszony – monodráma Tenki Réka előadásában
2017.01.21. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Régi idők filmjei az Almásy-kastélyban: Pál utcai fiúk
2017.01.21. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Barokk kori Alkotóház az Almásy-kastélyban
2017.01.21. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Régi idők filmjei az Almásy-kastélyban
2017.01.21. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Barokk kori Alkotóház az Almásy-kastélyban
2017.01.21. Gyulai családi programok 2016
Barokk kori Alkotóház az Almásy-kastélyban
2017.01.25. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Bágyi Balázs New Quartet és Pocsaji Kriszta lemezbemutató koncertje
2017.01.28. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Női szalon az Almásy-kastélyban - Illatos ékességek
2017.01.28. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Női szalon az Almásy-kastélyban - Illatos ékességek
2017.02.04. Gyulai családi programok 2016
Pincetárlat és Játékos Szalondélután az Almásy-kastélyban
2017.02.04. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Pincetárlat és Játékos Szalondélután az Almásy-kastélyban
2017.02.04. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Pincetárlat és Játékos Szalondélután az Almásy-kastélyban
2017.02.11. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Női szalon az Almásy-kastélyban - Aranyfonal - hímzett világ
2017.02.11. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Női szalon az Almásy-kastélyban - Aranyfonal - hímzett világ
2017.02.18. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Barokk kori Alkotóház az Almásy-kastélyban
2017.02.18. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Régi idők filmjei az Almásy-kastélyban
2017.02.18. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Barokk kori Alkotóház az Almásy-kastélyban
2017.02.18. Gyulai családi programok 2016
Barokk kori Alkotóház az Almásy-kastélyban
2017.02.18. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Régi idők filmjei az Almásy-kastélyban: Szent Péter esernyője
2017.02.25. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Női szalon az Almásy-kastélyban - Illatos ékességek
2017.02.25. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programok minden szombaton
Női szalon az Almásy-kastélyban - Illatos ékességek
2017.03.18. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Régi idők filmjei az Almásy-kastélyban: Különös házasság
2017.03.22. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Víz Világnap 2017
2017.04.22. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Régi idők filmjei az Almásy-kastélyban: Egy magyar nábob
2017.05.20. Gyulai programok 2016. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Régi idők filmjei az Almásy-kastélyban: Kárpáthy Zoltán

Kapcsolatfelvétel, elérhetőségek ◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer