Illés Pince
Új autót vásárolna? Ismerje meg az új Volkswagen Golf Variant különlegességeit!
Új autót vásárolna? Ismerje meg az új Volkswagen Golf Variant különlegességeit!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Illés Pince


Bénye főterén található az Illés Pince borháza, mely széles és egyedi borkínálattal várja a vendégeket egész évben, a hét minden napján. A részben kétszintes, hétágú pincerendszerben 40-70 fő vendéglátására alkalmas teremben családias körülmények között a finom borok mellé ízletes házias ételeket kínálnak.

Borkóstolás
Erdőbényei pincénkben borkóstolásra alkalmas termet alakítottunk ki, ahol 40-70 fő vendéglátására nyílik mód.

Széles szortimentünkben a tokaji pincékre jellemző 6-8 tétel helyett 20-30 tétel is kóstolható, valamint vannak olyan kiemelkedő tételeink is, amelyeket csak vásárolni lehet.

Igény esetén, előzetes egyeztetés szerint borkóstolóra bejelentkezett vendégeinket 30 km-es távolságon belül a szállásról a pincéhez és vissza is szállítjuk.

Bortrezor bérlés
Korlátozott számban lehetőség van a már kialakított igényes bortrezorok egyikének hosszútávú bérlésére is. Egy-egy trezorban 350-400 palack bort lehet elhelyezni. A személyes trezorokra névre szóló tábla is kerül, kívánság szerinti szövegezéssel.

Előrendelés
A pincénél lehetőség van magánszemélyek, családok vagy cégek számára privát bor készíttetésére kiválasztott tőkékről szüretelt szőlőből, egyéni kívánságoknak megfelelően. Szőlőtermésünk 15 -20 százaléka elővételben kerül értékesítésre: a vásárló elmondja, hogy milyen jellegű bort szeretne és ha erre a borra a szőlő állapota megfelelő, akkor a gazdával a vevő kimegy a birtokra és együtt megtekintik a termést. A tőkénél megköttetik az üzlet, kifizetésre kerül a tétel, és a vevő egy, két vagy három év múlva kap egy értesítést, hogy jöhet a borért. Egyedi tételt 200 palack felett vállalunk.

Muzeális borok, egyedi címkék
Készséggel teljesítjük az esetleges muzeális tételekre vagy reklámfeliratos palackokra vonatkozó megrendeléseket is.

Szőlészeti-borászati bemutatóterem
Borházunkban szőlészeti-borászati tárgyakat, valamint őslénynyomatokat bemutató terem is található, amely a helytörténeti értékek, a híres erdőbényei hagyományok megismertetését szolgálja. A teremben - a család geológiai kötődése folytán - Tokaj-Eperjes hegységből származó kőzetek és ásványok kerülnek bemutatásra. A gyűjtemény legérdekesebb és legértékesebb része az Erdőbénye Ligettetőről származó hal- és növénylenyomatok, mivel itt találták meg Magyarország legidősebb szőlőlevél lenyomatát, a Vitis Tokaiensis-t is. Ezt az értéket a National Geographic magazin is felfedezte és számba vette pincénkben.

Forrás: a pince honlapja

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 1
Termelői Piac Erdőbénye 2021

Termelői Piac Erdőbénye 2021 2021.01.01. - 12.31.

Az erdőbényei termelői piac várja a látogatókat minden kedd, csütörtök és szombati napokon. Alkalmi árusítás a hét minden napján lehetséges igény szerint. Bővebben

Kiemelt ajánlatok

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Erdőbényei programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események