Antik and Art 2019 Budapest. Antik Enteriőr Kiállítás és Vásár a Millenárison
Milyen autót vegyek? Ismerje meg a A Volkswagen SUV modelljeit!
Milyen autót vegyek? Ismerje meg a A Volkswagen SUV modelljeit!
Musical Szilveszter Budapesten! Sztárvendégekkel várjuk a Marriott Hotelben!
Musical Szilveszter Budapesten! Sztárvendégekkel várjuk a Marriott Hotelben!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Antik and Art 2019 Budapest. Antik Enteriőr Kiállítás és Vásár a Millenárison


Több mint 10 éves kihagyás után Antik and Art Budapest néven újjáéled a nagysikerű Antik Enteriőr kiállítás és vásár. Március 21-24. között a magyar műtárgypiac legnevesebb szereplői képviseltetik magukat a rendezvényen, ahol egyedi anyaggal várják az amatőr és profi érdeklődőket. A szervezők célja egyrészt, hogy minőségi kikapcsolódást, élményt nyújtsanak a látogatóknak, másrészt felvállaltak egy edukációs küldetést is: műkedvelőket és kereskedőket közelebb hozni egymáshoz, a műgyűjtés generációkon átívelő, értékteremtő szerepére felhívni a figyelmet.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
Élmények és értékek! Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Antik and Art Budapest: fókuszban a magyar műtárgypiac!

A Millenárison megnyitotta kapuit az Antik and Art Budapest vásárral egybekötött kiállítás, ahol a magyar műtárgypiac legnevesebb szereplői képviseltetik magukat. Március 24-ig több mint harminc kiállító várja az amatőr és profi műkedvelőket, érdeklődőket. Délelőttönként és délutánonként a műtárgypiacot érintő, különböző tematikára épülő ingyenes előadásokon és magyar, illetve angol nyelvű tárlatvezetéseken is részt lehet venni. A szervezők a jótékonykodásra is gondoltak, egy online aukción a kiállítók által felajánlott egyedi tárgyakra lehet licitálni.

Bútor; csillár; ékszer; festmény; grafika; numizmatika; óra; papír-régiség; porcelán és kerámia; ritkaság-szőnyeg; textíliák; vallási tárgyak – ezek mind megtalálhatók a mától látogatható kiállításon és vásáron. A kiállítóktól lehet szakmai tanácsot is kérni, vagy ingyenes érték-, illetve ékszerbecslést is igénybe lehet venni.

„A kiállítás egy különleges alkalom, hogy műkereskedők, művészettörténészek és érdeklődők közvetlenül találkozzanak, tapasztalatot cseréljenek. Az utóbbi években Magyarországon is megnőtt az érdeklődés a műgyűjtés iránt, ezért is döntöttünk úgy, hogy több mint 10 éves kihagyás után újjáélesztjük a kezdetektől népszerű rendezvényünket. Egy olyan minőségi programot állítottunk össze, amely reméljük, hogy mindenkinek élmény lesz” – fogalmazott a megnyitón Tausz Ádám tulajdonos, ötletgazda.

A négynapos rendezvény kiemelt partnere a CIB Bank. Szinai Ádám kommunikációs vezető emlékeztetett, hogy az Antik and Art Budapest elődje, az utoljára 10 évvel ezelőtt megrendezett Antik Enteriőr kiállítás éveken keresztül a bankcsoport támogatásával valósult meg, ezért a CIB örömmel csatlakozott ismét az idén visszatérő rendezvényhez. „Az Antik and Art a hazai galériák és antik kereskedők csúcsrendezvénye lesz, mindezt olyan módon bemutatva, ahol minden látogató megtalálhatja a számára leginkább megfelelő lehetőségeket. Egy olyan rendezvény, amely a CIB Bankhoz hasonlóan egyszerre testesíti meg a múlt értékeire való támaszkodást és a jövőbe tekintést, a hagyomány iránti tiszteletet és az értékteremtésben lévő hitet.” – tette hozzá.  

Zakariás Fruzsina, a BÁV vezérigazgatója elmondta: „Magyarország legelső, idén 99 esztendős aukciósházaként az Antik and Art kiállítás számunkra éppolyan kiemelkedő jelentőségű, mint egy évtizede az Antik Enteriőr volt.  Az 1920-ban rendezett első művészeti árverésünk óta több mint 600 aukciót bonyolítottunk le, amelyeken több mint 300 ezer műtárgyat értékesítettünk, így bátran állíthatjuk, hogy a magyar műkereskedelemben és műgyűjteményekben található tárgyak jelentős része már megfordult nálunk az elmúlt esztendőkben. Az Antik and Art kiállításon sokszínű és gazdag történelmünkhöz és folyamatos megújulásunkhoz egyaránt méltó festményekből, műtárgyakból, luxusékszerekből és órákból álló kollekciónkkal, valamint szakértő kollégáinkkal várjuk az érdeklődőket”.

A Virág Judit Galéria és Aukciósház művészettörténésze, Kelen Anna hangsúlyozta: „Magyarország egyik legnagyobb múltú aukciósházaként és galériájaként örömmel támogatjuk a kezdeményezést, a részvételünk nem is volt kérdés. Rendkívül fontosnak tartjuk ugyanis, hogy a klasszikus és modern művészettel foglalkozó magyar galériáknak is legyen rendszeres bemutatkozási lehetősége, és kialakuljon egy nemzetközi szintű párbeszéd, értékes üzleti kapcsolatok. Mi egy ránk jellemző színvonalas anyaggal készültünk, az általunk képviselt modern magyar művészet legszebb festményeiből.”

A rendezvény szakmai programját Serfőző Krisztina állította össze. „Arra törekedtünk, hogy betekintést adjunk a műtárgy, mint alternatív befektetési eszköz piacára is. Előadóink nemzetközi trendekről, a magyar művészek árairól, hamisítási ügyekről, szempontrendszerekről, illetve viszonyítási pontokról is beszélnek, amelyeket érdemes ismerni és figyelembe venni a vásárlás előtt, valamint a gyűjteményépítés során. Kiderül, milyen művek jutnak el egészen a nagy nemzetközi aukciókig, és ki a legdrágább magyar művész. A kerekasztal-beszélgetések közreműködői a piac legmeghatározóbb szereplői, téma többek közt a műtárgyvásárlás és gyűjtés mechanizmusa, és az Y generáció szerepvállalása a műtárgyvásárlásokban” – foglalta össze a legfontosabb szempontokat a művészeti menedzser.

Rockenbauer Zoltán a magyar kubizmusról tart előadást. „Ez fehér folt a magyar művészetben, sokáig nem is tudtunk a létezéséről. Mára azonban világossá vált, hogy az első világháború előtt a magyar művészek nagy számban csatlakoztak Párizsban ehhez a mozgalomhoz. Kollégámmal, Barki Gergellyel évek óta kutatjuk ezt a területet, már több, korábban elveszettnek hitt, illetve ismeretlen kubista alkotást találtunk meg magángyűjteményekben, múzeumi raktárakban, de sok még a lappangó remekmű. Egy ilyen kiállítás azért is jó, mert lehetőséget ad, hogy kutatásunkat kiterjesszük, felhívjuk a figyelmet a magyar művészetnek erre a rendkívül fontos fejezetére” – mondta a művészettörténész.

A szakmai előadásokat a hazai tárgykultúrát bemutató programok kísérik, a Zsolnay, az óra és a szőnyeg világából. Bemutatkozik a Magyar Nemzeti Múzeum Rotschild Klára életét bemutató kiállítása is, melyről a múzeum vezető muzeológusa, Simonovics Ildikó tart izgalmas előadást.

Együttműködésben az Axioart Nemzetközi Független Műkereskedelmi portállal, az alábbi linken elérhető katalógusban megtekintők azok a tárgyak, amelyeket a kiállítók ajánlottak fel licitálásra. Licitálni lehet többek között Horváth Lóczi Judit, Czóbel Béla, Klie Zoltán festményre; gyémántokkal és rubintokkal díszített art deco gyűrűre; édesvízi tenyésztett gyöngysorra; muránói üvegvázára; kristály asztali lámpára.

Havadtőy Sámuel a Kálmán Makláry Fine Arts egyik ikonikus művésze, hatalmas kacsa-figurájával várja a látogatókat. A világhírű pop-art művész direkt erre az alkalomra 300db. kacsa puzzlet is készített jótékonysági céllal, amelyek darabját 10ezer forintért lehet megvásárolni a kiállításon. Sam korábban már adománnyal és önkéntesként is segítette az alapítványt.

Március 21. szombat délután 17,00 óráig lehet licitálni, a tárgyakat pedig március 22. vasárnap lehet átvenni az adott tárgyat felajánló standtól. A bevétel kedvezményezettje a Hlatky-Schlichter Hubert által alapított Segítő Angyalok Alapítvány. A szervezet két oldalról is érintett a jótékonysági akcióban. Az online aukcióból származó összegből a magyar hajléktalan étkeztetést támogatják, a kacsa-puzzlek értékesítése után összegyűlt összegből pedig a Malawi Angyal idegsebészeti és humanitárius misszió tevékenységét segítik.

A helyszínen működik majd egy olasz jellegű étterem, és egy „bor és kávé bár” is – a kicsiket pedig ingyenes játszóház, és kézműves foglalkozások várják, amíg a felnőttek nézelődnek. De lesznek pihenősarkok is, ahol lehet olvasni, vagy éppen kötetlenül beszélgetni egy kiállítóval.

Előadások

Az előadások a Millenáris Park B csarnokában, az emeleti galérián kerülnek megrendezésre.

Előadásaink listáját folyamatosan bővítjük!

Csütörtök

Csütörtök, 15.30-16.00
Előadó: Kelen Anna művészettörténész

Téma: Zsolnay, XX. századi művészet
Csütörtök, 16.00-16.30
Előadó: Bizsán Galéria

Téma: Különleges szőnyegek bemutatása - barangolás
Csütörtök, 16.30-17.00
Előadó: Tűzkő Péter igazságügyi szakértő BÁV

Téma: Festmények értékmeghatározásának fő szempontjai
Csütörtök, 17.00-17.30
Előadó: Simonovics Ildikó, Magyar Nemzeti Múzeum
divattörténész, főmuzeológus, gyűjteményvezető

Téma: Előadás Rotschild Klára divattervező életét bemutató kiállításról,
Magyar Nemzeti Múzeum

Péntek

Péntek, 16.00-17.00
Előadó: Antal Péter, műgyűjtő

Téma: Műgyűjtés fogságában

Péntek, 17.30-18.00
Előadó: Axioart, Csörögi Anikó Lilla

Téma: Művészetet online? Van-e itthon létjogosultsága az online vásárlásnak, mire jó az online felület?

Péntek, 18.00-19.00
Előadó: Barki Gergely, művészettörténész

Téma: Kincsvadászat

Szombat

Szombat, 11.00-11.50
Előadó: Dr. Rockenbauer Zoltán, művészettörténész

Téma: Kubizmus

Szombat, 12.00-12.30
Előadó: Kollmann Szilvia közgazdász, művészettörténész

Téma: Befektetési szempontok műtárgy vásárlás során

Szombat, 12.30-13.00
Előadó: Ébli Gábor, művészettörténész

Téma: Magángyűjtemények és múzeumok viszonya

Szombat, 13.00-14.00
Kerekasztal beszélgetés: Törő, István, Virág Judit Galéria, Rechnitzer János, gyűjtő,
Nagy Tamás műtárgyszakértő, a BÁV Aukciósház vezetője

Téma: magyar műtárgyvásárlás a nemzetközi piacok tükrében

Szombat, 16.30-17.00
Előadó: Zakariás Fruzsina - BÁV Zrt. Vezérigazgató

Téma: Értelem és Érzelem - Műtárgy befektetési attitűdök a számok tükrében

Szombat, 17.00-17.30
Előadó: Ferenczy Bálint

Téma: „Sothebey’s az álom”
Magyar képek külföldön. Mi csatornázódik ki?

Szombat, 17.30-18.00
Előadó: Végvári Zsófia

Téma: Festményvizsgálati eljárások

Vasárnap

Vasárnap, 10.30-11.30
Előadó: Körmendy Anna

Téma: Könyvbemutató

Vasárnap, 11.30-12.00
Előadó: Gimesy Péter, művészettörténész

Téma: Csúcson! A legdrágább élő magyar festő - Reigl Judit

Vasárnap, 12.00-13.00
Kerekasztal beszélgetés:
Szongoth Gergely, BÁV, Gandera Balázs, Szőke Gábor Miklós képzőművész, Hauer Berta kommunikációs szakember

Téma: Vigyázat! Y generáció a műtárgypiacon

Kiállítók

 • AMIKOR Galéria
 • Ar2day Gallery
 • Arany Csillár Galéria
 • ARTCORE Antik & Design
 • BÁV Aukciósház
 • Bodó Galéria és Aukciósház
 • Budapest Poster Gallery
 • Csók István Antikvitás
 • David Art Gallery
 • Dávidházy Antikvárium
 • Erdész Galéria & Design
 • Fabrika
 • Faur Zsófi Galéria
 • Földvári Books
 • Forma Boutique
 • Goldbach Antik Galéria
 • Initio Fine Arts
 • Kalman Maklary Fine Arts
 • Magyar Kerámia Galéria
 • Millenium Antik Műtárgy Galéria
 • MissionArt Galéria Budapest
 • Nagyházi Galéria és Aukciósház
 • Nemes Galéria
 • Neo Deco
 • Opera Antikvitás
 • Párisi Galéria
 • Pintér Galéria és Aukciósház
 • Szabó Károly
 • V-Pearl Kft.
 • Virág Judit Galéria és Aukciósház
 • ZSDRAL Design & Art

Szolgáltatások

Ingyenes játszóház
A kiállítás ideje alatt ingyenes játszóház lesz elérhető, ahol kézműves és matematikai játékokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek.

Wine and Coffee Bar
A kiállítás területén, kézműves sörökkel és káve különlegességekkel várja a kiállítókat és érdeklődőket, a Wine and Coffee Bar.

Olasz étterem
Nagyszerű és friss ízekkel, valamint kitűnő borokkal várja látogatóinkat az olasz sarok.

Pihenő sarok
Pihenő sarkunkban nyugodt időtöltésre invitáljuk, ahol ingyenes vízautomatákkal várjuk Önöket.

A kiállítás nyitvatartása:

2019.03.21. - Csütörtök
10.00 - 18.00

2019.03.22. - Péntek
10.00 - 19.00

2019.03.23. - Szombat
10.00 - 19.00

2019.03.24. - Vasárnap
10.00 - 19.00

Jegyárak

Teljesárú jegy:
1.500.- Ft

Gyermek 14 éves korig
és nyugdíjasjegy:
1.000.- Ft

Családi jegy
(2 felnőtt és 2 gyermek):
3.000.- Ft

További ajánlataink

2019.11.11. - 2019.11.17. Láthatatlan kiállítás Budapest 2019 / 2020. Interaktív utazás egy láthatatlan világban. JEGYEK!
2019.11.17. Egy Csepp Világnap 2019. Ingyenes családi egészségnap
2019.11.18. - 2019.11.24. Láthatatlan kiállítás Budapest 2019 / 2020. Interaktív utazás egy láthatatlan világban. JEGYEK!
2019.11.22. Láthatatlan vacsora, gasztro kaland teljes sötétségben Budapesten. Online jegyvásárlás
2019.11.22. - 2019.11.24. Marie Claire Fashion Days 2019
2019.11.25. - 2019.12.01. Láthatatlan kiállítás Budapest 2019 / 2020. Interaktív utazás egy láthatatlan világban. JEGYEK!
2019.11.29. Láthatatlan vacsora, gasztro kaland teljes sötétségben Budapesten. Online jegyvásárlás
2019.11.29. - 2019.12.21. Mikulásgyár Budapesten! Köszönjük, ha részt veszel Te is a gyűjtésben!
2019.12.02. - 2019.12.08. Láthatatlan kiállítás Budapest 2019 / 2020. Interaktív utazás egy láthatatlan világban. JEGYEK!
2019.12.06. Láthatatlan vacsora, gasztro kaland teljes sötétségben Budapesten. Online jegyvásárlás
2019.12.06. - 2019.12.07. Diótörő Nemzeti Táncszínház előadások 2019. Online jegyvásárlás
2019.12.08. - 2019.12.09. Diótörő Nemzeti Táncszínház előadások 2019. Online jegyvásárlás
2019.12.09. - 2019.12.15. Láthatatlan kiállítás Budapest 2019 / 2020. Interaktív utazás egy láthatatlan világban. JEGYEK!
2019.12.13. Láthatatlan vacsora, gasztro kaland teljes sötétségben Budapesten. Online jegyvásárlás
2019.12.16. - 2019.12.22. Láthatatlan kiállítás Budapest 2019 / 2020. Interaktív utazás egy láthatatlan világban. JEGYEK!
2019.12.20. Láthatatlan vacsora, gasztro kaland teljes sötétségben Budapesten. Online jegyvásárlás
2019.12.23. - 2019.12.29. Láthatatlan kiállítás Budapest 2019 / 2020. Interaktív utazás egy láthatatlan világban. JEGYEK!
2019.12.27. Láthatatlan vacsora, gasztro kaland teljes sötétségben Budapesten. Online jegyvásárlás
2019.12.30. - 2019.12.31. Láthatatlan kiállítás Budapest 2019 / 2020. Interaktív utazás egy láthatatlan világban. JEGYEK!
2020.01.02. - 2020.01.05. Láthatatlan kiállítás Budapest 2019 / 2020. Interaktív utazás egy láthatatlan világban. JEGYEK!
2020.01.03. Láthatatlan vacsora, gasztro kaland teljes sötétségben Budapesten. Online jegyvásárlás
2020.01.06. - 2020.01.12. Láthatatlan kiállítás Budapest 2019 / 2020. Interaktív utazás egy láthatatlan világban. JEGYEK!
2020.01.10. Láthatatlan vacsora, gasztro kaland teljes sötétségben Budapesten. Online jegyvásárlás
2020.01.13. - 2020.01.19. Láthatatlan kiállítás Budapest 2019 / 2020. Interaktív utazás egy láthatatlan világban. JEGYEK!
2020.01.17. Láthatatlan vacsora, gasztro kaland teljes sötétségben Budapesten. Online jegyvásárlás
2020.01.20. - 2020.01.26. Láthatatlan kiállítás Budapest 2019 / 2020. Interaktív utazás egy láthatatlan világban. JEGYEK!
2020.01.24. Láthatatlan vacsora, gasztro kaland teljes sötétségben Budapesten. Online jegyvásárlás
2020.01.27. - 2020.01.31. Láthatatlan kiállítás Budapest 2019 / 2020. Interaktív utazás egy láthatatlan világban. JEGYEK!
2020.01.31. Láthatatlan vacsora, gasztro kaland teljes sötétségben Budapesten. Online jegyvásárlás
2020.02.15. Borjour Magnum 2020
2020.11.04. - 2020.11.06. Ökoindustria 2020. Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás
Találatok száma: 6

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, tágas ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Budapest éjjel

Budapest nappal

Közeli ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Millenáris Park
Millenáris Park
 • Budapest
 • II. kerület

Érdemes felkeresni!

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás