Bánya Salföld programok 2022
Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon
Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon
Magyar Tavak Fesztiválja - Balatoni Gála
Magyar Tavak Fesztiválja - Balatoni Gála
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.

Bánya Salföld programok 2022

2022.08.12. - 09.04.

A Káli-medence egyik legszebb településén, Salföldön öltött formát a BÁNYA névre keresztelt új kulturális kezdeményezés, amely a homokbánya rég nem használt területét tölti meg újra élettel. A Káli-medence gyönyörű tájába organikusan illeszkedő kulturális eszem-iszom szabadtéri hely Salföld határában várja mindazokat, akik szellemüket is szeretnék feltölteni táplálékkal.

Programok 2022

BÁNYA JAZZ: Vázsonyi János és Dj Nora Matisse featuring Tóth Bernát Réka

2022. augusztus 12., 20.00

A Bánya Jazz sorozatában a régió zenészei és vendégeik előadásában kapunk különböző jazz- és társműfaj-beli zenei „képzéseket”. Előtte szerdánként felkészítő zenehallgatást tartunk a heti zenei anyagból.

Ezen a héten Vázsonyi János szaxofoművész kedvenc zenéi hallhatók szaxofonon. Ez egy zenei időutazás az ókortól napjainkig, ha épp olyan kedve van, Beethoven Holdfény-szonátájának lassú tétele is elhangzik szaxofon-átiratban, ahogy még sok más csodás zenetörténeti ritkaság is. Kiderül az is, hogy Bach miért az egyik legnagyobb blues-szerző.

A zeneszámok között János mesél az elhangzott darabokról és a szerzőkről, ókori görögökről, az újkori zene és a régi korok zenéinek analógiáiról, illetve bármiről amit ezekkel a témákkal kapcsolatban érdekesnek tart.

Vázsonyi amúgy a világ második leghalkabb szaxofonosa, az elsőt ugyanis még nem hallotta senki!

Ezen a héten Dj Nora Matisse is újra színpadon lesz Vázsonyival, aki csellóművészből, zenekari zenészből lett szólójátékos - mégpedig az elektronikus zene terepén. 2011-től váltott erre a zenei világra, és mára szinte minden héten fellép egy-egy városi underground helyszín dj-pultja mögött, vagy egy nagyobb deep-tech-house és techno rendezvények színpadán.

Tóth Bernát Réka effektezett tökgadulkával színesíti az estét, és énekel is a Sefardito-ból már jól ismert lebilincselő stílusában.

Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf koncertje

2022. augusztus 13., 20.00

A Veszprémben élő képzőművész és énekesnő Darvas Kristóffal közös duója újra a Bányában! Ezúttal is a kavicson játszanak, ahogy tavaly tették: a különlegesen közvetlen hangulatú koncert azóta is az egyik legszebb emlék maradt.

Az esemény egy egész nyáron át tartó programsorozat része, amelynek célja az helyi alkotók bemutatása. A Kultháló bázisokon szokatlan közelségből, egy intim környezetben, olykor részt vállalva találkozhatunk a művészetekkel, a művészekkel, a művészet történetével és kortárs kultúrával.

Sakk szimultán, játszmabemutató és tanítás

2022. augusztus 14., 15.00

Salföldön komoly hagyománya van a játékoknak. Az ügyességi és az elméleti versengés sem áll távol a helyiektől. Kosztolánczi Gyula FIDE-sakkmester hihetetlen lelkesedéssel és óriási szakértelemmel adja át a játék szeretetét az érdeklődőknek. A program végén egy ötperces villám-versenyben is kipróbálhatod magad!

Ritmuslabor workshop

2022. szeptember 9.

Ritmusok és ütőhangszerek vannak a MINE zenés workshopjainak fókuszában a Kultháló bázison. Kurzusfelelős: Sárkány Bertalan (Margaret Island, Mary Popkids, Klasszik Lasszó). A közönség tagjai elsajátíthatják az alapvető ütéstechnikákat, majd játékos ritmusgyakorlatok segítségével létrehoznak egy közös produkciót.

A workshop ingyenes, de örülünk, ha regisztrálsz.

Kvízest Paizs Miklóssal

2022. augusztus 16., 23.

20.00 és 22.00 között

Kvízestünket idén a Szentbékkállán élő Paizs Miklós állítja össze és vezeti, aki sokoldalú és különleges ismeretek birtokosaként változatos kérdéssorokkal áll elő hétről hétre. A Káli-medencével kapcsolatos témákon kívül felmerülnek majd összeesküvés-elméletek, szkíta őshagyományok, a magyar nyelv sajátosságai, de akár a háziállatok, italok, zászlók szakértői is nagyot nyerhetnek majd a kérdések megfejtésével. A részvétel ingyenes, csapatokat várunk.

Posta Zsófi gyerekrajz-foglalkozása

2022. augusztus 17., 24.

16.00 - 17.30 között.

Korosztályos bontásban zajló vizuális kultúra-kurzus, ahol a gyerekek felfedezhetik a különböző rajzstílusokat, és a saját alkotások létrehozása közben a művészeti élmény mellett a közösségi alkotást is megtapasztalják. A Kultháló bázison programjaink a művészetekbe való bekapcsolódást saját élmények útján igyekeznek elősegíteni. Fedezzük fel együtt saját képzőművészetünket!

Weekend Warmup

2022. augusztus 17., 24., 31.

Minden héten felkészítő zenehallgatást tartunk a Kultháló bázison az aktuális heti zenei programhoz igazodva. Csopakról érkezik Szamosi Péter dj, ő segít abban, hogy a soron következő zenei témákra mindig tudatosan készülhessünk és képbe kerüljünk, hogy mit is fogunk hallgatni a Bányában a hétvégén.

Doromb workshop Paizs Miklóssal

2022. augusztus 17.
2022. szeptember 9.

Meglepően hangozhat, de a doromb az egyik legelterjedtebb hangszer a világon. Sok népcsoport számára hasonló hagyománya van, mint a furulyának vagy a dob valamilyen formájának. Ma már mégis kevesen élünk azzal a tudással, ami szükséges a helyes megszólaltatásához. A szentbékkállai Paizs Miklós negyven éve játszik dorombon, első ilyen hangszerét kiskamaszként a nyíregyházi vadászboltban szerezte be. Sokkal később a „Laár András és barátai” nevű formációban, majd a Korai Öröm zenekarban lehetett hallani játékát, manapság pedig a Korai Electric koncertjein penget, ahol igen határozott, jobbára szóló szerep jut hangszerének. Több mint száz darabból álló doromb-gyűjteményéből néhányat a Bányában tartandó workshopon is bemutat, és segítségével bárki megtanulhatja a hatékony és helyes hangindítást, a pengetés különböző módjait, közte a sok helyen snassznak számító „kifelé” pengetést is. Saját dorombbal rendelkezők bátran hozzák el hangszerüket a workshopra (főképp, ha d-ben szól), de anélkül is érdemes érkezni!

A részvétel ingyenes.

Raffay Béla szobrászművész workshopja

2022. AUGUSZTUS 20., SZOMBAT, 16:00–18:00
2022. SZEPTEMBER 4., VASÁRNAP, 16:00–18:00

A Kultháló bázisokon szokatlan közelségből, egy intim környezetben, olykor részt vállalva találkozhatunk a művészetekkel, a művészekkel, a művészet történetével és kortárs kultúrával. Az itt bemutatkozó alkotóközösségek a művészet megtapasztalásának különleges alkalmait teszik lehetővé.

Raffay Béla, hazánk elismert képzőművésze Salföldön él. A Bánya közönsége vele egy asztalnál ülve próbálhatja ki és tapasztalhatja meg az alkotás élményét.

Augusztusban és szeptemberben agyagszobrászati kurzust tart.

Forrás: a szervezők közösségi oldala


2022.08.12. - 2022.09.04.
Találatok száma: 84

Bacchus Apartman Borbarlang Vinotéka Badacsony

Bacchus Apartman Borbarlang Vinotéka Badacsony

Különleges környezet, remek borok, nagyszerű ételek. Pazar kilátás a Balatonra és Badacsony hegyre. Kalandozzunk együtt a bor és a gasztronómia világában! A borospincében kialakított páratlan választékú borbarlang, vinotéka, magyar palackozott borokat bemutató, kóstoltató és árusító borszaküzlet és borozó. ... Bővebben


Balaton Bazalt Vendégház Badacsonytomaj

Balaton Bazalt Vendégház Badacsonytomaj

Balaton Bazalt Vendégház Badacsonytomaj. A fő épületben 80 m2-es átriumból nyílnak az 1-és 2 szobás apartmanok, fűthetőek, TV-vel, hűtővel. Bővebben


Balaton Eldorado Camping Badacsonylábdihegy

Balaton Eldorado Camping Badacsonylábdihegy

Családias jellegű 3 hektáros kempingünk Badacsony és Szigliget között, a 71-es főút mellett közvetlenül a Balaton partján várja a pihenni, nyaralni vágyó vendégeket. Bővebben


Balatontourist Napfény Kemping Révfülöp

Balatontourist Napfény Kemping Révfülöp

A családiasan kialakított, színvonalas kemping közvetlenül a Balaton partján, számos lehetőséget kínál a pihenésre, kikapcsolódásra és a szabadidő aktív eltöltésére. Az ápolt parcellák, a nagy gonddal tisztán tartott korszerű vizesblokkok és a családias hangulat a kemping főbb vonzerői. A napos ... Bővebben


Bella Badacsony Vendégház

Bella Badacsony Vendégház

A világhírű borairól híres Badacsony-hegy lábánál, Badacsonytomajon, a Balatontól 650m-re, a kisvárost körülölelő, hegyekre panorámás családi házunk tetőterében, igényesen, hangulatosan kialakított apartmanokban várjuk a pihenni, nyaralni vágyó vendégeket egész évben! Nálunk minden apartmanhoz jól ... Bővebben


Borbarátok Panzió Étterem Borpince

Borbarátok Panzió Étterem Borpince

A Borbarátok Panzió pár percre a Balatontól, a Badacsony lábánál található. Bővebben


Borbély Vendégház

Borbély Vendégház

Badacsonytomaj külterületén a pince fölött 8-10 fő részére kényelmes, komfortos, pihenést biztosító vendégházunkba várjuk a pihenni vágyó és a badacsonyi bort is szerető vendégeinket. Bővebben


Cselling Udvarház Révfülöp

Cselling Udvarház Révfülöp

Képzeljetek el egy udvarházat, ahol egy fiatal pár hatalmas vendégszeretettel, családias hangulattal és nagyszerű vacsorákkal vár! Nem titkolt szándékunk - itt a Fülöp hegy lábánál, karnyújtásnyira a Balatontól- családias és színvonalas szállást , kulináris-borászati programokat kínálni a pihenni vágyóknak az ... Bővebben


Csendes Dűlő Szőlőbirtok Vendégház Badacsonyörs

Csendes Dűlő Szőlőbirtok Vendégház Badacsonyörs

Vendégházunk a Badacsonyi borvidéken, Badacsonyörsön, az Örsi-hegyen található nagyon szép panorámával a Badacsonyra és a Balatonra. Egész évben fogadunk vendégeket. Bővebben


Fazekas Családi Apartman Badacsony

Fazekas Családi Apartman Badacsony

Hangulatos szálláshelyünk az Ön kényelmére szolgál, hogy csendes környezetben Ön teljesen ellazuljon és a napi gondokat mihamarabb elfelejtse. Célunk olyan szolgáltatásnyújtás amelyet Ön bizonyára nem felejt el, és reméljük visszatérő vendégünk lesz! . Bővebben


1 2 3 4 ... 9   


Találatok száma: 107

A`Capella Szőlőbirtok

A`Capella Szőlőbirtok

Családi borműhelyünk jelenleg 2 hektár területen gazdálkodik Ábrahámhegyen. Fajtáink: olasz rizling, rajnai rizling, zeusz, kékfrankos, pinot blanc. Bővebben


Aklan Családi Pince

Aklan Családi Pince

8 ha szőlőültetvényünk a Bakony lábánál terül el, csodálatos kilátást nyújtva a Balatonra és a Tapolcai medence kialudt vulkánjaira. Fajtáink: olaszrizling, szürkebarát, cserszegi fűszeres, kékfrankos, valamint chardonnay, cabernet franc, cabernet sauvignon és syrah. Hagyományos családi ... Bővebben


Bacchus Apartman Borbarlang Vinotéka Badacsony

Bacchus Apartman Borbarlang Vinotéka Badacsony

Különleges környezet, remek borok, nagyszerű ételek. Pazar kilátás a Balatonra és Badacsony hegyre. Kalandozzunk együtt a bor és a gasztronómia világában! A borospincében kialakított páratlan választékú borbarlang, vinotéka, magyar palackozott borokat bemutató, kóstoltató és árusító borszaküzlet és borozó. ... Bővebben


Badacsonyi Történelmi Borvidéki Borút Egyesület

Badacsonyi Történelmi Borvidéki Borút Egyesület

A Badacsonyi Történelmi Borvidéki Borút Egyesület pincéi, minősített borút állomásai, szálláshelyei, vendéglátóhelyei a Balaton Észak-nyugati szegletében, a Vulkánok Völgyében találhatók, a Balaton-felvidék egyik legszebb vidékén a Tapolcai-medencében. Bővebben


Bak Vendéglő Gyulakeszi

Bak Vendéglő Gyulakeszi

A Bak Vendéglő Gyulakesziben várja éhes, szomjas, beszélgetni vagy vigadni, illetve pihenni vágyó vendégeit. A település a Tapolca-medence ölében, a Balatontól légvonalban csupán 6 km-re, a Csobánc hegy nyugati „lába” előtt hever. A környék rendkívül szerencsés földrajzi, természeti, kulturális ... Bővebben


Borbarátok Panzió Étterem Borpince

Borbarátok Panzió Étterem Borpince

A Borbarátok Panzió pár percre a Balatontól, a Badacsony lábánál található. Bővebben


Borbély Családi Pincészet

Borbély Családi Pincészet

A badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete, szeretete határozta meg családunk szakmaválasztását. Borbély Gyula és Gabriella 1981-ben telepítették el első közös ültetvényüket egy nászajándékba kapott régi családi területen, Badacsonytomajon, ekkor még nem sejtve, hogy a későbbi birtok központ ... Bővebben


Csali Szőlőbirtok, Balatoni Krokodil Vendégház és Rendezvényhelyszín

Csali Szőlőbirtok, Balatoni Krokodil Vendégház és Rendezvényhelyszín

A Tapolcai-medence nyugati szélén különleges termőtáj tetején, egyedi panorámával rendelkező Hegytelek dűlőben épült a Krokodil pince. Családunk büszkesége a Jégbor, mely olaszrizlingből készül. A csodálatos helyet, pincénket, valamint kitűnő borainkat ajánljuk szíves figyelmükbe. A balatoni krokodil ... Bővebben


Csanádi Pincészet

Csanádi Pincészet

A pincészet borászaiként Csanádi József és fia, Csanád, a gyönyörű Badacsonyi borvidék tanú hegyeinek dűlőiben az itt évszázadok óta honos szőlőfajtákból készítjük egyedi borainkat immáron több generációs hagyományok alapján. Bővebben


Csobánci Bormanufaktúra

Csobánci Bormanufaktúra

Családi biogazdaság a Badacsonyi borvidéken. Kézműves borainkat a természetesség és az elérhető legmagasabb minőség jegyében készítjük már több, mint 20 éve. Tavaly elkészült a borteraszunk. Tételeink kóstolása mellett kiváló panorámával várjuk az idelátogatókat. Különlegesség számba megy, hogy a ... Bővebben


1 2 3 4 ... 11   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Szüreti felvonulás Balatonrendes 2022
Szüreti felvonulás Balatonrendes 2022
  • Balatonrendes
2022. szeptember 24.
Murcifesztivál 2022 Ábrahámhegy
Murcifesztivál 2022 Ábrahámhegy
  • Ábrahámhegy
2022.09.30. - 10.02.

Érdemes felkeresni!

A`Capella Szőlőbirtok
A`Capella Szőlőbirtok
  • Ábrahámhegy
Panoráma Jurta Hotel
Panoráma Jurta Hotel
  • Ábrahámhegy
Salföld Major
Salföld Major
  • Salföld

Pontos cím, geokód, térkép
8256 Salföld , Szentistvánvölgyi utca
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Salföldi programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események