Békéscsabai múzeum program 2019. Mozaik Múzeumtúra Roadshow

Békéscsabai múzeum program 2019. Mozaik Múzeumtúra Roadshow


A Mozaik Múzeumtúra Roadshow következő állomása Békéscsaba lesz, ahol izgalmas programokkal várjuk a múzeumbarátokat! A Mozaik Múzeumtúra egy, a Néprajzi Múzeum által megvalósított, a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott nagyszabású múzeumnépszerűsítő program, amelynek elsődleges célja, hogy megismertesse a szélesebb nyilvánossággal a magyarországi múzeumok sokszínű kulturális kínálatát, növelje a hazai múzeumok és kiállítóhelyek látogatottságát.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Program

Utazó múzeum- Múzeum és régészet

2019. május 3. délelőtt

Nagy-Laczkó Balázs archeológus előadása érdekes régészeti felfedezésekről, különleges tárgyakról és az ásatások folyamatáról az Erzsébethelyi Általános Iskolában. Mit csinál a régész a múzeumban? Mi történik a tárgyakkal a feltárás után? Hogyan derül fény a leletek múltjára? Ezekre és még számos izgalmas kérdésre ad választ a muzeológus.

Munkácsy Mihály Emlékház - 5600 Békéscsaba, Gyulai út 5.

Rendhagyó tárlatvezetés Pincétől a Padlásig

2019. május 3. 10.00

A Munkácsy Mihály Emlékházat ismerhetik meg a látogatók ezúttal minden olyan terét bejárva, melyeket csak ritkán nyitnak meg a közönség előtt. Munkácsy Mihály gyerekkorába enged bepillantást a különleges tárlatvezetés. Bemutatja a híres festő csabai rokonságát, a Reök családot, és rajtuk keresztül a kor nagypolgári miliőjét. Ajánlott korosztály: 10-99 éves korig.

Interaktív művészeti ismeretterjesztő kézműves foglalkozás

2019. május 3. 11.00

A foglalkozás során a nagypolgári élet kellékeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Milyenek lehettek a kor luxuscikkei? Hogyan "készült" a darázsderék? Milyen volt a 19. századi etikett? Mindez gyakorlatban is kiderül a rendhagyó foglalkozás során! Ajánlott korosztály: 6-14 éves korig.

Munkácsy Mihály Múzeum – 5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 9.

Andy Warhol Ezüstgyárában I.

2019. május 3. 13.00

Az Andy Warhol Ezüstúton a bölcsőtől a ....-ig című, időszaki tárlatban indulunk felfedezőútra Gyarmati Gabriella művészettörténésszel. A tárlatvezetés során nem csak a híres művész életútját kísérhetjük figyelemmel, hanem a korszak popkultúrája, jelentős amerikai eseményei is kiemelt szerephez jutnak. Ajánlott korosztály: 14-99 éves korig.

Andy Warhol Ezüstgyárában II.

2019. május 3. 14.00

Lonovics László festőművész rendhagyó előadása. A prezentáció azt a sokszorosító grafikai eljárást mutatja be, amellyel a híres Warhol-nyomatok is készültek: a szitanyomás technikáját. Ezt követően az érdeklődőknek lehetőségük nyílik saját nyomatok készítésére is. Ajánlott korosztály: 14-99 éves korig.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Leírás

Munkácsy Mihály és Andy Warhol nyomdokaiba kalauzol a Mozaik

Múzeumtúra Roadshow békéscsabai állomása

Milyen lehetett Munkácsy Mihály gyermekkora és hogy zajlott a nagypolgári élet ekkoriban? Milyen életutat járt be az amerikai pop-art királya, Andy Warhol és hogyan készítette híres alkotásait? Mindenre fény derül a Mozaik Múzeumtúra Roadshow következő állomásán május 3-án, Békéscsabán.

Rendhagyó tárlatvezetésekkel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az országjáró programsorozat a békési megyeszékhelyen a kultúra szerelmeseit a Munkácsy Mihály Múzeumban és a Munkácsy Emlékházban. Az iskolások számára már a reggeli órákban elkezdődik a múzeumi nap: Nagy-Laczkó Balázs archeológus érkezik az Erzsébethelyi Általános Iskolába és érdekes régészeti felfedezésekről, különleges tárgyakról és az ásatások folyamatáról mesél majd a nebulóknak. Előadásán kiderül, hogy mivel is foglalkozik egy régész, mi történik a tárgyakkal a feltárás után és hogyan derül fény a leletek múltjára.

A délelőtt folyamán a Munkácsy Emlékházban várják érdekes programok a látogatókat: 10 órától rendhagyó tárlatvezetés lesz a pincétől a padlásig! A különleges alkalomból a múzeumbarátok az épület minden olyan terét bejárják, melyeket csak ritkán nyitnak meg a közönség előtt. A vezetésen Munkácsy Mihály gyerekkorába pillanthatnak bele: a festőóriás csabai rokonságát, a Reök családot ismerhetik meg, és rajtuk keresztül a ko  nagypolgári miliőjét. Ezt követően 11 órakor a diákokat várja az Emlékház interaktív, ismeretterjesztő kézműves foglalkozása, ahol a nagypolgári élet kellékeit fedezhetik fel. A programon kiderül, hogy milyenek voltak a 19. század luxuscikkei, hogyan „készült” a darázsderék és hogy milyen etikett szerint élték mindennapjaikat a kor előkelőségei.

A délután folyamán a Munkácsy Mihály Múzeum Andy Warhol kiállításában kalandozhatnak a pop-art kedvelői. 13 órakor Gyarmati Gabriella művészettörténésszel indul különleges tárlatvezetés, amely során nem csak a híres művész életútját kísérhetik figyelemmel a látogatók, hanem a korszak popkultúrája, jelentős amerikai eseményei is kiemelt szerephez jutnak. Ezután 14 órától Lonovics László festőművész tart rendhagyó előadást, amelyen azt a sokszorosító grafikai eljárást ismerhetik meg az érdeklődők, amellyel a híres Warhol-nyomatok is készültek: a szitanyomás technikáját. Az elmélet után a gyakorlat sem marad el, ugyanis az alkotó kedvű látogatók saját nyomatokat készíthetnek hozott anyagra, vagy a múzeumban megvásárolható pólókra. Tartsatok velünk Ti is egy kiadós, kulturális kalandozásra Munkácsy városában!

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
5600 Békéscsaba , Több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG