Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Hotel Lycium - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen szívében!
Hotel Lycium - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen szívében!
Campus Fesztivál 2018. Online jegyvásárlás!
Campus Fesztivál 2018. Online jegyvásárlás!
Debreceni Virágkarnevál 2018
Debreceni Virágkarnevál 2018

Városi – országos – nemzetközi hatókörű, elsősorban csoportos kiállítások várják az alkotóművészetek iránt érdeklődőket a Belvárosi Galériában Debrecenben. A Belvárosi Galéria a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában kapott helyet. Folyamatosan nagy érdeklődés kíséri a galériában rendezett képző-, ipar- és fotóművészeti kiállításokat.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Program

2018. július 24., kedd 17 óra
Június 27-én nyílt meg Matl Péter kárpátaljai szobrászművész kiállítása a DMK Belvárosi Galériájában.

Július 24-én (kedden) 17 órakor  lehetőségünk nyílik ismét találkozni Matl Péterrel, aki beszélgetés és tárlatvezetés keretében mutatja be munkásságát és a tárlat anyagát, mely augusztus 24-ig még megtekinthető hétköznapokon 10–18 óráig (kivéve augusztus 3–9. között, az épület zárva tartása idején).

Kiállítás

MATL PÉTER SZOBRÁSZMŰVÉSZ (Kárpátalja) KIÁLLÍTÁSA
2018. június 27.–augusztus 24.

Megnyitó: június 27-én, 17 órakor

A kiállítást megnyitja: Galánfi András Kossuth-díjas népművész, fafaragó, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, közreműködik Molnár Miklós népzenész.

Szent László napján, június 27-én nyílik a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában Kárpátalja egyik legjelentősebb kortárs alkotója, Matl Péter szobrászművész kiállítása. A Magyarország Ungvári Főkonzulátusának hathatós támogatásával megrendezendő tárlat szerves folytatása a határon túli kortárs magyar képző-, ipar- és fotóművészet jeles képviselőit, alkotócsoportjait bemutató kiállítás-sorozatunknak.

Az egyik legjelentősebb kortárs kárpátaljai magyar szobrászművész első ízben állít ki városunkban egyéni tárlat keretében. A Magyarország Ungvári Főkonzulátusának együttműködésével Debrecenbe hozott kisplasztikái, szobrai és festményei csupán keresztmetszetét nyújtják gazdag munkásságának.

Matl Péter 1960-ban született munkácsi pedagógus családban, az Erdélyi Béla Képzőművészeti Szakközépiskolában kerámiaszakon végzett, 1980 után gimnáziumi tanárként helyezkedett el, valamint a Kárpátaljai Megyei Képzőművészeti Vállalat alkalmazásába került. Ekkor főként festészettel, rajzolással és kerámiázással foglalkozott, a katonaságnál eltöltött évei alatt azonban szobrászi tevékenységét bontakoztatta ki. Kárpátalján 2013-ban megalapította a Pro Arte-Munkács művészeti civil szervezetet, amely a helyi magyarság megmaradásáért dolgozik, kiállításokat és szobrásztáborokat szervez.

Matl Péter az utóbbi 20 évben többnyire köztéri alkotásokat készített, munkái megtalálhatók Magyarország több városában, valamint Ukrajnában, Ausztriában, Csehországban, Svédországban, Franciaországban, Japánban, Németországban, Brazíliában, Szlovákiában és az Amerikai Egyesült Államokban. A művész alkotásait főként fából, kőből, bronzból készíti, fő művei a Vereckei-hágónál álló, a magyar honfoglalás millecentenáriumára készült emlékműve, valamint az ópusztaszeri Nemzeti Összetartozás Emlékmű. A vereckei emlékmű az elmúlt évek során a kárpátaljai magyarság egyik jelképévé vált.

Az elmúlt húsz év alatt rátalált arra a formai nyelvre, amelyen keresztül közvetíteni tudja saját művészi arculatát, a magyar örökséget, gyökereit és kultúráját.

A kiállítás 2018. augusztus 24-ig tekinthető meg, hétköznapokon 10–18 óráig. Az épület zárva tartása alatt augusztus 3–9-ig, a tárlat nem látogatható.

Forrás: Szervezők


2018.06.27. - 2018.08.24.
Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a ...


Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív ...
Találatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán ...


Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!