Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Hotel Lycium - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen szívében!
Hotel Lycium - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen szívében!
Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2018. Jegyvásárlás!
Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2018. Jegyvásárlás!

Városi – országos – nemzetközi hatókörű, elsősorban csoportos kiállítások várják az alkotóművészetek iránt érdeklődőket a Belvárosi Galériában Debrecenben. A Belvárosi Galéria a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában kapott helyet. Folyamatosan nagy érdeklődés kíséri a galériában rendezett képző-, ipar- és fotóművészeti kiállításokat.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Kiállítás

A VÁMOSPÉRCSI MŰVÉSZTELEP ÉS A GRAFIKAI MŰHELY KIÁLLÍTÁSA
2018. április 12.–május 11.
Megnyitó: április 12-én, 17 órakor

Köszöntőt mond: Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója és Ménes Andrea, Vámospércs polgármestere
A kiállítást megnyitja: Cs. Tóth János művészeti író. Közreműködik: Petruska Kristóf és Somogyi László Gábor.
Helyszín: Belvárosi Galéria

Két évvel ezelőtt ünnepelte 25 éves jubileumát a Vámospércsi Művésztelep és Grafikai Műhely. 1992-ben, amikor útjára indult, rangos és nagy múltú társai már hosszú idő óta működtek Hajdú-Bihar megyében hírnevet, szakmai elismerést és nemzetközi ismertséget szerezve azoknak a településeknek, amelyek életre hívták és működtették.  A művésztelepi mozgalmat – ha úgy tetszik – hungarikumnak tekinthetjük, hiszen sehol másutt a nagyvilágban nem alakult ennyi közpénzből támogatott időszaki művészeti kurzus, amelyek fenntartását és működtetését magánemberek, vállalkozások adományai is segítik.

Az első nyarak táborainak vendégei Vámospércsről elszármazott alkotók voltak, szám szerint hárman. Az időközben elhunyt Pap János bácsi – a település egykori postamestere – kitűnő műkedvelő festő, Nagy Sándor Zoltán grafikusművész és Fátyol Zoltán képzőművész, aki a mai napig a Művésztelep vezetője. Néhány éven át a művésztelepek helyszíne a Farkasvölgyi Vadásztársaság majorsága és erdei vendégháza volt, majd a művelődési házban kapott helyiségeket. Tíz éve a település közösségi háza a Tájház épülete ad otthont a művésztelepnek, állandó bázist biztosítva a színvonalas alkotómunkához. Az alkotótábor létszáma lassan bővült, Debrecenből majd távolabbról is érkeztek vendégek, aztán a határokon túlról, így a Kárpát-medence különböző magyarlakta területeiről, de Angliából és az Egyesült Államokból is fogadott résztvevőket.

A Vámospércsi Művésztelep és Grafikai Műhely – kezdetektől fogva – a festészet a grafika és a fotóművészet művelésére vállalkozott, de átjárhatóságuk, a közöttük lévő határterületek lehetőségei is teret kaptak. Közel tíz évvel ezelőtt a land art – mint a kortárs művészetek egyik vonulata – épült be a művésztelep programjába, amelynek fotó- és videó-dokumentációja szintén Vámospércs város kortárs művészeti közgyűjteményének részét képezi.

A környező táj, a sajátos vámospércsi atmoszféra motívumainak megjelenítése folyamatos inspirációt jelent a résztvevők számára. Szemlélettől és stílustól függetlenül minden alkotás, amely ebben a közegben született, Vámospércs közösségének befogadó és szeretetteljes levegője, természeti értékei és szépségei által ihletett.

Jelen kiállítás válogatást nyújt a Művésztelep és Grafikai Műhely közel három évtizedének gazdag terméséből.

A kiállítás május 11-ig tekinthető meg hétköznapokon 10–18 óráig. Május 7-én, 17.30-tól tárlatzáró beszélgetést szervezünk Fátyol Zoltánnal, a művésztelep vezetőjével és az alkotókkal a Belvárosi Galériában.  

Forrás: Szervezők


2018.04.12. - 2018.05.11.
2018.05.07. 17:30
Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a ...


Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív ...
Találatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán ...


Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha ...