Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!

Városi – országos – nemzetközi hatókörű, elsősorban csoportos kiállítások várják az alkotóművészetek iránt érdeklődőket a Belvárosi Galériában Debrecenben. A Belvárosi Galéria a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában kapott helyet. Folyamatosan nagy érdeklődés kíséri a galériában rendezett képző-, ipar- és fotóművészeti kiállításokat.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Kiállítás

2018. március 9-ig látigatható

Újraírt Népművészet című kiállítás  Makoldi Sándor festőművész és szellemi körének kortárs népművészeti alkotásaiból

Újraírt népművészet címmel Makoldi Sándor festőművész és szellemi körének kortárs népművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás 2018. január 23-án, kedden,  17 órakor a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában (​Piac u. 22.).

A kiállításhoz kapcsolódóan 2018. február 14-én, 17.30-tól beszélgetést szervezünk Makoldi Sándor szellemi és művészi örökségéről a Belvárosi Galériában.

Ez alkalommal szeretnénk legalább körvonalazni, hogy mit adott Debrecennek és a magyarságnak Makoldi Sándor rendkívül termékeny élete során és mit tehetnek egykori tanítványai, barátai, tisztelői, hogy ez a páratlan életmű méltó helyére kerüljön tárgyi és szellemi értelemben egyaránt. 

Makoldi Sándor festőművész, tanár, és néprajzkutató rendkívüli hatású és jelentőségű személyisége volt Debrecen és a keleti régió kulturális életének. Tavalyi váratlan eltávozása közülünk hatalmas vesztesége nemcsak a városnak, hanem a magyarságnak is. Életének mindhárom területén maradandót alkotott: önálló iskolát teremtett festészetével csakúgy, mint pedagógiai és néprajzkutatói munkásságával. A szerves magyar műveltség egységét kereste és találta meg abban a vizuális nyelvben, mely a magyar népi műveltség és a még teljességben látó gyermek képi ábrázolásának sajátja. Erre az egységes képnyelvre építette anyanyelvi szintű vizuális pedagógiáját, mely tanítók, rajztanárok, néprajzkutatók, valamint képzőművészek és népművészek egész sorát indította el saját műveltségünk felfedezésére.

Jelen kiállításunkkal tisztelegni kívánunk kivételes személyisége, szellemi teljesítménye és alkotóművészete előtt. A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó kiállításon szereplő alkotások a magyar népművészet képírási nyelvén beszélő, továbbírt kortárs népművészeti remekek: egy részük Makoldi Sándor által át- és újraírt lelkes népművészeti tárgyak, illetve a népművészet értelmezése alapján születő festmények. Más részük olyan mesterek, képzőművészek és népművészek darabjai, akik Makoldi Sándor hatására fordultak a magyar népművészet felé és önálló, vagy éppen a Mester által tervezett munkákkal vesznek részt a különleges tárlaton.

A kiállítás megtekinthető 2018. március 9-ig, hétköznapokon 10-18 óráig.

Forrás: Szervezők


2018.02.09. - 2018.03.09.
Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a ...


Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív ...
Találatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán ...


Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha ...