Borvacsora, balatoni gasztronómiai borkóstoló programok a Kristinus Borbirtokon

Borvacsora, balatoni gasztronómiai borkóstoló programok a Kristinus Borbirtokon

Kiemelt ajánlat
2020.01.01. - 12.31.

Borbirtokunkon tett látogatásod fénypontja legyen az itt termelt borok végigkóstolása. Ízleld meg díjnyertes borainkat, mindazon esszenciát, amelyet a Balaton idillikus szőlőhegyei, a természet adta lehetőségek, a 300 éves hagyomány és tapasztalat, valamint a minőség iránti elkötelezettségünk gazdagít. A legértékesebb pillanatok tökéletes társává válhatnak a 100 %-ig magyar, környékbeli dűlőkről származó vörös, rozé és fehér boraink. A Balaton déli partjának lankáin fekvő borászatunk 7 éve készít díjnyertes borokat.

A Kristinus Borbirtok a fine dining rajongóinak igényeit is kielégítő konyhával, egyedülálló módon moziteremmel, rendezvényhelyszínnel és 10 szobás Vinotellel is várja vendégeit. De nem csak azokra számítunk Kéthelyen, akik kifejezetten ezekért az élményekért érkeznek: a Balatonmáriafürdőtől mindössze tíz percre található pincészetünk a turisták programját is színesítheti egy kellemes koncerttel, hangulatos vacsorával vagy egy jó film megtekintésével, hogy az impozáns borsorok végigkóstolását ne is említsük.

BIRTOK Borkóstoló
• Welcome Krisecco

• Tápióka chips

• Pincelátogatás

• 4 féle Kristinus bor

• időtartam: 1,5 óra

Ára: 3990 Ft

Pelso Borkóstoló
• Welcome Krisecco

• Kézműves falatkák

• Pincelátogatás

• 4 féle Kristinus bor

• időtartam: 1,5 óra

Ára: 6490 Ft

Dűlő Borkóstoló
• Welcome Krisecco

• 3 fogásos menü

• Pincelátogatás

• 4 féle Kristinus bor

• időtartam: 2 óra

Ára: 12490 Ft

Evolution Borkóstoló
• Welcome Krisecco

• 4 fogásos menü

• Pincelátogatás

• 5 féle Kristinus bor

• időtartam: 2,5 óra

Ára: 14990 Ft

Filozófia
Hisszük, hogy a tápanyagban és humuszban gazdag, élő és egészséges talaj adhatja csak a legjobb alapanyagot. A birtok életének minden területén törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb ökológia lábnyommal létezzünk és dolgozzunk a természet részeként. Ezért mindegyik döntésünk meghozásánál a fenntarthatóságot helyezzük legelőre, olyan apró részletek esetében is, mint a palack súlyának kiválasztása, a megújuló energiaellátás, a házi kovászos kenyér készítése vagy akár az egyszer használatos műanyagok elhagyása.

Úgy érezzük, hogy ez a jó irány, mi pedig örömmel indulunk el rajta.

Szőlőművelés
Területeinket 2018 vége óta teljes mértékben a biodinamikus szemlélet kritériumai szerint műveljük. Ez nem mást jelent mint, hogy a szőlőt és az azt körülvevő teljes környezetet egységes egészként kezeljük, mely nem elválasztható egymástól. Ebben a rendszerben fontos a területek biodiverzitása, ahol minden élőlény és mikroorganizmus a saját szintjén kiemelt szerepet játszik. A biodinamika elveinek megfelelően - akárcsak az embereknél - a tünetek kezelése helyett törekszünk a lehető legerősebb immunrendszer kialakítására a szőlőben.

Felszívódó permetszerek, gyomirtó és műtrágya helyett természetes preparátumokat használunk a növényvédelemben. Ez állandó jelenlétet igénylő folyamat, ezért az emberi munka számunkra pótolhatatlan. Ahogy mondják, egy séta a szőlőben felér két permetezéssel - mi pedig szeretünk sétálni.

Éttermünk 2020. július 30-tól csak előre egyeztetett, privát események számára áll nyitva. Köszönjük a megértést!

Étlapunk a természettel együtt változik - Fenntartható konyha
Ahogy a birtok többi területén, úgy itt is törekszünk ökológiai lábnyomunk csökkentésére. Igyekszünk a lehető legtöbb alapanyagot a környékről, elsősorban BIO termelőktől beszerezni vagy akár helyben elkészíteni, megtermelni.

Szerencsére ezt a filozófiát nem csak mi követjük a régióban, így elmondhatjuk például, hogy rögtön a birtokkal szemben legelnek az ország egyik legjobb tenyészetének Angus marhái vagy hogy kenyereinket saját kezűleg saját kovásszal sütjük, konyhakertünk pedig tavasztól őszig biztosítja számunkra a legfrissebb és legszínesebb hozzávalókat.

Önálló desztináció
Szeretnénk minden látogatást különlegessé tenni, ezért nap mint nap azon dolgozunk, hogy megérje hozzánk elutazni, akkor is, ha csak egy ebédről vagy vacsoráról van szó. Tudjuk, hogy a Dél-balaton csodálatos hely és azt is, hogy milyen megnyugtató leülni nap végén a szőlőre néző teraszon, egy pohár borral hallgatni a természetet - ezt szeretnénk átadni annak, aki ellátogat hozzánk. Zártkörű, családi, baráti vagy munkahelyi rendezvény, Gasztroműhelyünk rendelkezésedre áll.

Természetes ízek - Borok és ételek
Vendégeink a regionális és szezonális alapanyagokra építő bisztró konyhánk fogásai mellett borainkon keresztül megismerhetik a dél-balatoni terroirt is. Az utóbbi években a borkészítésben is a lehető legtermészetesebb módon jártunk el így boraink és ételeink tökéletes összhangot alkotnak. Az eredmény pedig nem más, mint tiszta, harmonikus, sallangoktól mentes ízek.

Díjak: A Magyar Konyha Magazin, 2016., 2017. és 2019. évi Balaton gasztronómiai útikalauzában is a Balaton legjobb 10 étterme közé választotta a Gasztroműhelyt: a déli part második legjobb étterme a Magyar Konyha értékelése alapján. | Dining Guide 100 legjobb magyar étterme között!

Gasztroműhelyünk nyitvatartása:

Szerda-Péntek 18:00 - 22:00
Szombat - Vasárnap 12:00 - 22:00

Legyen szó zártkörű, családi, baráti vagy munkahelyi rendezvényről borbirtokunk egésze rendelkezésedre áll. A helyszínen túl természetesen a cateringet és a borainkat is biztosítjuk a fontos eseményekhez.


2020.01.01. - 2020.12.31.
Találatok száma: 1

Vinotel Kristinus

Vinotel Kristinus

Vinotelünk még kényelmesebbé teszi a kalandozást a Kristinus világában. A tíz, franciaágyas design szobából álló Vinotel koncepciójának a középpontjában természetesen a Balatont és a borokat találjuk. A Vinotel a borászat épületének emeletén található, így az érkező vendégek azonnal a borászati és ... Bővebben

Kiemelt partner



Találatok száma: 2

Balatoni Gasztro Műhely Kristinus Borbirtok

Balatoni Gasztro Műhely Kristinus Borbirtok

Visszanyúlunk somogyi gyökereinkhez. Gasztro műhelyünk több mint étterem: találkozási pont, borbár, kulináris élmény és fenntartható választás. A helyi, termelői alapanyagok meghatározó elemei a konyhánk koncepciójának. Séfünk, vezetésével folyamatosan kísérletezünk hogy munkánkkal színesebbé tegyük a ... Bővebben

Kiemelt partner

Kristinus Borbirtok

Kristinus Borbirtok

A Balaton déli partjának lankáin fekvő borászatunk 7 éve készít díjnyertes borokat. A Kristinus Borbirtok a fine dining rajongóinak igényeit is kielégítő konyhával, egyedülálló módon moziteremmel, rendezvényhelyszínnel és 10 szobás Vinotellel is várja vendégeit. De nem csak azokra számítunk ... Bővebben

Kiemelt partner



A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Kéthelyi programturizmus

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG