Civil Ház programok Budapest 2020
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Bál a NŐNAP jegyében a Budapest Marriott Hotel Báltermében
Bál a NŐNAP jegyében a Budapest Marriott Hotel Báltermében
Golf Napok! Jelentős akcióval várjuk márkakereskedésükben.
Golf Napok! Jelentős akcióval várjuk márkakereskedésükben.
Páratlan wellness élmények - korlátlan fürdőbelépővel! Irány Gyopárosfürdő!
Páratlan wellness élmények - korlátlan fürdőbelépővel! Irány Gyopárosfürdő!
Nőnapi programokra hívjuk, várjuk!
Nőnapi programokra hívjuk, várjuk!

Civil Ház programok Budapest 2020

2020. február 7 - 29.

Modellértékű, új közösségi tér a Civil Ház, mely a Kolosy téri piac galériáján egy kb. 80 fő befogadására alkalmas, bútorozott terem, iroda és raktárhelyiséggel. Az új létesítmény a civil szervezetek aktivitására alapozva szervezi a programokat, amelyek a helyi lakosságnak, leginkább a kisgyermekes családoknak vagy a nyugdíjas korosztálynak szólnak.

Az új címen működő Civil Ház megújuló programkínálattal, frissen felújított, tágas, világos termekben várja majd régi és új vendégeit. Az új helyszín, – amely a Kolosy tértől mindössze néhány perc sétára, illetve egy villamosmegállóra fekszik –, szép természeti környezettel körülvett, hangulatos épület ad otthont. Szeptembertől három napfényes, korszerű berendezésekkel és bútorokkal felszerelt, felújított közösségi teremben kerülnek megrendezésre a programok, amelyek közt a régi, megszokott műsorok mellett új mozgásos-, kézműves- és önfejlesztő foglalkozások, izgalmas előadások, érdekes kiállítások szerepelnek.

Egyik legkedveltebb program, a „Házi”-mozi, az új helyszínen professzionális vászonnal és hangosítással ellátott teremben, tematikusan válogatott filmekkel tér vissza, hogy mostantól a technika is fokozza a befogadói élményt.

Programok előtt és után, szabadtéri kikapcsolódási lehetőség, a közvetlenül a ház szomszédságában található, modern eszközökkel felszerelt, mégis klasszikus hangulatú Nagyszombat utcai játszótér, amely a kicsiknek nagy területével és árnyas fáival, a felnőttek számára pedig kültéri fitnesz parkjával kedvez.

A játszótér sokak számára ismerős lehet a kerületben: a közeli játszótéren forgatták ugyanis annak idején Csukás István klasszikussá vált, Keménykalap és krumpliorr című regényének filmváltozatát, amely a tavalyi évben ünnepelte negyvenedik születésnapját.


Civil Ház programok 2020 

A Civil Házban minden programra ingyenes a belépés.

KIÁLLÍTÁS

Emlékmackók kiállítás
„A legkisebb emlékmackónak is óriási feladata van ebben a világban: mosolyt csalni az arcokra, emlékeztetni a gyönyörű és boldog pillanatokra, és megőrizni azokat, ameddig csak lehet. Hiszem, hogy egy kézzel készített mackó értékálló ajándék, örök emlék, amely generációkat köthet össze. Hiszen a nagymama szeretett mackója vagy gyerekkorunk kedvence különleges kincs. Keresd meg te is kedvencedet az emlékmackók közül a Civil Házban!” /Varró Szilvia/
A kiállítást megnyitja: Solier-Heller Csilla (pszichológus)
A kiállítás megtekinthető február 14-ig a ház nyitvatartási idejében.

Március 5. csütörtök 17.00
Dobozok – Haraszti Zsolt kiállítása 

„A dobozműveknek jelentős hagyománya van (Fehérváron), mindenki óvatoskodik is, ha ehhez a formához nyúl, de Haraszti munkái annyira egyértelműen megkülönböztethetők a másik méretes városi dobozgyűjteménytől, hogy tényleg csak a forma marad közös, az ötletek már teljesen más utat járnak be. Színes emberi alakok, fröccsöntött állatfigurák, némi arany vagy ezüst giccsmáz, és mindezek olyan éles közéleti, társadalmi reflexiókká állnak össze, hogy egy pillanatra még vitatkozni is elfelejtünk magunkban a művésszel, pedig mi másért járnánk kiállításra, ugye.” (Sax Pál)
A kiállítás megtekinthető: március 25-ig a Ház nyitvatartási idejében

Március 31. kedd 16.00
Utóvédharc vagy megújulás? – Barlai László kiállítása

Barlai László a Kelenvögyi Képzőművészeti Egyesület alapítója és elnöke. „A Barlai-féle iskola nem az avantgarde valamelyik új vagy régi vonulatához kapcsolódik, nem ül be a pillanat-életű divatok uszályába sem, hanem a hagyományos festészet manapság kevésbé becsült, természetelvűnek nevezett irányzatát követi.” (Gyimesi László)
A kiállítást megnyitja: Gyimesi László költő
A kiállítás megtekinthető: április 17-ig a Ház nyitvatartási idejében.

Április 22. 16.00
Mű-világ

Sopronfalvi Ildikó fotókiállításának megnyitója
A Mű-világ című fotósorozatom a divatot állítja szembe a környezetünkkel. Világunk elműanyagosodott, Földünket elönti a műanyag, a szemét, a Föld adta kincseket elveszi az emberiség, és kizsákmányol mindent, amit lehet. Erre próbálom felhívni a figyelmet a fotóimmal a divat keretein belül.
A divatfotókat Yulia Zimmermann stylist, fashion designer és sminkművész segítségével készítettem el. (Sopronfalvi Ildikó)
A kiállítást egy rövid divatbemutató kíséri, melyben Kálomista-Könczöl Alexandra, a Nagea futurisztikus divatmárka tervezőjének kreációit láthatják.
Közreműködik: Yulia Zimmermann divattervező, stylist, Olga Helsing és Liz Bourdon modellek
A kiállítás megtekinthető: május 15-ig a Ház nyitvatartási idejében


PROGRAMSOROZATOK

IRODALMI DÉLUTÁNOK
A Nagy Lajos Irodalmi és Művészeti Társaság irodalmi délutánokra hívja a művészetek iránt érdeklődőket.

 • Február 11. kedd 16.00 Csokonai Attila olvas fel műveiből
 • Február 18. kedd 16.00 Boga Bálint olvas fel műveiből
 • Február 25. kedd 16.00 Szabad felolvasásMárcius 3. kedd 16.00 Csokonai Attila olvas fel műveiből
 • Március 10. kedd 16.00 Földeák Iván olvas fel műveiből
 • Március 17. kedd 16.00 Frideczky Katalin olvas fel műveiből
 • Március 24. kedd 16.00 Németh András olvas fel műveiből
 • Április 7. kedd 16.00 Lengyel Géza olvas fel műveiből
 • Április 14. kedd 16.00 Egry Artúr olvas fel műveiből
 • Április 21. kedd 16.00 Vadász János olvas fel műveiből
 • Április 28. kedd 16.00 Konczek József olvas fel műveiből

BÜTYKÖLŐ
A Bütykölő foglalkozásain az alkotások Milner Angéla segítségével valósulnak meg, aki a Pest–Budai Kézműves és Népművészeti Egyesület tagja.

Március 11. szerda 16.00 Március 15. emléke
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk a soron következő Bütykölőn. Szakértő kezek segítségével lehetőség nyílik elkészíteni többféle technikával huszárcsákót, kokárdát, pártát.

JÁTSZANI JÓ!
Játszani jó! havi programsorozatunk folytatódik, ebben segítségünkre lesz Matuz Edit régész, múzeumpedagógus, aki a foglalkozás első részében tart egy vetítettképes előadást, ötleteket ad gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek, tanároknak. Ezt követően kézműves foglalkozás keretében elkészíthető egy játék, amit természetesen haza is lehet vinni.

Február 19. szerda 15.00 Farsangi móka busó módra
Először a különböző népek fantasztikus farsangi szokásainak bemutatása következik sok-sok képpel, kisfilmekkel, majd kézműves foglalkozásként vidám, télűző busó álarcot készítünk.

Április 1. szerda 15.00 Játszani jó! A babák története
Játszani jó! havi programsorozatunk folytatódik, ebben segítségünkre lesz Matuz Edit régész, múzeumpedagógus, aki a foglalkozás első részében ötletadó vetítettképes előadást tart, majd kézműves foglalkozás keretében elkészíthető egy játék, amit természetesen haza is lehet vinni.
A rövid babatörténeti előadás után egyszerű, kötözéses technikával készített rongybabák alkotása várja az érdeklődőket.


HÁZI-MOZI

Február 27. csütörtök 17.00 A tanú
(magyar filmszatíra, 103 perc, 1969) (12 karika)

A vetítés után a közönséggel beszélget: Szokolay Domokos történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága Hivatalának kutatója
Február 25. A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja adta a filmválasztás apropóját. Bacsó Péter filmje hitelesen mutatja be az 1950-es évek sokszor felfoghatatlan logikájú világát. Meghívott történész szakértőnkkel erről az időszakról fogunk a film után beszélgetni.
Pelikán József hithű kommunista, aki végigharcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, hogy régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik. Ő lesz a vidámpark, az uszoda, majd később egy narancstermelő gazdaság igazgatója. Természetesen mindez nem ajándék. Virág elvtárs minden alkalommal hangsúlyozza, hogy egyszer még kérnek Pelikántól valamit. És ez az egyszer el is érkezik, amikor Dániel Zoltánt koholt vádakkal letartóztatják.

Március 12. csütörtök 17.00 80 huszár
(magyar filmdráma, 124 perc, 1978) (12 karika)

A levert forradalomnak állít emléket a történelmi film, mely a Lenkey huszárszázad történetét dolgozza fel hiteles források alapján. A huszárokat a parancs ellenére a hazaszeretet, a honvágy hazahozza az országba. Menekülnek az üldözők elől, megküzdenek az éhséggel, átjutnak az ellenséges vonalakon, de a huszárszázadot a császári csapatok várják…
A film forgatókönyvírója, operatőre és rendezője Sára Sándor.

Április 29. szerda 17.00 Halálos tavasz
(magyar filmdráma, 94 perc, 1939) (12 karika)

A filmben Dr. Egry Iván öngyilkossága előtti történetét ismerhetjük meg, amely a két nő között őrlődő férfi őszintén ábrázolt vívódása. Zilahy Lajos 1922-ben megjelent (és rögtön betiltott) regényéből készült a forgatókönyv. Karády Katalinnak ez volt az első filmje, és alakításának köszönhetően egy csapásra ünnepelt sztár lett. A cenzúra a regény után a filmet is betiltotta kemény társadalomkritikája miatt. A film bemutatója 1939. szeptember 21-én volt. A film forgatási helyszínéül a Végvár utca és a környező utcák szolgáltak.


GYEREKEKNEK

Játszószőnyeg
A legkisebbeknek és szüleiknek összeállított program.

10.00 Doromboló – Élőzenés foglalkozás a legkisebbeknek! Játék, dal élőzenei kísérettel. A család örömére és a picurkák fejlődésére. A foglalkozást vezeti: Horváth Sára énekes, táncos, közreműködik: ifj. Csoóri Sándor Sündi vonós hangszereken
11.00 A Perinatus Alapítvány szakembere, Király Eszter tanácsadó szakpszichológus gyermeket támogató nevelésről szóló előadása. A szakember az előadás után beszélgetésre várja a szülőket.

Március 3. kedd
10.00 Doromboló
11.00 Hiszti – miről is szól valójában?
A beszélgetéssel egybekötött előadáson részletesen bemutatjuk, mi történik egy kisgyerekben a hiszti közben, melyek a megfelelő és melyek a tiltott kezelési módok. Hogyan élhető túl az egész család számára sérülésmentesen ez a korszak.

Március 19. csütörtök 10.00
Mimó és Csipek – Potyka béka, a vizek őrzője
A bábos foglalkozás a víz világnapja alkalmából egy tó köré hívja a gyerekeket. Itt Potyka béka kéri a segítségüket, hiszen a vizek tisztasága az ő feladata, de sajnos nem bírja egyedül. A Mimó és Csipek mesék más szereplői is felbukkannak, így játékkal, bábokkal és sok-sok nevetéssel együtt tanuljuk meg, hogy miért olyan fontos a vizes élőhelyekre vigyázni.
Tavasszal ismét Öko-mesekuckó foglalkozás keretében sajátíthatjuk el a fenntarthatóság hétköznapi praktikáit. Bábok segítségével, mesébe ágyazva és sok játékos, interaktív elemmel fűszerezve vonjuk be a kicsiket a fenntarthatóság világába.
A környezettudatos gyerekprogram-sorozat a KEHOP-1.2.1-18-2018-00026. pályázat és a Civil Ház támogatásával valósul meg.

Március 26. csütörtök 11.00
Mozogd magad egészségesre!

Az orvosi kezelések kiegészítéseként és az eredmények javítása érdekében a mozgás fontosságának bemutatására vállalkozik az interaktív előadás, ahol megismerhetik a lehetséges sportágakat és a helyes sport megválasztásához is segítséget kaphatnak.
Előadó: Nándori Éva mozgásterapeuta


PROGRAMCSEMEGÉK
Március 21. szombat 11.00
A kürtök megtisztításának ünnepe
A X. Gemina legio hagyományőrzői a Civil Házban állomásoznak a kürtök megtisztításának ünnepe (Tubilustrium) alkalmából. Az ünnep egyben a római katonai szezonnyitó ceremóniája. A katonai cselekmények március végétől október közepéig, a fegyverek megtisztításának ünnepéig (Armilustrium) tartanak.
Ezen a napon a hozzánk látogatók egy ókori római ceremónián vehetnek részt, majd egy közös, hamisítatlan fegyveres katonai bemutató veszi kezdetét, és lesz pénzverés is.

Forrás: Sajtóanyag


2020.02.07. - 2020.02.29.
2020.03.01. - 2020.03.31.
2020.04.01. - 2020.04.30.
Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt események

Kiemelt ajánlatok

Óbudai Kulturális Központ programok 2020. Online jegyvásárlás
Óbudai Kulturális Központ programok 2020. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület
2020. február 8 - 29.
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2020
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2020
 • Budapest
 • Több kerületben
2020.01.01. - 12.31.
Budapesti színházi előadások 2020. Műsor és online jegyvásárlás
Budapesti színházi előadások 2020. Műsor és online jegyvásárlás
 • Budapest
 • Több kerületben
2020.01.01. - 12.31.

Közeli ajánlatok

A tudomány csodái - Családi Csopa Hétvégék 2020
A tudomány csodái - Családi Csopa Hétvégék 2020
 • Budapest
 • III. kerület
2020. február 22 - 23.
Szombati programok Budapesten a Csodák Palotájában
Szombati programok Budapesten a Csodák Palotájában
 • Budapest
 • III. kerület
2020. február 22.
Óbudai családi programok 2020. Családi Csopa Hétvégék
Óbudai családi programok 2020. Családi Csopa Hétvégék
 • Budapest
 • III. kerület
2020. február 22 - 23.

Érdemes felkeresni!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események