Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.
Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.

Modellértékű, új közösségi tér a Civil Ház, mely a Kolosy téri piac galériáján egy kb. 80 fő befogadására alkalmas, bútorozott terem, iroda és raktárhelyiséggel. Az új létesítmény a civil szervezetek aktivitására alapozva szervezi a programokat, amelyek a helyi lakosságnak, leginkább a kisgyermekes családoknak vagy a nyugdíjas korosztálynak szólnak.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programajánló 2018

KIÁLLÍTÁS

 

Június 1. péntek 17.30 100 éves a lengyel függetlenség – A II. Köztársaság megteremtőinek arcképcsarnoka
A kiállítás a 100 évvel ezelőtt, 1918. november 11-én – 123 évnyi feldaraboltság után – újra függetlenné vált Lengyelország azon katona-, politikus-, újságíró- és művészhőseit és közszereplőit mutatja be, akik a történelemformáló 1917-1918-1919-es évek folyamán előkészítették, megvalósították és megvédték Lengyelország függetlenségét és területét.
A 15 darab A3-as méretű képkeretben lévő grafitrajz alkotója Nyírő Veronika rajzolóművész, aki arcképeinek hőseit történelmi ismeretei és kutatásai alapján választotta ki, portréit pedig biztos kézzel és magas szintű szaktudással kelti szinte életre. Mindegyik kép alatt (vagy mellett) egy kis táblán a történelmi személyiség rövid életrajza is olvasható lesz néhány mondatban.
A kiállítást megnyitja: Joanna Urbanska, a Lengyel Intézet igazgatója

IRODALMI DÉLUTÁNOK

A Nagy Lajos Irodalmi és Művészeti Társaság irodalmi délutánokra hívja a művészetek iránt érdeklődőket.

PROGRAMCSEMEGÉK

Május 8. kedd 16.00
Irodalmi délután
– A Balassi Bálint Asztaltársaság (Salgótarján) tagjai lesznek a vendégeink
A Nagy Lajos Irodalmi és Művészeti Társaság irodalmi délutánokra hívja a művészetek iránt érdeklődőket.

Május 12. szombat 11.00
Mimó Öko-Mesekuckó – Potyka béka, a vizek védelmezője

Potyka béka egy patakban lakik a közelben, ahol egy egész csapat óvodás ebihal költi el jóízűen az uzsonnáját. Hallottál már róluk, vagy ismersz egy-két ovis ebihalat? Ha nem, mindenképp gyere el, és kukkantsunk be együtt a víz varázslatos világába!

Bütykölő

 

Május 23. szerda 16.00 Népi gyermekjátékok
Gyermeknap alkalmából egyszerű, akár otthon is elkészíthető gyerekjátékokat készíthetnek a látogatók természetes és újrahasznosított anyagokból.

Életigenlők filmklub

Házigazda: Kisbalázs Anna konduktor, speciális mozgásterapeuta, manuálterapeuta, gyógymasszőr

Május 30. szerda 17.00 Anyák napja
Anyák napja és a Család nemzetközi világnapja alkalmából kerül vetítésre a film.

Különböző anyák és gyermekek sorsa rajzolódik ki a filmben. Mi a közös a lobbanékony Sandyben (Jennifer Aniston), a káprázatos ékszereket reklámozó Mirandában (Julia Roberts) és a férjét odaadóan szerető Jesse-ben (Kate Hudson)? Mindhárman édesanyák, és bár a mindennapjaikban egészen más örömökkel és kihívásokkal néznek szembe, anyák napján valamennyien megtapasztalják, mit is jelent édesanyának lenni.

Június 13. szerda 17.00 Erin Brockovich – Zűrös természet
A Szülők világnapja (jún.1.) és a Környezetvédelmi világnap (jún.5.) apropóján kerül vetítésre a film.
Az állástalan, háromgyermekes Erin (Julia Roberts) végső elkeseredésében meggyőzi Edet, alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé helyezett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd. Hamarosan hihetetlen következtetésekre jut…

Fűben, fában

Manapság újra nagy népszerűségnek örvendenek a gyógynövények. Jótékony hatásaikat egyre több ember ismeri, és védi a szervezetét különféle gyógynövényekből készült teákkal.

Kérdéseiket szakértő vendégünknek, Mózes Katalin Ildikónak tehetik fel.

Május 9. szerda 16.30 A menta és az emésztésre ható gyógynövények
A menta egyik legfontosabb hatása, hogy élénkít, ezáltal frissítő hatással van a szervezetünkre. A menta az emésztésünknek is nagyon jót tesz. Nemcsak javítja az emésztésünket, hanem elmulasztja a haspuffadást is, és hányinger ellen is érdemes kipróbálni. A soron következő Fűben, fában teadélutánon többek közt erről a csodaszerről beszélgethetnek a látogatók.

Június 6. szerda 16.30 Kakukkfű, útifű
Megfázás, torokgyulladás… felsorolni is nehéz lenne, mi mindenre jó ez a két csodálatos gyógynövény. Jöjjenek el a teadélutánra, és beszélgessünk! Tudjanak meg minél több információt, amit hasznosítani tudnak a mindennapokban.

Mimó Öko-Mesekuckó

TÁBOR

Július 2 – július 13.
Állati jó tábor az Elveszett Állatok Alapítvánnyal

Gyere, mert sok más program mellett lehet kutyálkodni, macskaságokat lesni, hüllőt melengetni, tollas barátokat szerezni, és még rengeteg izgalmat átélni. Minden nap más-más állattal ismerkedhettek meg, meglepetések, kézműves foglalkozások várnak. Anya vagy apa sem engedi, hogy legyen kis kedvenced otthon? Amit velünk készítesz, azt biztosan hazaviheted!
A táborba 5–12 éves gyerekeket várunk, heti turnusokban vagy napidíjjal. A táborban díj ellenében vehetnek részt a gyerekek. Előzetes jelentkezés szükséges: Juhász Márta.

Forrás: Szervezők


2018.06.01. - 2018.06.30.
2018.07.02. - 2018.07.13.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Civil Ház programok Budapest 2018

Budapest

Programajánlat

Szolgáltató

Csodák Palotája
Csodák Palotája
 • Budapest
 • III. kerület
Bécsiszelet Étterem - Dereglye utca
Bécsiszelet Étterem - Dereglye utca
 • Budapest
 • III. kerület
Cafe Five
Cafe Five
 • Budapest
 • III. kerület
Danubius Nemzeti Hajós Egylet
Danubius Nemzeti Hajós Egylet
 • Budapest
 • XIII. kerület
Daubner Cukrászda
Daubner Cukrászda
 • Budapest
 • II. kerület
Déja Vu Étterem
Déja Vu Étterem
 • Budapest
 • III. kerület