Dél-balatoni bortúra
Borbirtokunkon természetesen alapszolgáltatás a pincelátogatás és a finom borok kóstolása. Ismerd meg a borkészítés állomásait, a reduktív és hordós érlelés titkait és engedd, hogy borszakértő munkatársunk segítségével bevezessünk a roppanós savak és telt tanninok világába.
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
Borvidékünk
A borászat a 37 déli parti települést magában foglaló Balatonboglári Borvidék része: a 3200 hektáron kiváló fehér és vörösborok kerülnek a hordókba. A terület fehér fajtái közé tartozik a chardonnay, az Irsai Olivér, a sárgamuskotály, az olaszrizling, a szürkebarát és a furmint. A vörösöket a merlot, a cabernet sauvignon, a pinot noir, a kékfrankos és a cabernet franc képviseli.
Boraink
A dél-balatoni terroirt mi mutathatná be szebben, mint a Kristinus kínálata? A francia fajták dominanciájával összeállított egyedi kínálat az elegancia mellett mélységet, könnyedséget, a napfény ízét, a talaj zamatát őrizgeti minden cseppben, egyben hamisítatlanul balatoni is. Elhiszed, hogy egy roséban is ott lehet a tó türkize? Gondolnád, hogy egy könnyed fehér visz majd a legmélyebbre? Bíznál egy testes vörösben, ha útitársat kellene választanod? Kóstolj bele valamelyik borunkba, és megkapod a választ minden kérdésedre.
Vinotel Kristinus
Somogyi dombokkal körülölelt táj, hosszú szőlősorok és csend. A birtokhoz tartozó 10 szobás szállásunkra azokat várjuk, akik kikapcsolódásként a természetet és a nyugalmat részesítik előnybe.
Kristinus Borbirtok
A Balaton déli partjának lankáin fekvő borászatunk 7 éve készít díjnyertes borokat. Hisszük, hogy csak a tápanyagban és humuszban gazdag, élő és egészséges talaj adhatja a legjobb alapanyagot. A birtok életének minden területén törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb ökológia lábnyommal létezzünk és ...
Lokal47 Étterem & Borbár Kéthely
Szerencsés helyzetben vagyunk, mert éttermünknek egy olyan borbirtok ad otthont, ahol elsődleges szerepet kap a biodinamikus gondolkodásmód, nem csak a borkészítés során, de a birtok egész életében. Így kerülhet bio házi tojás, vagy épp fűszernövények, szezonban pedig zöldségek a tányéraitokra. Ismerjétek meg ...
Öregbaglas Szőlőbirtok
A birtok területe 130 hektár, amiből 50 hektáron terem szőlő. Hagyományos boltíves pincénkben érnek vörösboraink, és testes fehérboraink, mint a tramini, olaszrizling vagy chardonnay. Kóstolónkban előzetes bejelentkezés esetén szívesen fogadunk pincelátogatásra és borkóstolóra vendégcsoportokat ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!