Fedezze fel Budapest csodáit földön és vizen, a kétéltű városnéző busszal!
Fedezze fel Budapest csodáit földön és vizen, a kétéltű városnéző busszal!

Az erdő beköltözik a városba! Szeptember 8-án és 9-én az állami erdőgazdaságok Budapest szívében, a Szabadság téren mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló, változatos ismeretterjesztő programokat többek között a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi produkciók (pl. Rutkai Bori Banda, Kiskalász zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, Góbé zenekar), bábszínház és Állatijó Bemutató színesítik. A rendezvény látogatása és a programokon való részvétel ingyenes! A rendezvény mindkét napján 15 tematikus sát! orban lehet megismerkedni az erdők titkaival és az erdészek munkájával. A téren továbbá népi játékokkal, erdészeti gépbemutatóval, valamint folyamatos büfé nyitva tartással várja az érdeklődőket. A rendezvény minden látogató számára ingyenes.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

ERDŐVARÁZS - Családi Nap az állami erdőgazdaságokkal.

2017. szeptember 8-9.

Budapest, Szabadság tér

Program:

2017. szeptember 08. péntek

13:00-15:00 Erdei iskolai foglalkozás szervezett iskolai csoportok számára

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, a jelentkezési lap az alábbi linken tölthető le.

Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 31.

15:00 Megnyitó és nyereménysorsolás

A II. Erdővarázs Családi Nap ünnepélyes megnyitója.
A megnyitót követően nyereménysorsolás a szervezett erdei iskolai programokra regisztrált iskolák között.

15:30 – 16:15 Csörömpölők koncert

A 2006-ban alakult Csörömpölők a játékos és interaktív élményadást ötvözi a maradandó értékek zenével történő átadásával. Célközönségük elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztály, fellépéseiken legfőképp saját szerzeményeket játszanak, de repertoárjukat folyamatosan bővítik és színesítik ismert költők verseinek megzenésítésével, mesékkel, játékos dramaturgiai elemekkel és nem utolsósorban népzenével is.

17:30 – 18.15 Rutkai Bori Banda koncert

Leginkább vidám, vagány dalok fémjelzik művészetüket, koncertjeik játékos, színházi elemekkel gazdag mesevilágba kalauzolják a közönséget. Rutkai Bori, aki aktív képzőművészként, a Budapest Bár egyik énekeseként, valamint saját zenekara, a Specko Jedno révén is ismerős lehet a közönség számára, a gyerekkoncerteken saját kezűleg készített bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat.

19:30-20:30 Ferenczi György és a Rackajam koncert

A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock’n’roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnal Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Jimi Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus, műfajokon átívelő produkció mosollyal aranyozza be a Rackajammel töltött estét.

2017. szeptember 9. szombat

10:00 – 12:00 Erdei iskolai foglalkozás szervezett iskolai csoportok számára

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, a jelentkezési lap az alábbi linken tölthető le.

Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 31.

11:00 – 11:30 Budakeszi Vadaspark: Állatijó Bemutató

A Budakeszi Vadaspark interaktív show-ja mosolyt csal mindenki arcára. Az állati érdekességekkel teli, játszva tanító bemutató alkalmával olyan kérdésekre is választ kaphatunk, amiket eddig soha nem mertünk feltenni!

12:00 – 12:45 Bab társulat: Óriásbábos utcaszínház

A társulat 1995-ben alapíttatott mások és saját maguk mulattatására, felelevenítve a XIX. századi vásári komédiák szépséggel és vidámsággal teli világát, kialakítva egy egyedi formanyelvet, amely azóta a társulat védjegyének számít. Egyedi megjelenésük, hatalmas bábjaik méltán népszerűek nagyobb rendezvényeken és kisebb falusi ünnepségeken egyaránt.

14:30 – 15:15 Kiskalász zenekar koncert

A zenekar hitvallása: fülbemászó dallamokkal, fura ritmusokkal könnyíteni meg a verstanulást a piciknek, illetve népszerűsíteni a gyerekek körében az élő, hangszeres zenét. A zenekar mára már a legtöbb hazai fesztiválon megfordul és igényes, közvetlen koncertjeikkel varázsolják el a kicsiket és nagyokat egyaránt.

16.00 – 17.00 Fabula Bábszínház: Erdei történet zenés bábjátékkal

A monumentális szórakoztatóipari produkciók mellett szükség van egy olyan emberközeli és meghitt „szobaszínházra” is, ami a bábszínházat feledhetetlen élménnyé varázsolja az egész család számára.

17:00 – 19:00 Nincs kifogás: vadfogás! – Vadhúsidomárok a II. Erdővarázs Családi Napon

A kóstoltató show elsődleges célja a különféle vadhúsok innovatív és hagyományos elkészítési módjainak bemutatása újhullámos gasztronómiai forradalmárokkal és konzervatív élvonalbeli szereplőkkel.

17:30-17:45 Vadászkamara Kürtegyüttes

Repertoárjukban helyet kapnak klasszikus német vadászati kürtjelek, történelmi vadászszignálok és nem utolsósorban saját komponálású zenedarabok is. Egy szerencsés találkozásnak köszönhetően képzett kürtművészek és lelkes amatőrök hívták életre a mára már tíz tagú formációt. Eredeti erdei hangulatot varázsolnak a térre a vadhúsformációk kóstolásához.

19:30-20:30 Góbé zenekar koncert

Nevéhez híven furfangos, csavaros eszű banda, ami megalakulásakor rögtön belevetette magát a budapesti underground folk életbe, és az ezt követő néhány évben számtalan klubban, táncházban, népzenei és néptáncfesztiválon feltűnt. A tradicionális népzenei vonal mellett a Góbé zenekar tagjai más zenei irányokba is kitekintenek, saját élményeikből és környezetükből táplálkozva. Céljuk, hogy divatba hozzák a népzenét, új, mindenki számára élvezhető, közérthető formában, átlépve a stílusok és kategóriák szabta határokon. Mint ahogy a II. Erdővarázs Családi Napon az erdő megjelenik a városban.

15 TEMATIKUS SÁTOR! Tematikus sátrak végig a rendezvény ideje alatt:

 • 1.     FÁTÓL Z-IG - A fa, mint megújuló természetes alapanyag
 • 2.     ÉLMÉNYERDŐ - Erdészeti erdei iskolák
 • 3.     ERDEI KINCSESTÁR - Mi mindent adnak nekünk a magyar erdők
 • 4.     MUNKÁRA FEL!  -A munkát adó állami erdők
 • 5.     VIGYÁZZ RÁM! - A természetvédő erdész
 • 6.     VIGYÁZZ A TŰZZEL! - Előzd meg az erdőtüzet! Csak Te segíthetsz!
 • 7.     NAGYON VADON - Állatok erdőben és városban
 • 8.     ERDÉSZ-HÁZ - Turistaházak, szálláshelyek és vendéglátás az állami erdőkben
 • 9.     VADKALAND -  Vadgazdálkodás, erdő és vad
 • 10.  BAKANCSLISTA - Országos Kéktúra, bakancsos, kerékpáros és lovas turizmus
 • 11.  ÖRÖKERDŐ - A fenntartható állami erdőgazdálkodás
 • 12.  ZAKATOLÓ - Erdei kisvasutak
 • 13.  EHETŐ-ERDŐ  - Az erdők tápláló kincsei
 • 14.  ERDÉSZ LESZEK!  - Az erdész munkája és feladatai
 • 15.  TÚRÁZNI MENTEM! - Vándortáborok szárazon és vízen

Népi Játszótér,  Erdei Gépbemutató és Erdőtűz Kalandpálya! A büfében erdei ételek és italok!

Erdészeti Erdei Iskola foglalkozások

2017. szeptember 8-án, pénteken 13.00-15.30 között erdészeti erdei iskola foglalkozások a regisztrált iskolás csoportok számára.

2017. szeptember 9-én szombaton 10.00-12.00 óra között erdészeti erdei iskola foglalkozások a regisztrált iskolás csoportok számára.

A rendezvény látogatása ingyenes!

Forrás:  az esemény honlapja

 

Találatok száma: 4

Szállás Budapesten a belvárosban

Szállás Budapesten a belvárosban

Luxus kényelem a belváros szívében! Budapest 5. kerületének közepén, a Vörösmarty tértől és a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk, elérhető áron! Központi ...


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra.


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és ...


Zara Boutique Hotel Budapest

Zara Boutique Hotel Budapest

A Boutique Hotel Budapest négy csillagos szálloda 2006. augusztusában nyitotta meg kapuit Budapest szívében, a nyüzsgő belvárosi sétáló-vásárló utca, a Váci utca, az élményt adó Vásárcsarnok és a ...
Találatok száma: 3

Paris Budapest Restaurant

Paris Budapest Restaurant

Nemzetközi, francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit a Paris Budapest Restaurant Budapest szívében. Hatalmas ablakai lehetővé teszik látogatói számára, hogy csodálatos kilátásuk nyíljon ...


Paris Budapest Bar

Paris Budapest Bar

Budapest szívében várja vendégeit a Paris Budapest Bar, exkluzív környezetben, remek koktélokkal. Paris Budapest Bar lenyűgöző és kifinomult környezetében, egy remek koktéllal a kezünkben, melyet a ...


ARAZ Bisztró

ARAZ Bisztró

Az Araz Bistro 2011. február 23-tól várja vendégeit. Éttermünkben a nemzetközi konyha kínálata mellett megtalálhatók a hagyományos magyar ételek is. Az ARAZ Bistro bejárata a Szarka utca 5. szám alatt ...
KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Erdővarázs 2017