Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Soproni kikapcsolódás - Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok!
Soproni kikapcsolódás - Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok!
Decemberi nyereményjáték
Decemberi nyereményjáték

Észt Kulturális Intézet programok 2018

2018.11.15. - 12.31.

2018. évi programok, események, rendezvények. Az Észt Intézet idén is sokszínű programmal várja a zene, a képzőművészet, az észt dizájn, a nyelvtanulás, a gasztronómia, a filmművészet, az irodalom és a fotó iránt érdeklődő észtbarátot és minden kultúrabarátot.

Észt Kulturális Intézet programok 2018

Programok, kiállítások

2018. november 19., 18:00
Arvo Pärt életét bemutató kiállítás megnyitója

Helyszín:
Három holló (1052 Budapest, Piarista köz 1.)

A MEGNYITÓ PROGRAMJA:

Duo SeRa - Seleljo Erzsébet szaxofonművész és Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész duója
Arvo Pärt: Für Anna Maria (részletek)
Erkki-Sven Tüür: Prints

SZAKRÁLIS MINIMALIZMUS VAGY "KÖZÖNSÉGBARÁT HATÁSVADÁSZAT?
kritikai beszélgetés Arvo Pärt zenéjéről és befogadástörténetéről
Résztvevők:
Hollós Máté zeneszerző
Zombola Péter zeneszerző
Zsoldos Dávid zenetörténész

A program ingyenes.

A kiállítás december 7-ig látogatható.
"A csend mindig tökéletesebb a zenénél. Meg kell tanulnunk, hogyan hallgassuk." (Arvo Pärt)

A világ egyik legtöbbet játszott kortárs zeneszerzőjének életét bemutató kiállítás a Három Hollóba költözik az Észt Zenei Hét felvezetéseként. A tárlatot a Duo Sera koncertjével és egy Arvo Pärt művészetéről szóló kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött eseményen nyitják meg.

Az Arvo Pärt életét bemutató kiállítás ezúttal a Három Hollóba látogat az Észt Zenei Hét keretében. A különleges megnyitón a Duo SeRa Arvo Pärt Für Anna Maria c. művéből ad elő részleteket, továbbá elhangzik Erkki-Sven Tüür Prints c. szerzeménye. Ezt követően Szakrális minimalizmus vagy "közönségbarát hatásvadászat” címmel kritikai beszélgetésre kerül sor lesz Arvo Pärt zenéjéről és befogadástörténetéről.
További részletek hamarosan!

A kiállításról:
Az 1935-ben Észtországban született és hosszú emigráció után 2010-ben hazájába visszatért Arvo Pärt a világ egyik legtöbbet játszott kortárs zeneszerzője. Azon alkotók közé tartozik, akiknek munkássága jelentősen megváltoztatta a zene természetéről kialakult elképzeléseinket. Egyedülálló tintinnabuli-kompozícióival új zenei paradigmát hozott létre, és olyan zeneszerzői megközelítést vezetett be, amelyet mindmáig alkalmaz. Noha őt követő iskola nem létezik, és ő maga sem oktat, hatása egyértelműen felfedezhető a 20. század második felében keletkezett zeneművek egy részén. A tárlat áttekintést nyújt a zeneszerző fordulatokban gazdag életéről gyermekkorától napjainkig, egyben fogódzót is kínál a gazdag életmű értelmezéséhez. A kiállítás kurátorai: Kristo Matson és Marge Raun.
Az Észt Színházi és Zenei Múzeum kiállítása az Észt Köztársaság függetlenné válásának századik évfordulóját ünneplő programsorozat része; a magyarországi tárlat az Észt Intézet illetve az Észt Zenei Vállalkozásfejlesztési Központ szervezésében és támogatásával valósul meg.


Estonia 100 | Észt Zenei Hét  
2018. november 23. – december 3
. Az Észt Köztársaság kikiáltásának 100. évfordulóját ünneplő évet nagyszabású zenei programmal zárjuk, melyen az észt zenei élet legkiválóbb szereplői mutatkoznak be három műfajban. Az Észt Zenei Hét programja az ismert előadók mellett lehetőséget kínál új kedvencek felfedezésére is. Arvo Pärt művei a Zeneakadémián, a Mari Kalkun Duó a Müpában, a Peedu Kass Momentum az Opus Jazz Clubban, Veljo Tormis művei pedig a Tormis Quartet, majd a Csíkszerda előadásában hallgathatók meg.

Szervező: Észt Intézet, társszervezők: Zeneakadémia, MÜPA, BMC, Három Holló, Csíkszerda

Az Észt Zenei Hét programja az ismert előadók mellett lehetőséget kínál új kedvencek felfedezésére is. Arvo Pärt kétségkívül azok közé a zeneszerzők közé tartozik, akiknek neve hazánkban is sokakat becsal a koncerttermekbe. November 23-én a Zeneakadémia igazi álomkoncertnek lesz a helyszíne, melyen Arvo Pärt zenéjének legautentikusabb tolmácsolói, a Tallinni Kamarazenekar és az Észt Filharmónia Kamarakórusa adnak elő a Mester pályájának egy-egy mérföldkövét jelentő műveket Tõnu Kaljuste karmester vezényletével. Mind a kórus, mind a zenekar számtalan szakmai elismerés – köztük a rangos Grammy-díj – birtokosa.
November 28-án a MÜPA Üvegtermében a Mari Kalkun Duó koncertjével folytatódik a program. 
A kannelen játszó énekes-dalszerző Mari Kalkun a titokzatos-ősi észt természetből és a népzenéből merit ihletet. Néhány éve már nagy sikert aratott a Runorunnal az Észt héten, ezúttal Aleksandra Kremenetski kíséri ütőhangszereken a várhatóan varázslatos hangulatú koncerten.
November 29-én a Peedu Kass Momentum visszatér két évvel ezelőtti fellépésének színhelyére, a Budapest Music Center Opus Jazz Klubjába. A trió vezetője, egyik legkeresettebb észt nagybőgős, Peedu Kass szerzeményei az észt jazz nyugati nagykövete, a bámulatos tehetségű és virtuóz Kristjan Randalu aktív közreműködésével kelnek életre.
Veljo Tormis nevét sokan ismerik, akik valaha is kórusban énekeltek, és Kadri Voorandnak is egyre növekszik a hazai rajongótábora. A november 30-án szintén az Opusban hallható Tormis Quartet koncertje hídépítés három műfaj között: Tormis népdalfeldolgozásait jazzes köntösbe bújtatja a két elragadó énekesnő, Kadri Voorand és Liisi Koikson, illetve gitáros kísérőik, Jaak Sooäär és Paul Daniel.
Veljo Tormis műveit gondolta újra a kóruséneklést megújító Csíkszerda kórus is: december 3-án a Három Hollóban lesz hallható A világ teremtése című műsoruk. A zeneszerző látomásszerű teremtészenéiből összeállt különleges zenei szertartáson az énekesek a világ örök körforgását igyekeznek megéreztetni a hallgatókkal. A koncert előtt levetítjük Az újra meglelt dal című, Veljo Tormisról szóló 20 perces portréfilmet.
Az Észt Zenei Hét alatt a Három Hollóban látható lesz az Arvo Pärt, az ismeretlen ismerős című kiállítás.


2018. november 27. 10 órától
Észt nyelvoktatás 80 – konferencia az ELTE-n

Helyszín: l az ELTE BTK Kari Tanácstermében (Budapest, Múzeum krt. 4. A ép. fszt. 39.).
Az ELTE Finnugor Tanszéke ebben a félévben ünnepli az észt nyelv oktatásának 80 éves évfordulóját. Az ennek alkalmából az ELTE Finnugor Tanszék és a Magyar–Észt Társaság által közösen rendezett ünnepi eseményre, az előadásokra és a délutáni műhelyprogramokra minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

KIÁLLÍTÁS

Nyelvrokonok: kortárs észt–magyar képzőművészeti kiállítás
2018. szeptember 28. – 2019. január 6.

Helyszín: Ludwig Múzeum (1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.)
Milyen témák, problémák, motívumok bukkannak fel a két ország művészetében, amelyek egymással párhuzamba állíthatók? Mi konstruálja a modern kori államokat, mi a nyelv és a kultúra szerepe ebben? Milyen az ideális állam, illetve állampolgár? Hol van a művészet és a művész szerepe napjaink fogyasztói társadalmában? Hogyan prognosztizálható a jövő a jelenlegi válságos, forrongó időszakban? Kiderül a Ludwig Múzeum kiállításán.

A fenti kérdésekkel foglalkoznak Farkas Dénes, Johnson & Johnson, Flo Kasearu, Marko Mäetamm, Marge Monko, Tanja Muravskaja, Kristina Norman és Kaido Ole legfrissebb munkái, melyeken keresztül megismerhetjük Észtország izgalmas kortárs művészeti szcénáját. A kiválasztott nyolc művész munkáit olyan alkotásokkal állítjuk párhuzamba, amelyek hasonló témákat dolgoznak fel, de magyar nézőpontból (többek között Birkás Ákos, Németh Hajnal, Németh Ilona, Puklus Péter, a Société Realiste és a Tehnica Schweiz munkái).

A kiállítás része az Észt Köztársaság kikiáltásának 100. évfordulóját ünneplő programsorozatnak.

Kurátor: Szipőcs Krisztina
Kurátor asszisztens: Jan Elantkowski

Forrás: Szervezők


2018.11.15. - 2018.12.31.
Találatok száma: 5

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, ... Bővebben


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben


Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

Az 1906-ban épült és 2004-ben teljesen felújított Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest szálláshelye páratlan helyen, a Lánchíddal szemben található. Vendégeit luxus szállásokkal, feszített víztükrű medencével, fitneszteremmel, valamint egy étterem és bárral várja. Bővebben


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és a klasszicizmus legnagyobb alakjaként vonult be a történelembe. Csodálatos építészet és isteni ... Bővebben


Zara Boutique Hotel Budapest

Zara Boutique Hotel Budapest

A Boutique Hotel Budapest négy csillagos szálloda 2006. augusztusában nyitotta meg kapuit Budapest szívében, a nyüzsgő belvárosi sétáló-vásárló utca, a Váci utca, az élményt adó Vásárcsarnok és a felújított Szabadság híd közelében nyitott meg. Mindamellett, hogy kiváló közlekedési csomópontban van, ... Bővebben
Találatok száma: 3

Paris Budapest Bar

Paris Budapest Bar

Budapest szívében várja vendégeit a Paris Budapest Bar, exkluzív környezetben, remek koktélokkal. Paris Budapest Bar lenyűgöző és kifinomult környezetében, egy remek koktéllal a kezünkben, melyet a tehetséges és mindig szolgálatkész mixerek készítettek a számunkra, szinte a mennyben érezhetjük ... Bővebben


Paris Budapest Restaurant

Paris Budapest Restaurant

Nemzetközi, francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit a Paris Budapest Restaurant Budapest szívében. Hatalmas ablakai lehetővé teszik látogatói számára, hogy csodálatos kilátásuk nyíljon Budapest legszebb építményeire, mint a Lánchíd, vagy a Budai Vár. Az étterem egyedi látványkonyhájának ... Bővebben


ARAZ Bisztró

ARAZ Bisztró

Az Araz Bistro 2011. február 23-tól várja vendégeit. Éttermünkben a nemzetközi konyha kínálata mellett megtalálhatók a hagyományos magyar ételek is. Az ARAZ Bistro bejárata a Szarka utca 5. szám alatt található, de elérhető a szálloda Só utcai főbejáratán is. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Szilveszter


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Észt Kulturális Intézet programok 2018

Legjobb élmények

Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Corvina kiállítás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket