Falusi Pünkösd 2020. Pünkösdi Vásáros Napok a Sóstói Múzeumfaluban

Falusi Pünkösd 2020. Pünkösdi Vásáros Napok a Sóstói Múzeumfaluban


Május utolsó hétvégéjén pünkösd ünnepe van, amikor a Szentlélek kitöltésére emlékezünk. Pünkösd vasárnapja egyben gyermeknap is, melyet idén visszafogottabban kell eltöltenünk. Szeretettel várjuk vendégeinket a három napos PÜNKÖSDI VÁSÁROS NAPOKON a Sóstói Múzeumfaluban.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

A Sóstói Múzeumfalu erre a hétvégére három napos (május 30-31. és június 1.) rendkívüli nyitvatartással és termelői vásárral készül. A Múzeumfalu portáit megtöltjük élettel, a műhelysorba visszaköltöznek a mesterek, kemencénkben folyamatosan sütjük a régi ízeket felidéző kelt tésztákat.

Kézműves tevékenységeinket 3-3 fő veheti igénybe egyszerre, melyet érdemes kivárni. Szövés, agyagozás, gyertyamártás, nemezelés, népi játékok kipróbálása minden korosztály számára érdekes elfoglaltság lehet, főleg, hogy közben sok finom ételt kóstolhatnak vendégeink. Mesekuckónkban élőszavas mesét hallgathatnak korlátozott számban ugyan, de nemcsak a gyerekek, hanem kísérőik is. A jármi kisnemesi házban megtekinthetik a "Csak azt lehet megírni, ami fáj" - Móricz Zsigmond parasztábrázolása című kiállítást, kurátori tárlatvezetéssel.

Mindhárom napon termelői vásárt is tartunk területünkön, így népművészeti termékek mellett sokféle finomságot is hazavihetnek látogatóink.

Jegyáraink a három napos hétvégén továbbra is kedvezményesen válthatóak, így a 6 év alattiaknak ingyenes, a diák és felnőtt jegyek egységesen 500 Ft-ba kerülnek, a 70 év feletti nyugdíjasok 300 Ft-os sétálójeggyel látogathatják meg intézményünket.

Pünkösd vasárnapján, gyermeknapon (május 31-én) minden 14 év alatti gyermek INGYEN, kísérőik a kedvezményes jeggyel látogathatják a Sóstói Múzeumfalut.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG