Farsangnyitó Dalidó 2020 Debrecen
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Farsangnyitó Dalidó 2020 Debrecen


Debrecenben farsangot nyitni Dalidóval szoktak. A vízkereszt utáni szombaton megelevenedik a céhes hagyomány, mesterek és inasok, inasjelöltek együtt ünnepelnek. Vízkereszttől hamvazószerdáig tart a „bohóskodás” ideje, Debrecenben Dalidótól Maskarádéig. Január 11-én, szombaton a Kölcsey Központ termeiben kezdődik a mulatság, majd január 12-én, vasárnap folytatódik a Vojtina Bábszínházban.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Farsangnyitó Debreceni Dalidó

2020. január 11-12.

Helyszín:
Vojtina Bábszínház
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.
Kölcsey Központ
4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.

Programok

2020. január 11.,  szombat 10:00–17:00
Kölcsey Központ Debrecen

Vízkereszt múltával nálunk Dalidóval kezdődik a farsangi szezon – ezzel a nappal indul a hamvazószerdáig tartó móka ideje. Megelevenedik az egykori céhes hagyomány: együtt ünnepelnek mesterek és inasok. Lesznek kikiáltók, próbatételek és farsangi ételek (mi is az a vetrece?), lesz muzsika – lesz „mulass!”.

10.00–17.00 körfolyosó
„Új Idők Inasai” – vándorlás vándorlevéllel, pecsétgyűjtés
A farsangnyitó vigadozás mellett ez a nap a kézművesség és a szakmák dicséretének napja is. A Debreceni Szakképzési Centrum iskoláinak mesterei-inasai ismét közöttünk: Baross–Beregszászi–Bethlen–Brassai–Építech–Kereskedelmi–Irinyi–Könnyűipari–Mechwart–Péchy–Vegyipari.
A művészeti iskolák közül a Kós és a Medgyessy mutatkozik be, a mestereket a Tímárház kézművesei képviselik.

10.00 körfolyosó
a Langaléta Garabonciások gólyalábas ceremóniája
Gulyás László vándormuzsikus vezetésével

11.00 Nagyterem
ANN-DROID – egy robotlány csodálatos kalandjai
a Bandart Productions VasTaps díjas előadása

A különleges előadás a színházat a legújabb digitális technikákkal ötvözi: rajzolt-vetített látványvilág, okos LED-kosztüm, robotlabda, drón is gazdagítja a színes mesevilágot!

A szemünk láttára elevenedik meg egy rajzfilm, amiben hús-vér szereplők mozognak együtt a háttér animációjával, így keltve 3D filmérzetet. A 21. századi Pinokkió-átiratban Ann, a kis robotlány célja az emberré válás, ehhez pedig földön-vízen-levegőben rengeteg kaland és megpróbáltatás árán vezet az út…

12.00 Bálterem
Jelmezmustra – Állatok Farsangja
Öltözz kedvenc állatodnak! A legszebbeknek jutalom jár.
A jelmezesek 10 órától regisztrálhatnak az információs pultnál.
Ruhamustra – a DSZC Könnyűipari diákjai mutatják be ruhakölteményeiket.

13.00 körfolyosó
a Langaléta Garabonciások vásári komédiái

14.00 Bálterem
Állatok Farsangja – Váradi Zoltán (Természettár) interaktív előadása

15.00 Nagyterem
A Kifli Zenekar koncertje
„Fantasztikus buli volt, minden gyermek élvezte, és persze a felnőttek is…” „Szuper csapat, szuper dalokkal! A koncerten fantasztikusan jó a hangulat!” „A Kifli egy speciális formájú pékáru, ismerős hangzásvilág, megújult külső, igazi friss Kifli.”
A Kifli a családi koncertek valódi szakértője. Érett, minőségi muzsika, tapasztalt, folyamatosan megújuló zenészek előadásában.

A belépés ingyenes.

Január 12-én (vasárnap) a Vojtina Bábszínházban folytatódik a Dalidó, 10.00 órától 12.30 óráig, ahol hosszúlábú maskarák csapnak nagy csinnadrattát!
Megvív egymással Konc király és Cibere vajda, s a küzdelem eldönti, hogy ki uralkodik majd felettünk az elkövetkező időkben, a bőség ura Konc király, vagy a böjt hirdetője, Cibere vajda.
Farsangi alakoskodókat is várunk a mulatságba: lesz itt tudós kecske, táncoló medve, harcedzett huszár a lovával, a környékbeli betyárok is itt találkoznak. Ebben a Dalidóban még az egerek is parádéznak!

Közreműködnek: Gulyás László vándormuzsikus és a Langaléta Garabonciások, a Szeredás Népzenei Együttes, Májer Tamás, a Hajdú és a Forgórózsa Táncegyüttes táncosai, valamint a Vojtina Bábszínház maskarásai.

A Dalidó programok ingyenesek!
A Vojtina Bábszínház Dalidó programjain való részvétel regisztrációhoz kötött!

A Dalidót követően egészen február 23-ig folytatódik a vígságok sora:

  • Február 10-től 13-ig „Illik a tánc…” címmel a Vojtina Bábszínház Játszószínházában táncos lábú figurások várják a gyermekeket télűző játékokra!
  • Február 18-án, 19-én, 20-án és 21-én 10.00 és 14.00 órától a városhírű komédiások – az ORT-IKI, a Szeredás, a Kuckó Művésztanya, a Hajdú és a Forgórózsa Táncegyüttes táncosai és a Vojtina Társulat bűvös-bábos csepűrágói - csapnak nagy csinnadrattát a Vojtina falai között.
  • A Főnix Rendezvényszervező Kht. és a Vojtina szervezésében február 22-én (szombaton) 16.00 órától, a Városházától induló télkergető népek a Kossuth téren tanúi lehetnek Tél urasága tűzre vetésének.
  • Február 23-án (vasárnap) 10.00 órától a Vojtina Bábszínházban kicsik és nagyok, nagymamák és nagypapák fognak össze a maskarásokkal és űzik ki a tél maradékát Debrecen városából!

A farsangi mulatságokba mindenkit elvárunk!

Forrás: Szervezők

Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben

Kiemelt partner

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Gyerekprogramok Balatonfüreden 2020
Gyerekprogramok Balatonfüreden 2020
  • Balatonfüred
2020. szeptember 30.
Farsangi népszokások, múzeumi foglalkozás a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Skanzenben
Farsangi népszokások, foglalkozás gyerekeknek
  • Szentendre
2020.01.01. - 12.31.

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
Debrecen , Több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás