Játszóház hétköznap a Kabóca Házikóban
Mézesvölgyi Nyár 2020 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2020 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Gyere Fehérvárra! Nyiss az élményekre, a romantikára, az ízekre, a természetre, a játékra!
Gyere Fehérvárra! Nyiss az élményekre, a romantikára, az ízekre, a természetre, a játékra!
Új autó jó áron! Ismerje meg Ön is az új Golfot!
Új autó jó áron! Ismerje meg Ön is az új Golfot!
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Játszóház hétköznap a Kabóca Házikóban

2020.01.01. - 12.31.

Szeretettel várjuk játszóházunkba a négy évesnél fiatalabb gyermekeket, szüleiket és nagyszüleiket. A Kabóca Házikó a Veszprém Agórában, a Táborállás park 1. szám alatt várja az érdeklődőket kedd, szerda, csütörtök, péntek délelőtt 9-től 12 óráig. A játék-tér kis zugokból áll, ahol megteremtjük a közös játék lehetőségét a legkisebbek és szüleik számára. Minden kis helyszín több játéklehetőséget rejt magában, ezeket 5-7 szakszerű játékleírás egészíti ki. A játékok egymásra épülnek és egyre összetettebbek, egyre nehezebbek. Minden gyerek az érdeklődésének megfelelően játszik, a saját ütemében kísérletezik, tanulgat, fejlődik úgy, hogy nincs közvetítő személy (játszóház vezető, szakkörvezető). Minden gyerek az édesanyjával, édesapjával, vagy nagymamájával együtt éli át a játékot és annak minden örömét.

A Játéktérről

A Házikó játéktere kis zugokból áll, ahol megteremtjük a közös játék lehetőségét a legkisebbek és családtagjaik számára. Természetes anyagok, tiszta színek, letisztult, a gyermek számára érthető formák, vonzó, játékra csábító kivitel - mindezek fontos szempontok voltak a Játéktér megalkotásakor. A játékban nem csak a gyermek tudása és ismeretei bővülnek, hanem személyisége, éntudata is fejlődik, kifinomultabbá válik érzékelése és intellektusa (figyelme, emlékezete, beszéde, gondolkodása). A közös élmény erősíti, mélyíti a szülő-gyermek kapcsolatot.

Ízelítő a Kabóca Házikó játékaiból:

  •     kiállítás kicsikre hangolva: mágnes-táblás játékok
  •     kukucskáló faliszőnyeg: középpontban a szavak, mondatok, dalok és mondókák.
  •     grimasz-tükör: a sokszínű emberi arc, mint játék
  •     horgásztó: ügyességi játék
  •     kavicsválogató játék
  •     építőjátékok, babzsákok, gabona-órák
  •     mesélő sarok
  •     mini bábszínház

Amit a játékról gondolunk, és ami miatt komolyan vesszük a játékot:

A játék csupa örömforrás: a rácsodálkozásé, az együtt játszásé és „én meg tudom csinálni” öröme.

A kísérletezés, az utánzás, és az ismétlés a gyerekek tanulásának az alapja. A játékban újra és újra kipróbálják, ellenőrzik tudásukat, új és új élményeket keresnek, és ezekkel építik tovább tapasztalataikat. A játék összetett, többrétegű, a gyerekek játék közben élik meg sikerélményeiket, kudarcaikat, és így gyakorolhatják a figyelmet, a koncentrációt és a kitartást.

A játék a külvilággal való ismerkedés színtere is, hiszen a gyerekek a viselkedés, a beszéd, a nonverbális kommunikáció minden részletét megfigyelik és utánozzák. A játék szocializációs folyamat része és egyben ismerkedés a társadalmi szokásrendszerrel.

A játékhoz, a közös belefeledkezéshez, az újra-újra kezdéshez idő kell, hiszen a játék egyik legfontosabb célja az együttlét.

A játszótárs, aki lehet szülő, nagyszülő vagy más felnőtt is, jelenlétével és figyelmével segíti a gyerekeket a játékban. Ha szükséges, akkor támogat és vigasztal, de elsősorban játszótársa a mindig kezdeményező gyereknek.

A játék összetett, többrétegű, a gyerekek játék közben élik meg sikerélményeiket, kudarcaikat, és így gyakorolhatják a figyelmet, a koncentrációt és a kitartást.

És amit mások gondolnak a játékról, és mi is igaznak hiszünk:

„A játékban, annak egyre fejlettebb formáiban, megjelenő típusaiban alakul a gyermek személyisége, bővülnek ismeretei, tudása, fejlődnek képességei, alakulnak jártasságai, készségei, válik kifinomultabbá érzékelése, fejlődik intellektusa (figyelme, emlékezete, gondolkodása, nyelve, beszéde), válnak árnyaltabbá interakciós, kommunikációs képességei, differenciálódik motivációs világa, optimálisan alakul énfejlődése, magatartás-vezérlése.` Dr. Takács Bernadett: Gyermek játék, terápia OKKER Kiadó Kft 2001. 62. o.

„A játék alapozó funkciónak tekinthető a tekintetben is, hogy a sikeres, szándékos tanulási folyamatok (melyek gyakran a játékba ágyazódva bontakoznak ki) és az önmegvalósítás szolgálatába állított munkatevékenység alapja is azonos pszichofiziológiai állapot kell, hogy legyen.” Páli J.: A játék, mint alapozó funkció 6. Játékpedagógiai Fórum, I. k. Hajdúböszörmény, 1991.

„A csecsemő és gyermekkorra az érzéki megismerés a jellemző. A gyermek elsősorban képekben fogja fel a világot, ezek képzetekké rendeződnek, s ezekben tükröződik a valóság.” Tunyogi Erzsébet: Művészetek szerepe az érzelmi nevelésben

„A játék belülről fakadó, önmagáért való tevékenység, melynek célja az öröm átélése. A gyermek azért játszik, mert játszani jó. A felnőtt feladata ebben a nyugodt játék feltételeinek biztosítása (hely, idő, eszköz), ill. a gyermek igényeihez igazodó részvétel a játékban.” Szombathelyiné dr. Nyitrai Ágnes

Játszóház hétköznaponként a Kabóca Házikóban

A Kabóca Bábszínház a 0-3 éves gyerekeket és szüleiket szeretné megszólítani új programsorozatával.

A játék csupa örömforrás: a rácsodálkozásé, az együtt játszásé és az „én meg tudom csinálni” öröme.

A belépés a Játéktérre díjtalan!

Megközelítés: autóval és busszal és gyalog

(pelenkázási lehetőség)


2020.01.01. - 2020.12.31.
További ajánlataink

2020.01.01. - 2020.12.31. Baba-mama foglalkozások a Kabóca Házikóban
Találatok száma: 3

Hostel Magister

Hostel Magister

A Hostel Magister szálloda jellegű modern épülete Veszprém egyetemi városrészében, a belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben helyezkedik el. Igényesen berendezett 2 ágyas és 2x2 ágyas fürdőszobás-minikonyhás apartmanokkal várja kedves vendégeit. A 800 férőhelyes Hostel Magister diákhotel ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Historia & Historante ****

Hotel Historia & Historante ****

A szálloda Veszprém belvárosában fekszik, közel az Óváros térhez. 29 férőhellyel rendelkezik. A műemlék épületben kialakított kis szállodához 60 fős rendezvényterem tartozik, az éttermet egy 80 fős pinceterem egészíti ki. Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Historia Malomkert

Hotel Historia Malomkert

A festői környezetben megálmodott Hotel Historia Malomkert a műemlék épületek különlegességével, egyedi stílusával és egyedülálló panorámával a Veszprémi Várra várja a pihenésre, városnézésre érkezőket és üzleti utazókat. Legyen részese nem mindennapi élményekben szállodánkban! Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Natura Nap Veszprém 2020
Natura Nap Veszprém 2020
  • Veszprém
2020. október 10.
Veszprémi események 2020. Online jegyvásárlás
Veszprémi események 2020. Online jegyvásárlás
  • Veszprém
2020. július 15 - 19.

Figyelmébe ajánljuk!

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
8200 Veszprém , Táborállás park 1., (Veszprém Agóra)
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események