Kárpátaljai kirándulás, autós városnéző túra Ungvárra és Munkácsra a Hernádvécsei Hotel Vécsecityből
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Kárpátaljai kirándulás, autós városnéző túra Ungvárra és Munkácsra a Hernádvécsei Hotel Vécsecityből

2020.01.01. - 12.31.

A festői Hernád-völgyben, a Cserehát dombjainak napos lankáin, Hernádvécsén, a volt Vécsey-Sardagna Kastélyt magában foglaló, e vidéken egyedülálló szállodakomplexum, a Hotel Vécsecity ideális kiindulópont egy kárpátaljai kiránduláshoz. Az autós városnéző túra keretében érdemes felkeresni Ungvár és Munkács látnivalóit. Autójában ülve élvezheti a tájat, hegyeket, völgyeket, folyót, erdőt, s biztos, hogy történelmi-építészeti nevezetességekhez, a szívet is megérintő emlékekhez jut el.

Kárpátalja kit érdekel?!

Hernádvécse – Ungvár – Munkács - Hernádvécse

Ungvár - 2 óra 10 perc - javasolt látogatási időtartam: 2-3 óra + ebéd
Az ungvári vár vagy Drugeth-vár Ungvár nevezetessége, Kárpátalja egyik leghíresebb műemléke. Első írásos említése a Gesta Hungarorumban található. Ungvár szívében foglal helyet, a vulkanikus eredetű Várhegyen. Egy várkastéllyá átalakított belső várból és az azt övező parkból áll, melyet négy fülesbástyával és egy háromszögletű bástyával megerősített védőfal vesz körül. Ma a várkastélyban a Kárpátaljai Helytörténeti Múzeum és Képtár valamint ideiglenes kiállítások találhatóak. A helytörténeti múzeumban megtaláljuk Kárpátalja történelmi múltjának legértékesebb relikviáit a kőkorszaktól napjainkig. A Boksay József Kárpátaljai Megyei Szépművészeti Múzeum festményei között Munkácsy Mihály, Révész Imre, Aba-Novák Vilmos, Mednyánszky László, Rudnay Gyula, Erdélyi Béla (a kárpátaljai festőiskola megalapítója), Boksay József és számos kárpátaljai magyar művész képei.
Ungvár és környékének látnivalói még a Római katolikus templom, a Petőfi tér Petőfi Sándor szobrával, a Gyöngyösi-kastély,  a Szabadtéri néprajzi múzeum, benne magyar parasztporta Viskről, a Nevickei várrom. Szerednyén a szerednyei várrom, mely a Dobó család birtoka volt, a város nevezetessége a Dobó István által építtetett öt kilométeres borospince-labirintus. A Gerényi körtemplom a 13. század elejéről, korabeli freskókkal, és Szalókán egy festett kazettás mennyezetű református templom.

Munkács - 40 perc - javasolt látogatási időtartam: 2 óra
A munkácsi vár Kárpátalja legnevezetesebb, legszebb történelmi műemléke, amely fontos szerepet játszott a magyar történelemben. A Latorca völgyében, a Vereckei hágó felől érkező út mellett épült Munkács. Várát, amely 1263 után épülhetett, 1311-ben említették először. Katonai jelentőségét a 19. század közepéig megtartotta. A fellegvár Lorántffy-bástyáján Zrínyi Ilona és az ifjú II. Rákóczi Ferenc szobra áll. Érdekesség még a reneszánsz Rákóczi-kastély (Fehér-ház) II. Rákóczi Ferenc domborművével, a gótikus Szent Mihály-kápolna, a szecessziós stílusú városháza, Munkácsi Mihály mellszobra egykori szülőháza közelében és a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Színház.

Hernádvécsére vissza 2 óra 40 perc
Összes útidő: 5 óra 20 perc
Javasolt látogatási időtartam összesen: kb. 4-5 óra
Javasolt programterv: Indulás korán, reggeli után, ebéd Ungváron, érkezés vissza a szállodába késő esti órákban

Szállodakomplexum

A Hotel Vécsecity nem csak egy szálloda, hanem egy igazi élménybirodalom, ahol Vendégeink egy különleges, elvarázsolt világ lakóivá válnak a régmúlt és a ma harmóniájában.  A szálloda egészében impozáns és elegáns, mégis, ahogy betérnek hozzánk, az igazi szabadságot élvezhetik akár otthon; s ha gondolják, kiléphetnek cipőjükből és akár mezítláb a folyosók szövevényében, a city utcáin barangolva is élvezhetik a luxust. Rejtélyes antik tárgyak bújnak meg a sarkokban, különleges műalkotások bukkannak elő a régmúlt történetét idézve, mesélve az elmúlt századokról.

Az igazi otthon melegségét kínáljuk, elfeledett házias ízekkel és illatokkal, kristálytiszta levegővel a hatalmas ősfás parkban. Legyen szó családi pihenésről, üzleti útról, elegáns ünnepi alkalomról vagy hétköznapi kikapcsolódásról, nálunk mindenki megtalálja a szívéhez közelálló szobát, rendezvényt, szórakozást, sportot, s élvezni fogja az itt töltött idő minden pillanatát.

Mi és munkatársaink, az Önök vendéglátói arra törekszünk, hogy Önök ne csak szállóvendégek legyenek, hanem érezzék a hely sugárzását, a környék természeti, történelmi szépségét, s kedves barátokként élményekkel telve térjenek haza, akik szívesen látogatnak vissza és érzik, hogy meleg szívvel és tárt karokkal várjuk őket újra Hernádvécsén, a kastélyba zárt városba.


2020.01.01. - 2020.12.31.
Találatok száma: 1

Perlik Vadászkúria és Vendégházak

Perlik Vadászkúria és Vendégházak

Pihenjen festői környezetben a Cserehát dombvidékén. A Perlik Vadászkúria és Vendégházak 2 hektáros területen, összesen 10 szobával 3 apartmanházban, medencével, mesés környezetben várja a pihenni vágyókat. Bővebben

Újdonság
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt események

Hasonló ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Hernádvécsei programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás