Július 19. és 21. között újra csúcsra járatjuk a bulit a 26. Harkányi Fürdőfesztiválon!
Július 19. és 21. között újra csúcsra járatjuk a bulit a 26. Harkányi Fürdőfesztiválon!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?

Keresztény Színházi Fesztivál 2019. Online jegyvásárlás


Az idén hatodszorra rendezzük meg a Keresztény Színházi Fesztivált. Célunk, hogy a színes és változatos programokkal minél szélesebb réteghez szóljunk a színház nyelvén. A fesztivál fő témája és irányvonala továbbra is a kereszténység megélése itt és most, valamint a szeretet parancsa és ereje, amely a művészet által nyer felmagasztosulást és útmutatást. A fesztivál programjai minden korosztályhoz szólnak: ehhez a színház minden eszközét igénybe vesszük a klasszikus elemektől az új színházi nyelven át, és természetesen a repertoárból nem hiányoznak a zenés és táncos elemek sem. A műfaji változatosság és sokszínűség elvét szem előtt tartva kínálunk a nagyérdeműnek nagyszerű és igényes élménysorozatot. Színvonalas keresztény tematikájú produkciók segítségével közelebb szeretnénk hozni egymáshoz az embereket, emlékeztetni mindenkit a közösség erejére.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

VI. Keresztény Színházi Fesztivál programok 2019

ÁPRILIS 26. PÉNTEK, 19.00
NAGYSZÍNPAD

KIÁLLÍTÁS- ÉS
FESZTIVÁLMEGNYITÓ
Az Etyeki Műhely képzőművészeinek kiállítása
Lucza Daniella fazekas-kerámikus,
Lucza Zsuzsanna faszobrász
A kiállítás a fesztivál minden napján megtekinthető.

Kerényi Imre – Balogh Elemér – Rossa László

CSÍKSOMLYÓI PASSIÓ
passiójáték, az Újszínház előadása

Az előadást az Újszínház Kerényi Imre emlékének ajánlja

Rendező: Nagy Viktor

Csíksomlyó ősi Szűz Mária kegyhely mivolta, történeti és spirituális hivatása, a tradíciót és a népet megtartó ereje adta azt a szellemi és lelki légkört, melyben a XVIII. század során a híres nagypénteki szenvedéstörténeti misztériumdrámák elhangozhattak.

Jelképes és egyúttal talán sorsszerű, hogy a drámák kéz-iratai a kommunista diktatúra első évtizedeiben a Szűz Mária-szobor alatti dobogóban rejtőzködtek, amíg 1980. augusztus 22-én egy felújítás során, teljesen ép állapotban fel nem lelték őket.

Balogh Elemér és Kerényi Imre 1981-ben a legendás várszínházi előadáshoz készített egy szövegváltozatot „Csík-somlyói passió“ címmel, amelyet hosszú évekig hatalmas sikerrel játszottak itthon és külföldön. Az előadáshoz Rossa László gondosan megválogatott, a drámához szorosan kapcsolódó zenei anyagot készített, részben a passiókban gyakran szereplő egyházi énekek felhasználásával.

ÁPRILIS 27. SZOMBAT, 17.00
BUBIK ISTVÁN STÚDIÓ

SZAKRALITÁS A MŰVÉSZETBEN
szakmai beszélgetés

Házigazda: Takaró Mihály, vendégei: Dörner György, Bogár László, Szerencsés Károly

A beszélgetés témái részben a fesztivál előadásai által felvetett problémák, részben a szakralitás és a művészet kapcsolata a szakértők és a közönség aktív részvételével.

ÁPRILIS 27. SZOMBAT, 19.00
NAGYSZÍNPAD

Rákosi Viktor – Nemlaha György

ELNÉMULT HARANGOK
színmű, a Békéscsabai Jókai Színház előadása
Rendező: Pataki András

Játsszák: Czitor Attila, Mészáros Mihály, Csonka Dóra, Nagy Éva, Katkó Ferenc, Szőke Pál, Veselényi Orsolya, Gyarmati Éva, Szabó Lajos, Csurulya Csongor, Juhos Marcell szh., Csipke Sándor, valamint: Laszkó Viktor szh., Maták Ádám szh., Szász Borisz szh., Tehenes Vivien szh., Szojka Cinthia Daniella szh., Csuvarszki Margit, Molnár Edina, Szabó Anikó, Bandl András, Havasi Árpád, Molnár Tamás, Nyul Zoltán Bence

Díszlettervező: Lenkefi Réka
Jelmeztervező: Vesztergombi Anikó

1903-ban Rákosi Viktor váteszi éleslátással jósolta meg a magyar jövőt, ami 1920. június 4-én bevégeztetett. Tizenöt év múlva, 1918. december 1-én, a Román Nemzeti Tanács kinyilvánította Erdély elszakadását Magyarországtól és csatlakozását a Román Királysághoz. 100 év múlva, 2018. december 1-én, ennek emlékét siratta a Békés-csabai Jókai Színház az Elnémult harangokdíszbemutatóján. A történet főhőse a Hollandiában tanult Simándy Pál fiatal református lelkész, aki egy erdélyi szórványfaluba kerül, ahol a nyomorral szembesülve próbál a kilátástalansággal, a babonákkal és az erőszakosan terjeszkedő román ortodox egyházzal szembeszállni. A szétzilált, hitét vesztett falu református templomából a pópa gyakorlatilag ellopatja a harangot. A fiatal lelkész őrülten beleszeret a pópa lányába, Floricába. Egy szörnyű tragédia felé sodródva rájön, hogy a lány apja a bukaresti nagyromán irredenta központ ügynöke...

ÁPRILIS 28. VASÁRNAP, 17.00
BUBIK ISTVÁN STÚDIÓ

Károlyi Gáspár

A VIZSOLYI BIBLIA
Szerkesztette és előadja: Csernus Mariann

I. rész
Előljáró Beszéd
Mózes első könyve
Bírák könyve
Sámuel első könyve
Dávid LI-ik Zsoltára

II. rész
Ézsaiás Próféta könyve
Máté írása szerént való Evangéliom
János írása szerént való Evangéliom
Szent János Jelenése
Pál Apostolnak Corinthus városába írott első levele

Szeretném, ha az én bibliámról mások beszélnének. Én inkább előadni szeretném a közönségnek mindazt, amit róla elképzeltem.

(Csernus Mariann)

ÁPRILIS 28. VASÁRNAP, 19.00
NAGYSZÍNPAD

Páskándi Géza

LÉLEKHARANG
dráma két részben
a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadása

Rendező: Léner András

Játsszák: Havasi Péter, Őze Áron, Csadi Zoltán, Szemán Béla, Makai Anita, Tőkés Nikoletta, Jiling Ottó

Látvány: Kovács Yvette Alida Dramaturg: Kompár Valéria

Az előadás a Ferenc József császár elleni sikertelen merényletet tárgyalja, amit Libényi János magyar szabósegéd követett el 1853. február 18-án Bécsben. Miért, kinek a megbízásából, miféle nemzeti érzéstől vezérelve készült ez a gyerek-ember a császárgyilkosságra? Kinek származik ebből haszna, kiket erősít meg a merénylet? Az író egy izgalmas krimi módszerével nyomozza végig az esetet: hogyan válik csöndes forradalmárrá egy nagypolitikától távol álló, egyszerű szabólegény.

ÁPRILIS 29. HÉTFŐ, 19.00
NAGYSZÍNPAD

BÖJTE CSABA ÉS SZÍNJÁTSZÓI

Csaba testvér – ahogyan mindenki szólítja – prédikációiban, könyveiben a szeretet erejét és a család fontosságát hangsúlyozza. Vélekedése szerint a szeretet az élet legfontosabb feladata, amely a cselekvésben mutatkozik meg. Ezt a cselekvő szeretetet sugározza és mutatja be kis pártfogoltjainak, a gyermekotthon lakóinak rövid műsorával, akik egy-egy szent életét elevenítik meg, példát adva állhatatosságról, tisztaságról és jóságról.

ÁPRILIS 29. HÉTFŐ, 19.00
BUBIK ISTVÁN STÚDIÓ

Fekete Sándor

LENKEY TÁBORNOK
A TIZENNEGYEDIK ARADI VÉRTANÚ
történelmi dráma két részben
az egri Gárdonyi Géza Színház előadása

Színpadra átdolgozta és rendezte: Beke Sándor

Játsszák: Várhelyi Dénes, Nagy Lóránt, Kardos Kristóf, Fehér István, Réti Árpád, Nagy Adrienn, Kascsák Dóra, Pilisy Attila, Kovács Attila

Díszlet: Bényei Miklós, Jelmez: Molnár Gabriella

A tizenhárom aradi vértanú névsorát tanítják az iskolákban, és illik is tudni, de a tizennegyedik nevét, Lenkey tábornokét, alig ismerik. Pedig az ő százada volt a gyújtózsinór, ők csatlakoztak elsőként a forradalomhoz. Sztanislauban Lenkeyt lecsukták, mert nem ölette halomra a lengyel hazafiakat. Břežanyban külön akasztófát állítottak fel a számára, hogy mindenki lássa, hogy végzik az árulók. Vérdíjat tűztek ki a fejére. Világos után, aradi kihallgatásán a vérbíró közölte vele, hogy bárki kaphat kegyelmet, de az ő bitófáját már készíti az ács... A legünnepeltebb hős volt a forradalomban. Erős érzelmek kötötték egy csodálatos lengyel grófnőhöz. Egri volt és büszkék lehetünk rá. Petőfi az ő századát emelte példaképpé alábbi versében:

„Koszorút kötöttem
Cserfa levelekbül,
Harmat csillog rajta
örömkönnyeimbül...
Kinek adnám én ezt,
Kinek adnám másnak,
Mint vitéz Lenkey
Huszárszázadának?”

ÁPRILIS 30. KEDD, 18.00
BUBIK ISTVÁN STÚDIÓ

ÁLMOM: AZ ISTEN
Magyar költők istenes versei

Előadja: Mihályi Győző
Csellón közreműködik: Karasszon Eszter

Az előadás során Ady Endre, Karinthy Frigyes, Radnóti Miklós, Örkény István, József Attila és Petőfi Sándor műveit szavalja el Mihályi Győző, aki a költőkről, a versek születésének körülményeiről és jelentőségéről is beszél. A versek mellé Karasszon Eszter gordonkajátéka párosul, aki Johann Sebastian Bach szvitjeinek néhány tételét mutatja be.

A Károli Gáspár Református Egyetem előadása.
Producer: Dr. Bársony Márton, PhD
Műhelyvezető tudományos főmunkatárs

ÁPRILIS 30. KEDD, 19.00
NAGYSZÍNPAD

Fesztiválzárás:

BOLYKI BROTHERS – KONCERT
Bolyki András – bariton, Havas Lajos – tenor,
Bolyki György – tenor, Bolyki László – basszus,
Bolyki Balázs – kontratenor

A Bolyki Brothers Magyarország egyik legjelentősebb a cappella együttese. Több mint húsz éve dolgoznak együtt, és a komolyzene, a pop, valamint a dzsesszvilág is számon tartja, és értékeli munkájukat.

Az együttes tagjai képzett zenészek. Brácsa, klarinét és pozan szakon végeztek. Aktív résztvevői a nemzetközi komolyzenei életnek is. A tagok dolgoznak a Budapesti Fesztiválzenekarban, az Esterházy Ensemble-ben (Bécs), az Erkel Ferenc Kamarazenekarban (Budapest) és a Back II Black zenekarban. Komolyzenei végzettségük állandó frissességben tartja – egy nemzetközi zsűri által önálló műfajként aposztrofált – művészetüket.

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja.

Forrás:  A fesztivál honlapja

További ajánlataink

2019.09.27. - 2019.09.29. Új Színház előadások Budapest 2019. Műsor és online jegyvásárlás
2019.09.28. - 2019.09.29. A funtineli boszorkány előadások az Új Színház műsorán 2019. Online jegyvásárlás
2019.10.04. - 2019.10.05. Új Színház előadások Budapest 2019. Műsor és online jegyvásárlás
2019.10.10. - 2019.10.12. Új Színház előadások Budapest 2019. Műsor és online jegyvásárlás
2019.10.17. - 2019.10.18. Csíksomlyói Passió előadások az Új Színházban 2019. Online jegyvásárlás
2019.10.17. - 2019.10.20. Új Színház előadások Budapest 2019. Műsor és online jegyvásárlás
2019.10.18. Jótékonysági estek 2019. Koncertek, rendezvények, online jegyvásárlás
2019.10.20. A funtineli boszorkány előadások az Új Színház műsorán 2019. Online jegyvásárlás
2019.10.22. Új Színház előadások Budapest 2019. Műsor és online jegyvásárlás
2019.10.24. - 2019.10.27. Új Színház előadások Budapest 2019. Műsor és online jegyvásárlás
2019.10.28. - 2019.10.31. Új Színház előadások Budapest 2019. Műsor és online jegyvásárlás
2019.10.29. Országjáró Mátyás király zenés históriás játék előadások 2019. Online jegyvásárlás
2019.12.08. Jótékonysági estek 2019. Koncertek, rendezvények, online jegyvásárlás
2019.01.01. - 2019.12.31. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
2019.01.01. - 2019.12.31. Budapesti színházi előadások 2019. Műsor és online jegyvásárlás
Találatok száma: 5

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
  • Budapest
  • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.
Budapesti színházi előadások 2019. Műsor és online jegyvásárlás
Budapesti színházi előadások 2019. Műsor és online jegyvásárlás
  • Budapest
  • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.

Hasonló ajánlatok

Alma Együttes koncertek 2019
Alma Együttes koncertek 2019
2019. augusztus 2.
Hétvégi családi programok a Várkert Bazárban
Hétvégi családi programok a Várkert Bazárban
  • Budapest
  • I. kerület
2019. július 20 - 21.
Jóga program a Várkert Bazárban
Jóga program a Várkert Bazárban
  • Budapest
  • I. kerület
2019. július 23.

Figyelmébe ajánljuk!

Új Színház
Új Színház
  • Budapest
  • VI. kerület

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket