Kihívás Napja 2024. Törj ki a hétköznapokból az év egyik legaktívabb napján!

, Több településen és helyszínen

Törj ki a hétköznapokból! A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) koordinálásával 2024. május 29-én ismét megrendezésre kerül a nemzetközi színtéren is jelen lévő Kihívás Napja. Tanintézmények, közösségek, munkahelyek, települések sokaságát biztatjuk arra, hogy lendüljenek mozgásba május utolsó szerdáján. A cél idén is az, hogy a kategóriák legaktívabbjai elnyerjék a Magyarország legsportosabbja címeket.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Kihívás Napja

2024. május 29.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. Ez a játékos versengés Kihívás Napja néven hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett.

A Kihívás Napja fő célja, hogy május utolsó szerdáján kedvet teremtsen a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz. Ezen a napon több száz csatlakozó sportprogram zajlik az országban, amelyekhez a helyi szervezőknél lehet csatlakozni.

A Kihívás Napja talán az év legaktívabb napját jelenti. Hazánkban eddig összesen 1596 település vett részt a vetélkedésben, de már különböző kategóriák szerint mérettethetik meg magukat az önkormányzatok, oktatási intézmények, rendvédelmi szervek, munkahelyi csapatok, és a sportszervezetek is.

A Kihívás Napja helyi eseményei a legkülönbözőbb sportágakkal és mozgásformákkal várják az érdeklődőket. Nézz körül a honlapunkon, mert jó eséllyel találsz olyan eseményt, ami a közeledben van és izgalmas, aktív programot kínál

Szervezz és csatlakozz!

Az eseményhez a weboldalon keresztül lehet csatlakozni eseményszervezőként. Résztvevőként pedig az oldalon elérhető programok közül lehet a későbbiekben választani.

Fókuszban a munkahelyek

Munkahelyek számára egy hónapon át tartó kihívást hirdetünk május 1-29. között. Cél a mozgásra ösztönzésen túl az életmódváltás elősegítése a választható Táplálkozz okosan! kihívással, mely a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével való együttműködés keretein belül valósul meg.

Extra kihívások

Akinek nem lenne elég a kategóriánkénti versengés, azoknak külön kihívásokkal készülünk. Tanintézmények a Kinder Joy of Moving Kihíváshoz, települések, közösségek pedig a Széchenyi Kihíváshoz csatlakozhatnak, a munkahelyeknek pedig a Táplálkozz okosan! kihívásban való részvétel lehetőségét kínáljuk.

A program az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

A Kihívás Napja kiemelt támogatója a Kinder Joy of Moving program.

A program támogatója a Szerencsejáték Zrt.

További ajánlataink

2024.09.01.
2024.10.01. - 2024.10.31.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Családi Mozgásfesztivál 2024 Budapest Családi Mozgásfesztivál 2024 Budapest
  • Budapest
  • XIV. kerület
2024. szeptember 1. (vasárnap)

Figyelmébe ajánljuk!

Magyar Szabadidősport Szövetség Magyar Szabadidősport Szövetség
  • Budapest
  • XIV. kerület
Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Megadott intervallumban:
-tól
-ig