Királyi Napok 2021 Székesfehérvár

Királyi Napok 2021 Székesfehérvár


A Szent István ünnepe köré szervezett rendezvénysorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely igazi kulturális csemegékkel várja a fehérváriakat és a városba látogatókat. 10 feledhetetlen napot ígér városunk legszebb és legfontosabb ünnepe idén augusztusban is. Az első napokban a néptáncosoké lesz a főszerep a Királyi Napok Folkfesztiválon, majd augusztus 19-én este a Bory-vár szomszédságában az Öreghegyi Mulatság várja a látogatókat. Augusztus 20-22. között a Koronázási Ünnepi Játékok a középkori királyi városba röpíti vissza a látogatókat: a belvárosban hagyományőrző csapatok, zenészek, gólyalábasok teremtenek középkori hangulatot, de ismét láthatunk élő sakkszínházi produkciót is. Augusztus 20-án a közönségkedvenc királyi óriásbábok vezetésével történelmi felvonuláson vehetünk részt, utána a Zichy-ligeti színpadon István a király koncert zárja a napot.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Székesfehérvári Királyi Napok 2021

Városunk legszebb és legizgalmasabb kulturális fesztiválja a Székesfehérvári Királyi Napok: olyan rendkívüli időutazásban részesít bennünket, amelynek során a középkorról szóló történelemkönyvek lapjai elevenednek meg a Belvárosban. Látványban, hangzásban feledhetetlen közösségi és személyes élményt kínál a Nemzeti Emlékhelyen zajló Koronázási szertartásjáték. A fesztivál egyedülálló hangulatát, sokszínűségét az impozáns színpadi produkciók mellett azok a páratlan találkozások is jól mutatják, amikor az Árpád-házi királyainkat ábrázoló óriásbábok lépkednek mellettünk a Fő utcán sétálva. Büszkék vagyunk erre a hagyományra, büszkék vagyunk arra, hogy a történelmi múltjában gazdag Székesfehérvár tele van élettel! A Nemzetközi Néptáncfesztiválon ismét megtáncoltatjuk a „világot” és részesei lehetünk a Népművészeti Fesztiválnak. Idén is nálunk találkoznak a régió katonazenekarai, a Zichy színpad pedig számos izgalmas koncert helyszíne lesz esténként. Kedves Vendégeink, kedves Székesfehérváriak!  Érezzék jól magukat, és szerezzünk ismét közösen feledhetetlen élményeket a Királyok Városában!

AUGUSZTUS 22., VASÁRNAP

Belváros, Zichy liget
10.00–19.00  Koronázási Ünnepi Játékok

A történelmi kisfesztivál hamisítatlan középkori hangulattal, hagyományőrző bemutatókkal, régizenei együttesekkel, középkori piaccal, az Árpád-házi királyokat megismertető családi játékkal, számos gyermekjátékkal, kreatív és kézműves foglalkozásokkal, és természetesen a királyi óriásbábokkal várja a vendégeket ebben az évben is. 21.00 órától épületfényfestés színezi a Belvárost: interaktív kirakós játék 3D-s fénykockákkal az Országzászló téren és 3D épületvetítés a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületén.

Állandó programok:

  9.00–18.00  Történelmi játékok (Zichy liget)
10.00–19.00  Középkori piac, középkori városi élet (Városház tér)
10.00–19.00  Kézműves foglalkozások (Országzászló tér)
10.00–19.00  Kézműves foglalkozások, fajátékok (Bartók Béla tér)
10.00–19.00  Hagyományőrzők tábora (Zichy liget) 
10.00–19.00  Lovagoltatás a Fehérvári Huszárok Egyesületével, lovagi torna (Zichy liget)
10.00–19.00  Árpád-házi ágbogozó és Az Árpád-háziak nyomában játék az óriásbáboknál (A játékfüzet elérhető a Virágórával szemben található információs faháznál, a Városház téren a Tourinform információs pontján és az Országzászló téri óriásbábok mellett.)
21.00  Fényfestések: interaktív 3D-s kirakós játék (Országzászló tér), 3D-s épületvetítés (Szent István Király Múzeum Fő utcai épülete, valamint Nemzeti Emlékhely, a mauzóleum fala)

Vasárnapi programok:

10.30  A Pavane zászlóforgatók bemutatója (Városház tér)
13.00  A Fejér Baranta Hagyományőrző Sportegyesület harcművészeti bemutatója (Zichy liget)
13.00  A Pavane zászlóforgatók bemutatója (Hotel Magyar Király előtt)
14.30  A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje harcművészeti bemutatója (Zichy liget)
15.00  A Pavane zászlóforgatók bemutatója (Városház tér)
16.00  Az I. András Király Lovagrend harcművészeti bemutatója (Zichy liget)
17.00  A Pavane zászlóforgatók bemutatója (Zichy liget)
17.30  Pannon mesék: Estefán király legendája – a Szabad Csepűrágók előadása (Városház tér)
17.30  A Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület harcművészeti bemutatója (Zichy liget)
18.00  A Szárnyas Sárkányok interaktív gólyalábas komédiája (Városház tér)

Nemzeti Emlékhely
19.00  Középkori élő sakk: A három király csatája

Újra összecsap a világos és a sötét sereg: a Székesfehérvári SzC I. István Technikum  35 diákja száz négyzetméteres sakktáblán mutatja be élő sakkjátszma formájában a középkori Magyarország egyik kiemelkedő ütközetét, az 1278. augusztus 26-án lezajlott morvamezei csatát. A magyar és kun segédcsapatok döntő szerepet játszottak abban a győzelemben, amely Európa legbefolyásosabb családjai közé repítette az addig jószerével ismeretlen, kis osztrák uralkodói házat, a Habsburg-házat. Az előadás írója és rendezője Matuz János.

Zichy-színpad
20.00  Táncünnep –
fesztiválzáró est az Alba Regia Táncegyüttessel 

Városháza Díszudvara
21.00  Kertmozi: Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák
– mb. amerikai romantikus vígjáték, 90 perc, 2020 (12) 

Információ és jegyvásárlás: www.baratsagmozi.hu (Esőnap: augusztus 24., kedd 21.00)

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

2021. augusztus 13–22.

21.00  3D fényfestés a Nemzeti Emlékhelyen, a mauzóleum falán

Vörösmarty Színház
2021. augusztus 13–31.

Fotóválogatás a bábkészítő táborok legjobb pillanataiból, kiegészülve Somogyi Győző grafikus, festőművész óriásbáb tervrajzaiból | Kiállítás az elmúlt nyolc esztendő szertartásjátékainak jelmezeiből

A kiállítások augusztus 13–31. között hétköznap 10.00–18.00, augusztus 14–16. között 10.00–19.00 óráig látogathatók.

Kérjük, kísérjék figyelemmel online felületeinket, a műsort folyamatosan frissítjük!

A programok ingyenesek, a belépődíjas rendezvényeket jeleztük. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.


Középkori óriás sakk

2021. aug. 21-22.

Újra összecsap a világos és a sötét sereg a székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyen: a Székesfehérvári SzC I. István Technikum 35 diákja száz négyzetméteres sakktáblán mutatja be élő sakkjátszma formájában a középkori Magyarország egyik kiemelkedő ütközetét, az 1278. augusztus 26-án lezajlott morvamezei csatát. A magyar és kun segédcsapatok döntő szerepet játszottak abban a győzelemben, amely Európa legbefolyásosabb családjai közé repítette az addig jószerével ismeretlen, kis osztrák uralkodói házat, a Habsburg-házat.

2019-ben mutatkozott be a nagyközönség előtt Székesfehérvár új művészeti programja, a történelmi élő sakk, amelyet először az Emlékhelyek napján, majd a Székesfehérvári Királyi Napok ideje alatt még hat alkalommal láthatott a közönség.  Az óriási sakktáblán a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjai a sakk játékrendszerében játszották el a középkori magyar történelem leghíresebb csatáját, az 1241-ben lezajlott muhi csatát. Tavaly a tópartisok megismételték nagy sikerű produkciójukat a bemutató eredeti helyszínén, a Nemzeti Emlékhelyen.

A kezdeményezés 2021-ban új seregekkel és csatával folytatódik: idén Kun László és kora kerül a figyelem fókuszába, a hozzá köthető, a  Székesfehérvári SzC I. István Technikum diákjai által eljátszott csata pedig a híres második morvamezei csata. Hogy miről nevezetes csata ez? Leginkább arról, hogy a magyar és kun segédcsapatok döntő szerepet játszottak a győzelemben, amely Európa legbefolyásosabbjai közé repítette az addig jószerével ismeretlen, kis osztrák uralkodó családot, a Habsburg-házat.

II. Ottokár cseh király egyre erősödő hatalmától félve a német fejedelmek 1273-ban egy sváb grófot, Habsburg Rudolfot választottak királynak. Mivel a cseh főnemesség és Ottokár között nem volt felhőtlen a viszony, Rudolf úgy gondolta, egy háborúval lezárhatja a vitás kérdést. Tudatában volt viszont annak, hogy egymaga nem tud akkora haderőt kiállítani, amely sikerrel vehetné fel a harcot a csehekkel és az őket támogató csapatokkal, ezért az ifjú magyar királyhoz, IV. (Kun) Lászlóhoz fordult segítségért, aki nehézlovasokkal és kunokból álló könnyűlovasságával is Rudolf segítségére sietett. Az összecsapás 1278. augusztus 26-án zajlott Dürnkrut városánál, a Morva folyó mellett, ahol IV. László a magyar csapatok mögül, egy dombról követte a csatát. Az ütközet győztes megvívása eldöntötte a Német-római Császárság trónjáért folytatott hatalmi kérdést.

A középkori sakkszínház hadtörténész szakértője idén is dr. Veszprémy László hadtörténész, középkorkutató, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum igazgatója, sakkszakértője pedig Fehérvári István,  a Fejér Megyei Sakkszövetség főtitkára. A zenei vezető Cserta Balázs, a harcművészeti instruktor Kellner László, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákja, az előadás írója és rendezője Matuz János, az SZKKK művészeti intendánsa.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) történelmi kutatásokon alapuló előadása színpompás szórakoztató programnak is bizonyult: a sakkszínházat a Magyar Sakkszövetség felvette a 2024-es sakkolimpia programjai közé – a tervek szerint a budapesti Hősök terén 10 ezer ember láthat majd egy nagyszabású sakkszínházi előadást.

Szereplők 2021-ben:

KÖZÉPKORI ÉLŐ SAKK
A három király csatája – a morvamezei csata

Szereplők:
Kun László, magyar király: Rásky Gergő
Kézai Simon, magyar mesélő: Varjas Benjamin
Saumburki Brunó kancellár, cseh mesélő: Bíró Mózes

Világos sereg:
Miklós, magister camere, szekérnagy (A-GYALOG): Májer Fanni
Osl nembéli Péterfia Dénes (B-GYALOG): Nagy Dóra
Aba nembéli Amádé (C-GYALOG): Dömsödi Leila
Mortunus fia Mortunus (D-GYALOG): Mezőfi Martin
Gutkeled István (A-BÁSTYA): Göbölös Gábor
Bura, kun kapitány (B-HUSZÁR): Lukács Balázs
Baksa nembéli Simonfia György (C-FUTÓ): Pénzes Dorina
Habsburg Rudolf (KIRÁLY): Hamburger Nikander
Csák Máté (VEZÉR): Lakatos Patrik
Törtel, kun előkelő (F-FUTÓ): Rózsavölgyi Ádám
Heinrich baseli püspök (G-HUSZÁR): Vasas Alexandra
Ulrich von Heunburg (H-BÁSTYA): Régi Csenge
Walter Ramswag (E-GYALOG): Szalai Laura
Emmerbergi Berthold (F-GYALOG): Gödri Dóra
Wülfing von Stubenberg dómkáplán (G-GYALOG): Kovács Dorina
Ulrich von Capellen (H-GYALOG): Nagy Leila

Sötét sereg:
Czernini Smilo (A-GYALOG): Gebe Evelin
Miroslav Goll (B-GYALOG): Preszter Blanka
Henricus Italicus (C-GYALOG): Lukács László
Zdenek Kavka (D-GYALOG): Bakos Martina
Bechingi Tóbiás (A-BÁSTYA): Kellner László
Herbord von Füllenstein (B-HUSZÁR): Spanner Leila
Wittelsbachi Heinrich (C-FUTÓ): Kovács Petra
Nagy Ottokár (KIRÁLY): Déri Máté
Milota Dedics (VEZÉR): Boros Mátyás
Miklós, Ottokár fia (F-FUTÓ): Cseszneki Martin
Konrad von Hardegg (G-HUSZÁR): Gáspár Antal
IV. Brandenburgi Ottó, a nyilas (H-BÁSTYA): György Jázmin
Jaroslav Pekar (E-GYALOG): Matyeák Zoé
Vaslav Susta (F-GYALOG): Molnár Violetta
Mirkó Dudik (G-GYALOG): Korina Stichmann
Jan Korda (H-GYALOG): Soproni Gréti

A darab szereplői a Székesfehérvári SzC I. István Technikum diákjai
Hadtörténész szakértő: dr. Veszprémy László
Sakkszakértő: Fehérvári István
Harcművészeti instruktor: Kellner László
Felkészítő tanár: Molnár Anikó
Zenei vezető: Cserta Balázs

Írta és rendezte: Matuz János

Kísérőprogramok

Fényjátékok

A Székesfehérvári Királyi Napok alkalmával évről évre különleges fényfestészeti műalkotások színesítik a történelmi belvárost.

Óriásbábok

A Székesfehérvári Királyi Napok egyedülálló jellegzetessége a magyar középkor kiemelkedő alakjait megszemélyesítő közel öt méter magas óriásbábok megjelenése a rendezvényeken.

További ajánlataink

2021.09.22. - 2021.09.25. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Fehérvári Irodalmi Napok
2021.09.24. - 2021.09.26. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Kultúrházak éjjel-nappal
2021.09.25. Székesfehérvári látnivalók felfedezése, városnéző séták a Tourinform Iroda szervezésében
2021.09.25. Székesfehérvári belvárosi séta, fedezzük fel együtt a belváros gyöngyszemeit
2021.09.25. Székesfehérvári történelem, városnéző felfedező belvárosi séták idegenvezetővel
2021.09.25. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
A királyné sakkot ad - Belvárosi séta
2021.09.25. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Sárkányhajó fesztivál
2021.09.25. - 2021.09.26. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Tisztán látszik! Jövőtudatos fesztivál
2021.09.25. - 2021.09.26. Környezettudatos programok 2021 Székesfehérvár. Tisztán látszik, Jövőtudatos fesztivál
2021.09.25. - 2021.09.30. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Vörösmarty Színház előadásai szeptemberben
2021.09.26. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Máté Bence - vértelen vadászat - természetfotók kulisszatitkai a világ körül
2021.09.26. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Menő jövő - elektromos járművek nem csak a szemnek!
2021.09.28. - 2021.09.29. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Aladdin - Székesfehérvári Balett Színház
2021.10.01. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Fantomfájdalom - Székesfehérvári Balett Színház
2021.10.01. - 2021.10.02. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Vörösmarty Színház előadásai októberben
2021.10.08. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Best of Beliczai - Beliczai Balázs önálló estje, műsorvezető: Szobácsi Gergő
2021.10.08. - 2021.10.09. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Vörösmarty Színház előadásai októberben
2021.10.16. - 2021.10.21. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Vörösmarty Színház előadásai októberben
2021.10.24. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Vörösmarty Színház előadásai októberben
2021.10.30. - 2021.10.31. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Vörösmarty Színház előadásai októberben
2021.11.09. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Világvégre - Kiss Ádám önálló estje, műsorvezető: Elek Péte
2021.08.01. - 2021.12.31. Fehérvár kártya 2021. Extra programkedvezmények Nyiss Fehérvárra kártyával szállásfoglalóknak
2021.11.27. - 2021.12.24. Fehérvári Advent 2021. Székesfehérvári adventi ünnepi programok, események
2021.12.05. Székesfehérvári programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
A Dal a Miénk-Csík zenekar és az LGT dalok, Presser Gábor - Karácsony János
2021.01.01. - 2021.12.31. Templomok Székesfehérváron, templomtúra a belvárosban a barokk művészet gyöngyszemei között
2021.01.01. - 2021.12.31. Székesfehérvári skanzen látogatás, felelevenednek az elfeledett néphagyományok
2021.01.01. - 2021.12.31. Órajáték és óramúzeum látogatás belvárosi sétával, idegenvezetés Székesfehérváron csoportok számára
2021.01.01. - 2021.12.31. Családi program Székesfehérváron, játékos és kalandos programok kisvonatozással, fürdéssel
2021.01.01. - 2021.12.31. Hiemer-ház látogatás Székesfehérváron, ismerje meg velünk a városunk ékkövét!
2021.01.01. - 2021.12.31. Játékmúzeum látogatás idegenvezetővel, és játékos ismerkedés a város történetével Székesfehérváron
2021.01.01. - 2021.12.31. Osztálykirándulás Székesfehérváron, programcsomagok diákoknak a Tourinform Iroda szervezésében
2021.01.01. - 2021.12.31. Szobrok Székesfehérváron, szoborséta idegenvezetővel csoportok számára
2021.01.01. - 2021.12.31. Szép kutak, ismerje meg Székesfehérvár belvárosának művészi kútjai egy vezetett sétán
2021.01.01. - 2021.12.31. Történelmi programok, megelevenedik a középkor világa Székesfehérvár történelmi játszóparkjában
2021.01.01. - 2021.12.31. Szabadulós kincskereső játék: A kapitány titkai
Találatok száma: 9

Best Western Plus Lakeside Hotel**** Székesfehérvár

Best Western Plus Lakeside Hotel**** Székesfehérvár

Modern stílus és nemzetközileg garantált, négycsillagos minőség Székesfehérvár központjában, egyedi, tóparti környezetben, 86 fantasztikus szobával. Letisztult formák, visszafogott és elegáns megjelenés, gondosan válogatott hangulatok garantálják, hogy szállodánkban harmonikusan érezze magát. Kényelmét ... Bővebben


Dog Garden Kutyapanzió, Kutyanapközi és Kutyaiskola Székesfehérvár

Dog Garden Kutyapanzió, Kutyanapközi és Kutyaiskola Székesfehérvár

Szeretettel várunk, ha kedvenced hozzá van szokva a kutyatársasághoz és szeretnéd gondos, szakértő kezek közt tudni, míg Neked egyéb elfoglaltságod akad, vagy egyszerűen szeretnéd, hogy jól érezze magát és a nap végén egy fáradt kutyussal térhess haza. Bővebben


Jancsár Motel Székesfehérvár

Jancsár Motel Székesfehérvár

A szálloda Székesfehérvár belvárosától néhány percre helyezkedik el. Legyen szó akár családi nyaralásról, néhány napos üzleti útról, vagy csak átutazásról, szívesen látjuk vendégül és készséggel állunk rendelkezésére. Az épület 60 szobával rendelkezik. 24 db egyágyas szobával, 24 db kétágyas ... Bővebben


Platán Hotel Székesfehérvár

Platán Hotel Székesfehérvár

A királyok városában, Székesfehérváron mindössze öt perc sétára a központtól, mégis csendes, zöldövezeti környezetben vár a Hotel Platán. A teljesen felújított szállodában a vendég az első. Bővebben


Szent Gellért Hotel Székesfehérvár

Szent Gellért Hotel Székesfehérvár

A Szent Gellért Hotel a kiemelkedő szépségű történelmi belvárosban helyezkedik el. Néhány perc sétával elérhetőek a város legnevezetesebb kulturális értékei, épületei, múzeumai, éppen úgy mint a szórakozási, kikapcsolódási és bevásárlási lehetőségek. Bővebben


Szárcsa Hotel és Étterem Székesfehérvár

Szárcsa Hotel és Étterem Székesfehérvár

Székesfehérváron, a 63-as főút mellett található a békebeli hangulatban berendezett Szárcsa Hotel. Szállodánk különlegessége, hogy valamennyi szobánk és éttermi termünk más hangulatú, bútorzatú és színvilágú. Étterem, kerthelyiség, szabadtéri és beltéri wellness részleg medencékkel, szaunákkal, edzőterem, ... Bővebben


Vadászkürt Hotel Székesfehérvár

Vadászkürt Hotel Székesfehérvár

A Hotel Vadászkürt vonzó környezetet kínál mindössze 500 méterre Székesfehérvár központjától. A terrakotta meleg árnyalataival díszített szálloda ingyenes wifivel várja vendégeit. Bővebben


Hotel Magyar Király****

Hotel Magyar Király****

Megnyitotta kapuit Székesfehérvár legújabb és egyben legrégibb szállodája. A négycsillagos Hotel Magyar Király**** a közel 200 éves patinás műemlék épületben kívül-belül megújulva várja vendégeit. A `királyi` vendégeket 79 szoba és négy lakosztály, közel 400 fő befogadására alkalmas konferenciaterem, egy három ... Bővebben


Hotel Novotel Székesfehérvár****

Hotel Novotel Székesfehérvár****

A szálloda a történelmi belváros szélén található, 300 m-re a barokk főutcától, ahol a város főbb nevezetességei, múzeumai rövid sétával elérhetők. Közvetlenül a szálloda mellett van a városi uszoda és strandfürdő, valamint az Alba Plaza bevásárlóközpont. Bővebben
Találatok száma: 23

67Sigma Étterem Székesfehérvár

67Sigma Étterem Székesfehérvár

Az étterem az igényes gasztronómia helyszíne Székesfehérváron. Lezser belvárosi elegancia, modern, mégis hagyományokon alapuló kreatív konyha. Bővebben


Cadeau Bonbon Székesfehérvár

Cadeau Bonbon Székesfehérvár

Kézműves bonbonokkal, táblás csokoládékkal, főzött kávéval és csodás forró csokoládéval várják vendégeiket a a Magyar Király Szállóval szemben. Bővebben


Cafe Mandala

Cafe Mandala

A Cafe Mandalában beszélgetni másokkal egy finom kávé vagy egy különleges tea kíséretében gyógyító hatással van a lélekre. Bővebben


Hatpöttyös Étterem Székesfehérvár

Hatpöttyös Étterem Székesfehérvár

A székesfehérvári Hatpöttyös étterembenl megváltozott munkaképességű és sérült emberek dolgoznak. Ez a munka jellegéből adódóan segíthet az egészséges társadalomnak abban, hogy megismerje, elfogadja, megértse kevésbé szerencsés társait. Híd lehet az egészséges és a fogyatékos emberek között. ... Bővebben


Kiskulacs Vendéglő Székesfehérvár

Kiskulacs Vendéglő Székesfehérvár

A Kiskulacs Vendéglő 1999-ben nyitotta meg kapuit Székesfehérvár központjában, a városon áthaladó 7-es út mentén, a Budai úton. A vendéglő stílusát a régi polgári hagyományok határozzák meg. A környezet, a berendezés és a kitűnő konyha, Krúdy korának hangulatát idézi. A vendéglőben - a környéken ... Bővebben


KávéSzínHáz Kávézó

KávéSzínHáz Kávézó

A KávéSzínHáz Kávézó Székesfehérvár történelmi belvárosának egyik legszebb terén, a Bazilika mögött található Hösök terén (Fekvő Katona szobra) a Kossuth utca 3. szám alatt nyitotta újra kapuit 2011. szeptemberében, az Országalmától csupán egy percnyire. Bővebben


M7 Bistro Székesfehérvár

M7 Bistro Székesfehérvár

Vendégeink, a Balatonra igyekvők, üzletemberek, kamionosok és a székesfehérváriak kedvükre válogathatnak a széles kínálatból: többféle pörköltből és gulyáslevesből, a látványkonyhában készülő finomságokból, és megkóstolhatják a négy órán át konfitált, omlós libacombot is. Bővebben


N-Joy Bistro and Club

N-Joy Bistro and Club

Az N-Joy Bistro&Club Székesfehérvár legújabb gyöngyszeme. Éttermünkben megtalálhatóak a hagyományos magyar ételek, illetve a nemzetközi konyha legfinomabbjaiból is válogattunk. Emellett nagy pizzaválasztékkal, finom italokkal várunk Mindenkit hétfőtől-vasárnapig nagy szeretettel! Bővebben


Noé-hegyi Borrend

Noé-hegyi Borrend

Székesfehérváron, Szent István király ősi koronázási székhelyén, 52 lokálpatrióta borbarát polgár 2002. május 18-án megalakította a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrendet. Tagságunk az eltelt évek óta a magyar borkultúra iránti elkötelezettséggel munkálkodik boraink hírnevének öregbítésén. Az Alapszabályban ... Bővebben


Soho Étterem Székesfehérvár

Soho Étterem Székesfehérvár

Szezonálisan megújuló étlappal és igényes környezettel vár a város egyik legjobb étterme, a Soho. Üzleti találkozók, családi ünnepek és romantikus vacsorák tökéletes helyszíne. Bővebben


1 2 3   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
8000 Székesfehérvár , több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG