Keszthelyi koncertek 2020
Szent István Napi Zenei Fesztivál kiváló koncertekkel: Tankcsapda, Punnany Massif
Szent István Napi Zenei Fesztivál kiváló koncertekkel: Tankcsapda, Punnany Massif
Mézesvölgyi Indián Nyár - koncertsorozat 2020
Mézesvölgyi Indián Nyár - koncertsorozat 2020
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Keszthelyi koncertek 2020

Jegyvásárlás
2020. augusztus 23.

Könnyűzenei és komolyzenei koncertek Keszthelyen 2020-ban.

Esemény

2020. augusztus 23., vasárnap, 17:00–18:00
Szalonkoncert Podhorányi Zsolt íróval

KESZTHELY, Festetics-kastély, Tükörterem 

A belépés ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Szalonkoncert   Podhorányi Zsolt íróval Tóth Endre zenetörténész beszélget,
közreműködik: Illés Eszter fuvolaművész, Szalai Éva zongoraművész, és Korhecz Imola előadóművész

A zenés szalonbeszélgetésen arisztokrata otthonokba pillanthatunk be, de ezúttal nem az ősök csarnokát vesszük szemügyre, hanem a gyerekek lakrészét. Ma megütközve tekintünk arra a rideg viszonyra, amely az arisztokrata gyermekeket családjukhoz fűzte. Általában külön lakrészben éltek, szüleiket sokszor csak előzetes bejelentkezés után láthatták, amikor „jó reggeltet” kívántak nekik, és kézcsókra járultak színük elé. Kiváló nevelésben részesültek, azonban gyermekkoruk szinte minden percét szigorúan beosztották, a játékra nem sok idejük maradt. A szülő-gyermek viszony idegenségéről szinte minden korabeli főúri emlékirat megemlékezik. Ne gondoljuk azonban, hogy a grófi szülők kevésbé szerették a gyerekeiket. Podhorányi Zsolt író és Tóth Endre zenetörténész beszélgetéséből kiderül, ha jobban megismerjük egy-egy arisztokrata gyermekkorát, talán élete története is érthetőbbé válik. 

Műsor:
Rachmaninov: Vocalise
Ganne: Andante és scherzo
Fauré: Sicilienne

KLASSZ a pARTon fesztivál programja


2020. augusztus 23., vasárnap, 20:00–21:00
Devich Gergely és Zsoldos Bálint koncertje

Keszthely, Festetics-kastély
A belépés ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

„Gergő, te akkor fogod abbahagyni a csellózást, amikor elveszíted az egyik kezedet. Neked csellóznod kell.” Ezzel a döntő szerepet játszó gondolattal indította el tanára, Antók Zsuzsa a zenei pálya felé Devich Gergelyt, aki ma már a hazai zeneélet meghatározó szereplője. Szólistaként olyan karmesterek vezényletével lépett színpadra, mint Kocsis Zoltán vagy Fischer Iván, és csellózott már Nicolas Altstaedt, Maxim Vengerov és Várjon Dénes partnereként is. Elhivatott kamarazenész, aki különös érzékenységgel közelít Kodály zenéjéhez. Zsoldos Bálintot legutóbb Kolonits Klárával közös Liszt-estjükön hallhatta a Klassz a pARTon fesztivál közönsége – a zongoraművész most Beethoven, Kodály és Brahms művein keresztül kamarazenészi játékának újabb színeit mutatja meg. A zongorista a New York-i Carnegie Hallban éppúgy fellépett már, mint a salzburgi Mozarteumban vagy a moszkvai Rahmanyinov-teremben, szólistaként pedig olyan karmesterekkel dolgozott, mint Kocsis Zoltán vagy Vásáry Tamás.

Műsor:
Beethoven: F-dúr cselló-zongora szonáta, op. 5/1
Kodály: Szonatina
Brahms: F-dúr cselló-zongora szonáta, op. 99

KLASSZ a pARTon fesztivál programja


2020. augusztus 24., hétfő, 20:00–21:00
Joseph Haydn dalai és fortepiano művei

Keszthely, Festetics-kastély, Tükörterem
A belépés ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Ács Gabriella (ének) Tóth-Vajna Zsombor, Tóth-Vajna Gergely (fortepiano)

Joseph Haydn gyakran tartott házi muzsikálást barátai társaságában: biztos technikával, és kiváló zenei érzékkel interpretálta saját műveit. Kortárs leírásokból tudjuk, hogy a zeneszerző sokszor saját magát kísérte dalai előadásakor. Ezeknek a házi muzsikálásoknak a hangulatát idézi meg Ács Gabriella, Tóth-Vajna Zsombor és Tóth-Vajna Gergely koncertje, melyen elhangzik a német dalok első kötete, a D-dúr londoni szonáta és Haydn híres Kaiserliedjének négykezes változata is. A Tóth-Vajna ikrek rendkívüli sokoldalú zenészek, és kivételes tehetségüket jelzi, hogy zenei pályájukkal párhuzamosan mindketten orvosi egyetemet is végeztek. Elhivatott régi billentyűshangszer-specialisták és karmesterek, duóként fontos missziójuk a négykezes billentyűs zene népszerűsítése. Az elsősorban dalok és oratóriumok előadójaként ismert Ács Gabriellával nem először koncerteznek.

Műsor:
Haydn:
F-dúr Adagio, Hob. XVII:9
12 dal fortepianóra, Hob. XXVIa:1–6
Das strickende Mädchen
Cupido
Der erste Kuss
Eine sehr gewöhnliche Geschichte
Die Verlassene
Der Gleichsinn

D-dúr londoni szonáta, Hob. XVI/51

12 dal fortepianóra, Hob. XXVIa:7–12
An Iris
An Thyrsis
Trost unglücklicher Liebe
Die Landlust
Liebeslied
Die zu späte Ankunft der Mutter

Poco Adagio a “Császár kvartettből” négy kézre, Hob. III:77/2

KLASSZ a pARTon fesztivál programja


2020. augusztus 25., kedd, 20:00–21:00
A MOL Alapítvány zenei tehetségeinek koncertje

Keszthely, Festetics-kastély
A belépés ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Bánfi Barna szaxofonművész,
Bress Bálint gitárművész,
Hotzi Panni zongoraművész,
Nemes Réka és Wendler Enikő fuvolaművészek

Barokk versenyművek, latin ritmusok és népdalok is megszólalnak a koncerten, mely öt kiváló fiatal zenész együttműködésével valósul meg a Festetics-kastély Tükörtermében. Nemes Réka és Hotzi Panni igazi visszatérő vendégei a fesztiválnak, a közönség idén is hallhatja őket Keszthely mellett Balatonalmádiban is, ahol a MOL Alapítvány támogatottjainak koncertjén zenélnek. Bánfi Barna szaxofonművész 2017-ben szerzett kitüntetéses mesterdiplomát a bécsi Zeneakadémián, és a legváltozatosabb formációk tagjaként mutatta be itthon és külföldön hangszeres képességeit. Bress Bálint gitárművész szólistaként és kamarazenészként egyaránt aktív, és különös figyelmet fordít kortárs magyar zeneszerzők műveinek előadására. Wendler Enikő 2012-ben érte el első sikerét egy országos fuvolaversenyen, és azóta a nemzetközi közegben is többször megmutatta, hogy korosztályának élvonalába tartozik.

Műsor:
Vivaldi: C-dúr piccoloverseny – 2. tétel
J. S. Bach: d-moll kettősverseny – 1. tétel
Villa-Lobos: Cantilena aria
Bellini: Esz-dúr versenymű
Karg-Elert: Sinfonische Kanzone
Piazzolla: Cafe 1930
Celso Machado: Pacoca
Bartók: 3 csíkmegyei népdal
Turina: Hommage à Francisco Tárrega – Garrotin, Scolares

KLASSZ a pARTon fesztivál programja


2020. augusztus 26., szerda, 20:00–21:00
Balog József zongoraművész szólóestje

KESZTHELY, Festetics-kastély, Tükörterem 
A belépés ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

„A legfontosabbnak azt tartom, hogy az ember megtanuljon azoknak a szerzőknek, azoknak a stílusoknak a nyelvén, amelyeket játszik.” „Régen, amikor létezett egy kornyelv, az emberek pontosan tudták, hogy hogyan kell a koruk zenéjét játszani. Ezzel jó tisztában lenni.” Így vall az előadóművészetről Balog József, aki briliáns technikájával és érzékeny, mély zeneiségével egy olyan nemzetközileg is elismert magyar zongorista-tradíció örököse, melynek alapjait Liszt Ferenc, Dohnányi Ernő és Bartók Béla fektették le. A Liszt- és Lajtha-díjas zongoraművész szólistaként és kamarazenészként több mint 1000 koncerten játszott már a világ 3 kontinensének országaiban, és olyan rangos koncerttermek fellépője volt, mint az amszterdami Concertgebouw, a New York-i Koch Theater vagy a bécsi Konzerthaus. A standard zongorista repertoár mellett szívesen játszik kevésbé ismert remekműveket, kortárs zenét és jazz inspirálta klasszikus zenét, és megannyi kortárs zenei mű bemutatása is a nevéhez fűződik.

Műsor:
Beethoven: C-dúr „Waldstein” zongoraszonáta, op. 53
Chopin: Etűdök – válogatás
Chopin: g-moll ballada, op. 23

KLASSZ a pARTon fesztivál programja


2020. augusztus 27., csütörtök, 20:00–21:00
Kertesi Ingrid és a Szent Efrém Férfikar hangversenye

KESZTHELY, Zenepavilon

A koncert ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Nyáresti imák – nyáresti slágerek

Kertesi Ingrid és a Szent Efrém Férfikar első közös fellépése egyedi élményt ígér: négy földrész szakrális és világi örökzöldjeiből és különlegességeiből állították össze programjukat. Bölcs Alfonz király, Bartók, Caccini, Franck, Gershwin, Händel, Kodály és Mozart művei mellett afrikai, amerikai és ázsiai zenék töltik meg a koncertet, ahol a közönség közösen is énekelhet majd a művészekkel. Kertesi Ingrid és a Szent Efrém Férfikar is visszatérő vendégei a Klassz a pARTon fesztiválnak, és összeköti őket a különböző műfajok iránti nyitottságuk és a zenei iránti határtalan szeretetük is. A Bartók–Pásztory- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő barokk zenét és oratóriumokat ugyanolyan szívesen énekel, mint klasszikus és kortárs dalokat, az igazi szellemi műhelyként működő Szent Efrém Férfikar pedig bármilyen zenei világba is kalauzolja épp hallgatóit, őszintén hisz benne, hogy „sem a klasszikusokat, sem a moderneket nem érteni kell. Bőven elég hallgatni – és élvezni!”.

Az együttes tagjai:

Balázs Edgár
Bubnó Lőrinc
Bubnó Márk
Bubnó Tamás
Nagy Bertalan
Oláh Marcell
Papp Viktor
Pechan Kornél
Tóth Péter

KLASSZ a pARTon fesztivál programja


2020. augusztus 28., péntek, 20:00–21:00
A Budapest Saxophone Quartet koncertje

Keszthely, Zenepavilon
A koncert ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A Budapest Saxophone Quartet tagjai nem ismernek műfaji és stílusbeli határokat: szimfonikus, fúvós és vonós zenekarokkal mutatnak be rendszeresen számukra írt műveket, és gyakran koncerteznek hazai és külföldi jazz triókkal is, tovább színesítve repertoárjukat. A magyar és a nemzetközi koncertéletben egyaránt egyedülállónak számító kamaraegyüttes 25 évvel ezelőtti megalakulása óta több mint 1500 koncertet adott a világ közel 30 országában – Amerikától Japánon, Izraelen át Németországig és Franciaországig. Magyarország első professzionális szaxofon kvartettjeként egyaránt kulcsszerepet játszanak a klasszikus szaxofonozás közönséggel való megszerettetésében és a zeneoktatásban. Az Artisjus-díjas csapat kimagasló eredményeit bizonyítja, hogy több nívós külföldi fúvós hangszercég exkluzív támogatását is elnyerték. A KLASSZ a pARTon! fesztiválra rendszeresen visszatérnek.

Az együttes tagjai:

Horváth Marcell
Puskás Levenet
Szepesi Bence
Tószegi Bernát

 KLASSZ a pARTon fesztivál programja


2020. november 28. szombat, 19:00
Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged

Ki ne emlékezne a Százszor ölelj még, a Túl a varázshegyen, a Szeretem, vagy 2005-ben, az Euróvíziós Dalfesztiválon hazánkat képviselő, nagysikerű Forogj, világ! című dalokra? Hazánk egyik valaha volt legnagyobb szuperprodukciójának, a NOX pályafutásának történetét készül színpadra állítani Péter Szabó Szilvia!


2020.08.23.
2020.08.24.
2020.08.25.
2020.08.26.
2020.08.27.
2020.08.28.
2020.11.28.
További ajánlataink

2020.08.15. 20:00 Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Keszthelyi Zenepaviloni Esték - Szabó Leslie és Torres Dani, Intermezzo Latin Club
2020.08.14. - 2020.08.16. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
FOOD TRUCK SHOW
2020.08.13. - 2020.08.17. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Pálosan szép az élet! - Pálos rendtörténeti vándorkiállítás a Fő téren
2020.08.13. - 2020.08.18. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2020.08.18. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Romantikus Badacsonyi hajókirándulás
2020.08.20. - 2020.08.23. Szent István Napok Keszthely 2020
2020.08.20. - 2020.08.23. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
SZENT ISTVÁN ÜNNEPE
2020.08.20. - 2020.08.25. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2020.08.21. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Varázshajó indul gyerekprogramokkal a kikötőből
2020.08.22. 17:00 Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Keszthelyi Zenepaviloni Esték - Fanyűvő Játékpark, Igricek Zenekar gyermekkoncertje, Boombatucada dobegyüttes, Dánielfy Gergő
2020.08.23. 17:00 Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Szalonkoncert Podhorányi Zsolt íróval. Festetics-kastély, Tükörterem
2020.08.23. 20:00 Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Devich Gergely és Zsoldos Bálint koncertje. Keszthely, Festetics-kastély
2020.08.24. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Joseph Haydn dalai és fortepiano művei. Koncert a Festetics-kastély Tükörtermében
2020.08.25. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
A MOL Alapítvány zenei tehetségeinek koncertje. Festetics-kastély
2020.08.25. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Romantikus Badacsonyi hajókirándulás
2020.08.26. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Balog József zongoraművész szólóestje. Festetics-kastély, Tükörterem
2020.08.27. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Kertesi Ingrid és a Szent Efrém Férfikar hangversenye. Keszthelyi Zenepavilon
2020.08.27. - 2020.08.30. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2020.08.28. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
A Budapest Saxophone Quartet koncertje. Keszthelyi Zenepavilon
2020.08.28. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Varázshajó indul gyerekprogramokkal a kikötőből
2020.08.29. 19:00 Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Keszthelyi Zenepaviloni Esték - Myster Gang, B`B duo
2020.09.05. - 2020.09.06. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
VII. KESZTHELYI NEMZETKÖZI VERKLI FESZTIVÁL
2020.07.24. - 2020.10.15. Goldmark Károly Művelődési Központ programok 2020 Keszthely
2020.09.09. Keszthelyi Balaton Színház programok 2020. Koncertek, hangversenyek, előadások, kiállítások
Kiss Ádám és Beliczai Balázs
2020.09.09. Keszthelyi színházi előadások a Balaton Színházban 2020
2020.09.09. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Kiss Ádám és Beliczai Balázs
2020.09.16. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
ÖRÖKÖLT SORS - Orvos-Tóth Noémi előadása
2020.09.16. Keszthelyi Balaton Színház programok 2020. Koncertek, hangversenyek, előadások, kiállítások
ÖRÖKÖLT SORS - Orvos-Tóth Noémi előadása
2020.09.28. - 2020.09.29. Keszthelyi Balaton Színház programok 2020. Koncertek, hangversenyek, előadások, kiállítások
Páskándi Géza: FURFANGOS PÉTER -zenés mesejáték- Zenthe Ferenc Színház
2020.09.28. - 2020.09.29. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Páskándi Géza: FURFANGOS PÉTER -zenés mesejáték- Zenthe Ferenc Színház
2020.09.28. - 2020.09.30. Keszthelyi színházi előadások a Balaton Színházban 2020
2020.09.30. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
LOVAGIAS ÜGY -zenés vígjáték- Zenthe Ferenc Színház
2020.09.30. Keszthelyi Balaton Színház programok 2020. Koncertek, hangversenyek, előadások, kiállítások
LOVAGIAS ÜGY -zenés vígjáték- Zenthe Ferenc Színház
2020.10.14. - 2020.10.15. Keszthelyi színházi előadások a Balaton Színházban 2020
2020.10.14. - 2020.10.15. Keszthelyi Balaton Színház programok 2020. Koncertek, hangversenyek, előadások, kiállítások
Márai Sándor: A GYERTYÁK CSONKIG ÉGNEK -színjáték két részben- József Attila Színház
2020.10.14. - 2020.10.15. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Márai Sándor: A GYERTYÁK CSONKIG ÉGNEK -színjáték két részben- József Attila Színház
2020.11.15. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
ZORÁN DUPLA KONCERT
2020.11.15. Keszthelyi Balaton Színház programok 2020. Koncertek, hangversenyek, előadások, kiállítások
ZORÁN DUPLA KONCERT
2020.11.28. Keszthelyi Balaton Színház programok 2020. Koncertek, hangversenyek, előadások, kiállítások
Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged
2020.11.28. Keszthelyi programok 2020. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged
2021.07.02. - 2021.07.04. KeszthelyFest 2021
Online jegyvásárlás
Találatok száma: 4

BonVital Wellness & Gastro Hotel - felnőttbarát szálloda Hévíz

BonVital Wellness & Gastro Hotel - felnőttbarát szálloda Hévíz

A BonVital Wellness & Gastro Hotel - felnőttbarát szálloda Hévíz belvárosában várja a pihenni vágyó vendégeket. A négycsillagos szálloda szeptembertől csak 14 éven felüli gyermekeket fogad. A gasztronómia, a wellness és a gyógyászat harmonikus egyvelegével szállodánk egyedi színfoltként jelenik ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Palace Hévíz****

Hotel Palace Hévíz****

Hotel Palace**** Hévíz - wellness hotel Hévíz belvárosában. Totális kikapcsolódásra és regenerálódásra vágyik? A hévízi Hotel Palace****-ban garantáltan megtalálja számítását: tágas szobák, minden igényt kielégítő wellness, tradicionális hévízi gyógykezelések, kiváló gasztronómia és barátságos, ... Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner

Hotel Panoráma Balatongyörök***+

Hotel Panoráma Balatongyörök***+

Balatoni szállodánk parkkal, belső zárt gépkocsi parkolóval a gyermekek részére játszótérrel, játszószobával biztosít kellemes, nyugodt pihenést vendégeinek. Családi szobáink két helyiségesek, egyedileg légkondícionálhatók, erkélyesek, fürdőszobával, rádióval, televízióval, hűtővel, telefonnal felszereltek. ... Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner

Kék Vendégház Gyenesdiás

Kék Vendégház Gyenesdiás

A Kék Vendégház millió meglepetést tartogat vendégei számára. Az új építésű panzióban tizenkettő tágas, modern berendezésű apartaman várja a látogatókat, amelyek mindegyikéhez fürdőszoba, wc, televízió, erkély/terasz, illetve minibár tartozik, illetve 5 apartmanunk klimatizált. Az bőséges és ízletes ... Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Lap tetejére
Ár: 3 900 Ft -tól 4 900 Ft -ig Online jegyvásárlás

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 3 900 Ft -tól 4 900 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás