Körte vásár 2019. Körtenap körtevásárral és helyszíni lekvárbefőzéssel
Családi játszópark Budapesten! Szeretettel hívuk és várjuk.
Családi játszópark Budapesten! Szeretettel hívuk és várjuk.
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Soproni nyári kikapcsolódás - Természet, túrázás, wellness, klimatikus gyógyhely!
Soproni nyári kikapcsolódás - Természet, túrázás, wellness, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Körte vásár 2019. Körtenap körtevásárral és helyszíni lekvárbefőzéssel


Ezen a kora őszi hétvégén a körte kerül főszerepbe, igazi körteillatú hétvégét csapunk, ahol a jól ismert, kiváló minőségű termelői termékek mellett most is készülünk kiegészítő programokkal. A tematikus napon ellátogat hozzánk Tolna megye legnagyobb körtetermesztője, Rivnyák Sándor, akinek hála vilmos- és clappkörték kerülnek majd a kosarakba, de lesz még helyszíni látványbefőzés is Nagyszokoly sátránál, ahol körtelekvár rotyog majd a fazekakban. Termelőink körtés finomságokkal készülnek, egy külön sátornál pedig egy helyi ételszobrász vonzza majd a kíváncsi tekintetetek, akihez a bátrabbak workshop formájában be is csatlakozhatnak.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Körtenap Paks 2019

Találkozzon a környék legjobb kézműves termékeivel! A nyári pihenő után szeptember 7-én ismét kinyitja kapuit a Spájz - termelők és kreatívok vására a már megszokott helyszínen, a paksi Szent István téren. Faragj gyümölcsszobrot vagy találkozz Tolna megye legnagyobb körtetermesztőjével a szeptemberi Spájzon, a Körtenapon!

Körtelekvár, körtés chili szósz, körtelé, túrókrém körtével és csokiöntettel, körtés aszalványok, friss termelői körte Tolna megye legnagyobb körtetermesztőjétől, körtepálinkás bonbon és még sorolhatnánk! Látogass el az idei harmadik Spájz termelők és kreatívok vásárára szeptember 7-én, vedd kezedbe a körtés finomságok listáját és járd végig a kijelölt körtepontokat!

A szokásos termelői finomságok mellett, mint friss és füstölt húsok, házi tészták, mézkülönlegességek, kerámiák stb. a mostani alkalommal a legfinomabb körtés termékek is a kosaradban landolhatnak. Jövőhét szombaton beszerezheted a legújabb Spájz terméket is: a helyszínen Nagyszokoly sátránál készülő körtelekvárt!

A kézműves termékek iránt elkötelezett vásárlók évente 4 alkalommal vehetnek részt a Spájzon, a megye egyedülálló kézműves vásárán, ahol kéthavi rendszerességgel több mint 20 termelő mutatkozik be a paksi közönségnek. Az üzlet közvetlen szomszédságába az Erzsébet Nagy Szálloda előtti térre, főként Paks vonzáskörzetéből érkező partnerek jönnek az Agricum meghívására, és magukkal hozzák saját készítésű füstölt áruikat, sajtjaikat, szörpjeiket, lekvárjaikat és kézműves termékeiket.

Manapság a tömegtermékektől telített piacon egyre inkább felértékelődik a kézműves termékek értéke a fogyasztók körében. A helyi értékesítés nagy előnye, hogy a termelő és a vásárló között szorosabb kapcsolat jön létre. A helyi termékek fogyasztásánál a vásárló több információhoz juthat az előállításról, és személyes kapcsolat alakulhat ki a termelővel, aki a nevét és az arcát adja az általa előállított termékhez.

A szeptemberi Spájzon a legszebb konyhakertek paksi fordulójának ünnepélyes eredményhirdetésére is sor kerül. A már megszokott kiegészítő programok is elérhetőek lesznek a látogatók számára: az ingyenes Ökocsiga Játszóházban a legkisebbek körtét varrhatnak, míg a vásári forgatagban megéhezők finom ételeket és italokat fogyaszthatnak a Box Büfé sátránál. A piac végén lesz nyereményjáték, ahol a látogatók között értékes termelői finomságokból összeállított ajándékcsomagokat sorsolunk.

A rendezvény kiemelt támogatója a PIP Nonprofit Kft. és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt események

Hasonló ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
7030 Paks , Szent István tér
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás