Levendula Napok Szeged 2023. Levendula és Rózsa napok a Szegedi Füvészkertben

Levendula Napok Szeged 2023. Levendula és Rózsa napok a Szegedi Füvészkertben

6726 Szeged , Lövölde u. 42. (46.2334 x 20.1601) Megnézem a térképen
Népszerűség

Egy kellemes hétvége a Füvészkertben, ahol minden a levenduláról és a rózsáról szól. A Szegedi Levendula és Rózsa Napokon minden korosztály számára színvonalas, színes kulturális programokkal, koncertekkel, növénybemutatóval és kézműves vásárral várjuk a levendula és a rózsa szerelmeseit.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

X. Szegedi Levendula és Rózsa Napok a Füvészkertben

2023. június 17-18.

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje idén X. alkalommal invitálja a kedves érdeklődőket mediterrán hangulatú rendezvényére, a Levendula- és Rózsa Napokra.

A kétnapos fesztivál ideje alatt a testnek-léleknek egyaránt kedves fűszer-és gyógynövények, a levendula és a rózsa lesznek a főszereplők. Ismeretterjesztő előadásokon egészségünk megőrzésének természetes lehetőségeivel ismerkedhetnek meg; legyen szó akár gyógynövényes gyógyhatású teákról, illatozó természetes alapanyagú szappanokról, illóolajokról, szörpökről. Színvonalas kulturális és zenei koncertekkel, szórakoztató gyermekelőadásokkal is készülünk. A programokkal egy időben színes és illat gazdag rózsás-levendulás kézműves termékek és növényvásár segít bennünket abban, hogy a programok élménye mellett, különleges finomságokat és emlékeket vihessünk magunkkal.
Találkozzunk június utolsó hétvégéjén egy kellemes családi szabadtéri programon, ahol minden a levenduláról és a rózsáról szól.

PROGRAMOK:

2023. június 17. SZOMBAT 

Levendula színpad

9.30-12.30 Könnyed komolyzenei dallamok Kovács Márton zongoraművész előadásában

13.00 Grimmbusz Színház: A csodálatos lámpás

A Grimm-Busz Színház díszletes, jelmezes, zenés előadásokat mutat be óvodás, iskoláskorú gyermekek számára. A társulat fő célja a szórakoztatás, mindazonáltal nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy műsoraik közönségük épülésére legyenek. A jó és a rossz szembeállításával, a konfliktusok gerjesztésével és azok megoldásával, a karakterfejlődés ábrázolásával mutatnak utat kis nézőiknek. „Tanítják”, hogy a jó ügy érdekében folytatott harc mindig eredményre vezet. Bebizonyítják, hogy a „többet ésszel” elve örök érvényű igazság.

14.00 Az Aranygyapjú Társulat műsora

„A pünkösdi rózsa nyárba’ virágozik”

Zenei barangolás a Kárpát-medencében, megidézve a középkori magyar királyi udvar hangulatát. A koncert során a hangszereket megszólaltatják: Tóthné Zombori Györgyi (ének, tekerő), Tóth Antal (tekerő, brácsa) és Krisztin Róbert (koboz, arab lant).

15.00 Ujjé, a ligetben nagyszerű!

A Szegedi Nemzeti Színház művészeinek zenés előadása

Közreműködik: Vajda Júlia, Kónya Krisztina, Andrejcsik István, Szélpál Szilveszter. A zongoránál: Polgár Gyula.

16.00 A Sárkánykönny Zenekar műsora

A szegedi székhelyű Sárkánykönny zenekart 2007-ben alapították. Stílusuk középkori folk-fantasy: zenéjükben középkori és reneszánsz dallamokat vegyítenek modern zenei elemekkel, dalszövegeikkel pedig a középkori fogadók hangulatát igyekeznek megidézni, ahol a tolkieni mesevilág és különböző népmesei történetek is visszaköszönnek dalaikban.

17.00 A Docpiano Band jazz és swing műsora

A Docpiano Band – Külön világ, felismerhető hangzás, a popzene újragondolása jazz-es, blues-os swing-es környezetben. Interaktív kalandozás a populáris zene világában új, de ismerősnek tetsző hangszerelésben.

A levendula sétány mellett

14.00–16.00 Legkedvesebb versem

Versmondás szabadon a szabadban Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója alkalmából

Hozd el legkedvesebb versedet (nem kötelező Petőfitől) és mondd el, olvasd fel, énekeld, esetleg táncold el. Az évek alatt hagyományossá vált szegedi versrendezvény most a Füvészkertbe hívja a verset mondani, felolvasni, táncolni, énekelni, hallgatni akarókat 0-100 éves korig, Tóth Péter Lóránt versvándor, előadóművész vezetésével.

Ismeretterjesztő előadások

Gyógynövény kert

11.00 Időutazás egy középkori kolostor gyógynövénykertjébe

Dr. Kiss Tivadar, az SZTE Farmakognóziai Intézet munkatársának előadása

Rózsakert

16.00 100 éve született Márk Gergely rózsanemesítő

Godzsák Zoltánné rózsatermesztő előadása

Márk rózsafajták bemutatása a Rózsakertben

Rendezvénysátor

12.00 Mit kaphatunk ma a levendulától?

Nagy Mónika gyógy- és fűszernövény termesztő előadása

Az előadás során megismerhetjük a levendulát, mint növényt, hallhatunk a múltbeli és jelenlegi felhasználásáról, gyógyhatásairól és néhány recepttel is gazdagabbak lehetünk.

13.00 Bódító illatok – illatozó gyógynövények kertünkben és az árokparton

Hajduné Varga Judit előadása

A közvetlen környezetünkben is találhatók olyan gyógynövények, melyek mellett nap mint nap elsétálunk és nem is tudjuk, mennyire értékes kincseket találhatunk akár egy árokparton is. De nevelhetünk akár egy balkonládában is fűszer- és gyógynövényket. Ezek gyógyhatásairól is hallhatnak az érdeklődők.

14.00 Környezettudatos kertészkedés: Szeress otthon lenni, szeress a kertben lenni!

Szomoru Miklós kertészmérnök előadása

Vegyszermentes kertészkedés, a talajjavítás lépései, talajoltás, komposztálás, mulcsozás, tudatos növényválasztás, védekezés a kártevőkkel szemben.

2023. június 18. VASÁRNAP

Levendula színpad

9.00-13.00 Könnyed komolyzenei dallamok Kovács Márton zongoraművész előadásában

10.00 A 7Mérföldes Együttes műsora

Gyerekzenei koncertélmény, interaktív táncos, dalos, játékos időtöltés. Kicsik és nagyok egy mesés világba csöppennek, aminek csak a képzelet szab határt és együtt lesznek részesei a közös történéseknek.

11.00, 13.00 Bergendóciai Meseösvény

Erdőzöldítő, mezővirágoztató királykisasszony

Családi programnak kiváló Meseösvényünk, ahol az egész családot bevarázsoljuk a mesébe!
A színpadnál 11.00 és 13.00 órakor elhangzik a mese, majd 15 percenként indítják a csapatokat a mese útjára. Könnyű túra keretében állomásokon próbatételek, kalandok várják a gyerekeket, felnőtteket, és ahogy a mesében lenni szokott, nagy lakodalommal zárják a mesekört.

14.00 Smyrna zenekar – mediterrán zenei koncert

Az együttes 2006-ban alakult. Zenéiket tradicionális forrásokból merítik: egyrészt a török vándorzenészek, dervisrendek és az Oszmán Birodalom különleges atmoszférájú, sajátos hangulatú zenei világából, valamint Dél-Európa és a Balkán táncdallamaiból is, megszólaltatva görög, örmény, macedón, szefárd, provanszál és arabo-andalúz zenéket.

15.00 A Jazzarosa zenekar műsora

A zenekar repertoárjában igényes, dallamos jazz standardek szerepelnek, amelyeket számos ismert előadótól hallhattunk már (Ella Fitzgerald, Stan Getz, Joao Gilberto, Frank Sinatra, Ray Charles, Norah Jones). A dalok sorát ismert régi magyar slágerek színesítik Fényes Szabolcstól és más kiváló magyar zeneszerzőktől, mindezek szintén jazz stílusban.

17.00 Belmondo plays Beatles

A Belmondo plays Beatles project a gombafejűek kezdeti időszakától kezdve sok dalt átdolgozott úgy, hogy az egy mai koncertszínpadon is megállja a helyét. A koncerteken szereplő közismert dalfeldolgozás közötti konferálások és spontán zenei játékok még azokat is meggyőzik, akik eddig nem érezték magukat közel ehhez a zenei világhoz. A Beatles dalokat természetesen Belmondo slágerekkel fűszerezi meg a zenekar a koncerten.

A zenekar tagjai: Czutor Zoltán (ének, gitár), Szabó László (gitár), Paczári Viktor (basszusgitár), Csák Szabolcs (dob)

Ismeretterjesztő előadások
Gyógynövény kert

11.00 Időutazás egy középkori kolostor gyógynövénykertjébe

Dr. Kiss Tivadar, az SZTE Farmakognóziai Intézet munkatársának előadása

Rózsakert

16.00 100 éve született Márk Gergely rózsanemesítő

Godzsák Zoltánné rózsatermesztő előadása

Márk rózsafajták bemutatása a Rózsakertben

Rendezvénysátor

13.00 Bódító illatok – illatozó gyógynövények kertünkben és az árokparton

Hajduné Varga Judit előadása

A közvetlen környezetünkben is találhatók olyan gyógynövények, melyek mellett nap mint nap elsétálunk és nem is tudjuk, mennyire értékes kincseket találhatunk akár egy árokparton is. De nevelhetünk akár egy balkonládában is fűszer- és gyógynövényket. Ezek gyógyhatásairól is hallhatnak az érdeklődők.

14.00 Mit kaphatunk ma a rózsától?

Nagy Mónika gyógy- és fűszernövény termesztő előadása

Az előadás során megismerhetjük a rózsát, mint növényt, hallhatunk a múltbeli és jelenlegi felhasználásáról, gyógyhatásairól és néhány recepttel is gazdagabbak lehetünk.

15.00 Levendula – gyógyír testnek és léleknek

Masa Ildikó előadása

Levendulás készítmények a napi bőrápolásban és az aromaterápiában. Hogyan és milyen formában alkalmazhatjuk őket? A helyszínen a levendula lepárlás végtermékei, természetes alapanyagokból álló kozmetikumok megillatozhatók, kipróbálhatók lesznek.

X. Levendula- és Rózsa Napok belépőjegy árak

Árak

 • Felnőtt 2.800 Ft
 • Tanuló / nyugdíjas 2.000 Ft
 • Óvodás 1.200 Ft
 • SZTE dolgozó / hallgató / Alma Mater tag 1.200 Ft
 • 3 év alatti gyermekek ingyenes
 • Mozgáskorlátozott / Fogyatékkal élő (1 kísérő is) 1.200 Ft

Kedvezmények (csoportos belépőjegy 15 főtől)

 • Felnőtt 2.400 Ft
 • Tanuló / nyugdíjas 1.600 Ft
 • SZTE dolgozó / hallgató / Alma Mater tag 1.000 Ft
 • Mozgáskorlátozott / Fogyatékkal élő (1 fő kísérő is) 1.000 Ft
 • Óvodás csoport + 3 fő kísérő 600 Ft
Találatok száma: 61

Aréna Deluxe & Spa Szeged

Aréna Deluxe & Spa Szeged

Aréna Deluxe & Spa szálláshelyünk Szeged egyik jól frekventált helyén a Tisza partján található a Tiszavirág Sportuszoda és a Pick Aréna szomszédságában, mely létesítmények számos országos és nemzetközi sporteseménynek adnak helyet. Szobáinkat mindent igényt kielégítően alakítottuk ki. Minden ... Bővebben


Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner
Vén Diófa De Lux Panzió**** Szeged

Vén Diófa De Lux Panzió**** Szeged

A modern stílusban megálmodott, családias Vén Diófa De Lux Panzió**** a szegedi belváros szívében, a Petőfi Sándor sugárúton található, csupán néhány percre a szegedi élet lüktető központjától, a Dugonics tértől. Szeged jelképének számító, és a 80 éves Szabadtéri játékok helyszínét jelentő Dóm tértől ... Bővebben


Szállásfoglalási lehetőség
Ajánlatkérés
Kiemelt partner
Anna Panzió

Anna Panzió

A szálláshely biztosítja a munkához és a pihenéshez egyaránt elengedhetetlenül fontos nyugalmas környezetet. A gondtalan, kellemes kikapcsolódást szolgálja a gyönyörűen parkosított udvarunk. Bővebben


Apáthy István Kollégium

Apáthy István Kollégium

A kollégium Szeged történelmi belvárosában, a Dóm tér belváros felé nyúló sarkánál fekszik, mely Apáthy István zoológus egyetemi tanár nevét viseli. Az Apáthy István Kollégium jelenleg is a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar kari kollégiumaként működik. Az intézmény 234 férőhelyes, ... Bővebben


Aquarius Vendégház Szeged

Aquarius Vendégház Szeged

Vendégházunkban 7 darab elegáns belső kialakítású, füstmentes szoba található, amelyek összesen 16 férőhelyet biztosítanak. Mindegyik szoba saját fürdőszobával rendelkezik, melyekben az önálló zuhanyzó és toalett egyaránt megtalálható. A szálláshely szobái meglehetősen tágasak, a legkisebb szoba mérete 18 m2. Az ... Bővebben


Art Hotel Szeged****

Art Hotel Szeged****

Az Art Hotel Szeged a belvárosban, közvetlenül a Dóm térre nyíló Somogyi utcában várja a színházrajongó, városlátogató, művészeteket, vízi sportokat kedvelő és üzleti utazó vendégeket. Négycsillagos szobáink, modern éttermünk, rendezvénytermeink szolgáltatásai együttesen teszik hotelünket Szeged ... Bővebben


BL Luxusapartman Ház Szeged

BL Luxusapartman Ház Szeged

Családias apartmanházunk nyugodt, csendes környezetben, Szeged város szívében található. Egész évben várjuk a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó családokat, párokat. Minden vendégünk számára díjtalanul igénybevehető a nyitható/fedhető úszómedencénk. Bővebben


Bella Hotel*** Szeged

Bella Hotel*** Szeged

A szálloda 500 méterre fekszik Szeged központjától, a Rókus-templom és a Mars téri buszpályaudvar közvetlen közelében. Bővebben


Borostyán Birtok Szeged-Gyálarét

Borostyán Birtok Szeged-Gyálarét

Az egységes stílusban épített, illetve felújított épületek, az egy hektáros, nyárfa, platán- és fűzfaligettel körülölelt horgásztó ideális pihenést és kikapcsolódást nyújtanak az idelátogatóknak. A 20 holdas területen található a férőhelyes Étterem , melynek teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a ... Bővebben


Brindza Vendégház

Brindza Vendégház

Barátságos,tiszta, fiatalos, olcsó szállás Szeged legjobb helyén. Bővebben


1 2 3 4 ... 7   


Találatok száma: 72

A2 Gastro Caffé Szeged

A2 Gastro Caffé Szeged

A2 Gastro Caffé reggeliző és brunch étterem Szegeden. A brunch a mindennapok része, ahol az egyszerűség, a hagyományok, a minőség és az elegancia találkozik. Bővebben


Barcraft Szeged

Barcraft Szeged

Magyarország első eSport bárja végre megérkezett Szegedre! Nálunk megtalálhatsz mindent ami geek. Bővebben


Bistorant - Bistro Restaurant Winebar

Bistorant - Bistro Restaurant Winebar

A Bistorant kiváló minőségű ételeket kínál fiatalos, kötetlen környezetben, így tökéletes helyszín családi és baráti összejövetelekhez vagy beszélgetéshez egy finom koktél, vagy egy jó bor mellett. Bővebben


Classic Grill szerb étterem és pince

Classic Grill szerb étterem és pince

Ha szereted a grill ételeket, a családias hangulatot, a barátságos kiszolgálást, szeretettel invitálunk, hogy tedd próbára délvidék egyedülálló Parázskonyháját! Bővebben


Cukkini Gyorsétterem

Cukkini Gyorsétterem

Éttermünk gyorsétteremként üzemel ahol a magyaros ízek kedvelői, illetve a vegetáriánus vendégeink is megtalálhatják számításukat. Naponta kétfajta levesből és 8 féle főételből választhatnak vendégeink ideértve a vegetáriánus ételeket, főzelékeket,pörkölteket, rostonsülteket, frissensülteket és a salátákat. ... Bővebben


Fasor Vendéglő és Semiramis Kávézó

Fasor Vendéglő és Semiramis Kávézó

Fasor vendéglő, a hagyományos értékek étterme. Úgy hisszük, hogy ahonnan a vendég jóllakottan távozik és később örömmel tér vissza, az egy jó étterem. Bővebben


Főzelékmegálló Gyorsétkezde

Főzelékmegálló Gyorsétkezde

Az étterem fő kínálata - nevéből adódóan elsősorban magyar termelőktől vásárolt zöldségekből és gyümölcsökből készült - főzelék, amely mellé különböző húsos és húsmentes feltétek választhatók. Napi menü kínálatunkból vegetáriánusok is kedvükre választhatnak, egyrészt a vegetáriánus menü minden nap ... Bővebben


Garden Bistro & Beach Szeged

Garden Bistro & Beach Szeged

Garden hangulattal, megújuló ízekkel, ital akciókkal, óriás kivetítővel várunk benneteket hangulatos kerthelyiségünkben. Reggeli, ebéd, vacsora, lazulás.. Bővebben


Gombóc Túróbár Manufaktúra Szeged

Gombóc Túróbár Manufaktúra Szeged

Helló Szeged! Bárkit kérdezel róla, hogy szereti-e a túrógombócot, tízből kilenc esetben a válasz: PERSZE! Amikor a kifinomult modern gasztrológia találkozik egy évszázados múlttal büszkélkedő népi étellel, egy olyan különleges fogás születik, ami egyszerre gyönyörködteti a szemet, kényezteti az ... Bővebben


Görög Pizzéria

Görög Pizzéria

Családi vállalkozásként üzemelő kertvárosi éttermünkben nem csak pizzákat készítünk. A görög ízeket is ide varázsoljuk sültjeinkben és salátáinkban. Az étterem földszinti része minden nyáron hangulatos terasszal bővül. Az emeleten 40 fő részére különterem és hozzá kapcsolódó terasz várja vendégeinket. ... Bővebben


1 2 3 4 ... 8   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák: