Óriási élmények egy mini világban! Farsang a Miniversumban!
Óriási élmények egy mini világban! Farsang a Miniversumban!
Tavaszváró hétköznapok Gyopárosfürdőn - Ajándék fürdőbelépővel és kedvezménykuponokkal!
Tavaszváró hétköznapok Gyopárosfürdőn - Ajándék fürdőbelépővel és kedvezménykuponokkal!
Téli pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Téli pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Soproni Szieszta legendákkal fűszerezve - gazdag programkínálattal!
Soproni Szieszta legendákkal fűszerezve - gazdag programkínálattal!

MÁRCIUS 15. – MOST VAGY SOHA! Székesfehérvár minden évben egyedülálló programmal tiszteleg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt: a Belvárosban utcaszínházi formában, fehérvári fiatalok előadásában elevenednek meg a március 15-i események. Az utca hősei és a vásározók között a nézők is átélhetik a magyar nemzet függetlenségét kivívó dicső nap eseményeit.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Március 15. Székesfehévár – Most vagy soha!

A különleges produkciót ebben az esztendőben is Matuz János, a Vörösmarty Színház művészeti intendása írta és rendezi, zenei vezetője Cserta Gábor, koreográfusa Majoros Róbert, főszereplői a fehérvári közönség által már ismert középiskolás diákszínjátszók és a Bory Jenő Általános Iskola diákjai Horváthné Puru Olga irányításával: a tanárnő maga is szerepet vállalt a darabban és a szövegkönyv megírásában.

A műsor eszmei mottóját és egyben dramaturgiai keretét az őrzés szimbolikája adja: a műsor azt kívánja bemutatni, hogy egy letisztult, elemeiben is ismert esemény hogyan hagyományozódik át generációról generációra, és eközben hogyan őrződhet meg az eredeti esemény ethosza. Az Őrzők egyik fontos szereplőgárdája ezért egy iskolai osztály, amely egy iskolai történelemórán a tanár irányítása alatt ismerkedik az 1848. március 15-i eseményekkel. A történet időről időre visszatér az iskolai feldolgozó óra bemutatásához, melynek nyomán a történet – középiskolás szereplők bevonásával – megelevenedik.

A negyven perces műsor a Városház téren felállított egyetlen színpadon valósul meg, és Március 15-én kétszer, délelőtt és délután is látható lesz. A népes szereplőgárda mellett az előadás fontos résztvevője az a mintegy ötven fős, felnőttekkel is megerősített iskolai kórus, amely nem csak a műsor énekeit tolmácsolja, hanem – a görög kórus mintájára – akusztikus és prózai formában is megszólal majd. A produkcióban az Alba Regia Táncegyüttes fiatal táncosai is közreműködnek, két koreográfiával.

loading...
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Március 15-ei  programok Székesfehérvár 2017