Menóra 2020. A Zsidó Kultúra Nemzetközi Fesztiválja Érsekújvár
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Menóra 2020. A Zsidó Kultúra Nemzetközi Fesztiválja Érsekújvár


Hét nap, hét program, hét erős élmény és hét fénysugár: Menóra fesztivál Érsekújváron. Augusztus 17-én kezdődik a Menóra – Zsidó Kulturális Fesztivál, a mai élő kultúrával tisztelegve a múltnak. A szervezőknek különleges különleges, minden korosztályt megszólító programsorozatot sikerült összeállítaniuk.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

MENÓRA Fesztivál

2020. augusztus 17- 23.

A hétágú gyertya jelképéhez igazodva hét programot kínál a közönségnek a járási székhely önkormányzata és az Érsekújvári Zsidó Hitközség. Az eredeti tervet kissé módosítaniuk kellett, de számos jeles hazai és külföldi előadót sikerült megszólítaniuk.

A fesztivál nagyszabású ingyenes nyitóprogrammal, Natalia Sklaernko zongorakoncertjévek kezdődik a főtéren hétfő este 7 órától. A művésznő Liszt Ferenc és Georg Gerschwin darabjait szólaltatja meg.

Augusztus 17., hétfő, 19:00 óra, Fő tér (rossz időjárás esetén Kultúrház): Natalia Sklarenko - Világhírű zeneszerzők klasszikus műveit játszó egyedülálló előadó zongorakoncertje. A belépés ingyenes.

Natalia Sklarenko a fehéroroszországi Vicebszkben született, amely több híres művész, köztük Marc Chagall festőművész szülőhelye is. Igor Olovnikov híres fehérorosz zongorista vezetésével végzett a Fehérorosz Zeneakadémián Minszkben, majd a posztgraduális képzést is. A tanulmányai befejezése után a Minszki Filharmónia (Minsk Regional Philharmonic Society) szólistája lett, ahol szólókoncertek adott. Jelenleg Szlovákiában él.

Érsekújvárba látogat Ola Bilińska, a lengyel zenei élet kiváló zeneszerzője, szövegírója, zenésze és énekese. Szerelmes jiddis dalokkal ajándékozza meg a közönséget augusztus 18-án 19 órakor az érsekújvári zsinagógában. Bérletet válthatnak az érdeklődők a főtéri kultúrházban lévő turisztikai és tájékoztató központban munkanapokon 10-től 16 óráig, vagy a Béke mozi pénztárában. 

Szerdán az Artforum könyvesboltban tart előadást 17 órától Lang Tamás az érsekújvári és régióbeli zsidóság történetéről, ez az előadás ingyenes. Ugyanezen a napon 19 órától mutatkozik be a főtéri kultúrházban a Pozsonyi Zeneművészeti Főiskola Lab színjátszó csoportja, a fiatalok a Lebensraum című megrázó drámai darabot adják elő.

Csütörtökön 19 órától a zsinagógában ad koncertet Andrea Hallon Stankovská és Dušan Stankovský, akik a zsidó zeneszerzők előtt tisztelegnek.

Országos viszonylatban is egyedülálló koncertet ad a császári királyi lovardában pénteken 19 órától az izraeli Ran Nir, aki bemutatja új, Obsession című lemezét.

Szombaton a gyerekeknek 16 órától táncfoglalkozásokat tartanak a főtéri kultúrházban és ugyanitt 19 órakor fergeteges koncertet ad a Pressburger Klezmer Band együttes.

Vasárnap 10 órától zsidó mesékkel szórakoztatják a gyerekeket a főtéri kultúrház bábtermében, és ugyanezen a napon 19 órától a császári-királyi lovardában ad koncertet a ZOE kamaraegyüttes, énekel Juraj Adamuščin.

Forrás: 

További ajánlataink

2021.01.01. - 2021.12.31. Felvidék programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok


Pontos cím, geokód, térkép
, Érsekújvár / Szlovákia
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás