Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Zsidó Kulturális Fesztivál 2018. Jegyvásárlás!
Zsidó Kulturális Fesztivál 2018. Jegyvásárlás!
Mamma Mia musical előadások a Madách Színházban! Jegyvásárlás!
Mamma Mia musical előadások a Madách Színházban! Jegyvásárlás!
Bödőcs Tibor előadások a MOM Parkban 2018 őszén!
Bödőcs Tibor előadások a MOM Parkban 2018 őszén!
Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál koncertek és jegyvásárlás
Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál koncertek és jegyvásárlás
Presser Gábor 1507. és 1508. koncertjét tartja a Papp László Budapest Sportarénában
Presser Gábor 1507. és 1508. koncertjét tartja a Papp László Budapest Sportarénában
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
`ZENE-BOR` a 100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi Koncertje
`ZENE-BOR` a 100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi Koncertje

2017-ben 13. alkalommal rendezzük meg a MikulásGyár akcióját. Idén minden eddiginél hosszabb nyitvatartással, december 1. és 22. között várjuk az adományokat. A MikulásGyár teljes időtartama alatt igazi karácsonyi hangulat, rengeteg gyermekprogram és felnőtteknek szóló koncert, melegedő és gyermekfoglalkoztató várja a látogatókat. A MikulásGyár 2017. december 1. és 22. között tart nyitva, az Ötvenhatosok terén 9 és 21 óra között.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

A MikulásGyár tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyvet gyűjt. Az önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják, majd ezeket a dobozokat a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába juttatja el a Magyar Posta. A Vöröskereszt a dobozok tartalmát - már csomagokként - rászorultsági alapon osztja szét.

A MikulásGyár célja a mélyszegénységben élő nagycsaládok, így rengeteg gyermek segítése, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik. A MikulásGyár hitvallása a humanizmus természetéből fakadó szolidaritás, nem ismer különbséget gyermek és gyermek között, küzd a diszkrimináció ellen és független a mindenkori politikától.

A MikulásGyárba évről-évre egyre többen jelentkeznek önkéntesnek. Sokan kifejezetten a MikulásGyár miatt jönnek Magyarországra a karácsonyi időszakban. Ausztráliából, Kínából, USA-ból és Európa több országából is érkeznek segíteni, csomagolni. Nagy szolgálatot tesznek a MikulásGyárnak, s ezáltal az adományozottaknak.

Cégek számára egyedülálló lehetőség a MikulásGyár rendezvénysátrában tartandó év végi esemény. Ezzel mind a jótékonysági eseményt támogathatja, mind saját kommunikációját erősítheti.

Programok 2017

December 1.

15:20 Dudó bohóc

17:20 Ya Ou Akusztik

December 2.

14:00 Ezüst Patak

16:40 Tóth Edu és Fülöp Viktor (Dumaszínház)

18:00 Virtuózok

December 3.

18:00 Pénzügyőr Zenekar Big Band

18:40 Tóth Ádám és Vavra Bence

19:20 Pápai Joci

December 8.

13:30 Palánta gyermekelőadás

18:00 Bordó Sárkány koncert

18:40 Torres Dani

19:20 AD Stúdió

December 9.

13:30 Palánta gyermekelőadás

16:40 Péterffy Lili és Ya Ou

17:20 Somogyi Adrien

18:00 Ya Ou és Lili

18:40 Szabó Leslie

December 10.

15:20 Wild Buffalo Country Line Dance

16:00 Fábián Éva

16:40 Palcsó Tamás

17.45 Harmadik Figyelmeztetés Zenekar

18:30 Kollányi Zsuzsi

December 15.

16:40 Palánta gyermekeelőadás

18:00 Boro-Szlama

December 16.

13:30 Palánta gyermekelőadás

14:40 Búgócsiga Zenede

16:00 Potatopatch

16:40 PingvinPityú és barátai

17.20 Nagy Adrienn

18:00 Loretta

18.40 Kis Palika

19:20 LL. Junior

December 17.

13:30 Palánta gyermekelőadás

16:00 Csordás Tibi

16:40 BarBanDal énekesei

17:20 Pély Barna

18:00 Handa Banda zenekar

December 22.

Zárókoncert

15:00 Padödö

17:20 Rita Sound Stúdió - karácsonyi dalok

Információk

A MikulásGyár 2017. december 1. és 22. között tart nyitva, az Ötvenhatosok terén 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10-től 19 óráig.

Hivatalos MikulásGyár gyűjtőpontok:

- központi sátor a Műcsarnok mellett, az Ötvenhatosok terén
- a bevásárlóközpontok közül egyedüliként a Lurdy Ház
- országszerte a Toyota márkakereskedései
- Hungaroring
- a legtöbb posta

Ilyen hosszú ideig még sosem volt nyitva a Mikulásgyár!

Idén 22 napon keresztül hozhatják az adományokat a Hősök tere közelében felállított adományozói központba. Ilyen hosszú ideig még sosem dolgoztak a gyár önkéntesei, de a tavalyi akció tapasztalatai azt mutatják, hogy szükség van a hosszabb nyitvatartási időre. Évről-évre nagyobb az adományozói kedv. A Mikulásgyár már évek óta nemzetközi szinten is ismert és elismert. Idén már érkezett ajándék Houstonból, Tokióból és Csíkszeredáról is.

Mikulásgyár 2017. december 1. és 22. között tart nyitva, az Ötvenhatosok terén, 9 és 21 óra között. De lesz kihelyezett üzeme a Lurdy Házban, országszerte a Toyota márkaereskedésekben és a Hungaroringen is. Aki nem tud személyesen eljönni a Mikulásgyárba, annak ajándékait a legtöbb postán ingyenesen átveszik, és a központba szállítják.

Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat várnak a szervezők a Mikulásgyár fő üzemében, ahol számos újdonsággal, programokkal szórakoztatják az adományozókat.

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár jogtulajdonosa, főszervezője kiemelte: eddig minden évben rekordmennyiségű adomány gyűlt össze. Tavaly 137 ezer kilogrammnyi ajándék jött a gyárba.

Mint azt Zsolnai Endre elmondta, az ajándékok már hetek óta érkeznek a szervezőkhöz külföldről is. Idén a NASA főhadiszállásáról, Houstonból is érkezett. Egy játék űrrepülőgépet küldtek az ott lakó magyarok a Mikulás gyárába. A karitatív akció más országokból és nagyon sok városból is kapott már ajándékot. Küldtek csomagot Tokióból, Csíkszeredáról és Kolozsvárról is, és egy nagyobb adomány várható Londonból, ugyanis a kint élő magyarok egy csoportja is szervezetten gyűjt a MikulásGyár részére.

A MikulásGyár partnereinek közleménye:

A Lurdy Ház immár harmadik éve gyűjtőpontja a MikulásGyárnak, idén ráadásul a bevásárlóközpontok közül egyedüliként. Már az első alkalommal is az átlagosnál több adományt gyűjtöttünk, tavaly pedig több mint 15.000 kilónyi támogatást tudtunk továbbítani a rászorultaknak. A Lurdy nyitott a kulturális és társadalmi célú rendezvények felé, reméljük, hogy idén az adományok számát és méretét ismét növelni tudjuk, bérlőinkkel és látogatóinkkal közösen - fogalmazott Stephan Szakal, a Lurdy Ház ügyvezető igazgatója.

A Hungaroring számára fontos a társadalmi szerepvállalás, ugyanakkor az is, hogy a program, amelyhez csatlakozik, klasszikus értékeket képviseljen, csakúgy, mint maga a Társaság. A MikulásGyár éppen ilyen, úgyhogy az első pillanattól kezdve zökkenőmentes volt az együttműködés a két csapat között, s bízunk benne, hogy a Hungaroring Mikulás Grand Prix-je hozzátesz majd az ünnepi előkészületekhez.

Az ünnepi időszakban megnő a Magyar Vöröskereszthez érkező segélykérő levelek száma. Megyei és területi szervezeteink országszerte számos gyűjtőakciót, programot indítanak, hogy segítsék az arra rászorulókat. Nagy örömmel csatlakozunk idén is a MikulásGyárhoz, ahol kezdetek óta részt veszünk az adományok gyűjtésében és a Vöröskereszt feladata az adományok eljuttatása is a rászoruló családokhoz. Bízunk benne, hogy idén is sokaknak tehetjük szebbé a Karácsonyt - mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

A Magyar Posta több mint tíz éve támogatja a kezdeményezést. Eleinte az összegyűjtött adományokat szállította el a gyűjtőpontokról, majd vállalta, hogy az adományozók által a postákon ingyenesen leadott „MIKULÁSGYÁR” felirattal ellátott, becsomagolt dobozokat a Magyar Vöröskereszt raktáraiba szállítja. A tavalyi évben a Magyar Posta mintegy 14 ezer darab csomagot juttatott el a postákról, illetve a központi gyűjtőpontokról a Magyar Vöröskereszt raktáraiba. A Posta támogatásának köszönhetően az egész országot, akár a legkisebb településeket is sikerült bevonni a programba.

A Nemzeti Közművek 2011-óta minden évben, idén hetedik alkalommal biztosítja a MikulásGyár fűtéséhez szükséges gázellátást és idén először a villamosenergia-ellátást is. A Nemzeti Közművek ezzel kíván hozzájárulni a nélkülöző gyermekek karácsonyának szebbé tételéhez és megfelelő körülményeket teremteni az önkéntesek számára az ajándékok gyűjtéséhez és csomagolásához.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. szponzorációs szerződés keretében idén is támogatja a MikulásGyárat. Ennek értelmében, a rendezvény három hetes időszaka alatt az FKF térítésmentesen biztosítja a hulladékelszállítást és a programok előtti és utáni takarítást. Az FKF most decemberben is a MikulásGyárban rendezi meg Gyermekrajz- és Szépírói pályázatának díjátadó ünnepségét.

A MikulásGyár az első közösségi jótékonysági megmozdulás, amely idén december elsején videókihívással is elindul a Share for Help applikáció segítségével, támogatva és növelve ezzel a kezdeményezés népszerűségét, sikerét. A Share for Help egy olyan közösségi mobil applikáció, amellyel pozitív akciókat indíthat bárki izgalmas és népszerű videókihívások formájában. Összefogja és támogatja az aktívan segítő embereket, vállalatokat és civil szervezeteket, egyúttal inspirál másokat is a csatlakozásra és hasonló kezdeményezések indítására. Share for Help. Mutasd meg, ki vagy!

Találatok száma: 1

Ypsilon Café and Restaurant

Ypsilon Café and Restaurant

Az Ypsilon Cafe Zugló egyetlen olyan szórakozóhelye, mely étterem és kávéház is egyben. Budapesten rendkívül jól megközelíthető helyen, a Puskás Ferenc Stadion metróállomás és a Papp László Sportaréna ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MikulásGyár 2017 Budapest