Csobbanjon fürdőinkben a Strandok Éjszakáján!
Csobbanjon fürdőinkben a Strandok Éjszakáján!
Az idei fesztiválon 14 kórus közel 800 énekese látogatja meg Nyíregyházát!
Az idei fesztiválon 14 kórus közel 800 énekese látogatja meg Nyíregyházát!
Múzeumok Éjszakája Kiscelli Múzeum Budapest 2024
Múzeumok Éjszakája Kiscelli Múzeum Budapest 2024
Ha érdekel India világa, itt a helyed!
Ha érdekel India világa, itt a helyed!
Állatkertek Éjszakája - Veresegyházi Medveotthon 2024. augusztus 30.
Állatkertek Éjszakája - Veresegyházi Medveotthon 2024. augusztus 30.
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Múzeumok Éjszakája Kiscelli Múzeum Budapest 2024

Az év leghosszabb éjszakáján minden érzékszervre ható élményben lehet része annak, aki ellátogat a Kiscelli Múzeumba. 2024. június 22.-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján sokrétű programmal várjuk látogatóinkat. Három kiállításunk finisszázsa mellett komolyzenei koncerttel, ékszerkészítő workshoppal és különleges vezetésekkel készülünk. Az egészestés programon Múzeumok Éjszakája 2024 karszalaggal lehet részt venni, mely megvásárolható elővételben a múzeumban vagy online.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

 Múzeumok Éjszakája Kiscelli Múzeum Budapest

2024. június 22., szombat

FINISSZÁZSOK ÉJSZAKÁJA  - MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2024

Kiscelli Múzeum

Ezen az estén négy időszaki kiállítástól búcsúzunk kapcsolódó programokkal, vezetésekkel, workshopokkal.

Zenés-táncos programok:

DJ Vibee: Budapest Museums by Night

17:00 Budapesti Filharmóniai Társaság a Határtalanban | Kamarakoncert

Különleges élményben lesz része a látogatóknak, hiszen ritkán hallhatunk design kiállítás alkalmával klasszikus kamarakoncertet. A Templomtér varázslatos akusztikáját élvezhetjük a Budapesti Filharmóniai Társaság kamarakoncerjét, amely a Cseh Zene Évéhez kapcsolódóan kerül megrendezésre.

Műsor:

S. Bach: c-moll szonáta BWV 1017,
Gubaidulina: Silenzio
Dvorák: Bagatellek című művei csendülnek fel
Előadja:  Baráti Eszter (cselló), Dóczi Áron (hegedű), Selmeczi Gábor (hegedű) és Szatzker Zsanett (harmonika)

19:30 Perdül | Táncperformansz a Határtalanban

A Határtalan design kurátorai immár 2009 óta dolgoznak együtt Góbi Rita táncművésszel. Perdül című térspecifikus, fúziós performance-szal a Góbi Rita Társulat visszatér a kezdeteihez. Az előadásban a kortárs mozdulatvilág, a hagyományos magyar népzene ihlette kontra zene és a land art képzőművészeti irányzat egyszerre jelenik meg.

Előadja: Góbi Rita Társulat

Workshopok:

Előzetes regisztráció szükséges az ékszer workshopra.

15:00, 16:00, 17:00 Ékszer: Újrahasznosított design | Workshop

Újrahasznosított anyagból készülnek kisebb csodák. A plexiből készült ékszerek olyanok, mintha kristályból lennének. A workshopon bármilyen általunk hozott kedves vagy számunkra értéktelennek tartott tárgyból különleges kiegészítőket varázsolhatunk.

A workshopot tartja: Kesserű Andrea

Képfaragó Műhely | Workshop a PRO FORMA kiállításhoz

A Képfaragó Műhelyben (Horváth Krisztina) az újrahasznosítás tárgya a kép, egy fotó, egy pillanat. Lomtalanításon talált fotókat hasznosítunk újra egyszerű kézműves technikákkal, a hímzéstől a ragasztásig, az áztatástól a festésig. Képeket alkotunk fényképezőgép nélkül. Játszunk a fotó történetével, anyagával, tulajdonságaival. Elővesszük szunnyadó képeink a fiókok mélyéről, felébresztjük őket száz éves álmukból, életet lehelünk beléjük, játsszunk velük és megkeressük bennük a ma üzenetét.

Tartja: Horváth Krisztina

Szem-száj ingere:

BRUBERI Coffee and Bakery

Fragola

Tárlatvezetések:

Előzetes regisztráció szükséges.

14:00 Ékszerek és kulisszatitkok a Határtalanban | Tematikus tárlatvezetés

A 20. jubileumi Határtalan design kiállításon belül a rendkívül népszerű kortárs ékszer szekció idén kiemelt szerepet kapott. A több mint 100 darabos válogatásban meghatározó művészek munkái – az osztrák Susanne Hammer és Petra Zimmermann, a holland Katja Prins és Ted Noten, a német Georg Dobler, az olasz Giulia Savino, a mexikói Jorge Manilla, továbbá a Legnica Silver Festival díjnyerteseinek darabjai, a magyar tervezők közül pedig többek között Börcsök Anna, Fábián Veronika, Jermakov Katalin, Kocsor Eszter Sára ékszerei láthatók. Két jelentős galéria, a prágai Resonance művészeinek alkotásai és a szentendrei MANA Galéria ékszerművészeinek és kurzusrésztvevőinek darabjai mellett a milanói IED, a bécsi KunstModeDesign Herbststrasse, a pozsonyi VŠVU, a hildesheimi HAWK, az oslói KHiO, az EASD Valencia és a budapesti MOME hallgatóinak munkái is láthatók.

Bemutatják: a kurátorok és az ékszertervezők

14:30 Tombor Zoltán a PRO FORMA kiállítában | Szubjektív tárlatvezetés

Tombor Zoltán alkotó fotográfus 2003-ban Milánóba költözött, ahol főként divat-, reklám- és portré felkéréseket teljesített. 2011-ben feleségével Tombor Nellivel New Yorkban

telepedett le, majd kilenc év után hazaköltöztek Budapestre. Műfaji besorolása nehéz, a klasszikus értelemben vett portré- és divatfotó mellett csendéleteket, tájképeket készít és dokumentarista sorozatokon is dolgozik.

15:00, 15:30, 16:00 Egy gyűjtemény titkai | Revízió a BTM Fővárosi Képtár Festménygyűjteményben

A Fővárosi Képtárban festészeti revízió zajlik, ennek alkalmából a szinte soha nem látható művek most megtekinthetők! A félóránként induló rövid tárlatvezetésekhez max. 10 fő csatlakozhat!

A vezetést tartja: Molnárné Aczél Eszter művészettörténész

15:00, 21:00 Holttest az utazókosárban – Mágnás Elza a kiscelli kastélyban | Tematikus épületséta

A séta során a „boldog békeidők” utolsó, szenzációs bűntényét felelevenítve járjuk be az épület azon helyiségeit, amelyek kapcsolódnak az épület egykori tulajdonosának, Schmidt Miksának 1914-ben meggyilkolt szeretőjéhez, a Mágnás Elza néven elhíresült Turcsányi Emíliához.

A sétát vezeti: Perényi Roland történész

16:00 A „vad” Kiscell | Tematikus épületséta

Az egykori szolid barokk kolostor puritán laktanyépületként vészelte át a 19. századot, majd megtévesztően nagyszabású kastélyként támadt fel a 20. század első felében a bécsi bútorgyáros Schmidt Miksa tulajdonában. Mielőtt múzeummá változhatott volna, a II. világháború végén szinte rommá vált az épület. Az 1950-es, 1960-as évekbeli helyreállítás után évtizedekkel, az 1980-as évek végén nyílt meg az immár puszta tégla falazatú templomszárny, és csak az 2010-es évek során lett látogatható az altemplom, a szintén nyers tégla- és rakott kő falazatú sziklapince, illetve a templom korábban befalazott toronyszobája. E terekbe, a „vad” a Kiscelli Múzeumba nyerhetnek bepillantást a látogatók.

A sétát vezeti: Rostás Péter művészettörténész

16:30 Műtárgyak a szabadban | Séta a múzeum udvari szobrai között

A kiállítás a múzeum udvarain a gyűjtemények egy olyan specifikus szegmensét kívánja bemutatni, melyek méretüknél fogva nem tudnak helyet kapni a múzeum falain belül, ám szerepük művészettörténeti és várostörténeti szempontból is igen jelentős.

A sétát vezeti: Köblös Péter gyűjteménykezelő

17:00, 19:00 Kastély és Hollywood – A múzeumépület mint forgatási helyszín | Tematikus épületséta

A kiscelli kastély nem csak műtárgyaknak és kiállításoknak ad otthont, hanem az utóbbi években egyre többször jelenik meg mozifilmek, sorozatok kulisszájaként is. A séta során néhány ilyen, a múzeum épületében forgott magyar film és hollywoodi szuperprodukció helyszínét járjuk be, a 19. századi korcsolyapályától a velencei kápolnán át a fantasy filmek misztikus díszletéig.

A sétát vezeti: Perényi Roland történész

18:00 Határtalan design | Kurátori tárlatvezetés

20 éves határtalan történet és meghatározó design tematikák a jelenben. Idén különleges, jubileumi dizájn- és összművészeti rendezvénysorozattal jelentkeztek a szervezők a Kiscelli Múzeumban. A válogatásban 22 ország több, mint 200 alkotójának munkái láthatók, reprezentatív olasz, osztrák és szlovák fókusszal, de nem marad el a nemzetközi kortárs ékszer szekció sem, sőt, a projekt történetéhez kapcsolódó retrospektív anyagot is láthat a közönség. Többek között a Kiscelli Múzeum történetébe is bepillantást nyerhetnek a látogatók.

A vezetést tartja: Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész

18:00, 20:00 Legeslegek az állandó kiállításunkban | Tematikus épületséta

Állandó kiállításunkból szubjektív módon emelünk ki néhányat és elmeséljük azok történetét. A hallottak alapján pedig kiderülhet, hogy melyik a Kiscelli Múzeum legkalandosabb, legtalányosabb, legbeszédesebb vagy éppen a legdrágább műtárgya.

A sétát vezeti: Maczó Balázs, etnográfus

19:00 Vettük, kaptuk, megmutatjuk w/ Laura ideges | Tárlatvezetés és beszélgetés

Ezen az estén különleges tárlatvezetéssel és beszélgetéssel készülünk, összekapcsolva a Budapest tereinek történetével foglalkozó Vettük, kaptuk, megmutatjuk. Válogatás a Fővárosi Képtár legújabb szerzeményeiből I. című kiállításunkat és a Déli Pályaudvar egy rejtett műalkotását megidéző Laura ideges – A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)

Leletmentés tematikájú integrált kurzusának projektkiállítását. Az esemény végén sor kerül a projektkiállítás finisszázsára és a közösségi kiállításbontásra.

A vezetést tartja: Páldi Lívia művészettörténész és Eperjesi Ágnes képzőművész és a METU hallgatók

22:00 Korok lenyomata | Tematikus épületséta

A Kiscelli Múzeum több mint 200 éves otthonában szinte minden épületelem mesélni tud. Hogy mit mond nekünk egy pici vastáblácska vagy egy titokzatos kőbe vésett monogram? Tárlatvezetésünkön kiderül!

A sétát vezeti: Maczó Balázs, etnográfus

Pop-up projekt:

10 éves a Virtuális leletmentés projekt

A BTM Kiscelli Múzeum építészeti leletmentő projektjében olyan irodaházak és középületek fotódokumentációját és történetét mutatjuk be, amelyeket kívülről sokan ismernek Budapesten, de belső tereiket ritkán vagy egyáltalán nem látni, és tarthatunk tőle, hogy hamarosan megsemmisülnek. Ezekből az épületekből szemezget a Múzeumok Éjszakáján a projekt ötletgazdája, Branczik Márta művészettörténész, a BTM Kiscelli Múzeum Építészeti Gyűjteményének vezető muzeológusa.

Időszaki kiállítások:

Határtalan design 2024 a Templomtérben

PRO FORMA - BFF2024: Absztrakt tendenciák a kortárs magyar fotóművészetben | BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL 2024 az Oratóriumban és az Emeleti folyosón

Vettük, kaptuk, megmutatjuk az Emeleti kiállítóterekben

Laura ideges - a METU diákjainak kutatási projektkiállítása az Emeleti folyosón

Az egészestés programon Múzeumok Éjszakája 2024 karszalaggal lehet részt venni:

Felnőtt karszalag (18 év felett): 3.000 Ft

Gyerek karszalag (6-18 év között): 1.500 Ft

Ingyenes belépésre jogosultak:

6 év alatti gyerekek

Fogyatékkal élők + 1 fő kísérő

Megvásárolható elővételben a múzeumban vagy online.

A programra egyéb belépőjegy kedvezmény nem vehető igénybe.

Forrás: a Szervezők sajtóanyaga

Találatok száma: 14

Aquamarina Hotel - Rendezvényhajó & Étterem Budapest

Aquamarina Hotel - Rendezvényhajó & Étterem Budapest

Budapest legszebb zöldövezetében, a Római parton található az 1900-as évek elején épült orosz lapátkerekes gőzhajóból átalakított 40 szobás szállodánk. A szállodahajón, amely Budapest szinte egyetlen természetes dunaparti részén van kikötve, a pihenés mellett étterem is várja kedves vendégeinket. Szobáink ...

Aquincum Hotel Budapest

Aquincum Hotel Budapest

Az Aquincum Hotel Budapest a város egyik legrégibb részén, Óbudán található, a Duna-parton, a Margitszigettel szemben, az Árpád-híd lábánál. A szálloda hatalmas saját parkkal rendelkezik, mely kiváló helyszíne lehet kültéri rendezvényeknek is. A környékén hangulatos utcákat, borozókat és éttermeket ...

Crazy Club Római. Római Apartmanház és Szabadidő Központ

Crazy Club Római. Római Apartmanház és Szabadidő Központ

Nálunk a Római part csodálatos vízparti környezetében pihenhet. Lehetőséget biztosítunk számos nagyszabású szabadtéri rendezvény megszervezésére vagy a helyszín biztosítására, igény esetén a kivitelezésben teljeskörű szakmai segítséget biztosítva. Működtetjük a Civil Torna Clubot. Várjuk sok szeretettel ...

Holiday Beach Budapest Wellness & Conference Hotel****

Holiday Beach Budapest Wellness & Conference Hotel****

Magyarország egyetlen hajó formájú szállodája, a Holiday Beach Budapest Wellness Hotel with Sauna Park közvetlenül a Duna-parton, zöldellő környezetben helyezkedik el. A szálloda nagyszerű medencékkel és díjmentes Wi-Fi-hozzáféréssel is várja vendégeit. A városközpont könnyedén megközelíthető ...

Alfréd Panzió Budapest

Alfréd Panzió Budapest

Családias panzió 20 szobával, Budapest két legszebb strandjának szomszédságában a Csillaghegyi strandfürdő és Római élményfürdő szomszédságában található.

Bed-Breakfast Hotel Budapest

Bed-Breakfast Hotel Budapest

A hangulatos hotel kellemes kertvárosi negyedben, Budapest belvárosától északra található. Kényelmes kétágyas szobák és két apartman várja vendégeinket. A szobák felszereltsége: saját fürdőszoba zuhanyfülkével/káddal, színes TV műholdas programokkal, mini hűtőszekrény.

Duna - Party Panzió Budapest

Duna - Party Panzió Budapest

Panziónk Budapest északi részén, a Római-parton, üdülő-övezetben, csendes, nyugodt, családias környezetben, a Flórián tértől kb. 5 km-re, a városközponttól 8 km-re található. Szobáink kétágyasak, zuhanyzóval, mosdóval, mellékhelyiséggel és légkondicionálóval felszereltek; ezen felül Internet-hozzáférés, ...

Erdőajándéka Erdei Iskola Budapest

Erdőajándéka Erdei Iskola Budapest

A hely különlegessége, hogy az erdei iskola fönn a hegytető (495 m) közelében helyezkedik el az öreg tölgyek és feketefenyők ligetében, ahol a tábor megrendezésre kerül. Az hegytető és az erdei iskolát körülölelő ligetes erdő biztosítják a nyári melegben is a különleges erdei klímát és friss ...

Hotel Noé Budapest

Hotel Noé Budapest

A fővárosban, mégis nyugodt, tiszta levegőjű, kellemes környezetben, távol a nagyváros zajától, a Duna partján várja vendégeit egész évben a Hotel Noé. A háromszintes épület és a 6 teljesen komfortos faház közel egyhektáros, szépen parkosított területen fekszik, ahol napozásra, pihenésre, ...

Külker Hotel Munkásszálló

Külker Hotel Munkásszálló

Csillaghegyen, a 3. kerület kertvárosi környezetében igényes munkásszállással várjuk a nyugodt pihenésre vágyó budapesti és vidéki munkavállalókat.

1 2   
Találatok száma: 49

36 Bisztró Budapest

36 Bisztró Budapest

Reggelitől a vacsoráig várjuk a környéken élőket és dolgozókat egészséges és természetes alapanyagokból készült friss és finom ételekkel.

Anytime Étterem és Kávézó Budapest

Anytime Étterem és Kávézó Budapest

Valószínűleg előfordult már Veled is, hogy “csak úgy” ennél valami finomat. Valami olyat, ami bármikor jól esne…Nem kell alkalmat keresned ahhoz, hogy nálunk ebédelj, vagy vacsorázz. Hozzánk bármikor betérhetsz.

Cziniel Cukrászda és Kávéház Budapest

Cziniel Cukrászda és Kávéház Budapest

A nagyi sütijeinek hagyományos ízei és a modern cukrászat remekei a helyi szokásokhoz finomítva. Édes csábítás nyugodt környezetben, ez a Cziniel, ahogy a Rómain szeretjük!

Fellini Római Kultúrbisztró Budapest

Fellini Római Kultúrbisztró Budapest

Mi egy bisztró vagyunk a Duna- parton. Tényleg a parton, nálunk a nyugágyról a lábad vízbe lóghat. Van sok enni és innivaló, például belga csapolt meggyes sör, mentás limonádé, olasz grill szendvics, házisüti.

Gyradiko Görög Étterem Budapest

Gyradiko Görög Étterem Budapest

Célunk, hogy az eredeti görög gasztronómiai értékek eljuthassanak mindenkihez. Ehhez természetesen igyekszünk alapvetően görög alapanyagokat, fűszereket használni. Eredeti alapanyagokból, eredeti receptek alapján készítjük ételeinket. A görög származású tulajdonosok, a görög és magyar kollégák mindegyike ...

Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra

Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra

Különleges kézműves bonbonok prémium minőségű csokoládéból természetes alapanyagok felhasználásával.

Maharaja Indiai Étterem Budapest

Maharaja Indiai Étterem Budapest

Magyarország egyik legautentikusabb, és első indiai étterme 1994 óta büszkén ajánlja Önnek a világ legnépszerűbb étkeit. A Maharaja étekműhely egzotikus és érdekes fogásokat kínál vendégeinek, a világ legjobb indiai mesterszakácsaitól, elérhető áron.

Mókus Bisztró Budapest

Mókus Bisztró Budapest

Fesztelen bár és étterem, mini művház a Krúdy negyedben. Tágas terek, ősfás kert, príma cseh sörök, finom konyha, és a Séf ebédmenüje hétköznap. Gyerekkel, családdal, kutyával, baráttal, kollegával enni-inni, lenni.

Pannónia Női Borrend

Pannónia Női Borrend

Tizenkét hölgy 2004 nyarán úgy döntött, hogy a leghatékonyabban akkor tehet valamit a magyar borkultúráért, ha borrendet alapít. Így 2004 nyarán létrehozták a Pannónia Női Borrendet, amelynek fő célja a minőségi magyar borok értékesítésének segítése és megismertetése a nagyközönséggel.

Pikáns Ételbár Budapest

Pikáns Ételbár Budapest

Csapatunk hosszú évek óta tevékenykedik az irodai vendéglátásban. Hagyományos és újragondolt receptjeink garantálják a változatos ételkínálatot, melyből mindenki kedvére válogathat. Éttermünk kialakításakor különös figyelmet fordítottunk arra, hogy vendégeink stílusos környezetben, teljes kényelemben és ...

1 2 3 4 5   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Kiscelli Feszt 2024 Budapest Kiscelli Feszt 2024 Budapest
 • Budapest
 • III. kerület - Óbuda
2024. augusztus 24. (szombat)
Óbudai Kulturális Központ programok 2024. Online jegyvásárlás Óbudai Kulturális Központ programok 2024. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület - Óbuda
2024. szeptember 27. (péntek)
Óbudai Ásványbörze és Bonsai Kiállítás 2024 Óbudai Ásványbörze és Bonsai Kiállítás 2024
 • Budapest
 • III. kerület - Óbuda
2024. november 10. (vasárnap)

Hasonló ajánlatok

Szent László Látogatóközpont programok Győr 2024 Szent László Látogatóközpont programok Győr 2024
 • Győr
2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)
Egry József Emlékmúzeum látogatás 2024 Badacsonytomaj Egry József Emlékmúzeum látogatás 2024 Badacsonytomaj
 • Badacsony-Badacsonytomaj
2024.06.06. (csütörtök) - 2024.09.30. (hétfő)

Figyelmébe ajánljuk!

Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtár Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtár
 • Budapest
 • III. kerület - Óbuda

Érdemes felkeresni!

Anytime Étterem és Kávézó Budapest Anytime Étterem és Kávézó Budapest
 • Budapest
 • III. kerület - Óbuda
Continental Citygolf Club Budapest Continental Citygolf Club Budapest
 • Budapest
 • III. kerület - Óbuda
Folyondár Vasas Sport és Tánc Centrum Budapest Folyondár Vasas Sport és Tánc Centrum Budapest
 • Budapest
 • III. kerület - Óbuda
Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Fesztiválajánló

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!