Múzeumok Őszi Fesztiválja Gyula 2023
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!

Múzeumok Őszi Fesztiválja Gyula 2023

Népszerűség
Kiemelt ajánlat

5700 Gyula , Több helyszínen

Az országos kezdeményezésű Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében Gyulán 2023. szeptember 27. és november 11. között találhatnak a múzeumi munka, a helytörténet, a kultúrtörténet és az eleinktől ránk maradt örökség iránt érdeklődők látványos, szórakoztató és tanulságos programokat. A fesztiválokra jellemző oldott, jó hangulatú, informális szituációkban, izgalmas helyszíneken és változatos témákban kínál ismeretátadást ezen az őszön a gyulai Erkel Ferenc Múzeum, illetve három helyi kiállítóhely: a vár, az Almásy-kastély és az Erkel Ferenc Emlékház.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2023

Múzeumi szakmai titkokba avatnak, a felhalmozott tudást lebilincselő módon átadják, s környezetünkről szerzett felszínes tudásunkat izgalmas információkkal mélyítik az idén a gyulai kiállítóhelyek a Múzeumok Őszi Fesztiválja programjain.

Mindjárt a programsor legelején a Múzeumi Szabadegyetem idei évadának első előadásával találkozni: Liska András régész, az Erkel Ferenc Múzeum szakmai vezetője a Gyulai Vár rekonstrukciós filmjei és diorámája elkészítésének szakmai rejtelmeibe avat be. Szerepel a programsorban kerékpáros városnézés az Erkelhez köthető, kevéssé ismert helyszíneken és Szent Mihály-napi vásár, amely a szórakoztató elemek mellett a helyi kistermelők és kézművesek termékeit népszerűsíti. Az érdeklődő pedagógusok számára bemutatják azt is, hogy a várban milyen múzeumpedagógiai és digitális lehetőségek segítik a történelemtanítást.

A gyulai múzeum szakemberei mellett vendégelőadó is segíti a történelemmel kapcsolatos információátadást: Dr. Beke Szilvia, a Gál Ferenc Egyetem dékánhelyettese a középkor női sorsot és jelentős élethelyzeteket meghatározó megannyi szokását, hiedelmét, társadalmi előírását és kötöttségét idézi fel – elsősorban az egészségtörténeti vonatkozásokra koncentrálva.

Az eseményeken többnyire az adott kiállítóhelyre érvényes belépővel lehet részt venni, de a programok több mint egyharmada díjtalanul látogatható.

Programok

Minden szombaton 10.00-18.00
ÉRTÉKEINK ÚJRATÖLTVE - Nyitott kovácsműhely

Kiderítjük, elbírod-e a szerszámokat, aztán a vár működő kovácsműhelyében a kovácsmester inasaként te is kezedbe veheted az általa használt hagyományos eszközöket. Az évszázadokon át jelentős mesterség interaktív bemutatásával a hagyományok ápolásának fontossága mellett az alkotás örömére is szeretnénk felhívni a figyelmed. Helyszín: Gyulai Vár

Helyszín: Gyulai Vár

Részvétel: várbelépővel (egésznapos, többszöri belépéssel: +500 Ft/fő)

2023. szeptember 27. (szerda) 17.00
MÚZEUMI KULISSZATITKOK - Palánkfalak és földbástyák – Hogyan készült a Gyulai Vár digitális rekonstrukciója?

Liska András régész, az Erkel Ferenc Múzeum szakmai vezetőjének előadása

A Gyulai Vár a történelmi Magyar Királyság alföldi területének legtöbb eredeti építészeti elemet megőrző, gótikus téglavára, amelyet a végvári harcok időszakában épült, kiterjedt külső védművei miatt az ország fővárai között tartottak számon. A közelmúltban fejeződött be a vár 3D-s, digitális, történeti rekonstrukciójának megalkotása, amely alapján már animációs filmek és egy dioráma is elkészült. Liska András előadásában a rekonstrukciós filmek és a dioráma elkészítésének szakmai rejtelmeibe, a rendelkezésre álló forrásanyag és a régészeti eredmények feldolgozásának részleteibe avatja be az érdeklődőket.

A Múzeumi Szabadegyetem sorozat évadnyitó eseménye.

Helyszín: Almásy-kastély Stefánia-szárny

A részvétel díjtalan.

2023. szeptember 29. (péntek) 15.00
FITTMÚZEUM - Erkel megismerni pedálozunk

Bringás városnéző túránk során az Erkel leszármazottak sírjait, az Erkelhez köthető, kevéssé ismert helyszíneket fedezzük fel.

Gyula városa a térség pezsgő kulturális centrumaként szerepelt a történelem során, s szerepel töretlenül napjainkig. Nemcsak a történelmi belváros ódon épületei rejtenek magukban megannyi történetet, de a külterületek, s a temetők is évszázadok históriáját mesélik el, ha kérdezzük őket. Kocsis János idegenvezető egy jóleső kerékpáros túrára hív, amely az Almásy-kastélytól indul és érinti az Erkel család sírjait, a történelmi épületeket, romokat, felújított és felújítatlan építészeti emlékeket.

Gyülekező az az Almásy-kastélynál.

A részvétel díjtalan.

2023. szeptember 30. (szombat) 10.00-18.00
ÉRTÉKEINK ÚJRATÖLTVE - Szent Mihály-napi vásár a Gyulai Várban

Okleveles adatok szerint Gyulán már 1525-ben megrendezték a Szent Mihály-napi vásárt, ennek emlékére szeptember 30-án helyi, kézműves termékeknek helyet adó ökopiacot szervezünk, amelyet mesterségbemutatók, korabeli tánctanítás, krumplis pogácsa sütése, mustkészítés, korabeli ügyességi játékok, apródjelöltek keresése, vásári komédiások produkciója színesít. A vásár fő célja, hogy a környezettudatosság elvét szem előtt tartva népszerűsítse a helyi kistermelők és kézművesek termékeit.

Helyszín: Gyulai Vár

Részvétel: várbelépővel (egésznapos, többszöri belépéssel: +500 Ft/fő)

2023. október 1. (vasárnap) 16.00
ÉRTÉKEINK ÚJRATÖLTVE - „Tágasságot nekünk is” – népzenei koncert a zene világnapján

Erkel Ferenc legyen bár Himnuszunk megzenésítője, a magyar nemzeti opera megteremtője, s kössük bár munkásságához a Zeneakadémia, az Operaház, a Philharmóniai Társaság, a Daláregyletek létrehozását, zeneiségében egyértelműen fellelhetők a népzenei motívumok. Ő maga is többször hangsúlyozta a népzene fontosságát, szépségét. Erkel Ferenc szerette, s használta a magyar nép zenéjét, ezért a Zene Világnapján, Erkel Ferenc szülőházában népzenei koncerttel emlékezünk meg híres zeneszerzőnkről.

Helyszín: Erkel Ferenc Emlékház

Részvétel: belépőjeggyel

2023. október 5. (csütörtök)
MÚZEUMI ŐSZBÚCSÚZTATÓ - Kossuth Lajos elfogyott regimentje

Kurátori tárlatvezetés a vár időszaki kiállításában népzenei aláfestéssel.

Programunkkal az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulójára emlékezünk.

A gyulai vár az 1849 augusztusában történt eseményekkel került a történelem forgatagába. A Világos melletti szőlősi síkon történt fegyverletételt követően két honvéd tábornok, Damjanich János és Lahner György a várban lett elszállásolva, majd a vár és a kastély között elterülő téren rakta le oldalfegyverét a magyar tisztek egy része, köztük tízen a későbbi aradi 13 vértanúból.

Ezek a történések hozták a gyulai várba a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Kossuth Lajos elfogyott regimentje című kiállítását. A tárlat a szabadságharcot megjárt katonák testi és lelki gondozását szolgáló Honvédmenház történetén keresztül mutatja be az 1848-49-es honvéd utóéletet, az ún. veterángondozást, kiegészítve azt gyulai momentumokkal.

A kurátori vezetést a Hadtörténeti Intézet és Múzeum történésze, Ress Zoltán tartja. A szakmai előadást élő népzene egészíti ki, amely megidézi a forradalmi és szabadságharcos hangulatot katonanótákkal, katonakísérőkkel, keservesekkel.

Helyszín: Gyulai Vár

A részvétel díjtalan. A teljes várkiállítás belépőjeggyel tekinthető meg.

2023. október 13. (péntek) 15.00
FITTMÚZEUM - Erkel lába nyomán

Gyula város híres szülöttje Erkel Ferenc, s bár mindössze 11 éves koráig élt szülővárosában, egész életében visszajárt ide. Városnéző sétánk Erkel Ferenc szülőházától indul, s a hozzá köthető terek és épületek megtekintését követően az Almásy-kastélyál ér véget, amely szintén számos szállal kötődik az Erkel családhoz.

Gyülekező az Erkel Ferenc Emlékháznál.

A részvétel díjtalan.

2023. október 21. (szombat) 14.00 és 15.00
ÉRTÉKEINK ÚJRATÖLTVE - A várfundáló szemével

Hogyan épült fel egy átlagos középkori vár és miben különleges ehhez képest a gyulai? Mi az a huszárvár, derékvár, vagy belső vár? Hogyan készültek a végvári vitézek az oszmánok ostromára? Ezen a programon megválaszoljuk.

A Gyulai Vár a történeti Magyar Királyság alföldi területének legépebben megmaradt, legtöbb eredeti formájában bemutatható helyiséget tartalmazó gótikus várkastélya. A vár körül a 16. századra egy olyan, több védelmi vonalból álló erődítési rendszer épült ki, amelynek ma jelenleg csak a központi épülete, maga a téglavár látogatható. Az előadás keretében az érdeklődők a középkori és a kora-újkori várépítéssel, valamint a gyulai vár védműveivel ismerkedhetnek meg úgy, ahogy Paolo Mirandola, itáliai várépítő mester láthatta, amikor 1562-ben papírra vetette a vár megerősítését szolgáló terveit.

Helyszín: Gyulai Vár

Részvétel: várbelépővel (egésznapos, többszöri belépéssel: +500 Ft/fő)

2023. október 25. (szerda) 17.00
MÚZEUMI KULISSZATITKOK - Vert hadak csonthalmain

Szappanos Gábor történész előadása.

Kalandos úton vált Kölcsey Ferenc Erkel által megzenésített verse nemzeti himnuszunkká. Bár 1844-ig is számos költemény és dallam versengett a nívós címért, 1844 után sem volt egyértelmű és mindenki számára elfogadott a nyertes pályamű megmásíthatatlansága. Történész munkatársunk – az emlékévhez kapcsolódóan – a Himnusz 1844 és 1989 közötti történetével ismertet meg.

A Múzeumi Szabadegyetem sorozat eseménye.

Helyszín: Almásy-kastély Stefánia-szárny

A részvétel díjtalan.

2023. október 28. (szombat) 10.00-18.00
FITTMÚZEUM - Középkori edzés a vár udvarán

A Kerecsényi László Íjász Egyesület mozgatja át azokat, akik tudni szeretnék, hogyan edzették fizikumukat a végvári vitézek, milyen fortélyokat vetettek be fittségük fenntartására. Eseményünk azonban fegyverbemutató is egyben; kiderül az is, mely fegyverekkel védték a végeket a nyomasztó oszmán túlerővel szemben, s végre meg lehet tapasztalni azt is, milyen súlyuk volt ezeknek és hogyan lehetett mozogni velük.

Helyszín: Gyulai Vár

Részvétel: várbelépővel (egésznapos, többszöri belépéssel: +500 Ft/fő)

2023. október 28. (szombat) 14.30
ÉRTÉKEINK ÚJRATÖLTVE - Bábaság, szülés és a nők a középkorban

A nők helyzete mindig sajátságos volt a történelem során. Dr. Beke Szilvia, a Gál Ferenc Egyetem dékánhelyettese előadásában a középkor női sorsot és jelentős élethelyzeteket meghatározó megannyi szokásába, hiedelmébe, társadalmi előírásába és kötöttségébe avat be – elsősorban az egészségtörténeti vonatkozásokra koncentrálva.

Helyszín: Gyulai Vár

Részvétel: várbelépővel (egésznapos, többszöri belépéssel: +500 Ft/fő)

2023. november 3. (péntek) 13.00
MÚZEUMI ŐSZBÚCSÚZTATÓ - Himnusztörténelem

Ma már talán furcsálljuk, de nem volt egyértelmű, hogy a Himnusz lesz Magyarország himnusza. Sőt, írója sem kedvelte a művet. Felekezeti és „nem hivatalos” himnuszokkal is el volt látva az ország, „hivatalos” dallam pedig nem létezett egyik nemzeti énekünkhöz sem. Szappanos Gábor történész a Magyar Tudomány Napi előadásán a himnuszok történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők a középkori dallamoktól az 1844-es pályázat nyertes dallamáig.

Helyszín: Erkel Ferenc Emlékház

Részvétel: belépőjeggyel

2023. november 4., 11., 18., 25. (szombat) 11.00
MÚZEUMI SZÜNETELŐ - Solymászbemutató

Nem pusztán látványos és szórakoztató ez a programunk, amelyen testközelből is megismerkedhetsz a madarakkal, sok újat is elmesélünk az egyik legősibb vadászati módszerről.

Kiderül például, hogy nem csak sólyommal lehet solymászkodni, így neveznek minden ragadozó madaras bemutatót és vadászatot. Az Európába a honfoglaló magyarokkal együtt érkezett solymászat hungarikum, sőt, a magyar solymászat az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listáján is megtalálható 2012 óta. Az agarászat és a hagyományos íjjal történő vadászat mellett ez a harmadik legális ősi vadász módszer.

Helyszín: Gyulai Vár

Részvétel: várbelépővel (egésznapos, többszöri belépéssel: +500 Ft/fő)

2023. november 4. (szombat) 14.00, 15.00
MÚZEUMI SZÜNETELŐ - Orvoslás és gyógyászat a középkorban

A magyar keresztény kultúra gyógyszerészettörténeti és orvoslási emlékeinek Békés vármegyei vonatkozásait gyűjti össze korabeli kosztümös előadásában munkatársunk az államalapítástól a hódoltságig. A középkori gyógyászatba, orvoslásba nyújt betekintést, különös tekintettel a helyi vonatkozású forrásokra támaszkodva.

Helyszín: Gyulai Vár

Részvétel: várbelépővel (egésznapos, többszöri belépéssel: +500 Ft/fő)

2023. november 7. (kedd) 11.30
TANÁROK ÉS ÓVODAPEDAGÓGUSOK NAPJA - A legoptimistább dolog

Oktatástörténeti áttekintés a kora-középkortól a 19. századi reformokig

A betelepített német közösség a 18. század elején külön közigazgatási egységet hozott létre: Németgyulát. Szinte minden formában külön álltak Magyargyulától, s az 1780-as évekre égetően szükségessé vált számukra egy önálló iskolaépület felépítése. Ez az iskolaépület és a hozzá kapcsolódó szolgálati lakás 1795-re épült fel, s lett 15 évvel később Erkel Ferenc szülőháza. Erkel születésének évfordulóján iskolatörténeti kitekintéssel emlékezünk a valamikori Németgyula iskolaépületében. Szappanos Gábor történész előadásán az érdeklődők megismerkedhetnek a középkori és újkori oktatási formákkal az oktatási törvényeken át a 19. századi reformokig.

Helyszín: Erkel Ferenc Emlékház

Részvétel: belépőjeggyel

2023. november 8. (szerda) 11.00
TANÁROK ÉS ÓVODAPEDAGÓGUSOK NAPJA - A történelem tanítását segítő múzeumpedagógiai lehetőségek/digitális eszközök a Gyulai Várban

A Gyulai Várban számos interaktív eszköz, digitális információátadási forma hozza közelebb az egykori hétköznapokat, s teszi a történelmet is könnyebben megérthetőbbé, átélhetőbbé. Cseresznyés János történész, az Erkel Ferenc Múzeum gyűjteménykezelője mutatja be a pedagógusok számára, hogy a várban milyen múzeumpedagógiai és digitális lehetőségek segítik a történelemtanítást.

Helyszín: Gyulai Vár

A részvétel díjtalan.

223. november 8. (szerda) 17.00
MÚZEUMI KULISSZATITKOK - Digitalizáció a múzeumban

Temesváry János, a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. műszaki vezetőjének előadása

A szakember előadásából kiderül, melyek is a múzeumi digitalizáció formái és miként alkalmazható a digitális technika a kiállításokban. Megtudhatjuk, hogy a már divatjamúlt érintőképernyők helyett milyen eszközök teszik izgalmasabbá a tárlatokat a kisvonatoktól az okosfólián át a mesterséges intelligenciáig. Szól arról is, hogy milyen üzemeltetési tapasztalatok állnak rendelkezésre jelenleg, és milyen fejlesztési irányvonalakkal érdemes tervezni a jövőben. Prezentációja bebizonyítja: a digitális technika nem cirkuszi mutatvány, amely elviszi a fókuszt egy tárgyról – épp ellenkezőleg: az ismeretátadásban segíti a muzeológust és múzeumlátogatót.

A Múzeumi Szabadegyetem sorozat eseménye.

Helyszín: Almásy-kastély Stefánia-szárny

A részvétel díjtalan.

További ajánlataink

2023.11.24. - 2023.12.18. Karácsonyi cipősdoboz gyűjtés Gyula 2023
2023.11.27. - 2023.12.03. Szabadulószoba Gyula - Rejtély a kastélyban, keresd a kulcsot a Gyulai Almásy-kastélyban!
2023.11.27. - 2023.12.03. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont programok 2023. Élményprogramok a hét minden napján
2023.11.27. - 2023.12.03. Kaland program minden nap Gyulán, szabadulás a Kalandpincéből 60 perc alatt!
2023.11.28. - 2023.12.03. Szabadulószoba a Gyulai várban - Turbánosok csapdájában
2023.11.28. - 2023.12.03. Gyulai vár tárlatvezetés, Történelmi séta keddtől vasárnapig és esti tárlatvezetés szombatonként
2023.11.28. - 2023.12.03. Gyulai kolbásztúra, tematikus városi séta a kolbász nyomában
2023.11.28. - 2023.12.03. Gyulai vár programok 2023. Élményprogramok keddtől vasárnapig
2023.11.28. - 2023.12.03. Gyulai kolbász, kolbászkóstolás a Gyulai Kolbász Múzeumban keddtől vasárnapig
2023.12.01. - 2023.12.17. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Adventi Tekergő - kalandjárat
2023.12.02. - 2023.12.03. Gyulai gyerekprogramok 2023
Mikulásvonat
2023.12.02. - 2023.12.03. Advent Gyula 2023
Mikulásvonat
2023.12.02. - 2023.12.03. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Reneszánsz délelőtt a Gyulai Várban
2023.12.02. - 2023.12.03. Mikulás Gyula 2023. Mikulásvonat
Mikulásvonat
2023.12.02. - 2023.12.03. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Mikulásvonat
2023.12.02. - 2023.12.23. Karácsony a kastélyban 2023. Karácsonyi varázskastély - Advent a Gyulai Almásy-kastélyban
2023.12.03. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Városi Advent
2023.12.03. Advent Gyula 2023
Városi Advent
2023.12.03. Városi Advent Gyula 2023
2023.12.03. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Kastélytúra Tacskó Döncivel
2023.12.03. Gyulai túra, Kastélytúra Tacskó Döncivel az Almásy-kastélyban
2023.12.03. Gyulai gyerekprogramok 2023
Kastélytúra Tacskó Döncivel
2023.12.04. Gyulai kulturális programok 2023. Színházi előadások a Várszínházban és a Művelődési Központban
Füst – Pokorny Lia könnyed zenés estje
2023.12.04. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Füst – Pokorny Lia könnyed zenés estje
2023.12.04. Gyulai gyerekprogramok 2023
Diótörő - Mesés tánc show
2023.12.04. Advent Gyula 2023
Diótörő - Mesés tánc show
2023.12.04. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Diótörő - Mesés tánc show
2023.12.04. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
LGT Táncképek - Életünk meséje táncban
2023.12.04. Gyulai kulturális programok 2023. Színházi előadások a Várszínházban és a Művelődési Központban
Diótörő - Mesés tánc show
2023.12.04. 19:00 Gyulai koncertek 2023. Könnyű- és komolyzenei koncertek Gyulán
Füst – Pokorny Lia könnyed zenés estje
2023.12.04. 19:00 Gyulai Várszínház előadások 2023
Füst – Pokorny Lia könnyed zenés estje
3 900 Ft Jegyvásárlás
2023.12.04. - 2023.12.10. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont programok 2023. Élményprogramok a hét minden napján
2023.12.04. - 2023.12.10. Szabadulószoba Gyula - Rejtély a kastélyban, keresd a kulcsot a Gyulai Almásy-kastélyban!
2023.12.04. - 2023.12.10. Kaland program minden nap Gyulán, szabadulás a Kalandpincéből 60 perc alatt!
2023.12.05. - 2023.12.09. Rádiótörténeti kiállítás látogatás Gyulán keddtől szombatig
2023.12.05. - 2023.12.10. Gyulai kolbász, kolbászkóstolás a Gyulai Kolbász Múzeumban keddtől vasárnapig
2023.12.05. - 2023.12.10. Gyulai vár programok 2023. Élményprogramok keddtől vasárnapig
2023.12.05. - 2023.12.10. Szabadulószoba a Gyulai várban - Turbánosok csapdájában
2023.12.05. - 2023.12.10. Játszóház Gyula 2023
2023.12.05. - 2023.12.10. Gyulai kolbásztúra, tematikus városi séta a kolbász nyomában
2023.12.08. - 2023.12.09. Gyulai gasztronómiai programok 2023 / 2024
Gyulai Mézfesztivál
2023.12.08. - 2023.12.09. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Gyulai Mézfesztivál
2023.12.08. - 2023.12.09. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál 2023
2023.12.08. - 2023.12.09. Gyulai fesztiválok 2023 / 2024
Gyulai Mézfesztivál
2023.12.08. - 2023.12.10. Mikulás Gyula 2023. Mikulásvonat
Mikulásvonat
2023.12.08. - 2023.12.10. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Mikulásvonat
2023.12.08. - 2023.12.10. Gyulai gyerekprogramok 2023
Mikulásvonat
2023.12.08. - 2023.12.10. Advent Gyula 2023
Mikulásvonat
2023.12.09. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Adventi séta
2023.12.09. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Advent az Almásy-kastélyban
2023.12.09. Advent Gyula 2023
Advent az Almásy-kastélyban
2023.12.09. Portéka - Kézműves és Termelői Vásár Gyula 2023
2023.12.09. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Éjszakai wellness a Gyulai Várfürdőben
2023.12.09. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Almásy-kastély garantált programjai - Női szalon
2023.12.09. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Portéka - Kézműves és Termelői Vásár
2023.12.09. Advent Gyula 2023
Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Kamarakórusának karácsonyi koncertje a kastélyparkban
2023.12.09. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
A kastély gyertyafényben
2023.12.09. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Gyertyafényes vártúrák
2023.12.09. Idegenvezetés Gyula 2023. Adventi séta
2023.12.09. 16:30 Gyulai koncertek 2023. Könnyű- és komolyzenei koncertek Gyulán
Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Kamarakórusának karácsonyi koncertje a kastélyparkban
2023.12.09. 16:30 Karácsonyi koncert Gyula 2023
Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Kamarakórusának karácsonyi koncertje a kastélyparkban
2023.12.09. Karácsony a kastélyban 2023. Karácsonyi varázskastély - Advent a Gyulai Almásy-kastélyban
Vásár a kastélyparkban
2023.12.09. Babaúszás Gyula 2023. Minden szombaton az AquaPalotában
2023.12.09. Karácsony a kastélyban 2023. Karácsonyi varázskastély - Advent a Gyulai Almásy-kastélyban
Ajándékműhely a Csemegetárban
2023.12.09. Gyulai Méz, termelői mézek és mézkészítmények vásárlása
2023.12.09. Adventi kastély hétvégék, ünnepi készülődés a gyulai Almásy-kastélyban
2023.12.09. Tárlatvezetés a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban - A kastély gyertyafényben
2023.12.09. Gyulai Várfürdő programok 2023
Éjszakai fürdőzés és szaunázás
2023.12.09. Baba-mama program Gyulán, babaúszás minden szombaton az AquaPalotában
2023.12.09. 11:00 Solymászbemutató minden szombaton a Gyulai Várban
2023.12.09. - 2023.12.10. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Reneszánsz délelőtt a Gyulai Várban
2023.12.10. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Kastélytúra Tacskó Döncivel
2023.12.10. Gyulai gyerekprogramok 2023
Kastélytúra Tacskó Döncivel
2023.12.10. Gyulai túra, Kastélytúra Tacskó Döncivel az Almásy-kastélyban
2023.12.11. - 2023.12.17. Szabadulószoba Gyula - Rejtély a kastélyban, keresd a kulcsot a Gyulai Almásy-kastélyban!
2023.12.11. - 2023.12.17. Kaland program minden nap Gyulán, szabadulás a Kalandpincéből 60 perc alatt!
2023.12.11. - 2023.12.17. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont programok 2023. Élményprogramok a hét minden napján
2023.12.12. Gyulai kulturális programok 2023. Színházi előadások a Várszínházban és a Művelődési Központban
Szabad-ötletek jegyzéke - József Attila - Az Ülj Közelebb Produkció előadása
2023.12.12. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Téli daloskönyv - Gryllus Vilmos gyerekkoncertje
2023.12.12. Gyulai gyerekprogramok 2023
Téli daloskönyv - Gryllus Vilmos gyerekkoncertje
2023.12.12. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Szabad-ötletek jegyzéke - József Attila - Az Ülj Közelebb Produkció előadása
2023.12.12. Advent Gyula 2023
Gryllus Vilmos: Téli daloskönyv
2023.12.12. 19:00 Gyulai Várszínház előadások 2023
Szabad-ötletek jegyzéke - József Attila - Az Ülj Közelebb Produkció előadása
2023.12.12. - 2023.12.16. Rádiótörténeti kiállítás látogatás Gyulán keddtől szombatig
2023.12.12. - 2023.12.17. Gyulai vár programok 2023. Élményprogramok keddtől vasárnapig
2023.12.12. - 2023.12.17. Gyulai kolbásztúra, tematikus városi séta a kolbász nyomában
2023.12.12. - 2023.12.17. Játszóház Gyula 2023
2023.12.12. - 2023.12.17. Szabadulószoba a Gyulai várban - Turbánosok csapdájában
2023.12.12. - 2023.12.17. Gyulai kolbász, kolbászkóstolás a Gyulai Kolbász Múzeumban keddtől vasárnapig
2023.12.16. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Portéka - Kézműves és Termelői Vásár
2023.12.16. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
A kastély gyertyafényben
2023.12.16. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar Karácsonyi koncertje
2023.12.16. Portéka - Kézműves és Termelői Vásár Gyula 2023
2023.12.16. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Éjszakai wellness a Gyulai Várfürdőben
2023.12.16. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Gyertyafényes vártúrák
2023.12.16. Gyulai programok 2023 / 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Gyulán
Advent az Almásy-kastélyban
2023.12.16. Advent Gyula 2023
Advent az Almásy-kastélyban
2023.12.16. 19:00 Karácsonyi koncert Gyula 2023
Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar Karácsonyi koncertje
2023.12.16. 19:00 Gyulai koncertek 2023. Könnyű- és komolyzenei koncertek Gyulán
Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar Karácsonyi koncertje
2023.12.16. Tárlatvezetés a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban - A kastély gyertyafényben
Találatok száma: 49

Wellness Hotel Gyula**** Superior

Wellness Hotel Gyula**** Superior

Nem csak szállás: Gyula történelmi-, romantikus környezetében, romantika a pároknak, szórakozás a baráti társaságoknak, móka a gyermekeknek, wellness a szülőknek és feltöltődés a szenioroknak. Mint családbarát wellness szálloda, kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minden generáció önfeledt ... Bővebben


Szállásfoglalási lehetőség
Ajánlatkérés
Kiemelt partner
Abbázia Apartman Gyula

Abbázia Apartman Gyula

Gyula város központjában, a Vártól és a Várfürdőtől alig 50 méterre várjuk szeretettel vendégeinket az Abbázia Apartman és Stúdió apartmanjainkban. Bővebben


Almafa Apartman Gyula

Almafa Apartman Gyula

Az apartman Gyulán a fürdőövezetben, a belvárosban található. Igényesen berendezett, új építésű, a várfürdő és a vár teljes közelségében. Szeretettel várjuk kedves vendégeinket egész évben. Kisgyermekes családoknak extra szolgáltatásokkal állunk rendelkezésre. Anyanyelvi szintű német és angol ... Bővebben


Aqua Apartman

Aqua Apartman

Apartmanházunk a település belvárosában, a fürdő közvetlen közelében, a nyári bejárattól 100 méterre, az Élővíz-csatorna partján helyezkedik el. A Gyulai Vár és a sétálóutca az apartmanoktól csak 10 perc sétára található. Apartmanházunk összesen 20 férőhellyel rendelkezik, ideális nagyobb családok, baráti ... Bővebben


Aqua Hotel Superior Gyula

Aqua Hotel Superior Gyula

Az Aqua Hotel Gyula Superior ideális környezetet biztosít a Gyulán üdülni és kikapcsolódni vágyó kisgyermekes családok és a gyulai fürdőbe érkezővendégek részére. Superior szobáink a külön nappalival és hálószobával, hosszabb tartózkodási idő esetén is kellemes kényelmet biztosítanak vendégeink ... Bővebben


Bányai Vendégház

Bányai Vendégház

Ha pihenésre, csendre, nyugalomra vágyik, legyen a vendégünk a Dél-Alföld egyik legszebb városában, Gyulán, ahol szép környezetben várja Önt a Bányai Vendégház. Bővebben


Central Apartman

Central Apartman

A Central Apartman Gyula belvárosának szívében helyezkedik el. A városközpont, sétáló utca, világóra, szökőkutak, Százéves cukrászda, Erkel Ferenc szülőháza, múzeum, Ladics ház, Petőfi tér, templomok, buszpályaudvar 250-500 méter közötti távolságra van, a vasútállomás 900 m-re található. Apartmanunk ... Bővebben


Corvin Hotel Gyula*** &  Wellness Apartmanok

Corvin Hotel Gyula*** & Wellness Apartmanok

A Corvin Hotel Gyula*** & Wellness Apartmanok ideális környezetet biztosít a Gyulán üdülni,romantikusan pihenni és a kikapcsolódni vágyó kisgyermekes családok, valamint a gyulai fürdőbe érkezővendégek részére. Superior egylégterű vagy családi szobáink a külön nappalival és hálószobával, ... Bővebben


Csigaház Panzió

Csigaház Panzió

A Csigaház Panzió a Gyulai Várfürdő és a Csigakert szomszédságában található. A fürdőhöz, a belvároshoz, a látnivalókhoz közel épült, - ugyanakkor reggelente csak a madárcsicsergés „zavarja meg” a csendet…., ami a város egyik ékszerdoboza, a hajdani Wenkheim kastély parkjából szűrődik át. Bővebben


D Hotel*** Gyula

D Hotel*** Gyula

Kényelem és kedvező árak az üdülni, pihenni vágyóknak egész évben! Családias hangulatú hotelünk Gyulán, a Dózsa György utca 4-6. szám alatt található. Látogasson el hozzánk és legyen a vendégünk! Bővebben


1 2 3 4 5   
Találatok száma: 2

Kastély Kávézó Gyula

Kastély Kávézó Gyula

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont kávézója mellett a múzeumi ajándékbolt munkatársai is nagy szeretettel és csinos portékákkal várnak. Nyitva hétfő kivételével 10-18 óra között. Bővebben


Kiemelt partner
Százéves Cukrászda Gyula

Százéves Cukrászda Gyula

Az 1840 óta üzemelő Százéves Cukrászda Magyarország második legrégebbi cukrászdája. Csodás, empír stílusú épületében a díszesen festett falak között, eredeti biedermeier bútorzat, s hagyományos sütemény, parfé-, cukorka- és fagylaltkínálat repíti vissza a látogatót az egykori nyüzsgő kávéházi világba. ... Bővebben


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!

Foglaljon szállást!

Foglaljon asztalt!


Kapcsolat, elérhetőség

Foglaljon szállást!

Foglaljon asztalt!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG