Pedagógus képzés Debrecenben - pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani képzése

Pedagógus képzés Debrecenben - pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani képzése


Pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani alapképzés lesz a Debreceni Református Kollégium Múzeumában még ebben a tanévben 2018. május 12-én és június 2-án. A tanfolyam célja, hogy az élménypedagógiai eszközöket alkalmazó múzeumi tanulási módszerek megismerésével a pedagógusok hatékonyabban tudják elősegíteni a gyerekek tanulás iránti pozitív attitűdjének kialakulását, képesek legyenek a korszerű múzeumi ismeretátadási módszereket beépíteni a tantárgyi oktatási és óvodai nevelési struktúrába.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

PEDAGÓGUSOK MÚZEUMHASZNÁLATI ÉS MÚZEUMPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI ALAPKÉPZÉSE BLENDED FORMÁBAN (PM30B)

„A mi múzeumunk” szerint múzeumi eszközökkel is biztosítható a minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférés, az élethosszig tartó tanuláshoz szükséges kompetenciák fejlesztése,  erősíthető a köznevelés esélyteremtő szerepe csökkenthető a korai iskolaelhagyás mértéke.

De hogyan?

Ehhez szeretnénk hiteles válaszokat kínálni a hazai pedagógustársadalomnak a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések" projekt múzeumi komponensét megvalósító Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) által kidolgozott és akkreditáltatott Pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani alapképzéssel, melynek következő turnusát Debrecenben indítjuk.

A kontaktórák időpontjai: 2018. MÁJUS 12.szombat és 2018. JÚNIUS 2. szombat
Helyszín: Debreceni Református Kollégium Múzeuma


A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések" projekt Európai Uniós finanszírozásának köszönhetően a tanfolyam elvégzése étkezéssel együtt (ebéd és kávészünet) a résztvevők számára ingyenes. A Budapest Árpád hídtól az oktatás helyszínére történő eljutást különbusszal igény szerint ingyenesen biztosítjuk.

A szakmai továbbképzés PAT akkreditációval rendelkezik, így a pedagógusok továbbképzési rendszerében beszámítható (30 óra)!

A tanfolyam célja, hogy az élménypedagógiai eszközöket alkalmazó múzeumi tanulási módszerek megismerésével a pedagógusok hatékonyabban tudják elősegíteni a gyerekek tanulás iránti pozitív attitűdjének kialakulását, képesek legyenek a korszerű múzeumi ismeretátadási módszereket beépíteni a tantárgyi oktatási és óvodai nevelési struktúrába. A képzésen szerzett ismeretek minden múzeumtípus esetében és minden tantárgyra vagy óvodai foglalkozásra vonatkozóan alkalmazhatóak.

A résztvevők az elméleti tudást  15 órás e-learning képzésen sajátítják el, a múzeumi helyszínen zajló 15 órás tantermi képzésen pedig múzeumpedagógus mentorok segítségével  dolgoznak ki múzeumlátogatást.

Képzési tematika:
Múzeumi alapok pedagógusoknak: Általános múzeumtörténet, Múzeumok és küldetésük, Műtárgy – kiállítás-feldolgozás, Múzeumpedagógia fogalma, szerepe és módszerei, Iskolák és múzeumok kapcsolata.
Múzeumhasználat pedagógusoknak: Múzeumi tartalmak iskolai hasznosítása,
Múzeum és tananyag, Csoportos múzeumlátogatás, Hátrányos helyzetű csoportok hozzáférésének és esélyegyenlőségének növelését szolgáló feladatok, Múzeumi foglalkozások tervezése.
Konzultáció: csoportokban kidolgozott múzeumlátogatási program elemzése szakértői segítséggel

A képzés teljesítésének feltétele: részvétel a tantermi órák 90%-án, az e-learning tananyag 80%-os teljesítése, a képzés végén záródolgozat

Óraszám: 30 óra
Képzési forma: blended (15 óra tantermi és 15 óra e-learning)
Kiknek ajánljuk: Felsőfokú pedagógus képesítéssel és gyakorlattal
rendelkező pedagógusok
Csoportlétszám: 20 fő
PAT akkreditált képzés: a pedagógusok továbbképzési rendszerében
30 órát ér

Jelentkezési határidő: 2018. április 23.

Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben

Kiemelt partner

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Debrecen TOP szállás