Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont - Eger
Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont - Eger
A Vizsolyi Biblia Látogatóközpontban számos történelmi emlék várja az érdeklődőket.
A Vizsolyi Biblia Látogatóközpontban számos történelmi emlék várja az érdeklődőket.

Péliföldszentkereszt országosan ismert búcsújáróhely. Története csaknem három évszázadra nyúlik vissza, Komárom-Esztergom megye egyik leglátogatottabb kegyhelye, ősi zarándokhely. A korábbi évek hagyományai szerint idén is meghívjuk a családokat a nagyhéten Péliföldszentkeresztre, hogy nagycsütörtöktől kezdve a húsvétot megelőző napokat együtt töltsék a szaléziakkal. Elsősorban azokat a családokat várjuk, akik gyermekeikkel együtt szeretnék eltölteni a nagyhetet és a szaléziak vezetésével részt venni a húsvéti felkészülésben.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Család vagyunk

Az idei nagyhéten a szalézi rend éves vezérgondolatának megfelelően a családok felé fordulnak, emellett pedig Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök atya, a nagyheti lelkigyakorlat vezetője megismerteti a résztvevőket a rend névadójával és védőszentjével, Szalézi Szent Ferenccel, akinek születése 450. évfordulóját ünnepeljük az idén.

A kisebbeket az előadások, felnőtt programok alatt a szalézi animátorok szerető gondjaira bízhatják a szülők.

A szerzetesek külön foglalkozásokkal készülnek a gyerekek számára, emellett segítik őket, hogy aktívan részt vállaljanak a szertartásokban és mélyebben megéljék a nagyhét és a húsvét eseményeit.

A program kezdete április 13-án, nagycsütörtökön délután, ajánlott érkezés 17 órától.

Nagycsütörtökön 19 órai szentmisével kezdődnek a közös programok, húsvétvasárnap ebéd után búcsúzunk a családoktól.

Jelentkezés március 31-ig, illetve amíg a helyek be nem telnek.

Forrás: A bucsújáróhely honlapja

loading...