Pozsonyi Szent Márton dóm látogatás kedvezményes wellness szállással Mosonmagyaróváron
Bangó Margit születésnapi nagykoncert az Arénában!
Bangó Margit születésnapi nagykoncert az Arénában!
HOBO 75! Ünnepeljünk együtt!
HOBO 75! Ünnepeljünk együtt!
Koncz Zsuzsa koncertre hívjuk az Arénába!
Koncz Zsuzsa koncertre hívjuk az Arénába!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Pozsonyi Szent Márton dóm látogatás kedvezményes wellness szállással Mosonmagyaróváron

2020.01.01. - 12.31.

A Thermal Hotel Mosonmagyaróváron érdekes programokat, hozzá szállást és étkezést is kínál vendégeinek. Az egyik igazi kuriózum a Szent Márton Dóm Pozsonyban. A pozsonyi vár alatt, a Hal téren, áll a gótikus Szent Márton Székesegyház, tetején a magyar korona aranyozott másolatával. A Szent Márton-dóm Pozsony városának legjelentősebb szakrális jellegű építménye. A Pozsonyi dóm egész évben minden nap látogatható. Látogassa meg Pozsonyban a Szent Márton Székesegyházat. Kirándulásai megszervezésében segítünk. Szállodánk wellness és gyógypihenést kínál a kulturális programokhoz termál hotelünkben, amely szomszédos a híres mosonmagyaróvári gyógyfürdővel.

Szent Márton Székesegyház Pozsony

 A háromhajós, gótikus Szent Márton-dóm vagy ismertebb nevén a Koronázó templom Pozsony legismertebb és legnagyobb temploma. A mai dóm helyén álló egykori román stílusú templom építését az 1200-as években kezdték el. Ebben a templomban három oltár volt, melyeket a Legszentebb Megváltónak, Szűz Máriának és Szent Istvánnak szenteltek. A dóm így a legrégibb pozsonyi plébánia. A templom azonban gyorsan kicsinek bizonyult, így 1311 és 1314 között a templom köré külső falakat emeltek és lényegében egy új nagyobb templomot építettek fel. Mátyás király idejében 1467-1487 között került sor a templom mai méreteiben történő megnagyobbítására. Ez az évszám a boltívek tartópillérein több helyen is fel van tüntetve.

1863 és 1878 között Heiller Károly kanonok idejében a templomot eredeti gótikus stílusát megtartva felújították. Ezt a XX. század közepén sikerült részlegesen tönkretenni, majd az 1972-ben átadott Szlovák Nemzeti Felkelés hídról levezető forgalommal elvágni a Váraljától. 1563 és 1830 között itt koronáztak meg 11 magyar királyt és 8 királynét/királynőt.

A dómban található kápolnák:

• Alamizsnás Szent János kápolna, amely építését Esterházy Imre esztergomi érsek rendelte el. A kápolna alatt található a kripta, ahová 1745-ben Esterházyt halála után temették.
• Szent Anna kápolna
• Szent József kápolna

Belső tere:  A templomban látható ólomból kiöntött Toursi Szent Márton szobrot Donner György Rafael készítette 1734-ben. A templom katakombáiban sok híres ember nyugszik: Jozef Ignác Bajza – kanonok, szlovák író, Esterházy Imre – esztergomi érsek, Krman Dániel – evangélikus püspök, író, Schomberg György – az Academia Istropolitana alkancellárja, Pálffy János – a szatmári béke létrehozója, utóbb nádor, Pázmány Péter – prímás, esztergomi érsek.

Nyitva tartás:

  • április - október  H - Szo  9.00 - 11.30, 13.00 - 17.00

                                    V  13.30 - 16.30

  • november - március  H - Szo  9.00 - 11.30, 13.00 - 18.00

                                            V  13.30 - 16.30

Kérje akciós ajánlatunkat, hogy megismerkedhessen Pozsony szépségeivel kedvezményes áron!

Szállás- és étkezési lehetőség:

A Thermal Hotel***Superior Mosonmagyaróvár

a Szigetköz szívében, közel Pozsonyhoz, Bécshez és Burgenlandhoz várja egy élményekben gazdag hétvégére, vagy több napos, hetes gondtalan üdülésre, kikapcsolódásra.

Ha az egész napos program után egy kis pihenésre vágyik, lazuljon el a szállodánk AQUA wellness-termében található finn szaunában és pezsgőfürdőben; ezeken kívül gyógyászat, különféle masszázsok és szépségszalon várja a vendégeket.

Vagy váltson jegyet a szálloda mögött található, egész éven át nyitva tartó Bio Flexum termálfürdőbe, amely besorolása szerint Európa 5 legjobb hatású gyógyvize közé tartozik. A 2000 m mélyről feltörő 74 °C-os termálvíz számtalan jótékony hatású oldott sót tartalmazó alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, amely a jódos ásványvizek csoportjába sorolható.

Szálljon meg nálunk, és kösse össze a városnézést egy kellemes wellness élménnyel, ismerje meg a város és a Szigetköz nevezetességeit.

Foglalás, ajánlatkérés a Thermal Hotel Mosonmagyaróvár megadott elérhetőségein.


2020.01.01. - 2020.12.31.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt események

Közeli ajánlatok

Érdemes felkeresni!

Cselley-ház
Cselley-ház
  • Mosonmagyaróvár
Hansági Múzeum
Hansági Múzeum
  • Mosonmagyaróvár

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás