Pozsonyi Grassalkovich kastély látogatás kedvezményes wellness szállással Mosonmagyaróváron
Bangó Margit születésnapi nagykoncert az Arénában!
Bangó Margit születésnapi nagykoncert az Arénában!
HOBO 75! Ünnepeljünk együtt!
HOBO 75! Ünnepeljünk együtt!
Koncz Zsuzsa koncertre hívjuk az Arénába!
Koncz Zsuzsa koncertre hívjuk az Arénába!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Pozsonyi Grassalkovich kastély látogatás kedvezményes wellness szállással Mosonmagyaróváron

2020.01.01. - 12.31.

A Thermal Hotel Mosonmagyaróváron érdekes programokat, hozzá szállást és étkezést is kínál vendégeinek. A pozsonyi Grassalkovich kastély egy igazi kuriózum a szlovák fővárosban. A Grassalkovich kastély, Grassalkovich palota, vagy más néven Elnöki Palota, Pozsony egyik neves épülete. A palota a Hodža téren található, amely Pozsonyban közkedvelt találkahely. a pozsonyi Grassalkovich kastély a köztársasági elnök székhelye, így a nagyközönség előtt zárva van. A parkja viszont látogatható január-márciusban 10.00-19.00-ig van nyitva, nyáron hosszabb ideig.

Pozsony - Grassalkovich kastély

 A palota Pozsony belvárosában, a Hodža téren található, amely a város közkedvelt találkahelye. Az épület egy szép példája a késő barokk-rokokó stílusú építészetnek. A kastélyhoz egy impozáns franciakert is tartozik, előtte pedig Bártfay Tibor Béke szökőkútja című műalkotása látható.

A palotát Mayerhoffer András tervezte és építtette Grassalkovich Antal megbízásából 1760-ban, közvetlenül az egykori esztergomi érseki nyári palota szomszédságában. A gróf úr akkoriban a Magyar Királyi Kamara elnöke (kvázi pénzügyminiszter) volt, s mint ilyen, szüksége volt egy lakra a fővárosban. A kastély megannyi szobája, spanyolterme mind a tervező-építtető munkáját dicséri, csakúgy, mint a szobrokkal gazdagon díszített lépcsőház.

A Hasbsurg dinasztia által is kedvelt hely volt a palota, így aztán sok bálnak, ünnepségnek adott helyet a 18. század folyamán. Joseph Haydn is többször megfordult itt, és több esetben itt mutatta be először szerzeményeit.

A Grassalkovich család később eladósodott, majd végül 1841-ben kihalt, így a tulajdonosi jogok birtokosról birtokosra vándoroltak, mígnem az uralkodóház kezébe került. Az épületet a Monarchia bukása után érdemben először 1939 és 1945 között használták, mégpedig a szlovák köztársasági elnök, Jozef Tiso rezidenciájaként.

1950-ben a palota az Úttörő és Ifjúsági Háznak  adott otthont. Ez gyakorlatilag egy szabadidős központ volt a pozsonyi diákok és fiatalok részére. Azonban a kis úttörők jelentős károkat okoztak az épületben az eltelt majd négy évtized folyamán, de az esedékes felújítási munkálatok a rend-szerváltásig nem következtek be.

Az 1990-es években rekonstruálták a palotát, és 1996 óta a mindenkori szlovák köztársasági elnök  rezidenciája . A palotát az erre kijelölt nyíltnapokon kívül a nagyközönség nem látogathatja, a kertet azonban igen. Az egykori hatalmas park ma közpark, kiegészítve egy helyi születésű zongoravirtuóz, Johann Nepomuk Hummel szobrával. Található még a kertben egy Mária Terézia szobor is, mely a nyitrai érseki palotánál található szobor másolata. A szintén a kertben található Elnöki Fasorban minden Szlovákiába látogató államfő ültetett egy-egy kis tölgyet.
Kérje kedvezményes ajánlatunkat és tegyen egy kirándulást a közeli Pozsonyban!

 Szállás- és étkezési lehetőség:

A Thermal Hotel***Superior Mosonmagyaróvár

a Szigetköz szívében, közel Pozsonyhoz, Bécshez és Burgenlandhoz várja egy élményekben gazdag hétvégére, vagy több napos, hetes gondtalan üdülésre, kikapcsolódásra.

Ha az egész napos program után egy kis pihenésre vágyik, lazuljon el a szállodánk AQUA wellness-termében található finn szaunában és pezsgőfürdőben; ezeken kívül gyógyászat, különféle masszázsok és szépségszalon várja a vendégeket.

Vagy váltson jegyet a szálloda mögött található, egész éven át nyitva tartó Bio Flexum termálfürdőbe, amely besorolása szerint Európa 5 legjobb hatású gyógyvize közé tartozik. A 2000 m mélyről feltörő 74 °C-os termálvíz számtalan jótékony hatású oldott sót tartalmazó alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, amely a jódos ásványvizek csoportjába sorolható.

Látogassa meg a szállodánkhoz közeli méltán híres pozsonyi Grassalkovich kastélyt! Kirándulásai megszervezésében segítünk.

Foglalás, ajánlatkérés a Thermal Hotel Mosonmagyaróvár megadott elérhetőségein.


2020.01.01. - 2020.12.31.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt események

Közeli ajánlatok

Érdemes felkeresni!

Cselley-ház
Cselley-ház
  • Mosonmagyaróvár
Hansági Múzeum
Hansági Múzeum
  • Mosonmagyaróvár

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás