Pozsonyi Mihály kapu felkeresése kedvezményes wellness szállással Mosonmagyaróváron
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Pozsonyi Mihály kapu felkeresése kedvezményes wellness szállással Mosonmagyaróváron

2020.01.01. - 12.31.

A Thermal Hotel Mosonmagyaróváron érdekes programokat, hozzá szállást és étkezést is kínál vendégeinek. Az egyik igazi kuriózum a pozsonyi Szent Mihály-kapu. A város középkori erődrendszerének egyetlen épségben megmaradt kapuja a négy közül, amelyeken hajdan a megerősített középkori városba lehetett jutni. A kapu előtt egy ágyú élethű mása áll, amely a látogatókat a toronyban található fegyvermúzeum megtekintésére invitálja. Szintén vonzza a látogatókat a torony felső teraszára vezető lépcső megmászása is, amely mesés kilátást kínál a történelmi belvárosra. Jelenleg a toronyban régi fegyverkiállítás és városi erődrendszer történetéről szóló kiállítás tekinthető meg. A torony kilátójából nagyon szép kilátás nyílik az óvárosra.

Pozsonyi Mihály-kapu

Nevét a rég lerombolt Szent Mihály-templomról és a kapu előtt lévő településről kapta. A Mihály-kapu az egyetlen fennmaradt kapu a négy közül, amelyeken hajdan a megerősített középkori városba lehetett jutni. A várost északról védte, éjszaka a csapóhidat is fölengedték és fémrácsot eresztettek le. Az elegáns, hagymakupolás réztető a város egyik legismertebb jelképe. Gótikus alapjait a XIV. század első felében rakták le. 1511 és 1513 között megmagasították, majd 1753 és 1758 újra átépítették, ekkor nyerte el mostani formáját. 51 méter magas tornyára Szent Mihály szobra került. A kapu előtt egy ágyú élethű mása áll, amely a látogatókat a toronyban található fegyvermúzeum megtekintésére invitálja. Szintén vonzza a látogatókat a torony felső teraszára vezető lépcső megmászása is, amely mesés kilátást kínál a történelmi belvárosra.

A nulladik kilométer – és egy egészen különleges mítosz: Közvetlenül a Mihály-torony alatt rajzoltak néhány évvel ezelőtt egy „arany kört”, az úgy nevezett nulladik kilométert az aszfaltba, amelyen a világ 29 fővárosa és Pozsony távolsága látható. A hallgatók és érettségizők között az a mítosz kering, mely szerint a fontos vizsgákat csak akkor lehet teljesíteni, ha átmegyünk a kapu alatt anélkül, hogy egyetlen szót is szólnánk. Ezért aztán sok tanuló és hallgató zarándokol el a Mihály-kapuhoz.

A Mihály-kapu alatt vezető úton arany koronákat lehet látni az aszfalton. Így jelölik a történelmi koronázási utat azokból az időkből, amikor Pozsony az Osztrák-Magyar Monarchia koronázó városa volt (1563-1830). A Szent Márton-dómban tizenegy Habsburg-házi királyt és nyolc királyi feleséget koronáztak meg, akiknek a koronázáskor ezt a Mihály-kapu alatt is átvezető utat kellett megtenniük. Közvetlenül a Mihály-kapu mellett található a középkori Bástya utca, a Baštová ulica, amelyet Pozsony legszűkebb és legromantikusabb utcájának tartanak. A Mihály utca szintén Pozsony nyüzsgő életének központja, hiszen egymást érik ott a bárok, kávéházak, teaházak és éttermek.

Fegyver és Város-erődítménykiállítás

Októbertől áprilisig 9:30-tól 16:30-ig, májustól szeptemberig 10:00-től 17:00-ig látogatható. A Pozsonyban egyedül megmaradt középkori erődítmény tornyának termeiben fegyverek vannak. A torony erkélyéről szép kilátás nyílik a városra. Kézművesség tárgyainak kiállítása a 15. századtól a 20. századig.

Belépő:

  • 4,30 €         
  • gyerek, nyugdíjas: 2,30 €

Kérje akciós ajánlatunkat, hogy megismerkedhessen Pozsony szépségeivel kedvezményes áron!

Szállás- és étkezési lehetőség:

A Thermal Hotel***Superior Mosonmagyaróvár

a Szigetköz szívében, közel Pozsonyhoz, Bécshez és Burgenlandhoz várja egy élményekben gazdag hétvégére, vagy több napos, hetes gondtalan üdülésre, kikapcsolódásra.

Ha az egész napos program után egy kis pihenésre vágyik, lazuljon el a szállodánk AQUA wellness-termében található finn szaunában és pezsgőfürdőben; ezeken kívül gyógyászat, különféle masszázsok és szépségszalon várja a vendégeket.

Vagy váltson jegyet a szálloda mögött található, egész éven át nyitva tartó Bio Flexum termálfürdőbe, amely besorolása szerint Európa 5 legjobb hatású gyógyvize közé tartozik. A 2000 m mélyről feltörő 74 °C-os termálvíz számtalan jótékony hatású oldott sót tartalmazó alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, amely a jódos ásványvizek csoportjába sorolható.

Szálljon meg nálunk, és kösse össze a kirándulást egy kellemes wellness élménnyel, ismerje meg a város és a Szigetköz nevezetességeit.

Foglalás, ajánlatkérés a Thermal Hotel Mosonmagyaróvár megadott elérhetőségein.


2020.01.01. - 2020.12.31.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt események

Közeli ajánlatok

Érdemes felkeresni!

Cselley-ház
Cselley-ház
  • Mosonmagyaróvár
Hansági Múzeum
Hansági Múzeum
  • Mosonmagyaróvár

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás