Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Pünkösd a Budai Várban 2017. június 4-5.
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Pünkösd a Budai Várban 2017. június 4-5.

PÜNKÖSD - Ég és Föld találkozása, a Tűzkeresztség ünnepe. A Szentlélek eljövetelét az egyház megalapítását ünnepli a keresztény világ. Pünkösd a megtisztulás, a közösség, az egymáshoz Pünkösd hagyományaiban ugyanakkor jelen van a tavaszünnep, melyben ősi tavaszköszöntő rítusok, tartozás élményét, a Szentlélek munkálkodó erejét adja számunkra! népi bölcsességek, búcsújáró népszokások élnek tovább. Ünnepeljünk együtt a Budavári Palotában!

További információk

Info:
E-mail cím: [iroda...megnézem]
Cím: Budapest I. kerület , Budavári Palota – Halászó Fiú terasz és Savoyai terasz


A Budavári Palota két legimpozánsabb teraszán kerül megrendezésre a Pünkösdi sokadalom, melyre Tűzkereszt ünnepének hagyományőrző, búcsújáró szokásaival várják a családokat, kicsiket és nagyokat, hazai és külföldi turistákat egyaránt a szervezők.

A rendezvény egyben kézműves és gasztronómiai vásár, mesterség bemutatókkal, valódi hungarikumokkal fűszerezve.

Különleges látványosságnak ígérkezik az évről évre megújuló, virágba boruló Életfa, a Pünkösdölő Néptánc Találkozó vagy a családdal érkezők számára az izgalmas hétpróbás Pünkösdi királyválasztás. A színes forgatag egy ősi rítustánccal a jellegzetes pünkösdi szokás felidézésével, a pünkösdi királyné körmenettel veszi kezdetét.

Pünkösd ünnepét a Savoyai terasz pódiumán a világzene, népzene, néptánc jeles képviselői teszik teljessé és a gyerekszínházi előadások széles választékában a család minden tagja megtalálhatja a kedvencét.

A határon innen és túlról érkező hagyományőrző, kézműves mesterek különleges műhelybemutatókkal készülnek az ünnepre. Újra forog az ország legmívesebb kosaras körhintája és a Pünkösdi kézműves alkotóház virágműhelyében születő alkotásoktól virágba borul a budavári Palota.

Szeretettel várjuk Pünkösd Ünnepén a Budavári Palotában!

A rendezvényre a belépés díjtalan!

A rendezvény nyitva tartása: 09.00 – 22.00


2017.06.04. - 2017.06.05.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Kapcsolatfelvétel, elérhetőségek ◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer